StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

Dans och liserberg

Frureinhold.se / 30 November, 2013 - 20:14 / Vardagen
0 Kommentarer

Gud vad mysigt vi haft det idag, precis en sån lördag som man bara älskar. Vi började morgonen med dans och hailey var så otroligt duktig, jag har filmat och skall lägga upp den för er imorgon. Sen efter dansen åkte vi hem till jessica och åt lite lunch innan vi styrde bilarna ner till liseberg. Det blev en lyckad kväll med varm choklad, vildsvinskorv, åkatraktioner etc. Hailey var nu över 90 cm och fick åka det mesta. Vi är hemma nu och har precis värmt på lite hemmagjord glögg och skall sätta på en bra film :) Hoppas ni får en fin kväll ! 
 
 

Present till mig själv fast från min älskling

Frureinhold.se / 30 November, 2013 - 08:12 / Vardagen
1 Kommentarer

Jag har önskat mig kläder detta året av tomten, min garderob ekar tomt och jag är framförallt i behov av jeans. Jag är en riktig jeanstjej, efter att jag var gravid och endast använde leggins i typ 9 månader har jag avskytt allt som har med leggins att göra hhah. Dock har min kropp ändrats endel, så alla jeans jag har är för små, eller så är kvaliten så dåligt att de liksom tappat hållningen. Jag köpte ett par fina replayjeans när hailey var 4 månader, dom använder jag än idah, dock är de 1.5 st för stora. Jag såg nu på mogonen att campadre sålde replaykläder, så jag passade på att beställa mig 2 par nya jeans. Det får bli som en present från robin fast att jag vet om dom :) Hoppas bara att de finns kvar, 2 gånger nu när jag beställt från campadre så har jag fått mail flera veckor senare att produkten tyvärr varit slut. 
beställde stl 27, får hoppas det passar bra. Har stl 28 på de andra som är förstora och även om jag säkert kunde klämt in min rumpa i ett par 26, så tror jag att 27 blir bättre :) 
 

Det blir fint

Frureinhold.se / 29 November, 2013 - 20:17 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu sitter jag bänkad framför idol, Hailey somnade nyss och det har verkligen varit full rulle på henne hela eftermiddagen. Vi har fått fram alla fina julsaker och jag har spelat julmusik på riktigt hög nivå. Jag kände under mitten av ''jul hemma'' att jag fann ett sånt underbart lugn. Jag hoppas att ni alla där hemma mår bra och också får känna samma goa lugn :) Här kommer kort på haileys gran och den mysiga lilla staden som står nere i hallen :)
 
 

få bort ångest

Frureinhold.se / 29 November, 2013 - 11:10 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag vägrar gå en enda dag till med att må dåligt och vara stressad över skolan. No more, det är snart jul och då skall man ha det gott och må bra. Vi började lite igår att pynta och göra fint här hemma. Tanken var ju att vardagsrummet skulle vara klart innan jul, men jag kan ju aldrig välja tapeter, så vi får ta det efter jul. Tror det gör gott sen när vi får in granen och alla julklappar, då syns det inte hur ostrukturerat det ser ut just nu :p Jag måsye även ta bort alla min 20 böcker som ligger under vardagsrumsbordet. Om jag inte hade ångest innan, så har jag det helt klart när jag ser dom ;) haha. Idag har jag även planerat att pynta med alla julstjärnor och kankse till och med baka lussekatter? Jag tänker allafal ägna denna helgen till att njuta av livet och bara göra sånt som jag älskar :) Låter inte det som en bra plan? Gör det ni också så mår vi gott allihopa :) 
 
gud vad vi saknar dig underbara hund <3 Hailey pratar om macy minst 1 gång varje dag, alltifrån att macy hoppas på månen, eller att hon lånar macys handduk eller att hon saknar macy etc etc. 
 
 

Rolig app

Frureinhold.se / 29 November, 2013 - 07:44 / Vardagen
0 Kommentarer

Måste ju tipsa om denna spännande app. Inatt sov jag med denna under kudden för att se hur min sömn såg ut. Väldigt intressant om ni frågar mig och ni ser nog när Hailey kom in i rummet ;) vill ni testa den så heter den sleep time :)


gokväll

Frureinhold.se / 28 November, 2013 - 21:23 / Vardagen
0 Kommentarer

Hej hopp, hoppas allt är fint med er. Själv har jag haft en sisådär dag, mycket ångest och stress. Även fast jag fått bra besked i skolan osv, så har jag ändå haft en riktigt jobbig klump i magen. Det känns som om jag inte hinner med här hemma, fixa allt inför jul, dans etc etc. Idag har hailey varit med pappsen på jobbet, vilket hon älskade :D Hon var med både på den ena arbetsplatsen efter den andra och alla var så imponerade över hur duktig hon var :) Hon är verkligen min älskade ögonsten och jag beundrar henne i allt hon gör. Jag längtar så efter att få ge henne ett syskon och tids nog kommer nog även det. Just nu är mitt mål att komma förbi v 3 med allt godkänt. Efter det är det nedförsbacke, med ngr skump påvägen. 
 
Ikväll har jag allafall fått plugga, jag var även i stallet förut och red på underbara gullis. Imorgon skall jag rida charisma och jag skall verkligen ta vara på den tiden jag får istallet och bara försöka att stänga av alla jobbiga ångestkänslor. Jag har även hunnit börja med adventskalendern som jag tror att hailey kommer att uppskatta jätte mycket :) Hoppas ni alla mår bra och har haft en fin dag ! 
 
Hailey när hon åt frukost imorse på kontoret :) 
 

fint avslut

Frureinhold.se / 27 November, 2013 - 19:52 / Vardagen
0 Kommentarer

Trots tårar och förtvivlan så vill jag sammanfatta denna dag som fin. Begravningen var så vacker, alla blommor var helt fantastiska, prästen var helt fantastisk och begravningskillen sjöng så hela kyrkan tappade andan för en sekund. Jag har fått träffa släckt idag som jag aldrig tidigare mött. Bland annat sysslingar i min ålder som jag satt länge och pratade med. Alla bor i göteborg, så förhoppningen är att kunna ses snart igen. Vi var runt 30-35 personer hemma hos mamma och pappa efteråt. Det serverades god mat och god efterrätt, allt var väldigt simpelt, men ack så trevligt. Jag är så otroligt tacksam över att ha en sån fin släckt som jag faktiskt har. Både på mamma och pappas sida. Jag vill till alla er som var där idag skriva ett stort tack ! 
 
 

En dag av sorg

Frureinhold.se / 27 November, 2013 - 10:04 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag kommer det inte att bli några glada rosa och fluffiga inlägg, idag är dagen då vi skall säga farväl till en av de underbaraste personerna som funnits hos mig under min uppväxt. Vi är ett 40 tal personer som att vara på plats och alla dessa personer har sina egna minnen av morfar. jag kommer att träffa personer idag som jag inte minns att jag någonsin träffat, det skall blir roligt att höra deras minnen. Morfar var en helt underbar person, med humor utöver det vanliga. Om du läser min blogg så vill jag bara säga att jag älskar dig och mormor av hela mitt hjärta ! 
 

Rösta på moses

Frureinhold.se / 27 November, 2013 - 09:59 / Vardagen
0 Kommentarer

Gå in och rösta på min supersöta brorsons katt moses :) Han förtjänar verkligen att vinna :)
 
KLICKA HÄR!

imorgon

Frureinhold.se / 26 November, 2013 - 15:50 / Vardagen
0 Kommentarer

Ja imorgon är väl ingen rolig dag direkt.. men det handlar bara om att göra så gott man kan. Imorgon handlar mycket om sorg, men även glädje, glädje till att vi har varandra. Vi är framtiden och det är våran plikt att leva den på bästa sätt. Det vet jag att både mormor och morfar hade velat. Tanken var att Haileys farmor och Farfar skulle komma hit och passa hailey, men vi bestämde i morse att hailey får åka upp till farmor och farfar istället. Jag frågade henne om hon ville det och hon lös upp som en sol. Jag är så glad att hon har så goa mor och far föräldrar. Jag kommer sakna ihjäl mig, men en natt får jag klara, får krya upp i robins famn och mysa. 
 
Faffas dator på jobbet, fin skärm bakgrund :D
 

Julklappstips till barnen

Frureinhold.se / 26 November, 2013 - 11:28 / Shopping
0 Kommentarer

Gud jag måste tipsa om Bluebox.se, för er som har hjärnsläpp och inte vet vad ni skall köpa till era barn, syskon, kusiner etc skall ta sig ett kik på detta. Min dotter älskar verkligen att pärla, det går nog inte en enda dag som hon inte säger att hon vill pärla. Det kan vara allt ifrån pärlplattor till armband och halsband. Hon fick ett jättefint armband av sin mormor i sommras där någon snäll kvinna pärlat ihop hennes namn. Hailey är ju som ni vet ett internationellt namn och i Sverige finns det inte överdrivet mycket Hailey saker om vi säger så. Allt vi har med hennes namn på är köpt utomlands, mest ifrån USA. Men så fick jag se på Bluebox att de hade askar där man kunde göra sina egna armband. 
Hur mysigt är det inte att pärla med sina barn, förutom att hälften av alla pärlor ligger på golvet efteråt ;) Det fanns mycket annat kul på den hemsidan, så ta er ett kik om ni har svårt att komma på vad ni skall köpa !
 

mysig framsida

Frureinhold.se / 25 November, 2013 - 15:16 / Vardagen
1 Kommentarer

Här kommer lite kort från vår framsida. Det blir bättre och bättre, till våren skall vi lägga nya plattor vid entren, tror robin pratade om svart skiffer. Jag har även fått köpt ett stålträd att hänga fåglarnas foderaparater på :) fick åka ända till askim där det endast fanns en enda kvar. De har sålt som smör iår :p Får jag bara hoppas att det kommer lite fåglar också. Jag har även hunnit med ett snabbt fotojobb nu på förmiddagen med, min svåger ville ha en gruppbild för ngn tidning. Självklart ställer jag upp, inget avanserat, men en fin bild på dom tre ihop :) 
Vad tycker ni? har ni börjat pynta än ? :)
 
 

julfint ute

Frureinhold.se / 24 November, 2013 - 19:42 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu har vi köpt in en hel del roligt till huset. Själv tycker jag att det blev riktigt bra :) lite småpill kvar bara med ljusslinga som inte räckte till. Till nästa år skall jag nog önska mig en renfamilj :D Nu blir det chokladbollar, kaffe och filmen känn ingen sorg ! 
 
 

Ny dag

Frureinhold.se / 24 November, 2013 - 09:58 / Vardagen
1 Kommentarer

Tack alla som skrev och hörde av sig igår, jag vet att inlägg som igår inte är ett dugg roliga att läsa. Men min blogg är mitt sätt att ventilera tankar etc. så även omdet ofta blir inlägg om rosa moln och fluffiga dagar så har även jag stunder när hela kroppen slits itu. Denna hösten har varit tuff på flera sätt, bortgången av både macy och morfar tog otroligt styggt. Skolan och all press som den iniburit har också gjort sitt. Att inte kunna prestera på topp psykiskt gör att skolan kommer ikläm. Jag har och ställer väldigt höga krav på mig själv vilket ibland är helt orealistiskt, en kropp klarar inte av hur mkt som helst. Men som sagt, ta hand om er och när allt kommer omkring så är ingenting värt om du inte mår bra. 
 
Idag skall vi åka och köpa massa fina lampor osv till utsidan och bara ha det mysigt, köpa god fika och inte tänka på all stress som väntar mig imorgon. Stor kram till er där ute ! 
 
Denna dagen kommer nog vara en av de bästa på hela sommaren, vi tog med oss båten ut tidigt en morgon och bara åkte, ingen bestämd destination utan bara låta vågorna styra oss mot ngn mysig plats. Vi kom till en ö som var helt öde, det fanns en liten strand och solen pressade hela dagen. Robin la till båten perfekt, jag hoppade iland och kenny skötte ankaret. Det var verkligen en helt idyllisk dag som vi kommer minnas länge. Barnen lekte i sanden, doppade tårna i vattnet, letade efter krabbor. Killarna grillade goda korvar, bjöd på svalkande dricka, flashade sina snygga kroppar ;) och jag och madde låg och bara myste oss på filtarna. Som sagt, det var en helt underbar dag. På sjön släpper all stress, jag känner mig fri och den känslan är nog bland den bästa som finns <3
 
 

...

Frureinhold.se / 23 November, 2013 - 20:49 / Vardagen
0 Kommentarer

...


badmys med lilltjejen

Frureinhold.se / 22 November, 2013 - 20:49 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu sover den lilla sockertoppen gott i sin säng, hon fick vara uppe lite längre ikväll och kolla på hockey med oss. Det är så roligt nu när hon är så stor och pratar så otroligt mycket. Hon kan komma med sånna härliga kommentarer och henne minne är skrämmande. Hon har sån sjuk koll på vart vi är när vi åker till olika ställen, som till dansen, då har hon full koll och utbrister från ingenstans, famme dansen mamma. Eller om vi åker till stallet och svänger in på grusvägen, åååh mamma famme stallet.. osv. Jättekul att följa hennes utveckling :) blir imponerad minst 1 gång per dag av hennes olika utryck. Ikväll har vi verkligen myst här hemma, ätit pepparkakor, lussekatter och så tog vi oss ett långt bubbelbad :)
 
 

Julpyssel

Frureinhold.se / 22 November, 2013 - 17:06 / Vardagen
0 Kommentarer

ÅÅhh idag började jag julpyssla, inget stort egentligen, men för mig är det stort haha. Jag är ingen pysselmänniska och hade gärna önskat att jag var det. Men idag har jag gjort min alldeles första egna krans :D jag blev allt nöjd, inget monster projekt, men det var kul. Beställde hem massa från panduro och jag kan varmt rekomendera er att gå där och hitta inspiration. Jag köpte även lite lacksegill, bjälror, julkulor som vi kan sätta egna foton i och mycket annat. Nu blir det snart middag och massa mys, är på riktigt mys humör idag :) Julkänslorna börjar att komma mer och mer :) 
 
 

Nya skor till lilltjejen

Frureinhold.se / 21 November, 2013 - 16:33 / Vardagen
0 Kommentarer

Måste visa dessa supergosiga skor som jag köpt till hailey idag. Jag fick tips från mamma som köpte ett par nya skor till Elliot i helgen på vincent som ligger på freeport. De sålde ett par vinterkängor som var gjorda av läder med fårskinn inuti. Riktigt varma och bra kvalité. Mamma köpte bruna till elliot men sa att det fanns i rosa färg och då blev jag otroligt sugen. Haileys skor från förra året passar, men idag insåg jag att det verkligen var på håret. Vi mätte hennes fot och den var tydligen 14 cm ?! i aug hade hon 12.5, så hon har verkligen vuxit denna hösten. Men i allafall vi testade de rosa skorna och de var verkligen en dröm :D supergosiga och jättefina. Servicen på vincent var helt grymt, så trevlig perosnal och jag fick även med mig 1 par sandaler och ett par finskor. Kängorna skulle kostat 899 :- men betalade 499 :-, sandalerna kostade egentligen 499 :- men betalade 50 :. och samma med finskorna. Finns det ngt bättre än att fynda, me <3 freeport :D 
 
 

12 h plugg senare

Frureinhold.se / 20 November, 2013 - 21:23 / Vardagen
0 Kommentarer

Fy fy fy säger jag bara, det har aldrig varit såhär tufft att plugga. Jag sitter med tre olika arbeten som skall in och alla är lika varandra men har helt olika syften :p Jag måste ändå skratta lite bara för att. Jag fick även reda på idag att den kurs som egentligen skulle starta typ 17 dec startar parallellt med denna kursen den 3 dec. Hur skall jag kunna hålla isär allt ?! haha. Men jag får bara försöka att göra så gott jag kan ihop med min grupp :) Jag har skrivit klart den individuella nu som skall in nästa tor. Det är allafall en början. hoppas ni mår bra där ute och att ni tar hand om varandra. Det är komiskt att jag läser hälsopromotion som skall främja hälsa när jag själv mår som en vissen blomma. well well bara att kämpa vidare :)
 
 

ångest blandat med kämparglöd

Frureinhold.se / 19 November, 2013 - 18:38 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu tänker jag skriva av mig så mycket som det bara går. Som ni vet så är skolan just nu ett enda stort kaos, jag är superstressad över att hinna bli klar med allt som skall göras innan jul och sen ännu mer stressad av allt som skall göras under jul och efter jul. Det känns som om det inte finns något stopp och min hjärna är i härdsmälta. Det som frustrerar mig mest är den upplevda ångest som drabbar mig lite då och då. Jag kan vakna på natten av att hjärtat slår så hårt att jag tror jag skall spy, tankarna snurrar i skolan och jag gör allt för att lugna ner mig. Vissa gånger somnar jag om direkt andra ligger jag och fylls av ännu mer hjärtklappning och panik. Ångesten kan även komma på dagtid, magen drar ihop sig, pulsen ökar och jag mår sjukt illa. Men jag går inte med ångest hela tiden utan mitt i allt kaos så kommer den beslutsamma och målinriktade människan in i mig och jag skakar på axlarna, sträcker på mig och bara tänker go go go. Herregud, det handlar bara om skola och man kan inte göra mer än sitt bästa, right?! Men jag har sån prestationsångest och vill alltid göra mitt bästa, minsta motgång får mig att bli så himla frustrerad. Det är något som jag måste träna på. 
 
Hoppas ni förstår varför det ekar tomt här, men jag måste lägga fokus på rätt saker just nu !
 
 

36 dagar kvar

Frureinhold.se / 18 November, 2013 - 09:29 / Vardagen
0 Kommentarer

Visste ni att det bara är 36 dagar kvar tills julafton ?! helt galet och jag är inte ens lite klar med alla julklappar haha :D Det kommer bli en sån jul iår när jag står i sista sekund och handlar min julklappar, precis så som robin alltid gör. På tal om robin och julklappstips vill jag tips om en sida som heter http://minajulklappstips.com. Där kan man få massa smarta tips på julklappar och de hade även samma present som jag gav robin när han fyllde 25. Dock från en annan firma, men det borde ju inte vara olika :) Så har ni panik och inte vet vad ni skall köpa så gå in där :D 
Jag önskar mig inget direkt denna julen, jag tror inte jag hunnit tänka så långt än. Denna hösten har varit en av de värsta någonsin. Jag har förlorat min morfar efter en lång kamp, jag fick ta beslutet att ta bort macy och plus det leverera till 120 % i skolan. Jag önskar att alla till jul delar med sig av kärlek och tar hand om varandra.
 

julpyssel

Frureinhold.se / 18 November, 2013 - 09:15 / Vardagen
0 Kommentarer

ÅÅåhhh nu har jag äntligen fått beställt lite julpyssel, det blev inte mycket pyssel egentligen, men lite småpill och det roligaset är de julkulorna vi beställde som man sätter ett kort i, tänkte att varje familjemedlem får ha sin egen kula att dekorera :) LÄgger upp kort när allt är klart :) snart kommer jag börja att julpynta helt kalrt, jag vill ha en lång och härlig jul :)
Men till ngt anant, idag vaknade jag av torr/allergifläckar i delar av ansiktet. Ser helt hemsk ut, det svir bara lite och sticker lite, men känns superkonstigt. Har lagt en rejäl fukt boozt som får sitta på hela dagen. Fick sån panik att jag skulle få svinkoppor eller nått :p aldrig haft det, men det hade väl varit hysteriskt, någon som vet hur man får det ? eller är det ngn mer än jag som blivit såhär torr i ansiktet över en natt? Tips på hur man kan fixa det? :) Kram på er ! 
Gillar verkligen denna bilden, håret faller så fint och det röda exploderar verkligen :D
 
 

jättemysig dag

Frureinhold.se / 17 November, 2013 - 20:28 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi äntligen hemma och wow vilken dag :) Jag han inte trycka på post så ni fick inte meddelandet att vi nu på eftermiddagen valde att åka till masthugget och hälsa på Joakim och Helena. De bor brevid slottsskogen och jag blev nästan lite sugen på att flytta till gbg igen. Tänk en sån där stor etage lägenhet i de gamla områdena runt linné. Drömma går ju, robin pratade om en lägenhet som såldes för 15 miljoner, soooom hittat :D Vi kom inte iväg förän runt halv 7 så snabba beslut blev att vi åt på vino pasta istället för att åka hem och stressa ihop ngt. Så mysigt att äta ute, sent en söndag, bara vi. Hailey var dunder trött men satt så snällt i stolen och mumsade lite pasta. Hon är ju inte stor i maten, så man får vara glad för det lilla. Hon höll sig vaken på vägen hem tack vare min telefon och har nu somnat som en stock uppe i himlasängen (som hon kallar det) :D
 
 

En sån härlig dag

Frureinhold.se / 17 November, 2013 - 14:57 / Vardagen
0 Kommentarer

Så fina kort vi tagit som jag laddar upp ikväll :) nu skall vi vidare på fika i masthugget :)




Nu drar vi...

Frureinhold.se / 17 November, 2013 - 11:35 / Vardagen
0 Kommentarer

.. till slottsskogen :) det blir grillning, fika och lek i parken :) Får ta vara på dessa fina dagar, det lär inte blir många av dom om vi känner svenska vinterna rätt. Jag hoppas på snö snart och härligt frostiga morgonar :) Jag har med mig kameran så hoppas på fina kort :) Ha en fin dag alla kramar
 

Snäll voffar

Frureinhold.se / 16 November, 2013 - 15:05 / Vardagen
0 Kommentarer

Haileys har så snäll mormor och morfar som hela tiden kommer med nya presenter :) nu blev det ett skidställ från five season som verkligen satte färg på tillvaron :D


Godmorgon

Frureinhold.se / 16 November, 2013 - 13:56 / Vardagen
0 Kommentarer

Helgens bloggande ekar mer tomt än en students kylskåp. Hailey vaknade 05.30 idag ?! Helt galet för tidigt och hon fick ligga med paden fram till kl 08.00, tror hon kan ha slumrat lite där emellan. Det fick Allafall bli en snabb frukost då dansen började 09.00. Idag fick Robin dansa helt själv med Hailey och det gick så himla bra. Finns film på instagram. Efter dansen tog vi igen frukosten och åt var sitt ägg med mumsig latte till :) Tiden har bara swishat fram och nu bär det av till kalas :) trevlig lördag alla!



sponsrad video- The Royal Concept – On Our Way

Frureinhold.se / 15 November, 2013 - 21:17 / Vardagen
1 Kommentarer

The Royal Concept framför sin hitlåt 'On Our Way' i en unik och avskalad version på Apartment Café Sessions i en lägenhet i Stockholm. Bakom produktionen står Marabou som sponsor med den nya drycken Marabou Choco Latte. Om du inte gillar kaffe eller te och är svag för Marabous chokladiga produkter är detta det nya alternativet som dryck till fikat – Marabou Choco Latte. Pulvret blandas med varm mjölk, rörs om och i koppen har du sedan en len chokladdryck med ett tjockt, krämigt chokladskum på toppen.
 
Det har gjorts många chokladpulver genom åren och jag är inte sen med att prova nya smaker. Oboy är en klassiker helt klart, men vem älskar inte marabou choklad? Jag har några vänner som inte dricker kaffe eller the och då hade detta helt klart varit ett bra alternativ. För er som inte brukar ha mjölk hemma kan jag tipsa om att köpa laktosfrimjölk. Den håller länge och ni behöver inte oroa er för att någon kan vara allergisk. Vi kör bara med laktosfri mjölk :) 
// detta är ett sponsrat inlägg

Hur vi dansas

Frureinhold.se / 15 November, 2013 - 19:48 / Vardagen
0 Kommentarer

Såhär ser endel av de danssteg som i gör på fuegon, tror ni jag trivs ?! oooooh ja, älskar att skaka rumpa och älskar att få dra fram min inre diva :D 
 

nu laddar vi upp

Frureinhold.se / 15 November, 2013 - 16:49 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu åker jag och sis på kör ett dans fuegopass :D hejja oss, sen väntar taccos, polly och glögg :D 
 
 

Detta är en bra fredag

Frureinhold.se / 15 November, 2013 - 14:42 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag handlar denna fredag bara om kärlek och lycka över att få leva det liv jag lever. Jag har mina familjer som är helt fantastiska, jag har släkt som jag beundrar otroligt mkt. Vi har en massa bebisar påväg i släkten och jag kommer kidnappa dom allihopa. Jag längtar verkligen efter ett syskon till hailey, snart så, snart. Tänk att det snart bara är 6 månader tills jag kanske är helt klar med skolan. Målet är att fixa det till juni och jag hoppas verkligen att så är fallet. Robin har många projekt i luften nu med och det går man också spänt och väntar på.
 
Ikväll är det fuego på schemat och sen efter det vet ni nog vad som gället ;) IDOL !! HAHA och såklart vm-kvals matchen som jag sett fram emot. Heja Zlatan och sverige, för hade sveriges landslag varit ngt utan kung zlatan? tror tyvärr inte det. Jag är verkligen helt förälskad i zlatan, inte bara för hans fotboll utan även för hans fantastiska bok. Vilket liv, vilket öde och ändå så jäkla grym. Jag tänker sitta bänkad ikväll och heja fram vårt landslag, gör det ni med ! vi SKA till vm ! 
 

inte okej!

Frureinhold.se / 14 November, 2013 - 17:05 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag måste dela med mig lite, till alla er unga tjejer som läser min blogg, även föräldrar till unga tjejer, läs allt jag skriver nu noga och ta till er. För inte så längesedan läste jag en tjejs blogg, halkade in av en slump via en annan blogg och fick läsa ngt helt sjukt. Jag skall försöka sammanfatta detta för er. Det var två tjejer som blev uppringda av ett par killar som ville att de skulle komma på en fest. De hade ingen direkt relation med dessa killar, utan de visste endast vilka de var, thats it. De bestämde sig allafall för att åka dit, dessa tjejer är mellan 15-16 år. Väl där blev de bjudna på drinkar, det dom inte visste var att i dessa drinkar hade killarna blandat i en stor mängd handsprit och laxeringsmedel (?!). Det fanns inte laxeringsmedel i alla drinkar, men i 90 % av alla drinkar som dessa killar gav till tjejerna innehöll laxeringsmedel. Ni kan nog själva tänka vad som hände, tjejerna fick otroligt ont i magen och hade diaree i flera dagar (killarna hade överdoserat rejält) Handspriten gjorde också sitt. För er som inte vet innehåller handsprit kräkmedel så resultatet på detta blev spyor i mängder, medan killarna satt och skrattade. 
 
Jag kan inte förstå hur dessa killar tänker när de utsätter andra människor för detta. Ärligt ?! vart är era föräldrar och vem har lärt er att bete sig så här? Jag har även talat med tjejer i 14 års åldern som säger att de måste vara smala, vältränade och med stora tuttar för att det är vad killar vill ha. Men älskade tjejer, vad vill ni?? när slutade ni tänka och tycka vad ni vill ha istället för vad alla andra vill. Jag vill bara ruska om alla osäkra, helt fantastiskt vackra tjejer och säga att de duger som de är. Ingen har rätt att säga eller tycka hur en annan människa skall se ut. Jag blir uppriktigt arg, alla ni föräldrar med barn i tonåren, vet ni hur era barn beter sig över tex nätet? Jag tror inte det, men ni kanske borde ägna lite av er tid att prata med era barn och fråga hur de mår eller hur de ser på situationer som dessa. Jag tror inte att just detta exempel är unikt på nått sätt.
 
kram till er alla <3
 
 

busfrön

Frureinhold.se / 14 November, 2013 - 16:34 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi äntligen hemma igen efter en lång dag utanför hemmet. Jag började min morgon med en gruppintervju på en skola i Ale kommun, jätte givande skola och hur mysig som helst. Klar vid 11 åkte jag hem snabbt och hämtade hailey, för att sedan åka ner till mimers hus och kolla på tindra som var med i skollaget i handboll :) Så stolt över :) Vi såg bara sista matchen och efter det blev det en god lunch på moodys. Sen åkte vi hem till jessica och där har vi spenderat hela eftermiddagen. Hailey har inte sovit ngn middag och är mega dundertrött, hon är inne på sin andra clementin nu för att få lite energi ;D Robin borde komma när som också med lite glögg som vi skall dricka ikväll :) Jag måste även sätta mig med skolarbete och är inte alls sugen, hur kunde jag bli såhär stressad över skolarbete ?! helt otroligt. 

Här har ni kort på busungarna ;)
 
 

nighty

Frureinhold.se / 13 November, 2013 - 22:19 / Vardagen
0 Kommentarer

nu skall jag snart gå och lägga mig, galet trött och måste försöka släppa alla skolgrejer som far runt i huvudet. Vi har nu haft två gruppintervjuer och jag få inte skriva om det här, men jag kan säga så mycket som att det är otroligt givande och lärorikt. Jag vill skapa förändring och jag kommer att skapa förändring! 
wierd kort, men jag kunde verkligen inte fastna på kort idag :D jag gjorde även en avatar på mig förut, ser inte ut som mig för 5 öre, men kul att pröva :D
 
 

Skänk en julklapp

Frureinhold.se / 13 November, 2013 - 19:55 / Vardagen
0 Kommentarer

Gör som vi i vår familj och skänk en julklapp. 

Sprid lite ljus – skänk en klapp, bygg ett hus!

1 december drar årets julklappsinsamling igång på Gothia Towers. Ifjol insamlades över 8 000 klappar till barn och unga i Göteborg. I år kan man även bidra på ett nytt sätt: genom att bygga ett pepparkakshus och delta i en pristävling.

Första advent inviger Göteborgs Luciatrupp årets insamling i Gothia Towers lobby kl 17.00. Julklappssäcken står sedan öppen i två veckor, framt till 15 december, för den som vill lämna en gåva. Julklapparna fördelas bland behövande barn i Göteborg av Göteborgs Räddningsmission, som bedriver socialt arbete på kristen grund.
- För oss känns det bra att kunna hjälpa till. Vi vet att behovet är stort, säger Jenny Jardefur, kommunikatör på Svenska Mässan/Gothia Towers.

I år kompletteras julklappsinsamlingen av en tävling om bästa pepparkakshuset, i samarbete med Annas Pepparkakor. I hotellobbyn kan man köpa en byggsats för 100 kronor, varav 70 kronor går direkt till behövande och hemlösa.
Den som vill delta i tävlingen lägger ut bilden av sitt färdigbyggda pepparkakshus på Instagram, under hashtagen: #husforhemlosa. Ett fint pris väntar vinnaren.

Ett av Räddningsmissionens projekt och dit flera av klapparna även skänks är Solrosen, stödverksamhet för barnfamiljer där en förälder sitter i fängelse. I år bidrar Svenska Mässan/Gothia Towers med en krona för varje insamlad julklapp till Solrosen.
- Det ger ett viktigt stöd till vår uppsökande verksamhet, säger Mikael Albertsson och fortsätter:
- Här finns ett stort mörkertal, att ha en förälder i fängelse är ofta förknippat med skamkänslor. Vi vet att fler barn behöver hjälp, inte bara under julen.

FAKTA – Julklappsinsamlingen

  • Pågår 1 december-15 december i Gothia Towers lobby.
  • Invigningen sker 1 december kl 17.00. Då får vi bland annat besök av Göteborgs luciatrupp.
  • Gåvorna fördelas i första hand bland barn i Göteborgsregionen. Ett barn kan få två klappar. De klappar som eventuellt blir över skänks till ett barnhem i Estland.

Vill du veta mer?
Ring Jenny Jardefur, kommunikatör Svenska Mässan/Gothia Towers, tel: 031-708 80 11 eller Mikael Albertsson, Göteborgs Räddningsmission, tfn 0739-01 41 67.

 

 


In heaven

Frureinhold.se / 13 November, 2013 - 17:48 / Vardagen
0 Kommentarer

Gud vad glad jag blev när Robin kom hem idag. Han hade köpt en adventskalender ifrån kicks :D spännande att se vad som gömmer sig här i :D vet ni om det finns ngn liknande till killar? :) Hailey ska ha en egen med 24 paket i :) 



Ni glömmer väl inte

Frureinhold.se / 13 November, 2013 - 14:22 / Vardagen
0 Kommentarer

Att hjälpa de utsatta i filippinerna, jag har skänkt 100 :- och alla i min närhet har skänkt samma summa, gör det du också ! 
Jag valde att stödja UNICEF, om ni vill stödja dom klickar ni HÄR !
 

Little mistress

Frureinhold.se / 12 November, 2013 - 20:09 / Vardagen
1 Kommentarer

Jag är helt förälskad i Little Mistress klänningar, det är precis min stil utan tvekan. Spetsigt, personligt och med härliga svall. De har både långklänningar, kortklänningar, sommarklänningar, vinterklänningar etc. Helt amazing :) Blir nog till att beställa inför jul och nyår, zalando.se har ett jättebra utbud från Little Mistress och ni hittar de här :) 
 
 

sponsrad video- ACO

Frureinhold.se / 12 November, 2013 - 13:52 / Vardagen
0 Kommentarer

Som jag skrev i morse är det väldigt viktigt med vitamintillskott i olika former. Jag äter både d-vitamin från aco och omega 3 osv. Jag känner stor skillnad, både på energin men peppar peppar är jag ganska frisk just nu. Hoppas jag får hålla mig frisk ett tag till. Jag ger även hailey d-vitamin varje dag och försöker få i henne minst en clementin för att höja c-vitamin nivån. Det finns många olika märken att välja och alla är såklart inte bra, i val av vitamin tycker jag ni skall välja er till apoteket eller hälsokost. Apotekets vitaminer åt jag när jag var gravid vilket jag var jättenjöjd med :)
//sponsrat inlägg 

Mer D-vitamin

Frureinhold.se / 12 November, 2013 - 08:29 / Vardagen
0 Kommentarer

ja som ni kanske vet bloggade jag om d-vitamin för inte så längesen och om hur viktigt det är osv. Här kommer en läkare i göteborg ut med en teori om varför vi borde äta mer d-vitamin, det går även att ta blodprov för att se om man har brist på d-vitamin i kroppen :) Jag äter en tablett om dagen, gör det du också :)
---------

Muskelvärk, ömhet i kroppen och nedstämdhet kan bero på D-vitaminbrist. Läkare på Angereds närsjukhus hoppas kunna minska lidandet för många patienter.

- Det är möjligt att vi i framtiden ska ta prover på D-vitamin mera regelbundet. Inte bara när vi misstänker bristtillstånd, säger Lars-Olof Larsson, överläkare vid Angereds närsjukhus.

Han välkomnar det växande intresset för D-vitaminer och hoppas att sjukvården agerar snabbt. Nya forskningsrön har visat på positiva effekter mot en rad olika sjukdomar, som reumatism, diabetes och hjärt-kärlsjukdom.

- Det finns stora vinster att göra på att kontrollera D-vitaminnivån. Förutom att patienter med bristvärden slipper mycket lidande, kan sjukvården spara pengar om allvarliga sjukdomar förebyggs.

Lars-Olof Larsson hoppas och tror att D-vitaminet snart får samma status som B12 och folsyra, två vitaminer vars nytta det numera råder bred enighet om.

På Angereds närsjukhus har han träffat på patienter som gått länge med muskelsvaghet eller nedstämdhet utan att sjukvården hittat någon direkt förklaring. D-vitaminbrist är inte alltid den orsak som läkarna först tänker på.

En ung kvinna sökte för en tid sedan vård för att hon kände sig ovanlig kraftlös efter en förlossning. Hon orkade varken studera eller engagera sig i sitt nya barn.

- Jag bad henne resa sig från stolen utan att ta stöd med armarna. När hon inte klarade det förstod jag att något var allvarligt fel, säger Lars-Olof Larsson.

Enkelt blodprov

Ett enkelt blodprov visade att kvinnan led av svår brist på D-vitamin. Hennes värde uppmättes till mindre än 10 enheter (nanomoule per liter). Optimalt anses vara att ligga mellan 75 och 150, men så höga nivåer har många människor i Skandinavien svårt att nå vintertid.

- På våra breddgrader kan vi bara lita på solen som D-vitaminkälla under några få månader, säger Lars-Olof Larsson och berättar att han själv därför tar kosttillskott.

Förr fick svenska skolbarn fiskleverolja för att förebygga engelska sjukan, en bristsjukdom som beror på för lite D-vitamin och som leder till ett mjukt och missformat skelett. Sjukdomen har för övrigt fått sitt namn av att många barn drabbades under industrialiseringen då engelska arbetarfamiljer flyttade från den soliga landsbygden till städerna.

I Sverige berikas i dag en del mejeriprodukter, som till exempel lättmjölk, men många har ändå svårt att få i sig tillräckliga mängder D-vitamin via kosten. Som GP tidigare berättat har Livsmedelsverket ändrat sina rekommendationer och nu övervägs att införa berikning av fler matvaror.

I dag vet man att det under högsommaren räcker att vara i solen en kort stund varje dag för en ljushyad person, medan mörkhyade behöver solljus tio gånger så lång tid. I länder nära ekvatorn, där solen står högt på himlen mycket längre är det lättare att nå "rätt" D-vitaminnivå. 

Mot den bakgrunden har det talats om ökade risker för D-vitaminbrist hos vissa invandrargrupper i Sverige, framförallt kvinnor med heltäckande klädsel eller mörk hudfärg. Men Lars-Olof Larsson hävdar att vi som bor i Skandinavien har ett gemensamt problem, inte minst med tanke på de långsiktiga effekterna på hälsan.

- Den viktiga diskussionen handlar därför om att vi är många som kan behöva extra tillskott. Inte minst gäller det äldre personer som på grund av D-vitaminbrist kan få ökad muskelsvaghet och benskörhet och därmed lättare drabbas av frakturer, säger han. (KÄLLA)


Skummigt värre

Frureinhold.se / 11 November, 2013 - 22:42 / Vardagen
0 Kommentarer

Hailey älskar verkligen skum, ju mer desto bättre :) ikväll var det bad som stod på schemat. Min lilla sockertopp <3


Boozt i falkenberg

Frureinhold.se / 11 November, 2013 - 19:30 / Vardagen
0 Kommentarer

Längtar så otroligt mycket tillbaka, vilken helg vi hade, balsam för själen helt klart, stor eloge till både Annika och Camilla som gjorde ett helt fantastiskt jobb med att rodda ihop allt ! Kika på filmen för en sammanfattning av helgen, tror minsann att jag fastnade på kort ngr gånger ;) och nej jag missbrukade inte taggen booztifalkenberg ;)
 

Sponsrad video: Har du också tröttnat på dyr- TV?

Frureinhold.se / 11 November, 2013 - 14:39 / Vardagen
0 Kommentarer

Har du tröttnat på dyr tv? Jag tycker att under årens gång har tv blivit mer eller mindre en hets i pris och mängd. Jag minns när vi bodde i göteborg och såg på mycket hockey via comhems betalsida, jag tror att vi vissa månader kunde fakturan ligga på över 1000 kroner. Helt sjukt, sen flyttade vi till uddevalla och valde att ha alla matcher i ett paket, men ändå betalade vi runt 700 :- i måndagen. Det är verkligen helt sjukt. Det finns nu en ny tjänst som heter Magine, den är mer flexibel och en betydligt billigare TV-tjänst. En TV-leverantör som för en gångs skull står på TV-tittarnas sida. 
 
Magine är TV via internet. Med Magine får du 38 TV-kanaler för bara 99 kr/mån. Ingen box, inga sladdar, inga bindningstider eller dolda avgifter. Du kan titta på TV i sommarstugan, på bussen, när du väntar i kön på Konsum. Allt som krävs är internet. Navigerar gör du snabbt och enkelt via en snyggt designad TV-tablå. Många av kanalerna har playfunktion och tillbakaspolning, t ex TV4 och Discovery. Magine bjuder på en första provmånad, utan att du ens behöver ta fram kreditkortet. Efter provmånaden går du automatiskt över till Magine Free, där du får 8 TV-kanaler för 0 kr/mån. Om du vill fortsätta med 38 kanaler (Magine 1st Edition) så måste du göra ett aktivt val. 
 
 
Jag tror inte det är fel att ge andra operatörer än de som finns idag en chans, vi är tex helt sålda på netflix och headweb. 
//detta är ett sponsrat inlägg
 
 

Dröm om att kunna sjunga

Frureinhold.se / 11 November, 2013 - 14:05 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag sitter just nu och kollar på glee medan jag varvar med plugg. Jag vet om ni visste det, men jag har alltid drömt om att sjunga. Jag sjöng i kör när jag var liten och älskade det, har alltid sjungt i min ensamthet eller på singstar etc. Jag sjöng mer än gärna i skolan under musiken, men pga av tonåren och alla osäkra människor som måste trycka ner andra för att själva må bra gjorde att jag slutade sjunga. Jag skulle så gärna vilja ha en sån där fantastisk röst som får vem som helst att falla av stolen. 
hur många har inte fått rysningar av denna låten? Jag älskar verkligen musik, under min tonår var det en sån stor trygghet. Lyssnade på house under uppbråttet med min första kärlek, lyssnade på hip hop rnb under ett annat uppbrått och sen endel pop och rock. Jag är inte en person som bara gillar en viss sorts musik utan är mer en allätare :) 

hysteri

Frureinhold.se / 10 November, 2013 - 20:33 / Vardagen
0 Kommentarer

Hysterin kring barn och unga i sociala medier är helt insane. Mobbningen idag är värre än vad jag någonsin upplevt. Vart är vi vuxna när våra barn sitter och skriver det ena grova ordet efter det andra till varandra. Sen alla dessa förfalskningar av identiteter får mig att se rött. Barn är barn och de lär sig både av varandra men även av oss vuxna, snälla finns där för era barn och föregå med gott exempel! Detta skrev jag ut på facebook idag, här får ni några av kommentarerna..
-----------
Att ge två uttråkade barn/ungdomar en yxa och säga - "gå ut och hitta på nåt i skogen" låter konstigt. Men ge dem en smart telefon, utan riktlinjer och kontroll låter för mig lika konstigt. Även telefonen kan vara ett potentiellt vapen, där tillsyn och användningsregler borde vara lika strikta. Acceptansen av kränkande ord blir bara värre. Framförallt ser man hur yngre killar brukar kvinnoförnedrande tillmälen som om det vore en komplimang mot tjejer. Vart har de fått den kvinnosynen och har föräldrar generellt glömt av lära sina barn vett & etikett. Hur man bemöter andra människor? - A
------------
Man börjar ju undra, är vi vuxna för självupptagna med vårt att vi glömmer av våra barn? - jag
-------------
Det är en del av sanningen. Man umgås och pratar för lite med sina barn. 
Barnen får en data och telefon utan tydliga riktlinjer för hur den ska brukas. Man har för lite dialog och umgås för lite. Dialogen hemma är A & O. Ungdomarna sitter sedan hemma, på sitt rum, det är tryggt och säkert. Men ingen ifrågasätter sedan vad de gör....- A
----
50 % av uppfostran kommer ifrån hemmet, de andra procenten från vuxna i skolan, idrott och föräldrars och barns umgängeskrets. Barn ser och lär av oss vuxna.- A

ungdomar på 2000-talet
 
barn på 1900-talet
detta kanske är provocerande, men vad tror ni läsare, är vi så fysiskt oaktiva att psyket ballar ur och för att få utlopp för all energi behandlar vi varandra som smuts. Eller är det lättare att skriva saker i ord än att säga det i verkligen livet bara för att man inte ser hur sårade människan som får ta emot dessa ord verkligen bli? mobbning idag är ur mina ögon i en helt annan dimension än när jag var liten. När jag var liten, vilket inte var så längesen kunde vi ändå komma undan, mobbningen skedde mest i skolan och när man lämnade skolan fick man ändå en viss lugn och ro. Dock är ju ensamheten något som också sårar, men det kan jag skriva om en annan gång. Det jag vill få fram är att vi vuxna har ett ansvar, att uppfostra våra barn till att inte skada en annan individ, varken psykiskt eller fysiskt, barn föds inte som mobbare. Umgås med era barn, prata med era barn och hitta på saker med era barn.
 
 
 

Du är allt

Frureinhold.se / 10 November, 2013 - 20:14 / Vardagen
0 Kommentarer

Du är allt jag nånsin önskat 
Du är allt jag nånsin drömt 
Du är den som får mig minnas 
Alla drömmar jag har glömt 
Och du är den som får mig hoppas 
Du är den som får mig le 
All min kärlek får du bära 
Hela livet vill jag ge 

För du är där när ingen ser mig 
Du är där när stormen yr 
Du är där när natten skrämmer 
Och du är där när dagen gryr 
Och jag vill alltid ha dig nära 
När som åren läggs till år 
Och vad livet vill oss lära 
Är att framtiden är vår 

Lalala 

När som klockorna har stannat 
Och tiden tycks stå still 
Och man inte vågar säga 
Det man längst i hjärtat vill 
Då ska vi ta varandras händer 
Då ska vi minnas denna dag 
Och förstå vad som än händer 
Är det alltid du och jag 

För du är allt jag nånsin önskat 
Du är allt jag nånsin drömt 
Du är den som får mig minnas 
Alla drömmar jag har glömt 
Och du är den som får mig hoppas 
Du är den som får mig le 
All min kärlek får du bära 
All min längtan vill jag ge 

Ja, all min kärlek får du bära 
Hela livet vill jag ge

Farsdag

Frureinhold.se / 10 November, 2013 - 09:06 / Vardagen
0 Kommentarer

Grattis min Goa pappa på farsdag, idag är det du som bestämmer allt ;) kramar från Hailey <3

Hoppas du gillar Oscar Jacobsson ;)

Klockan är redan 14.22 !?

Frureinhold.se / 09 November, 2013 - 14:27 / Vardagen
0 Kommentarer

Vart tog denna dagen vägen?? Känns som jag nyss gått upp och nu är klockan redan 14.22, helt galet. Jag har haft en intensiv morgon och haileys dans var kl 09.00, barnen är så otroligt duktiga och idag övade vi endel på uppvisningsdansen :) jag är så imponerad över hur dessa små individer kan memorera alla danssteg så bra som de gör. Men efter dansen var det bara att åka hem och byta om till ridkläder och åka till stallet. Två hästar blev ridna och charisma var rena rama rodeo hästen idag. Fick rulla i galopp varv efter varv tills hon kom ner i varv. Imorgon är det tävling som gäller för Madde och båda tjejerna så håller alla tummar jag har för att det dkall gå bra :) nu blir det upp till Bokenäs för en snabb visit hos haileys farmor och farfar



 

Min morfar

Frureinhold.se / 08 November, 2013 - 21:18 / Vardagen
4 Kommentarer

Jag kan inte förstå att du är borta, jag kommer på mig själv sitta i bilen och planera mina besök till dig, men det finns ingen att besöka. Vart är du nu och varför kommer inte du på besök? Vart är du och mormor nu och kan ni inte bara kika in i mitt liv och ge mig en stor kram. Jag saknar dina kramar morfar, du höll alltid kvar extra och det var du som lärde mig att kramar skall kännas. Jag älskade dina kramar och den sista gången jag pussade på din pannan visste jag nog inerst inne att det var den sista gången. Jag saknar dig så otroligt mycket, ända in i det sista skämtade du, även om du mådde dåligt och kroppen sa ifrån så kämpade du, mer tror jag för oss runt omkring än för dig själv. Vi fick alla våra stunder med dig och det går nog aldrig att säga farväl, jag ville bara ha mer och mer. Jag vill gå tillbaka 20 år när både du och mormor levde och mådde bra. Jag saknar er båda två mer än vad ni kanske tror, vi alla saknar er. Vad händer nu, allt blev så deffinitivt när du tog dina sista andetag, alla minnen av både dig och mormor tystnades. Vem skall berätta alla underbara historier från förr? Vem skall skriva alla dikter på våra presenter när vi fyller år? 
 
Jag ser på bilder från din sista tid och jag kan inte förstå att du inte finns med oss, kontrasten mellan att andas och inte är så hårfin. Vad händer med kroppen när sista andetaget tas, hur känns det, är man rädd eller är man redan iväg på en resa någon annanstans? Jag önskar bara få känna er, känna er närvaro hos mig, bara för en minut. Låt mig vet att ni mår bra och att ni är tillsammans igen. Jag älskar er !
 

Dans fuego

Frureinhold.se / 08 November, 2013 - 19:54 / Vardagen
0 Kommentarer

Skaka rumpa, ja det har jag gjort nu ikväll på friskis. Så jäkla roligt pass som verkligen lockar fram den inre divan i mig. Dock blir jag så galet trött i ryggen, det är jobbigt att vrida på höfterna på det där sättet. Men gött att ha rört på sig lite såhär på fredagkvällen, nu skall vi snart ta oss lite rabarberpaj och kolla på idol :) Jag har även laddat upp med vamp som är en liten tradition varje fredag :D Hoppas på en lugn och skön helg nu, det behöver jag ! 
Här kommer ett kort från boozt i falkenberg :)
 

att ha prestationsångest

Frureinhold.se / 08 November, 2013 - 13:08 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har alltid mer eller mindre haft någonform av prestationsångest. Det är något som jag verkligen hatar och varje gång hjärtat börjar rusa och illamåendet kommer krypandes blir jag så otroligt frusrerad och uppgiven. Jag minns när jag tävlade med min ponny livia, jag var alltid så himla nervös och varje gång bestämde jag att nä såhär skall det inte behöva kännas. Men ändå efter tävlingen så var jag snabb på att anmäla mig igen, för jag älskade verkligen att tävla. Känna in spänningen, gå in och leverera så gott som man kunde och i vissa fall placera sig :) Jag älskade känslan när allt satt, när man ihop med hästen flög som om vi hade vingar över hindren. Jag har även hållt på med andra sporter och framförallt inom friidrott fick jag en sån wow känsla en gång. Vi skulle hoppa höjdhopp på km tror jag det och jag verkligen flög över ribban, det var magiskt :D Jag var absolut ingen vinnare av höjdhopp, men jag var helt okej för min ålder. Tror jag hoppade runt 135-140 i högstadiet :)
 
Men vad jag vill säga om prestationsångest är att det inte är fel med att vara lite nervös och känna hur adrenalinet slår in i kroppen. Men det får inte gå till en sån gräns att man i flera dagar går och mår dåligt. Att hjärtat ständigt rusar och att man helst av allt bara vill krypa ner under täcket och inte komma fram förän allt har lugnat sig. Denna vecka har som ni kanske förstår varit så jäkla jobbig, bloggandet har varit lågt och jag har själv varit väldigt låg. Idag lämnade vi in ett arbete som jag varken vet in eller ut med, vi får se vad lärarna tycker om den. Sen ägnade jag hela dagen igår för planering inför praktiken. Jag känner att jag har kontroll, men det är ändå väldigt påfrestande. 
 
Jag hoppas att ni som känner stor prestationsångest försöker se bortom det och se till vad som verkligen betyder ngt. Skola är inte hela världen eller om du river ett hinder på en tävling gör inte att jorden går under imorgon. Värdera ditt liv utifrån vad som faktiskt betyder något <3 kram från mig ! 
dom där två betyder så otroligt mycket för mig <3
 

Macy i himlen

Frureinhold.se / 08 November, 2013 - 11:54 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag sa till Hailey när vi gick dagmamman att vi fick skynda oss för att regnet kom. Jag pekade mot himlen att det var så mörkt, hon utbrast då att vi kanske kunde se Macy i himlen ️, när jag kom hem dök regnbågen upp, är det ett tecken?
 

trött morgon

Frureinhold.se / 08 November, 2013 - 08:36 / Vardagen
1 Kommentarer

Inatt vid 01.00 la jag ner arbetet och gick och la mig, jag är helt slut och nu väntar en hel dag till med plugg. Skall träffa mig grupp nere vid bibbland i kungälv om en stund och det är bara att rocka denna fredag. Jag är helt skakig, matt och allmänt seg i huvudet. Men vi hörs senare alla fina !
 
 

Badat

Frureinhold.se / 07 November, 2013 - 14:18 / Vardagen
2 Kommentarer

Så brrr kallt att bada haha man vill helst ligga i lagunen men den är alltid stängd :/ Men barnen hade roligt och det är huvudsaken. Jag har suttit och pluggat nu när hailey sovit och skall snart åka ner och handla. En kompis till robin kommer hit i eftermiddag och vi tänkte bjuda på taccos. Jag skall till stallet och rida gullan och charisma :) hoppas vädret är på min sida, det var riktigt kallt igår när det regnade och var helt kolsvart. Nu blir det allafall frukt och lite madagaskar som hailey älskar, I like to move it move it ;)
 
 

åker och badar

Frureinhold.se / 07 November, 2013 - 09:20 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu har jag gjort mitt denna morgonen, städar och städar samtidigt som jag sköter telefonkontakten med min praktik som börjar på måndag. Känner att jag har bra koll nu på vad vi skall göra och hur vi skall göra det. Hailey är en ängel och bara går runt och grejar och stör inte mamma när hon är mitt i viktiga samtal. Vi skall om bara en liten stund åka och bada, kvalitetid ihop med syster och tuva :) Vi hörs lite senare <3
 
denna söta kanintröja har hailey på sig idag, hon som älskar kaniner :) 
 

Men JAAAAA

Frureinhold.se / 06 November, 2013 - 16:01 / Vardagen
0 Kommentarer

Så otroligt skönt, vilken lättnad, nu kan jag slappna av :) 
Nu blir det att åka till stallet och rida två hästar :) 

sorry

Frureinhold.se / 06 November, 2013 - 14:21 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag lovar att ikväll skall ni få uppdatering om mina två hell dagar. Igår var en riktig uttömning och även idag, suttit i biblioteket i 4 h och känner att hjärnan snart inte orkar mer. Jag skall snart styra bilen hemåt och hämta upp min underbara dotter. Hon är verkligen i en sån mys mamma fas just nu och jag älskar det. Varje morgon vill hon ligga i mitt knä och bara mysa. Imorgon skall vi ta en riktig mysdag och bara göra saker hon och jag, kanske åka och bada det var ett tag sedan. Men jag återkommer ikväll till er ! puss
 

Tom

Frureinhold.se / 05 November, 2013 - 08:58 / Vardagen
0 Kommentarer

Min hjärna är helt tom, satt på vägen upp till skolan och ser hur solen  tränger sig genom den tunga dimman och undrar om de är tillsammans, hur mår de, är himlen så fantastisk som jag hoppas att den är. Jag skall snart börja min redovisning och jag Vill bara att denna dag skall vara slut :( 


5 pack

Frureinhold.se / 04 November, 2013 - 23:04 / Vardagen
1 Kommentarer

Godnatt alla, nu blir det sängen och ladda batterierna. Imorgon är det seminarie 1 av 2, tog ett kort på mina ynka 4 magrutor ikväll efter squatsen, de övriga finns där under huden någonstans, tycker min 5 är riktigt charmig :D jag älskar att känna mig såhär fylls av fysisk energi, kroppen mår verkligen bra av att röra på sig. Hoppas ni har det bra i höstmörkret :)



Dansat

Frureinhold.se / 04 November, 2013 - 19:39 / Vardagen
0 Kommentarer

Gud nu är jag helt mör i kroppen efter ett gott danspass,det är så galet roligt och man kommer mer och mer in i det. Passade även på nu när robin la hailey att plugga lite. Imorgon har vi ett viktigt seminarie och jag vill verkligen bara sätta det så grymt :D Jag har känt mig så full av energi idag, tror alla mina piller för olika saker är kanon :D frågade på hälsokost idag med om vad hon tyckte om allt jag äter, men hon sa att det var bra :) Äter egentligen inte mkt, men har ju mina femalbalans, sen zink, B6, multivitamin, d-vitamin och omega 3 :) 
 

bygga muskler

Frureinhold.se / 04 November, 2013 - 15:31 / Shopping
0 Kommentarer

Nä det är väl inte det jag håller på med i den träningen som jag utför. Däremot har robin börjat träna och skall använda detta som ngn slags hjälp :) Jag roffar bara åt mig omega 3 tabletterna :) visste ni att omega 3 är som kroppens olja. Ungefär samma som en bil behöver olja, behöver kroppen omega 3. Jag köpte även magsjuketabletter när jag var på life förut, den skall tydligen hjälpa om man börja känna sig dålig. Det finns så mycket bra hälsokost osm hjälper mot alla olika åkommor :) 
 
 

sponsrad video- Bear-Grylls

Frureinhold.se / 04 November, 2013 - 13:46 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag vet inte om ni brukar kolla på discovery, men ända sen vi köpte vår boxer för 100 år sedan kollade jag lite då och då på discovery. Idag finns det så himla många olika liknande kanaler, men jag tycker nog ändå att discovery är bland de bättre. Den och history channel. Som ni vet älskar vi att hitta på spännande saker, jag skulle gärna vilja hoppa fallskärm, klättra i berg, dyka igen osv. Men de är ändå ganska normala och inte så farliga saker att göra. Just ni kan man följa en helt tokig man som skall besöka platser i världen som man nog inte har som första alternativ när man skall planera nästa resa :p 
 
Överlevnadsexperten Bear Grylls är tillbaka med nytt program på Discovery Channel! Den här gången besöker han några av världens mest ogästvänliga platser i fotspåren av människor som hamnat i extrema situationer. Och överlevt. Resan börjar i Amazonas djungler och fortsätter över Kanadas snötäckta vidder ända till Sierra Nevadas bergstoppar. Liksom dem, tvingas Grylls att överleva genom att samarbeta med naturen som ofta är allt annat än samarbetsvillig. Och tro oss. De här platserna upplevs antagligen bäst hemma i soffan. Sååå otroligt spännande !
// detta är ett sponsrat inlägg
 
 

säljer vårt soffbord

Frureinhold.se / 04 November, 2013 - 13:01 / Vardagen
1 Kommentarer

Om det är ngn av mina bloggläsare som vill ha ett nytt soffbord får ni gärna köpa vårat. Tyvärr blir det för trångt med nya soffan och får ha ett bord som är ngt smalare. Har hittat ett superfint som vi förhoppningsvis kan köpa när vi sålt detta. Sätter ut det på blocket samtidigt som jag skriver här så är ni intresserade får ni maila eller skriva här :) 
Nantucket och köpt på lilla soffbutiken, nypris 5670 :- vårt pris 3500 :- :) 
 

snart dags för café

Frureinhold.se / 04 November, 2013 - 08:51 / Vardagen
0 Kommentarer

Väntar in skolans server så att vi kommer åt ett arbete som vi skall oponera på tills imorgon. Vi i min grupp bestämde oss för att träffas nere på tant rut, så skönt att  bara kunna slå sig ner i en mysig soffa och plugga. Inte tråkiga skolsalar med dåligt kaffe, utan mysiga soffor med gott kaffe ;) Högskolans kaffe är så vidrigt att jag inte ens kan tänka tanken att dricka det, vadå kräsen. Men idag är det bara att ladda inför tis och ons, två tuffa dagar som jag helst önskar skall vara över nu. Dessa två kurserna har verkligen sugit musten ur mig, kanske pga saker runt omkring, men även för att den har varit svår och intesiv. Jag längtar så till våren att bara sata på c uppsatsen och sen vara klar :D 25 år och högskoleutbildad, det var ett mål jag hade och den kan till och med bli sann. Sen vet jag lika väl som alla ni här att jobb är verkligen inte enkelt att få. Men jag måste tro på mig själv och kämpa så får vi se vart det leder. Skall be ngn duktig hjälpa mig med cv och personligt brev, har ngr gamla liggandes men vill ha nytt och fräscht :) 
 
Vi hörs lite senare, nu måste jag försöka ta mig upp ur våran gosegos soffa :D 
 
Glömde skriva igår om mina nya gel naglar, så läcker färg, dark maroon, brun med inslag av skimmer, sen la jag även upp en bild på instagram där jag tipsar om att försöka fläta håret varje kväll för att undvika extra slitage på håret :) Mitt lilla milerade hår blir ju så coolt i en fläta :D 
puss på er ! 
 
 

mamma se på äpple tvin

Frureinhold.se / 03 November, 2013 - 19:42 / Vardagen
0 Kommentarer

Ja vad skall det bli av dagens barn. Hailey kom häromdagen och sa just den meningen, äpple tvin, söötis ! Vi har ju en apple tv som är jordens bästa uppfinning haha, nä kanske inte. Men så galet smart, där har man netflix, youtube osv på en liten box som man kopplar in till tv:n. Netflix är riktigt bra när man har barn, massa filmer som man bara klickar på om man vill det. Även för oss vuxna har de mängder med nya och gamla serier. Sitter i detta nu och kolla på glee, vi kollar även på PLL varje kväll som förövrigt är en jättebra serie. På filmfronten är headweb bättre, men serietorskar som vi är just nu blir det inte mkt film :) Ni kan köpa en apple tv HÄR !
 

Bild från Boozt

Frureinhold.se / 03 November, 2013 - 19:28 / Vardagen
0 Kommentarer

ÅÅÅhhh vill ha mera bilder :D 
 

Det tar sig

Frureinhold.se / 02 November, 2013 - 23:29 / Vardagen
0 Kommentarer

Slänger upp en bild på det vi hunnit göra idag, skåpen har kommit på plats nästan alla. Vi fick bara köpt 4 av 10 dörrar så de andra är beställda, har dragit el för en cool designlampa och börjat förbereda för den nya bänkskivan, det skall även fixas för spottar i skåpen :) det blir nog super när det är klart :) bra med extra förvaring Allafall :)


Hat

Frureinhold.se / 02 November, 2013 - 21:07 / Vardagen
0 Kommentarer

Vad byggs egentligen hat upp på? vad grundar ngt som gör att en människa känner så mycket hat. Jag blir nästan olycklig av tanken, tänk att gå och hela tiden vara arg, bitter, sur och hugga för minsta lilla. Jag gillar uttrycket kill them with your kindness, det är nog lite sån som jag är. Glad positiv och behåller för det mesta lugnet även om det stormar som mest. Min mamma är ännu mer expert på det, att behålla lugnet, så många bråk vi haft där hon varit super lugn och jag helt hysterisk för att hon är så lugn :p Jag beundrar min mamma så otroligt mycket, framförallt nu när allt detta med morfar. Imorgon skall vi ses alla nära och bara umgås, sorgen är tung men tillsammans är vi så starka. Under denna tuffa tid med många tårar har vi alltid funnits där för varandra, stöttat, kramat och tagit hand om varandra. Precis som en familj och släkt skall göra, jag är oerhört tacksam för mina nära, jag hoppas att ni alla vet det <3
 

att vara på ikea med barn

Frureinhold.se / 02 November, 2013 - 18:18 / Vardagen
1 Kommentarer

Gud haha vilken grej det är att ha med små barn till ikea en helg när det är en miljon människor där. Hailey var helt lyrisk och sprang som en vilde över allt :D kanske inte så illa, men det är verkligen full rulle. Vi fick köpt det mesta, vitrindörrarna var slut, men de skall komma in fler då de är nyheter så gick de fort tyvärr. Hailey fick köpt en kanin, en sänghimmel och lite målarpennor. Det blir bra ute i köket och vi skall gjuta en egen bänkskiva att lägga över, så istället för den blanka vi hade förut kommer det bli en gjuten istället. Tror det kan bli nice :) Vi åkte också och kollade på julbelysning och hailey köpte en pingvin att ha ute :) robin skulle kolla efter en ren som jag gärna vil ha :) 
 

Lördag med familjen

Frureinhold.se / 02 November, 2013 - 12:01 / Vardagen
0 Kommentarer

Sånna här helger älskar jag, när man går upp lugnt och stilla, äter frukost länge och bara e. Robin började med ett nytt projekt här hemma och det blir nog kanon bra. Vi sålde vårat vetrinskåp i veckan och nu kommer vi istället att ha våra fin glas och porslin i inbyggda skåp i köket. Tror att det kan bli jätte bra. Man får testa sig fram för att göra effektiva lösningar för förvaring. Vi bor på 128 kvadrat på två våningar vilket är helt okej men för att inte få den där trånga känslan försöker vi på alla sätt effektivisera förvaringen :) nu är vi påväg ner till Gbg för att leverera en lampa, åka till hornbach och kolla på julbelysning och sen till Ikea för lite små grejer och lunch :) hoppas nu får en fin dag <3




Halloween middag

Frureinhold.se / 01 November, 2013 - 21:29 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu har min syster och familj åkt hem, vi hade en lite halloween middag tillsammans <3



Hektisk morgon

Frureinhold.se / 01 November, 2013 - 12:57 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi påväg till begravningsbyrån. Min morgon har varit helt kaotisk, upp tidigt och fixa huset med allt vad det innebär. Sen in till grannen och lämna Hailey som fick leka med Sofia under tiden jag var i stallet, är så glad för mina grannar som är helt underbara. Jag fick ridit charisma mellan skurarna, badat henne och putsat det mesta. Sen var det bara hem, duscha och fixa mig innan vi åkte till mamma och pappa. Men nu är vi påväg ner och ja vad mer finns det att säga.