StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

Badankan

Frureinhold.se / 31 Maj, 2013 - 19:00 / Hailey
0 Kommentarer

Gud vad gott väder det varit idag. Har varit först i stallet imorse med madde. Jag red carisma och hon passade hailey :) det var svin varmt så jag red bara i 25 minuter. Duschade av skruttan länge och väl efteråt. Efter det har det varit full gång här hemma. Vi har varit på lekplatsen, i sandlådan, gått ut med macy och sen badat i leklådan. Har ju inte kommit mig för att köpa ngn uppblåsbar pool än så leklådan fick duga ;) Men det gick bra hon plaskade och levde rörvare om vart annat. Nu på eftermiddagen har vi käkat pannkakor och snart blir det en tur till maxi. Älskar sånna här dagar när barnen kan springa runt utan nästan några kläder alls och bara suga in alla d vitaminer :) 
 
Ikväll blir det lets dance, grillade hamburgare och en flaska italienskt rött vin :D bättre än så blir det inte :)
 


Be the bigger person

Frureinhold.se / 31 Maj, 2013 - 13:07 / Vardagen
0 Kommentarer

Under årens gång har man lärt sig ett och annat om hur livet som vuxen fungerar. Okej kanske inte vuxen, för jag känner mig inte direkt vuxen, men jag är trots allt snart 25, vilket är närmare 30 än 20. Nej jag inte alls deprimerad. Men under mina 25 år i livet har man såklart lärt sig ett och annat. Jag har växt upp ganska fort, skaffat barn tidigt, köpt hus, gift mig etc. Dock behöver inte det alls betyda att jag mognat i mitt sätt att tänka. 
 
Jag har under min uppväxt, framförallt tonåren kört på ganska hårt med utrycket ta ingen skit. Vad det än gäller, jag kan inte ena stunden lägga upp en fasad att '' åååh hej, gud vad snyggt '' när jag egentligen tycker, tvärt om. Jag är nog lite för ärlig många gånger, men även jag får bita mig i tungan. Vill folk snacka skit, så gör det, det rör mig inte i ryggen. Men kom inte sen och var trevlig, för då brister det även för mig. Skitsnack grundar sig i osäkerhet. Om man inte tycker om en person, varför lägger man ner sin tid att prata/läsa/skriva om den? Det är ungefär som alla anonyma idiot kommentarer som flyger runt på nätet. Det lyser osäkerhet långa vägar, eller på onstagram när folk snackar i koder om andra människor, ärligt ?! Jag tror inte man behöver ha en ålder för att förstå grejen med ödmjukhet. Vissa växer aldrig ifrån det. Jag vet människor som är äldre än mig och inte släppt mina såkallade tonårsfasoner än. Men jag dömmer ingen, alla får vara precis den som de vill vara. Dock tror jag att i det stora hela vinner man på att vara ödmjuk. Jag tycker själv att jag bryr mig lite för mkt, jag värnar om mina vänner, alla av dom, nya som gamla. Alla får en chans hos mig, men det räcke med 1. Tro inte att det går att behandla mig som skit och sen tro att allt är frid och fröjd. Big no no, har du bränt din bro så är det tyvärr så det kommer att bli. I det läget är jag otroligt långsint, det finns en gräns för mig med. Jag har blivit så otroligt sviken under åren och till viss del är det mitt fel. Jag lät dom få för mkt av mig själv som de sen inte förvaltade, utan snarare trampade rakt igenom på. 
 
Jag säger inte att jag är bättre än någon annan, alla får vara på sitt sätt. Jag säger däremot hur jag tänker och det är en helt annan sak. Denna blogg är min och jag skriver det som kommer för mig. Självklart vill jag inte med mina ord såra någon, men åh andra sidan, känner man sig sårad så behöver man inte läsa. Det är ingen uppgift i skolan som man får betyg på, det är bara mitt liv, som jag delar med mig av till er ! 
 
Hoppas ni har en fin dag i solen, det har jag och nu släpper jag alla negativa tankar och njuter av sommarlovet, ah ni hörde rätt, nu är det bara 1 dag kvar i skolan och det är opopnering :) love life !
 
 

Bildbomb

Frureinhold.se / 31 Maj, 2013 - 07:00 / Foto
0 Kommentarer

Här kommer lite härliga kort från igår : )
 

premiär med båten

Frureinhold.se / 30 Maj, 2013 - 21:16 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag har vi äntligen varit ute med båten, det blev en preimär tur för oss men ännu mer preimär för hailey som aldrig åkte båt. Jag kan ju säga att hon är som gjord för att vara på vattnet. Hon var hur cool som helst och fångade vinden i hatten. Tog massa fina kort på med systekameran, får dela med mig av det imon. Idag har jag inte haft en lugn stund, fullt upp från morgon till kväll. Hailey är i ett stadie nu när hon vill så mkt, hon vill prata, springa, gå, sitta, måla etc etc. det finns inget stopp. Hon har också en vilja att säga mamma 1 miljon gånger varje dag. Jag älskar det, men när det blir mamma mamma mamma ett par 100 ggr följd börjar det eka lite lätt :p Vu åkte ner till syster yster direkt imorse, hailey studsade nog i 20-25 minuter utan avbrott, förstår inte hur hon orkade. Vi tog även en tur till garden center, köpte bara en vattenkanna till hailey från jabadabo, rosa med nyckelpigor på :) super söt. Han inte mer än hem, i med lunch och sen upp till lödöse för bad i poolen, sååå underbart och hailey är en riktigt badanka, hoppade från kanten och den energin hon har är helt enorm. 
 
Åkte hem vid 15.00 förbi maxi och tog en korv och handlade fika för båtturen. Passade även på att hämta ut poderm solskyddet som jag redan hyllar. Inget kladd och riktigt bra, det enda negativa är att de är oparfymerade, bra för huden såklart, men jag älskar ju solkrämsdoft :D Men jag skall ge detta märke ett försök, har hört så mkt gott om det, framförallt för känsliga barnrumpor :) Båtturen gick som sagt bra, så härligt att styra båten över havet. Robin är så duktig med båten med, kan lägga till som inget alls och jag måste säga att jag är grym som hopp i land kalle ;) Nu kan pappa andas ut ohc sova gott inatt.
 
Ha en fin kväll alla så hörs vi imon <3
 

Hoppa studsmatta

Frureinhold.se / 30 Maj, 2013 - 10:08 / videor
0 Kommentarer

Hailey verkligen älskar att hoppa studsmatta :)


Quite lady e: quite easy

Frureinhold.se / 30 Maj, 2013 - 08:28 / Foto
0 Kommentarer

Här kommer en bildbomb från gårdagens träning för madde och gullan :) 3 veckor har hon suttit i sadeln efter graviditet, riktigt imponerande :)
 

Hailey går ut med Macy

Frureinhold.se / 29 Maj, 2013 - 16:21 / videor
1 Kommentarer

Radar paret är ute på promenad :)


Uv badkläder

Frureinhold.se / 29 Maj, 2013 - 14:54 / Shopping
0 Kommentarer

Nu har jag även beställt uv badkläder till hailey inför resan, det fanns även söta matchande uv skor, men tyvärr inte i haileys storlek. Men hon har sina fina crocs, det får duga sålänge. Skall snart åka och hämta henne, min lilla docka. Madde och Alicia var här nyss på en snabb kaffe, så glad att jag har så fina vänner, alla av er <3
 
Detta sitter ihop, finns även som tvådelad, men tänker att denna borde vara bra så risken att den åker upp inte finns :) Ni kan hitta samma badplagg HÄR 

pass = parodi

Frureinhold.se / 29 Maj, 2013 - 13:03 / Vardagen
0 Kommentarer

haha jag tänker inte ens kommentera rubriken. Men nu är jag hemma igen, sitter och kollar på oth, skall kolla igenom arbetet en sista gång. Nä jag är inte alls kontrollfreak, men jag vill att det skall vara bra. Får väl ta mig en tur med macy snart också, jag har sån sjuk träningsvärk överallt. Kan inte riktigt komma på vad jag har gjort. Men jag tror det kommer ifrån när vi sprang från bion till tåget. Låter klyschigt, men att ha suttit ner i 2 h och sen springa 2 km i klackskor tär nog på kroppen. Sen red jag ett riktigt kämparpass igår, ni skulle sätt hur jag svettades. Insane ! Såhär ser jag ut idag ! same pose curly hair !
 

klar

Frureinhold.se / 29 Maj, 2013 - 09:41 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu tar jag sommarlov, nu orkar inte jag pilla mer med mitt arbete, 15 sidor blev det till slut och jag är helt död. Jag är så jäkla trött idag, vet inte vad som tagit åt mig. Om det är värmen eller all pollen som yr överallt. Trött är jag allafall. Skall snart sminka mig och göra mig lite fin inför min lunch dejt med syster yster kl 11. Skall hämta ut våra pass inför resan, vet inte om jag vill se eländet. Men vad skall man göra, le och se glad ut haha för det får man inte göra på passet. Se neutral ut, men jag ser mer ut som ett hysterisk miffo :D men men ingen ide att vara bitter över de, om 5 år får jag ta nytt ;) 
 
Ikväll skall jag med madde på hoppträning, red igenom gullan igår och jag hoppas verkligen att hon är på hugget idag. Åker till stallet vid 18.00 tiden är tanken, kanske tar en tur dit under dagen och kikar till dom små trollen. Nä nu får jag skynda mig ! ha en fin dag, vi hörs senare :)
 
finaset och goaste gullan :)

Springa i gräset

Frureinhold.se / 28 Maj, 2013 - 22:41 / videor
0 Kommentarer

Så go dag vi haft idag :) avslutade eftermiddagen hos Sandra med fika och bara ben i solen :)


print screen

Frureinhold.se / 28 Maj, 2013 - 22:35 / Vardagen
0 Kommentarer

Tanken var att jag skulle ladda upp en film från dagens ridpass, men den är alldeles för stor och tar 1 år att ladda upp. Men jag slänger upp ngt print screens så får ni se hur himla fin gullan var idag :) Jag har inte bloggat alls bra idag vilket är jätte tråkigt. Men jag har nog inte suttit still 1 sek känns det som haha :p Började dageb med frukost hos sandra ihop med madde. Sen åkte jag och sandra till stallet och red, svettades sönder. Sen åkte vi och köpte kyckling och gjorde ceasar sallad hemma på altanen. Passade på att klippa henne och styla det fint med lockar. På med shortsen och sen iväg och hämta Hailey, Sandra bor granne med haileys dagamma, så vi passade på att sa en fika när vi ändå var där :) Kort beskrivning på dagen. Nu på kvällen har jag suttit med mickan och gått igenom b uppsatsen, nu tror jag att den är klar. 12 sidor av rent och skärt lidande haha :p nä men fasiken vad trött jag är nu. Robin sover i soffan brevid, slagen hjälpte som sliter så med altanen. Nä nu skall jag gå ut med hunden och sen sova. Skall nog gå in och pussa på min sessa med ! Hailey hade kjol på sig idag, men inbyggda shorts, perfekt för små tjejer som vill leka men ändå vara fina :) Slänger även in en bild på håret, de är lite olika skiftningar i det nu :) dåligt ljus i badrummet, men i like it :)
 

Rutinerad hopphäst efter Cardento

Frureinhold.se / 27 Maj, 2013 - 21:55 / Vardagen
0 Kommentarer

Charli är Född 02 e cardento ue.Palermo 

Han tillhör den sportigare modell på 172 cm. Hoppar alla slags hinder och har tävlat upp till 135 med Madelene. Rids idag utav en junior i klasserna 125 Inga olater, snäll med att sko,klippa, tvätta lasta osv. Står på Tjörn och tränas för Christian Bengtsson.
 
Pris: 100.000 :-
 
för mer info maila mig så får ni Madelenes mail !
 

trött tjej med massa lek

Frureinhold.se / 27 Maj, 2013 - 21:17 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu sover lilla hailey så gott, det har hon gjort i ett par timmar. Jag gick och hämtade henne idag och hon hade minst sagt mkt att berätta :) som alltid. Det har varit så gott väder de senaste dagarna så man vill inte annat än att bara vara ute :) det känns lite deppigt att hailey bara har denna v och nästa kvar hos dagmamman innan sommarlover. Tror att hon kommer sakna sina vänner en massa, men innan hon vet ordet av är det höst och mamma börjar i skolan igen :) 
 
Tuva och Tindra kom och hälsade på förut när mikael kom och hjälpte robin med altanen. Jag tog med mig dom till lekplatsen och lekte i klätterställningen och gungade. Alla tre tjejerna hade crocs och hailey som invigde sina idag var riktigt stolt :D innan läggdags sprang hon runt naken ute på altanen med crocsen på. Altanen som börjar ta form mer och mer, även om det tar tid så blir den jättefin : ) de gör ett sånt bra jobb.
 
Nu blir det kaffe och kaka innan läggdags, är dunder trött ! Imorgon bjuds det på frukost hos sandra, mysigt !
 

Solskydd

Frureinhold.se / 27 Maj, 2013 - 19:21 / Shopping
0 Kommentarer

Nu börjar resan närma sig och att köpa ett bra solskydd är för mig självklart. Jag såg på en bitter blondins blogg att hon hyllar poderms solskydd, som förövrigt är svensktillverkat. Jag gick in på lyko.se och hittade kanon priser och fick beställt till Hailey och Robin solskydd 30 ;) själv har jag 15 och 30 i början på axlarna :) köpte även after sun mousse och läppglans med solskydd i :) Av det jag hört och läst kan jag varmt rekomendera poderm, hoppas att de är lika bra som de skriver :) För mig är det viktigt med så lite gifter som möjligt, att det är bra skydd och att de sitter kvar även om man badar och leker :) 
 

Lunch

Frureinhold.se / 27 Maj, 2013 - 13:04 / Vardagen
0 Kommentarer

Efter en härlig tur i skogen med båda hästarna åker vi nu ner och äter lunch jag och Madde :) soligt och gott idag med :)


Lånad från en Bitter blondins blogg

Frureinhold.se / 27 Maj, 2013 - 08:56 / Vardagen
0 Kommentarer

Bitter blondins blogg

Gud vad trött jag är på de här “Vi som var unga på 70-talet”-inläggen som routas runt på Facebook, som typ dessa:

  • Vi drack vatten från trädgårdsslangen och inte ur flaskor.
  • Vi åt muffins, mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör, drack läsk och hade för mycket socker på cornflakes utan att bli överviktiga för det!
  • Vi gick ut tidigt om morgonen för att leka ute hela dagen och kom hem först när gatubelysningen tändes. Ingen kunde få fatt i oss på hela dagen – ingen mobiltelefon.
  • Vi hade inga TV-spel, inga mobiltelefoner, hemdatorer eller chatrooms på internet. Vi hade vänner! Vi gick ut och fann dem.
  • Först  så överlevde vi att födas av mammor som rökte och drack under graviditeten. De tog magnecyl och alla möjliga läkemedel, åt blue cheese dressing samt  åt tonfisk direkt ur burken, blev aldrig testade för diabetes.
  • Efter detta trauma blev vi lagd på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt.

Bla bla bla. Självklart var det väl bra att vi rörde på oss, det är väl inget snack om saken. Men det är väl det ENDA positiva. Och vem kan för övrigt släppa ut ett enda barn nuförtiden utan uppsikt med alla jävla psykmän och pedofiler som finns överallt.

Allt det andra, att vi proppade i oss socker och utsattes för tobaksrök och blyfärg som små barn och påstå att vi inte tagit någon skada av det – det är ju bara bullshit, och ingenting annat än ren förnekelse. Visst – vi ”överlevde” 70-talet. Att överleva säger ju inte mycket mer än att man inte dog. Det säger ju ingenting om eventuell grad av skada. Man kan överleva ganska mycket men ändå ha en väldigt dålig hälsa.

Hur många av oss 70-talister kan ärligt säga att vi egentligen mår BRA?

Hur många har INTE migrän, magkatarr, diabetes, allergier, eksem, ballongmage, depression, någon bokstavskombination, svårt att skaffa barn, eller kanske t.om har någon förstadie till cancer? Hur många 100% fler psykpatienter finns det inte nu jämfört med när vi var små? Hur många dör inte i bröstcancer?

Tror ingen på allvar att alla våra 70-talscocktails av vaccin, kortison, blybaserad färg, amalgam, aspartam, antibiotika, fluor, mjölk, gluten, socker och vetemjöl etc. inte har påverkat oss? Vad beror t ex alla ofrivilligt barnlösa på?

Näringsterapeuten Linda Bryggman säger så här:

Jag har många gånger frågat mig själv varför folk inte ifrågasätter mer, varför stannar de inte upp och funderar över vacciner, processad mat, socker, fluor etc? Varför tänker man inte över hur vi påverkas av vaccincoctails som sprutas in i våra barns omogna kroppar och immunsystem, varför ifrågasätter vi inte BVC när de rekommenderar att man ska införa gluten i barnets kost ”i skydd av amning”. Varför ska vi lära våra barn äta något som man vet är allergent?

Varför ska vi mata våra barn med näringsfattiga glutenrika produkter (se bara på mängden pasta och bröd som serveras i förkolor/skolor)? Och varför ska vi äta så mycket komjölksprodukter? Komjölk är gjord för kalvar, inte för människor. Den innehåller en mängd hormoner och svårsmälta proteiner som de flestas magar reagerar negativt på. Och vad gör kossans hormoner med våra hormonella system? Varför ökar prostatacancer och bröstcancer så lavinartat? Självklart finns svaret i vår livsstil!

I studier har man sett att länder där man konsumerar mycket komjölk har hög dödlighet i prostatacancer. Varför uppmärksammas inte detta? Man vet också att komjölk ökar risken för diabetes typ 1. Varför får inte nyblivna föräldrar veta det?

Idag rekommenderas vi att använda fluor, inte bara när vi borstar tänderna utan också gärna i form av munskölj och även i tablettform. Man vet att fluor är giftigt, men fluor är bra på att döda karies som orsakar hål i våra tänder. Men vad hade hänt om vi inte åt så mycket socker och mjölmat? Jo, då hade vi fått mycket bättre tandhälsa och inte behövt använda så mycket fluor. Men idag är de flesta tvugna att använda fluor för att hålla tandhälsan i schack – för gör de inte det så får de hål i tänderna som sedan behöver lagas med ett tandfyllnadsmedel som innehåller Bisfenol A.

Det är vida känt idag att Bisfenol A är mycket negativt för vår hälsa då det stör våra hormonella system, och man har satt det i samband med bland annat ofrivillig barnlöshet. De flesta av oss känner säkert någon som har eller har haft svårigheter att få barn på ”egen hand”.

Mitt tips är att undvika Bisfenol A så långt det bara går!

Sen vad gäller socker så skulle jag kunna skriva en hel novell om hur det påverkar vår hälsa. Om hur naivt det är att tänka att socker mest är dåligt för våra tänder. Varför skulle det gå obemärkt förbi i resten av kroppen när det börjar fräta redan i munnen då vi sätter tänderna i något sött? Ja, många vet att socker kan leda till övervikt, men vad mer gör det i våra kroppar än att lagras in som fett? Jo, det rubbar våra hormoner, det ökar risken för diabetes, för cancer, för hjärt- och kärlsjukdom, för beteendestörningar, för koncentrationsstörningar, det ger försämrad sårläkning, sänker immunförsvaret, orsakar näringsbrist… Ja du ser, listan kan göras lång.

Låt oss titta på en typisk 70-talist. Redan när bebisen kom hem från BB andades hon in ångorna från föräldrarnas Marlboro-cigaretter. När hon blev lite större och kunde stå själv, lyckades hon få tag på några fimpar som låg i ett av alla askfat hemma, hon smakade, sög, tuggade på den. Lite aska åkte också ner i hennes lilla mage.

Pappan och mamman ville måla om rummet i en rosa oljebaserad färg. Flickan andades in ångor av färgen långt efter att väggarna var färdigmålade.

När hon började äta ”riktig” mat blev det vitt bröd med margarin, marmelad och detta sköljde hon ner med O’boy. Mycket snabb energi helt utan näring. Till varje måltid dracks det sockrad saft.

Så fort hon blev sjuk blev det en stark penicillinkur. Fyra, kanske fem – t.om upp till 9-10 stycken penicillinkurer på ett och samma år. När hon fick hål i tänderna av allt socker lagades det med amalgam.

Flickan hade mycket eksem men mamman och pappan gjorde sitt bästa med att smörja med de kortisonkrämer läkaren hade skrivit ut. Inget av dem hjälpte utan de fick köpa starkare och starkare krämer tills huden blev tunn och förlorat allt pigment. Flickan blev välvaccinerad från start, och det var aldrig ens på tal att fråga om eventuella biverkningar, om det fanns någon bipacksedel att läsa för alla “nödvändiga” vacciner.

När hon blev tonåring kallades hon direkt in till skolsköterskan som utan krusiduller skrev ut Desolett p-piller från 13 års ålder. Desolett som senare visade sig vara ett av de farligaste p-pillrena som orsakade både hormonstörningar, blodproppar m.m.

Sen åkte hon till Medelhavet på semester och smörjde in sig med kokosolja över hela kroppen för att bli extra knallbrun.

Flickan ÖVERLEVDE sin barndom, men hur tror ni att hennes hälsa i vuxen ålder hade sett ut om hon INTE hade behövt andas in tobaksrök från dag 1, blivit iproppad massa otestade kemikalier eller om hon hade fått näringsrik kost istället för proccessade, allergena ”matliknande” produkter? Ni får ursäkta, men jag kan inte kalla margarin, vitt bröd och socker för mat, för det är ingenting annat än skit, det ger dig noll näring och är bara en stor belastning för kroppen. I vuxen ålder lider hon av eksem som troligen aldrig kommer att gå över. Hon har även allergier och astma. Kanske ligger något mer på lur i kroppen efter alla år av hormonrubbande p-piller, vem vet?

 

Det är värt att tänka över orsaken till att många män idag har låg kvalitet på sin sperma. Kanske beror det på all välling de drack i plastflaskor gjorde på Bisfenol A, på att de drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och fick i sig ännu mera Bisfenol A, bly och flamskyddsmedel? Kanske beror det på allt socker de åt, alla näringsfattiga kolhydrater och dåliga fetter, som gav ett svagt immunförsvar redan från start? Lägg till all aspartam och sucralose vi hällt i oss i form av lightdrycker under hela 90-talet. Aspartam är också känt för att försämra spermans kvalitet.

Visst, de allra flesta män har också överlevt sin barndom – men kanske önskar de idag att någon hade ifrågasatt dåtidens råd. Jag vill att mina barn ska LEVA och må bra – inte bara “överleva”.

Vad kan vi göra då? Det är så många som bara ignorerar varningarna och viftar förbi dem med ett “jaja, man får ju cancer av allting nuförtiden så det är inte ens någon idé att bry sig”. JO det är det! Visst, det kommer ny forskning hela tiden, men under tiden kan man i alla fall påverka det som vi VET att man kan.

Vi kan inte göra så mycket åt vår miljö och alla giftiga avgaser, strålning från mobiler, datorer och elnät, avloppsbesprutning av svenska bär, medicinrester och kemikalier i vårt dricksvatten m.m. MEN vi kan påverka oss själva inifrån och vad vi sätter i oss.

♥ Vi kan äta ekologiskt, mycket gröna bladgrönsaker, kål, avocado, kokosfett och annan mat som stärker immunförsvaret.

♥ Vi kan undvika socker, vitt mjöl, citronsyra, artificiella sötningsmedel, färgämnen, korv, margarin, palmolja, gluten och mjölk i för stora mängder.

♥ Vi kan äta tillskott som Reservatrol och Curcumin som är bevisat bra mot cancer, och BRA multivitaminer från t ex Greatlife.

♥ Vi kan undvika Bisfenol A och att trycka i våra tonårsdöttrar p-piller och det där gräsliga Gardasilvaccinet från ung ålder.

♥ Vi kan välja att ta bort mineraloljor, parabener och aluminim i hygienprodukter som schampo, krämer, deodorant och parfym som vi trycker in i huden dag efter dag efter dag.

♥ OCH – vi kan ta ifrån våra barn alla deras TV-spel och Nintendo och iPhones för åtminstone några timmar varje dag så de också kan springa ute och leka Röda vita rosen och jage och klättra i träd och få blåmärken och leka med sina kompisar och känna sig fria och orubbliga och stupa i säng om kvällarna, helt rödkindade och syrefyllda – precis som vi på 70-talet 

Idag skickar jag en extra tanke till Martinas barn som förlorade sin mamma alldeles för tidigt och ett stort ♥ till den bästa chef jag någonsin haft. #FuckCancer


Doppar

Frureinhold.se / 27 Maj, 2013 - 07:40 / videor
0 Kommentarer

Hailey har lärt sig att doppa, eller lärt och lärt. Hon satt nu på morgonen och började doppa smörgåsen i juicen :p


Jetset temptation

Frureinhold.se / 26 Maj, 2013 - 19:11 / Shopping
0 Kommentarer

Är så nöjd med min klocka, har verkligen suktat efter just en rosa jetset klocka ett bra tag :) tänkte att jag kan skriva lite kort om den. Den finns på ur och penn, men var inte med på hemsidan :( Temptation är den senaste kollektionen smyckesur från Jet Set. Den stora nyheten är materialet som är keramik. Det ger klockorna en elegant blank och lyxig känsla samtidigt som det är mycket reptåligt. Utomlands har trenden med keramiska klockor slagit stort och den växer nu i Sverige. Designen är smakfull och sofistikerad med materialen keramik och rostfritt stål. Kollektionen består av sex modeller för dam och en för herr. Klockorna finns i färgerna vitt, svart och rosa, alla är vattentäta till 30 m och vissa till 50m. 

Jet Set Temptation finns i Ur&Penns butiker från och med september 2012.

Pris från 1298:-

Material: keramik, rostfritt stål

Färger: svart, vitt, rosa

 

 

Kalasfina

Frureinhold.se / 26 Maj, 2013 - 15:02 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu åker vi :) härligt med sommarväder :)


underbar dag

Frureinhold.se / 26 Maj, 2013 - 14:16 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det bara att byta om och åka på kalas :) Jag har spenderat hela förmiddagen ute på troya ihop med madde som har tävlat. Det gick jätte bra och jag är stolt medryttare. Jag fick dock lämma dom efter första två klasserna för att åka till xxl och köpa present till tuva :) Han inte tillbaka tills hennes andra klass, men det är sånt som händer. Om en stund skall vi åka ner till jessica för kalas :) 
 
Jag tycker det är härligt när folk inte ser skillnad på uthängning och uthängning. Jag la ju ut kommentaren som jag fick igår som ett inlägg. Den enda anledningen till varför jag gjorde så var för att jag inte fick ngn möjlighet att svara via mail eller blogg. Kalla det uthängning, men jag vet ju inte ens om dennes namn är det som står eller om det bara är påhittat. Alla kommentarer med enbart namn klassar jag som anonymt. Jag har sagt det förut att jag inte godkänner anonyma kommentarer och där har ni svaret. Jag kommer nog börja med det igen, jag förstår inte grejen. Om man inte kan stå för det man skriver eller ställa frågor i en kommentar och sen bli bitter för att man svarar i ett inlägg. Vart skall jag annars kunna nå dig? Nu valde du att sluta läsa min blogg, så du kommer inte läsa detta. Men till er andra som läser min blogg och vill kommentera, skriv gärna mail så jag kan svara där. Annars blir det som ett inlägg på bloggen :) 
 
Tråkig information, men känner att jag vill svara, det var ju trots allt frågetecknen med i kommentaren :) Skall försöka uppdatera er lite ikväll :) nu skall jag gosa med lilla H 
 
kram kram
 
ps: altanen börjar ta form ännu mer :D
 

Madde och Carisma

Frureinhold.se / 26 Maj, 2013 - 12:57 / videor
0 Kommentarer

Avd b 1 m, första tävlingen på 9 månader. Carisma är 5 år och hoppar som en Gud :) lite läskigt blev det på näst sista hindret, men vad gör det :)


Lyckad kväll

Frureinhold.se / 26 Maj, 2013 - 02:14 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu ligger jag i sängen och somnar nog när som helst. Mammakroppen är inte van att vara vaken såhär sent :p somnade till på bussen hem och den sista biten promenad innan huset var lååååång. Men nyduschad och go somnar jag snart gott :) det verkar som om killarna haft dn bra kväll. De vann 4 av 5 grenar. Jag och Johanna vann den prestige fyllda skyttegrenen ;) Robin vann dock både en stor groda och en nalle. Hoppas ni också har haft en bra kväll. Vädret i Gbg var kanon !


Svar på kommentar

Frureinhold.se / 26 Maj, 2013 - 00:28 / Vardagen
1 Kommentarer

Ännu en anonym kommentar som jag känner att jag får svara på :) idag firade jag och Johanna våra killar som har fyllt och fyller år. Robin fyller 25 nästa helg. Men eftersom det är andra kalas och dop nästa helg kom vi på att vi kunde fira dom lite idag. Vi körde 5 kamp, några drick pauser på tyrolen. Efter det bjöd vi på middag på danilo och sen bio med fast 6 :). Vad du menar med att jag butter eller byter kompisar förstår jag inte alls. Jag har mina vänner och bl.a. Johanna har jag varit vän med i över 10 år. Jag har inte alls emot kommentarer men varför kan man inte bara skriva vem man är? Ingen mail eller nått. Förstår om inte alla har bloggar men en mail vet jag att de flesta har :) sen trist att du inte gilla de rosa, jag rockade loss totalt i mina rosa läppar :)


Hailey goes sailor girl

Frureinhold.se / 25 Maj, 2013 - 17:18 / Vardagen
0 Kommentarer

Hailey var inte alls rädd idag när vi var och besökte båten :) snarare livsfarlig :p nädå. Hon har inte samma riskmedvetenhet som vi vuxna. Nu är det bara att åka ut och köra :) kanske redan i veckan :) längtar :)


Rosa läppar

Frureinhold.se / 25 Maj, 2013 - 16:45 / Vardagen
1 Kommentarer

Vad tror ni, för mkt med rosa läppar ;) det är bara jag tror kag som kan komma på en sån briljant idé ;) nu är vi på g ner till stan. Hoppas ni får en fin kväll kommer lite inlägg under kvällen, överraskningarna är inte jätte speciella men lite kul :)


Morsdag present

Frureinhold.se / 25 Maj, 2013 - 13:39 / Vardagen
0 Kommentarer

Ååååh jag måste varit en snäll mamma iår :) hailey gav mig en sån fiiiin klocka. Rosa med glittriga stenar. Har alltid älskat jetset så när jag öppnade asken och såg denna blev jag yber glad :)


överaksning

Frureinhold.se / 25 Maj, 2013 - 12:24 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag är det dags för lite gbg för min och robins del. Det är nämnligen så att jag och kanske en till har planerat lite bus för våra män. Jag kan inte skriva här vad det blir för robins läser min blogg lite då och då. Men Det är lite olika aktiviteter som står på spel. Jag har även köpt en annan sak som robin kommer att få på sin födelsedag. Är riktigt nöjd med presenterna detta året :) Jag har spenderat förmiddagen nere i kungälv och inhandlat morsdag present samt växlat in lite pengar. Letade även efter ett fint fotbolls set till tuva men det var inte det lättaste ! Får leta imorgon igen, åååh nej gudmor jennifer är inte ute i sista sekund ;) uch detta är inte alls likt mig.
 
Om en stund skall jag åka och hämta bror och pappa ute vid båten. de har sjösatt den idag och jag skall hämta upp dom när de kommit fram. Denna sommaren skall jag åka massa båt, finns inga andra alternativ. nu står det i kungälv och jag kommer vara ledig. Har fixat flytväst till både hailey och macy, eller ah macy har ju haft en sedan tidigare. Men hailey har sin egna nu med :) tur att man kan ärva från sina kusiner. Hoppas hon älskar sjön lika mkt som jag gör :)
 
helt underbart !! nu skall jag vila upp mig inför kvällen, det kommer bli sent !

magsjuke skräck

Frureinhold.se / 24 Maj, 2013 - 13:22 / Vardagen
1 Kommentarer

Nej jag har inte fått magsjuka igen, men jag är livrädd för att få det. Sitter i klassrummet och hör hur en mamma pratade med sin dotter att hon fått magsjuka :( Jag får hjärtklappning och blir helt matt. Är det ngn som vet hur man kan bearbeta dessa tankar? Tar emot alla tips och råd. Jag har snart gjort klart detta seminarie, det har gått bra, lite små segt. Motorvägen är avstängd med så det tar 20 min extra att ta sig hem :/ det suger verkligen. Idag är näst sista dagen på denna termin och jag njuter verkligen. Är det någon som vet när skattepengarna kommer ? får tillbaka endel och hoppas kunna fylla lite hål som gått åt nu på våren. Vi åker ju även utomlands snart så då behöver man ltie fickpengar :) Måste även köpa ny garderob till hela familjen. Ni hör ju själva haha. Har blivit helt såld på vita toppar i olika former. Men vi skall åka ner till freeport och kika lite. 
 
I eftermiddag skall jag och madde hoppa gullan och carisma. Hailey skall åka med då robin och mikael skall skruva altan. Mickan eller jörgen får passa tjejerna medans vi hoppar. Hailey och Alicia är jämngamla, skiljer lite drygt 1 år på dom :) Får se om de hittar på ngt bus idag  :) Solen skiner allafall och vi satt ute hela lunchen och bara njöt :) det blev även sushi till lunch, super gott !
 

Hair

Frureinhold.se / 23 Maj, 2013 - 20:45 / Vardagen
0 Kommentarer

Är så nöjd över mitt hår som det är just nu. Det är inte så långt, men de har bra kvalité och det bra när de växer :) finns inget värre än långt hår som 15 centimeter består av klyvna toppar och slitet hår. Jag har inte haft eget långt hår på flera flera år, så det skall bli spännande och se hur kvaliten blir när längderna kommer. Har även köpt revlon intensivtoning i en rödare ton idag. Tror det kan bli skit snyggt blandat med light beige i topparna :) Handlade även en ny klänning till Hailey och en kofta samt leggins :) det är så mkt kalas nu framöver så då är det kul med lite finkläder :) hade kunnat köpt ännu mer på lindex, men får hejda mig :) 
 
 
 

seminarie kring makt

Frureinhold.se / 23 Maj, 2013 - 20:13 / Vardagen
0 Kommentarer

När jag tänker kring makt, tänker jag på pengar, men något ännu större än pengar är tid. Det brukar talas vid att tid är pengar och om tid är pengar och pengar ger makt, borde makt innebära att äga tid. Jag såg en film en gång som handlade om just tid, pengar hade inget värde utan det man ägde var tid. Ju rikare en person var, desto mer tid på jorden hade de. Jag fastande för makt begreppet inom ett tidsperspektiv. Inga pengar i världen kan köpa en mer tid på jorden och i slutändan är det ändå det som räknas? För mig är makt att äga sig själv, att ha makt i att tycka, tänka och vara precis den individ som jag själv vill vara. Som Winroth och Rydqvist (2010) skriver om empowerment. Jag lever ett liv, har jag tur i över 80 år, men sen då? Vad händer efter att jag dör. Det kan jag aldrig veta och att leva ett liv där någon annan lever det åt mig kommer jag aldrig att gå med på. Jag menar inte arbetsmässigt, men känslomässigt samt relationsmässigt. Jag är ingen egenföretagare typ, jag har inget emot att vara anställd, men det handlar om att arbeta på rätt och lika villkor. Något som också ger makt ur ett annat perspektiv är kunskap. Man hör ofta att kunskap är makt, jag är villig att hålla med om det. Men då kan följdfrågan vara vilken typ av kunskap. Jag läste samhäll/samhäll på gymnasiet, så det kan kallas street smart. Jag tycker själv att jag har haft nytta av den kunskapen, att veta mycket om lite. Men för vissa är den kunskapen inget värt. Så i slutändan är det bara den enskilde individen som kan värdera sin egen kunskap.

 

På min arbetsplats som jag har varit på nu under praktiken känner jag att jag har haft makt över kunskap. Jag har kommit med tips och råd inom vissa ämnen och kunskapen har tagits till vara på. Det är på många arbetsplatser som jag har känt att jag har haft makt över olika situationer. Jag tar gärna på mig ledarrollen och kommandot i olika sammanhang. Jag är även en bra talare i många sammanhang. För bara några veckor sedan förlorade en nära vän till mig sitt nyfödda barn. En mammas värsta mardröm. Hon har kommit till mig för att prata, om allt, om meningen med livet. Jag kan inte göra mer än att lyssna och svara. Det jag vill komma fram till är att förstå makt och först sin roll inom ett maktperspektiv är att hitta sig själv. Förstå sig själv och förstå vad det är som gör att jag är den jag är. Det finns människor som går ett helt liv utan att hitta sig själv och sen finns det sådana som jag som bara är 25 år och redan är på god väg att förstå vissa existentiella frågor som livet.

 

Många går in med inställningen att arbeta är något man måste för att överleva. I många fall är det så, men det är också något som man skall göra större delen av ens liv. Frågan som jag ställer mig är om man vill spendera den större delen i något som man egentligen hatar. Detta går att koppla till livskvalité, som i sin tur går att koppla till den enskilde individens möjlighet att bestämma över sig själv. När allt kommer omkring, landar allt i sig själv. I Sverige finns otroliga möjligheter, inte just nu inom arbetsmarknaden, men utbildningsmässigt finns det alla möjligheter i världen. I Sverige får man till och med betalt för att studera, just saying. Men sen får man inte glömma att det faktiskt finns en grupp människor som inte kan eller vill studera. Men åter till makt, när allt kommer omkring så är det bara den enskilde individen som kan styra över det egna ödet. Vad man än bestämmer sig för att göra så kan man inte lägga över ansvaret hos någon annan än sig själv. Självklart har samhället en avgörande roll på olika plan. Men ibland känns det som om många lägger över hela ansvaret på att samhället skall lösa alla ens problem. Det tycker jag är helt fel.

 

Att leda i förändring är heller inte enkelt. Jag tror att en stark, trygg och strukturerad ledare är bra när det stormar som mest i ett företag. Som alltid finns där i skuggan av de anställda och som vågar stå på sig och arbeta för de anställda och inte emot dom. Det finns många ledare som lätt blir maktgalna, som bara ser sedlarna eller siffrorna på kontoutdraget. Men när allt kommer omkring är det inte pengarna som gör än lycklig, det är gemenskapen.

 

Så om jag skulle ge mina tips till någon, skulle det vara att alltid lita på sig själv, lita på de instinkter som livet ger en. Tro på sig själv och våga ta risker, livet skall inte vara enkelt, men det skall heller inte vara svårt. Det är bara du själv som individ som kan påverka ditt eget liv. Låt heller ingen leva livet åt dig. Du vet aldrig när livet tas ifrån dig och även om du lever i över 80 år så hoppas jag att du vill leva det på absolut bästa sätt. Den som avgör vad som är bästa sätt är du. Det blir mycket filosofi, men frågan kring makt är så stor att filosofi skapas automatiskt. Jag gillar att hjälpa och påverka andra, men mina ord är inte lag och det är bara du som kan avgöra vad du egentligen tror på.

 

2008

Lunch

Frureinhold.se / 23 Maj, 2013 - 12:25 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det dags att äta lunch med Madde :) har haft en ganska effektiv morgon, hunnit städa och gå långpromenad. Och ändå sov vi till 08.30 :D dock är det väldigt tråkigt att det är så kallt :/ från 29 grader till 9 grader på en halv vecka. Brrrr. Hoppas det blir bättre snart. Känns som vi svenskar alltid får leva på hoppet när vi talar om vädret. Men vi skall ändå vara glada att vi slipper de värsta naturkatastroferna. Vi hörs sen kram !


my love

Frureinhold.se / 22 Maj, 2013 - 20:52 / Vardagen
0 Kommentarer

Sitter lite halvdöd i soffan efter en hektisk eftermiddag. Efter att jag hämtat hailey grejade vi ute och sen var det bara att laga mat. Idag kom som sagt allt virke så vi har burit och kongkat 4.5 ton träbitar ?! helt insane. Jag bar kanske 3 % och robin + grannen bar de 97 % :p men jag hade faktist hand om lilla hailey som också ville bli buren som träbitarna haha. Vi gick ner och kollade på tuvas fotbollsskola en stund med, kungälvs ff är precis vid vårat område :) Jag är jättenöjd med valet av trall, mörkt, fräscht och mjukare. Det ger heller inte lika lätt flisor som vanlig trall. Säger som camilla sa, man får vad man betalar för :) Nu skall vi bara börja och skruva alla 5000 skruv haha efter detta skall vi fan ha riktigt grillkvällar här hemma :D vill köpa ett litet bord och stolar till barnen med. ÅÅÅÅhhh det är så mkt man vill ha haha :p 
 
---------
Jag hade även sällskap av sandra tidigare idag. Hon kom över på kaffe och sen kläckte jag iden att gå ut en sväng. Det slutade med 8 km haha :p vi pratade även om gbg varvet nästa år. Jag skall fan anmäla mig, sen är det bara å träna :) möjligheterna att träna finns ju ändå med både fotnin och 8 km som vi gick idag :) det sjuka är att det är 2x8 km man skall springa haha :p kommer gråta mig igenom det. 
-------
Nä nu skall jag dricka kaffe, hailey är verkligen min lilla tjej :) hon är det bästa som finns, med mycket annat såklart. Men gud vad jag älskar henne <3 denna bilden är bara så skön :)
 

hoppa i regnet

Frureinhold.se / 22 Maj, 2013 - 12:17 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag hoppade jag Carisma i det duggande regnet. Det kom inte mkt alls, så det var nästan svalkande. Idag hopaade vi linjer med bestämda galoppsprång. Jag tyckte hon skötte sig sååå fint och i slutet hoppade vi 4 hinder i följd med bra tempo och kom rätt på hinder :) madde har anmält sig till vänersborg nu den 7 juni, skall se om jag inte kan åka med då :) hästarna börjar bli så himla fina nu med så det är extra kul att se vad de går för :) måste träna kondition på de båda nu nästa vecka för annars lär de dö på tävlingbanan. Nu blir det lunch och plugg, känner att jag redan tagit sommarlov och de är inte bra för b uppsatsen är itne klar än. 
 
Lite gräs får man tugga efter att man varit så duktig ! 

straffläggning

Frureinhold.se / 22 Maj, 2013 - 08:58 / Inredning
0 Kommentarer

Sitter och lyssnar på mix megapol och Fredrik petterson är med och gästar programmet. Jag sitter bara och ler, de pratar bland annat om straffen i kvarten mot kanada, jag ryser. Tänk att både loui och freddan gjorde sånna grymma straffar :) 
 
 
------
om en stund är det dags att åka till stallet. Skall träna på linjer idag med varierande galoppsprång, Madde skall vara med och det är verkligen kanon. Får se hur hon känns idag, det var ett par dagar sedan jag red henne :) Annars är det inte mkt att tillägga. Lastbilen kom med 4.7 ton virke i morse, kul att bära in allt de i eftermiddag :p men altanen kommer bli så fin. Vi valde att ha räflade brädor i mörkt trä, får se hur det blir när vi lagt på det. HIttade billigast pris på byggmax om ni vill ha samma, vi köpte vårat ute i ytterby hos ngn trähandlare :) Nu hoppas jag att altanen blir klar suuuuuper fort :D haha jag skall göra mitt bästa för att hjälpa till :)

vill ha nya kläder

Frureinhold.se / 21 Maj, 2013 - 17:35 / Vardagen
0 Kommentarer

det känns som om jag inte har några kläder alls :/ kollar i garderoben och ser bara tomt tomt tomt.. suck det är så tråkigt. Men vad skall man göra, vill spara pengar till spaninen och handla i malaga. Men nu när det är så mkt kalas på g, vill man ha ngt nytt varje gång. Det funkar ju inte riktigt så :) men jag hade velat ha lite nya short och snygga toppar. Sen så blir det inte lättare när man kollar på alla modebloggar där de har så sjukt snygga kläder alltid. Kenza är nog värst :p hade velat ha alla hennes kläder och skor. Idag har jag ridit gullan och det gick så jäkla bra, är så nöjd att jag nästan spricker. Hon gick precis så som jag ville att hon skulle gå och då är det en fröjd att rida :) Måste fota henne ngn dag. Imorgon är det carismas tur, får se hur hon känns, red henne i söndags senast :) Den sista bilden är ju bara sååå fin, spets är riktigt läckert :)
 

snart resa

Frureinhold.se / 21 Maj, 2013 - 08:59 / Vardagen
0 Kommentarer

ÅÅhh nu är det inte långt kvar innan vi skall till spaninen. Jag har nog inte riktigt förstått hur nära det faktist är. Jag har fokuserat så mkt på skolan och att få hela vardagen att fungera så denna resan har liksom bara funnits där långt framme i tiden. Men snart är den här och det skall bli sååå skönt. Jag satt och kollade på solskydd igår och det är verkligen en djungel. Vilket solskydd tycker ni är bäst till barn? Vi har skalman nu, från apoteket :) Jag måste även köpa en uv dress till hailey, samma som hon hade förra året :) hur sött det än är med bikini och baddräckt så skyddar det inte huden under solens starkaste timmar. Jag är nog lite överbeskyddande, men tänk vad hemskt om hon bränner sig :( Vi reser ju med robins föräldrar och jag tror de uppskattar att få spendera en hel vecka tillsammans med Hailey. Sjävklart tycker de nog att det är kul att vara med oss med, men hailey ligger i topp :) 
Hailey bus låg ju i magen när vi var där sist gång :) Jag kom nyss in efter att ha gått en pw med macy, det är så kvavt ute idag och de varnar för åska. Jag skall snart åka till stallet och rida ett pass på gullan. Jag vill så mkt med henne just nu och jag hoppas att det snart släpper :) det ligger och dippar på gränsen. Hailey är hos dagmamman och hon var minst sagt glad när jag lämnade henne i morse. Dock hade jag en sån känsla i morse att jag inte ivlle lämna henne. Jag ville bara hålla henne hemma och gosa en massa med henne <3 

Fräknar

Frureinhold.se / 20 Maj, 2013 - 14:26 / Vardagen
1 Kommentarer

Känner ni hon med fräknar?? Så fort solen kom fram kommer även mina fräknar fram. Jag måste även hylla inbakad fläta i tofsen :) synd bara att jag har så kort hår. Men det blir väl långt någon gång :)


bra text

Frureinhold.se / 20 Maj, 2013 - 09:23 / Music
0 Kommentarer

hittade denna nya låten av kelly clarkson, jag har alltid gilllat henne och även denna låten var riktigt bra :) 
 
 

nytt köksbord

Frureinhold.se / 20 Maj, 2013 - 09:14 / Inredning
0 Kommentarer

jag fick ett sånt glatt besked förra veckan när robins föräldrar ringde. De skall nämnligen flytta och de köksbordet som de köpte för mindre en 1 år sedan passar inte där de skall bo. Så de frågade om inte vi ville ha det hos oss. Jag har inte gillar vårt köksbord sen vi flyttade, det passar inte ihop med övriga köket. Men eftersom det är fullt fungerande har vi inte lagt pengar på ett nytt. Det finns andra hål att fylla dom pengarna :) Men nu är jag super duper glad, för detta bordet kommer bli sååå fint i vårat kök :) Om jag har tur kommer bordet hem i veckan, skall köpa en fin vaxduk att lägga på så att det skyddas från haileys utfall :D Såg även att ikea hade en matchande juniorstol, så den måste vi köpa till hailey :D 
 
juniorstolen ser exakt ut som de vanliga stolarna fast mindre och högre :) 

Men JAAAA

Frureinhold.se / 19 Maj, 2013 - 23:02 / Vardagen
0 Kommentarer

Detta är inte sant ?! Sverige vann och ingen är lyckligare än jag just nu :D sååå jävla gött !


girls night out

Frureinhold.se / 19 Maj, 2013 - 21:41 / Vardagen
0 Kommentarer

Sitter och kollar på det tråkiga vädret som dök upp nu på eftermiddagen. Det är inte en regndroppe som kommer från himlen, det är tur man är inne. Hittade en vimmelbild på facebook från helgen och jag ser minst sagt galen ut haha vilka ögon :) men den bjuder jag på. jag är så glad för min och johannas dag, synd att inte fler kunde hänga på, hade en massa biljetter över. Men det är inte mkt att göra åt :) Vi har inte varit ute på 5 år ?! fattar ni, 5 år och det är alldeles för lång tid. Vi njöt verkligen av varje sekund vi spenderade nere på avenyn, men god mat och goa drinkar. Kvällen på glow var kanon, härliga utställare och goa goodiebags. Jag blev helt såld på underklädsavdelningen från Aviani. Sen hade även topshop ursnygga kläder :) Tack mgroup för inbjudan, hoppas vi ses snart igen ! Vi strosade genom staden i bara klänning, bara ben och den varma vindar som strök sig runt kroppen. Ah ni hör, det var helt underbart. Nu till helgen blir det en repris, vi skall fira våra män som fyllt år. Med lite överaskningar ;) 
 
Vi har varit vänner en lång tid och mer tid kommer det att bli <3
 
Även stort tack till: 

TopShop

Light Elegance Göteborg

Aviani

Grazette of Sweden

Salong OSS

AloeVeradrycken

Weleda

Fyndiq

X-hair Nordic

som sponsrade goodiebagen :) en massa fint och gott :) 


Tur till Bokenäs

Frureinhold.se / 19 Maj, 2013 - 16:47 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi på H hem igen från haileys farmor och farfar. Jag var och red tidigt imorse och när jag väl var klar insåg jag att regnet hängde i luften, fick ngr droppar på mig och kände helt enkelt att en tur till Bokenäs var det enda rätta. Hailey saknade sin farmor och faffa. Dom blev minst lika glada som hailey så nu har vi fått massa mat i magen och hailey har åkt traktor :) hon är verkligen motortokig min lilla tjej.

Ikväll blir det vm final, vet inte om jag vågar skriva om det. Men jäklar vad kul om de vinner. Vilka hade tippat det liksom :p minst blir det ett vm silver och bara de är kanon kul. Frölunda har med både Joel och Dick, sen är freddan och loui med som är fd Frölunda spelare :) awSome !! Skall göra ett bättre inlägg ikväll :) kramis


Härlig dag

Frureinhold.se / 18 Maj, 2013 - 18:55 / Vardagen
1 Kommentarer

Efter bad och bus hela dagen Sitter vi ute i mamma och pappas paviljong. Barnen dricker alkoholfri drink och vi vuxna dricker ngt lite mindre alkoholfritt ;) det är 28 grader i poolen och 28 i luften, det är dessa dagar man alltid kommer minnas. Hailey har badat som en tok och hoppat från kanten. Sverige vann mot Finland i semin så nu väntar final :D helt insane. Nu håller vi bara tummarna för att Robin får många poäng ikväll :)


Gött

Frureinhold.se / 18 Maj, 2013 - 14:53 / Vardagen
0 Kommentarer

Gud vad gott vi har det <3


Bästa plats

Frureinhold.se / 17 Maj, 2013 - 19:17 / Vardagen
0 Kommentarer

Vilket flyt vi hade :) bästa plats på lipp uteservering, precis längst avenyn :) vi har precis beställt var sin drink och väntar på Ceasar sallad :) vädret är ljuvlig och mätaren står på 28 grader, vad mer kan man önska :) jag är så glad för min äldsta och bästa vänn <3


Girls night out

Frureinhold.se / 17 Maj, 2013 - 18:39 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi laddade för en tjejkväll i gbg :) först blir det middag på avenyn och sen glow för girls night out :) vädret kunde inte vara bättre, 26 grader och strålande sol :) jag är så glad för att få lite värme. Försöker uppdatera lite under kvällen, btw så är Johanna suuuuper fin :) as Always :)


Magkatarr men sol

Frureinhold.se / 17 Maj, 2013 - 11:18 / Vardagen
1 Kommentarer

Jag vaknade idag av att jag mådde så enormt illa, magkatarr delux. När magen inte fungerar, då fungerar inget. Får åka ner till apoteket sen och köpa omeprazol. Det är hopplöst när man skall äta och man mår illa, försöker tvinga i mig lite allt möjligt men ofta. Ingen människa orkar leva om den inte äter ordenligt. Dricker även en massa vatten vilket löser upp syrorna i magen ! jag står alalfall nu och lagar pannkakor till mig och Hailey, vi har spenderat morgonen ute tillsammans med troy och mickaela, det var åååår och dar sen sist. Jag skall lägga mig ute i soffan och sova medan hailey sover, 1 h blir det idag för henne, inget mer :) Jag måste komma på vad jag skall ha på mig ikväll också, har ingen bra tanke än, men det dyker nog upp ngt snart :) Vi skall allafall ta ngn liten matbit innan glow och sen får vi se hur länge vi stannar :) Även blivit tillfrågad att åka på mammabloggskryssning i augusti, men jag vet inte. Känner ju ingen som skall dit och det hade varit roligt om man åkte ett gäng som man allafall är ngt bekant med :) det fanns allafall biljetter kvar !
 
Måste allafall lägga upp ett kort på våra vagnar, sååå himla fina ! Könsneutrala, ahh jo ;)
 

Magrutor

Frureinhold.se / 16 Maj, 2013 - 22:21 / Vardagen
0 Kommentarer

Utan att få hatkommentarer nu så ber jag alla antihudläsare att blunda :) jag insåg förut att med två magsjukor i baken och en massa ridning resulterar i synliga magrutor. Frågan är hur hälsosamma de är, men får passa på att fota dom :) jag tror på att leva hälsosamt och ta hand om sig. Både fysiskt och psykiskt :)


fina hästar

Frureinhold.se / 16 Maj, 2013 - 20:54 / Vardagen
0 Kommentarer

Behöver jag säga mer än att jag rider sååå fina hästar, både gullan (quite lady) och carisma. Jag hade så gärna velat rida imorgon, men med ingen barnvakt är det svårt att få till det :/ Men på söndag skall jag rida, kanske till och med båda om jag har tur :) De har så jäkla gott psyke, de är som små bebisar som man bara vill ta med sig hem och bädda ner i sängen :p haha nu fick jag bilden i huvudet, vad roligt det måste se ut :p gulltjejerna !
 

Hailey vs studsmatta

Frureinhold.se / 16 Maj, 2013 - 20:20 / Hailey
1 Kommentarer

Hailey har hoppat studsmatta idag, hon lär ha enorm träningsvärk imorgon, fanns ingen hejd på henne :p Hon somnade allafall gott nu på kvällen, ingen middagslur har hon haft heller. Tror det är som camilla sa häromdagen att det är dags att skära ner på sovtiderna. Hon behöver inte sova lika mkt längre. Jag har slått mig ner i soffan nu och skall bara ta det lugnt. Robin är på ngn vip kväll på hardrock, lyxigt skall det tydligen vara :)
 

soool

Frureinhold.se / 16 Maj, 2013 - 19:52 / Vardagen
0 Kommentarer

Vi hade det vääääldigt gott :) kan varmt rekomendera sol och sand i ytterby ! Det är solterapi som gör att kroppen stressar ner, mjukar upp lederna, ger ett ökat välbefinnande, en helt underbar stund helt enkelt. Vi köpte på lets deal, så istället för 250 :- betalade vi 150 :-. Nu på sommaren kanske det inte är så nödvändigt, men på vinterhalvåret kommer jag verkligen åka dit ofta :)
 

Frukt i solen

Frureinhold.se / 16 Maj, 2013 - 10:21 / Vardagen
0 Kommentarer

Att äta frukt ute i solen i bara tshirt är ju helt underbart :) hailey leker i klätterställningen och jag sitter och bara njuter. Får väl gå och hålla henne sällskap. Har även gått en långpromenad med vagn och hund :) känner mig som en äkta livsnjutare idag. Har varit så jäkla stressad och ångestfylld de senaste dagarna så behöver lugnet. Ikväll skall ja och sis på sol och sand i ytterby :) solterapi for life :D


Godmorgon

Frureinhold.se / 16 Maj, 2013 - 08:31 / Vardagen
0 Kommentarer

Vilken härlig morgon, snart dags för morgon promenaden :) det är redan varmt och gott ute :) hailey är på strålande humör vilket också är kanon :) fick nyss en helt spontan hailey kram :D idag skall det bli en riktig ute dag :)


Nya eyeliner

Frureinhold.se / 15 Maj, 2013 - 18:50 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag är så nöjd med min nya eyeliner som jag köpte häromdagen :) den kladdar inte ett skvatt, sitter hela dagen och ger ett snyggt djup :) tummen upp !


dagisfoto

Frureinhold.se / 15 Maj, 2013 - 10:58 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är Hailey och tar kort med sin dagmammegrupp, första fotograferingen och mamma är så stolt. Nu längtar jag tills vi får se korten på nätet och kan välja ut ett fint att beställa hem :) Min syster har alltid gjort scrapbook på barnens fotograferingar från varje år :) skall göra detsamma för Hailey ! Sitter allafall i soffan nu tillsammans med Robin och dricker kaffe, han mår mycket bättre och båda har haft det väldigt lindrigt. Jag skall iväg senare och rida, skall bli skönt att komma upp på ryggen, får se om jag orkar hålla tempot uppe. Men jag skall göra så gott jag kan :) skall rida tillsammans med Madde, roligt att se hur carisma sköter sig :) det är så roligt när man rider ngns hästar och försöker göra ett gott jobb, det syns bara när ägaren hoppar upp sen :) Nu skall jag dricka upp kaffet, ha en fin förmiddag alla underbara läsare !!
 
Tror ni hon kommer göra denna minen på kortet ;) Btw så vägrade lilltjejen sova  igårkväll, så vid 20.45 somnade hon till slut :p tror hon ville kolla på hockeyn ihop med mamma !

Hailey blåser bubblor

Frureinhold.se / 14 Maj, 2013 - 17:40 / videor
3 Kommentarer

Det finns inget stop i henne just nu :) blåsa bubblor är supet roligt :)


Sugen på girls night out?

Frureinhold.se / 14 Maj, 2013 - 15:40 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu lottar jag ut 10 biljetter till fredagens girls night out på glow :) kommentera eller maila mig, varje biljett gäller för tre personer :) skynda och häng med på en riktig tjejkväll :) [email protected]. Åldersgräns 18 år


Fake smile

Frureinhold.se / 14 Maj, 2013 - 14:42 / Vardagen
0 Kommentarer

Såhär ser man ut när man fejkar ett leende, men nu är det lite bättre. Som jag skrev nyss är b uppsatsen klar, jag skall snart hämta min älskade hailey och sen skall vi ut och leka hela eftermiddagen :)


sen vår

Frureinhold.se / 14 Maj, 2013 - 14:17 / Vardagen
2 Kommentarer

Jag insåg förut att jag inte fotat ngr vårkort över huvudtaget :/ inga vitsippor eller nott. Får minsann bli ändring på detta nu snarast. Har lovat att fota min systers barn bland alla vitsippor och snart är de borta så det gäller att rappa på :) Jag har suttit hela förmiddagen och skrivit på b uppsatsen och nu är den klar. Nu skall jag bara finslipa den om och om igen. Tänk om jag kunde få g på den direkt, det hade varit så himla skönt. Men jag kan inte göra mer än mitt bästa, det är viktigt att tilltala sig själv att det man gör räcker, även om det inte ses från andra. Här kommer lite kort från förra året, de korten vid havet är i mars månad, detta året var det snö och svinkallt i mars :p
 

A good friend

Frureinhold.se / 14 Maj, 2013 - 10:56 / Vardagen
1 Kommentarer

Sitter här och ser på när vädret sviker mig idag igen. Robin ligger upp och är sjuk, nu var det tydligen hans tur :( hoppas att han mår bättre fort och hoppas att H klarar sig. de säger att hoppet är de sista som sviker än, men jag tror tyvärr att mitt hopp har svikit mig nu :/ Hon om någon borde inte få vara mer sjuk nu :( tycker det borde finnas en gräns. Jag sitter med min B-uppsats och jag tycker faktist att den är bra. Skall skriva analysen nu och sen tänker jag vara nöjd. Min kompis johanna har suktat efter ett celavi regnställ som varit slut nu bra längre, gissa om hon blev glad när jag hittade ett i miras storlek och beställde det :) Så nu kommer mira kunna leka runt i sitt fina fjärills set de regniga dagarna som kommer. För inte lär vi ha ngn sol iår heller? :/ 
 
Ni hittar stället på Lekmer.se !

Häst annons

Frureinhold.se / 13 Maj, 2013 - 21:17 / Vardagen
0 Kommentarer

Hippson född 09 e. Hiphop ue.maraton modern tävlat upp till 150 klasser. Står och tränas hos Christian Bengtsson. http://www.xn--stallbrcke-w5a.com/1.html

Ingen bild!

-----------
Charli. E cardento ue Palermo val född 02 tävlad upp till 135 rids idag utav en junior k klasserna 120

Bilden är på charli :) står tjörn, finns film på youtube. Sök charli och lilla Edet !


Häst annons

Frureinhold.se / 13 Maj, 2013 - 21:11 / Vardagen
0 Kommentarer

Slänger upp annonser på superfina hopphästar :) det är min fina vän Madeleine som säljer några av hennes unghästar !

Charman e.camargue ue. Chatageno född 09 visad på 3 årstestet diplom hoppning klass 1 gångarterna

Tränas och står just nu i Lerum hos Caroline Johansson :) http://www.cjshowjumping.se/


Trött mamma

Frureinhold.se / 13 Maj, 2013 - 18:26 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag mår som sagt bättre, men är bra trött asså. Hailey skall snart gå och lägga sig och då slappar jag i soffan. Regnet öser ner ute så det är väldigt motiverande att bara ligga under filten och inte göra ngt alls. Imorgon måste jag ta tag i mitt arbete, har skjutit det framför mig ett par dagar och nu börjar deadlinen närma sig. Jag skulle ha sprungit vårruset idag, med tanke på vädret är jag väldigt nöjd att jag inte skall springa. Har även fixat en av robins 25 års presenter nu :) har tänkt på en sak länge och nu äntligen fick jag tummen ur att fixa det :) vi har bestämt att inte köpa to much, men detta var så perfekt så jag kunde inte låta bli. Efter den 2 juni kan jag berätta för er också !
Hailey lekte med mammas hår förut :)
 

Min prinsessa

Frureinhold.se / 13 Maj, 2013 - 16:50 / Vardagen
1 Kommentarer

Den kärleken som man har till ens barn är obeskrivlig <3


toplistan

Frureinhold.se / 13 Maj, 2013 - 13:03 / Vardagen
0 Kommentarer

Ojj såg det nu, jag är ju med på toplistan på blogg.se. Efter mitt inlägg på nellies blogg blev det endel trafik här, inte så konstigt kanske :) men jag vill välkomna alla nya goa läsare :) Jag vill även tacka för alla fina kommentarer från er unga tjejer som redan nu är så medvetna om rätt och fel :) Jag är så stolt över er och det skall ni vara om er själva också. Funderar på att slänga upp lite av alla kommentarer här, det är ni värda ! 
 
Nummer 16, thats me !
Såg att jag låg 3:a på poänglistan också :P 

shorts

Frureinhold.se / 13 Maj, 2013 - 12:15 / Vardagen
1 Kommentarer

Fast att det blåser svinkallt ute och solen lyser med sin frånvaro så hoppas jag ändå på sommar. Jag inser att jag gärna hade köpt lite nya shorts och linnen, får kika på det när vi är i spanien. Måste åka och hämta ut min och haileys pass i veckan med. Kanske på fredag och ta en lunch med mamma, jessica eller pappa :) Eller kanske med Robin om han är i närheten :) Men nu längtar jag allafall till sommaren, jag vill ha värme, inte regn och kyla. Det är majmåndag och 10 grader ute :/ Här kommer allafall lite outfits som jag drömmer om nu :)
 

manisk

Frureinhold.se / 13 Maj, 2013 - 11:27 / Vardagen
2 Kommentarer

Nu sitter jag och kollar på OTH, den 5:e säsongen som jag tycker är absolut mest känslosam. Nästan så jag väljer att inte kolla, bara för att det är så ledsamt :p helt otroligt hur jag kan sitta här och vara känslosam över en serie. Men den har betytt så otroligt mycket för mig genom åren. Angående min magsjuka så mår jag mycket bättre idag. Spydde två gånger igår och poopade. Men inget nu inatt och jag har idag städat hela huset, bytt sängkläder, tvättat 3 tvättar och vädrat alla kuddar etc. Om jag var manisk innan lär jag bli ännu mer manisk nu, jag hatar att vara magsjuk. det var bara ett par veckor sedan jag var sjuk och nu är jag det igen, kommer snart inte finnas ngt kvar av mig :/ men jag äter nu allafall, banan och juice ! 
 
Hailey och Robin verkar itne blivit sjuka än och jag hoppas verkligen att dem klarar sig. Hailey har varit sjuk tillräckligt nu hon med. Snart är det sommar och då skall vi vara lediga hela sommaren och bara vara ! Njuta av att få vara med min underbara dotter och hoppas att pappa robin kommer vara hemma lite också :) Snart är det dags för solsemester till spanien och det skall bli himla gott. Innan dess har jag B-uppsatsen som skall vara klar. Men efter det, njuta av ledigheten !
 
I love u my beautiful babygirl !

Magsjuka

Frureinhold.se / 12 Maj, 2013 - 20:09 / Vardagen
1 Kommentarer

Så inte okej :( mår super dåligt, kommer att bli undernärd om jag inte slutar åka på denna vidriga sjukdom :( hoppas övriga familjen klarar sig. Jag är isolerad i sovrummet och toan rätt över.


Svag för lockar

Frureinhold.se / 12 Maj, 2013 - 09:44 / Vardagen
7 Kommentarer

Jag kommer alltid att vara svag för lockar <3


Godmorgon

Frureinhold.se / 12 Maj, 2013 - 08:23 / Vardagen
7 Kommentarer

Det blev visst lite uppståndelse här på bloggen igår och fortsätter idag. Jag skrev igår ett inlägg på Nellies blogg, jag förstår inte hur hon orkar. Varje dag finnas där för er läsare, leverera gång på gång, inte bara i text utan även i fysisk närvaro. När hon går på stan som vilken 13 åring som helst blir hon stannad var 5 meter vissa gånger för att fotograferas eller skriva autografer. Det måste vara otroligt påfrestande, sen mitt i allt detta hitta vänner, pojkvänner som vågar och orkar stanna när det blåser som mest. Inte stanna vid första bästa stolpe och låta henne gå vidare. Självklart förstår jag med att det är tufft att följa eller stå brevid en annan person som får så mkt uppmärksamhet. Sverige är ju inte direkt kännt för att vara ett samhälle där andra unnar en framgång. Det fina ordspråket att, de är ensamt på toppen stämmer till viss del. Men det finns ju även så otroligt bra och fina människor som står kvar, även om det stormar. Jag har fått så fina kommentarer om min text som jag skrev igår. Endast 1 negativ kommentar och den var såklart anonym (otippat?). Jag kommer alltid att kämpa för att eliminera näthat, mobbning etc. Jag tänker inte som vuxen stå och se på när barn/ungdomar/vuxna far illa ! Att se på är att acceptera och jag vägrar att acceptera när andra far illa. (Inlägget hittar ni HÄR)
Nu är det snart dags för frukost, solen börjar titta fram bland molnen och på schemat idag står nog 3 års test på troya, alternativ ale jennylund :) Skall se vad madde co har tänkt :) är alltid roligare när man är fler :) Men innan de blir dte som sagt frukost, skall försöka slänga in lite härliga inlägg under dagen ! och alla ni super fina läsare som är inne här varje dag, stor kram till er <3
 

altan och utemöbler

Frureinhold.se / 11 Maj, 2013 - 20:27 / Vardagen
4 Kommentarer

Ja nu börjar altanen ta fart :) robin jobbar på bra,  fyndade även ett par stolar från ikea idag för endast 180 :- för båda ! det kallar jag bra pris. Orkar inte skriva ett längre inlägg nu, är helt slut. Men jag red ett grymt pass med C idag och imorgon åker jag och kikar på antingen 3 års test på troya eller hopptävling på ale jennylund :) hoppas ni får en fin kväll ! ps: kortet på hailey och robin var från när jag kom hem från stallet förut :p sötnosar !
 

att lyfta eller radera

Frureinhold.se / 11 Maj, 2013 - 12:49 / Vardagen
2 Kommentarer

 
Något som jag tänkt på sen den lilla kommentaren från igår är att jag tidigare valt att inte lyfta fram anonyma personer som inte vet hur man uppför sig. Jag tar liksom inte åt mig, eller jo klart att jag gör på ett sätt, men jag tycker mer synd om personen som skriver än om mig själv. Men efter att näthat diskussionen kommit upp mer och mer bland de större bloggarna känner jag ett lika stort ansvar att sluta klicka på radera och istället klicka publicera. Från igår till idag har jag fått mängder av kommentarer, bara positiva och snälla. Den anonyme har inte sagt ett ljud, vilket är förstårligt. Vem vill synas efter att ha blivit förlöjligad? Jag tycker det är svagt att gå in på någon annans sida och kommentera elakt och sen inte ens stå för det. Kan någon förklara poängen med det? 
 
This is my life, you choose to follow it, these are my words, you choose to read them, I post pictures, you choose to watch. If they bother you so much, why do you continue to read / watch? just a thought that hit me!
 

dagens smarta kommentar !

Frureinhold.se / 10 Maj, 2013 - 21:18 / Vardagen
5 Kommentarer

Undra vem och hur personen som skriver detta tänker? det finns några alternativ !
1. avundsjuk
2. inget liv och måste skriva dryga kommentarer.
3. den som bestämmer över hur världen skall vara (ballt i såfall)
4. another loner
 
Ursäkta min kaxighet, men jag har bestämt mig för att stå upp för näthat och taskiga anonyma kommentarer, kan du inte så för det du skriver så skriv inte alls ! Jag älskar åsikter, men kan du inte stå för dom, så back the f*ck off !

bikinisar

Frureinhold.se / 10 Maj, 2013 - 13:53 / Shopping
8 Kommentarer

Jag blir så glad när jag tar på mig bikiniar jag köpt på postorder och inser att se passar helt okej :) Jag inser att när bikinisäsongen kommer börjar hysterin och beach hit och dit. Jag är själv en sån person, som kollar på mig själv i spegeln och letar efter fel. Men varför leta fel, leta efter det som gör just dig unik :) Jag är inte missnöjd medm in kropp, men jag är heller inte fläckfri nöjd. Frågan är om det går att bli :) Jag gillar viktor frisk citat ''fuck perfection''. Han har designat både kepsar och mobilskal med just den loggan. Tycker det är bra, med unga killar och tjejer som sätter ner foten och kör sitt eget race ! för vad är egentigen perfektion? Det florerar så mycket hat över allt just nu och jag hoppas att bägaren snart rinner över och att alla mobbare bara dör ut. Inte bokstavligen talat, men det får fan vara nog nu! Bilden på bara en underdel kommer snart få en överdel, dock inte förän om 2 veckor ! 
 

tips att lägga eyeliner

Frureinhold.se / 09 Maj, 2013 - 21:25 / Shopping
1 Kommentarer

Slänger upp en film på hur man kan lägga en snygg vardagseyeliner men också hur man kan dramatisera den inför kvällens festligheter :D Jag gick in på lyko.se och beställde en geleyeliner :) endast 119 :- ! 
 
 

Juniorsäng

Frureinhold.se / 09 Maj, 2013 - 20:56 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det snart dags att byta bort spjälsängen och övergå till juniorsäng. Tanken är att vi skall byta när sommaren kommer, men så såg jag att Camilla hade bytt till Naemi och då blev man ännu mer sugen :D Dock behöver jag köpa en ny madrass till sängen och jag undrar vilken man skall satsa på. Såg på ikea lite olika, men är den dyraste verkligen den man måste ha ? skriv gärna vilka madrasser ni kör med :D
 
Bild lånad av Google (ej H säng)

rida i regn

Frureinhold.se / 09 Maj, 2013 - 16:27 / Vardagen
0 Kommentarer

Såklart blev det ridning ute i regnet idag med :p jag, madde och mickan red ut en sväng och det var riktigt kvavt och varmt när vi red ut och på vägen hem började det regna. Uch uch uch men nu är jag allafall inne i värmen :) Hailey har känts så stor idag, vet inte om hon växt som tusan inatt eller om hon bara är en stor tjej. Hon sitter med mig här i soffan och bara myser. Vi skall snart grilla, så jäkla gott att äta grillat med sallad och potatissallad. Robin började förut med att gräva hål för plintarna, så nu är vi igång :) han är även ledig imorgon så hoppas vi kan göra ännu mer då :) Tycker alla skall besöka min fina vän johanna som börjat blogga igen, hon är det som gjorde mitt hår och mina naglar :) Hon är jätte duktig, har två så fina vänner som är grymma frisörer :) 
 
Underbara johanna och tobias ! 

Nya naglar

Frureinhold.se / 09 Maj, 2013 - 13:31 / Vardagen
0 Kommentarer

Gud jag har blivit så ompysslad av min Goa vän Johanna :) fått en ny färg i håret och nya naglar :) så himla lyxigt ! Nu har jag bokat in oss på girls night out nästa vecka på fredag. Det finna 1 plats kvar om ngn mer vill med :) kriteriet är att man har en blogg så nu får Johanna sätta igång med bloggandet :)


Nytt hår

Frureinhold.se / 09 Maj, 2013 - 12:01 / Vardagen
0 Kommentarer

Är så jäkla nöjd med mitt hår :D tack bästa Johanna !


girls night out

Frureinhold.se / 08 Maj, 2013 - 09:55 / Vardagen
2 Kommentarer

är det inga av mina goa bloggläsare som vill hänga med på en rolig tjejkväll, men goodie bags etc.
 

Miss Dee

Frureinhold.se / 08 Maj, 2013 - 09:46 / Vardagen
0 Kommentarer

Sitter i skolan, ont i halsen och seg som tusan :/ men det ger nog med sig, får dricka lite the sen och äta ngn go kaka. Det var sol i morse, men det kommer regn under dagen :/ tråkigt när det var så fint igår. Jag och Hailey försov oss lite i morse :p tur hon vaknade annars hade vi sovit länge ;) Hon har lärt sig säga dagmammans namn nu också :D så himla sött. Hon säger det inte till punkt och pricka, men man hör att det är de hon menar. Skall bli spännande att se om hon säger det ngt under dagen. Robin kom hem igår med och sa att vi skall börja med altanen :D yeeeii han skulle förbi byggmax idag och köpa plintar så att han man börja regla upp :) har verkligen längtat efter en ny altan så förhoppningsvis kommer vi igång nu i helgen :) Fick hem massa reklmablad igår med från olika byggvaruhandlar. Vill köpa ett nytt rotting set att ha på framsidan och en bänk med parasoll till hailey :) Mycket man vill, men vi får allt pö om pö :) Nu skall jag börja skriva lite anteckningar ! 
 
Miss dee's nya armband, super läckert !! 

vilken dag

Frureinhold.se / 07 Maj, 2013 - 20:39 / Vardagen
1 Kommentarer

Herregud vilket väder vi haft idag :D Har verkligen sugit in all d vitamin som bara gick att suga in. Var i skolan mellan 09.00-12.00, riktigt dålig lektion tyvärr så det kändes riktigt onödigt att ens ha åkt dit. Men nu var jag där och thats that ! När jag kom hem satte jag mig ute med böckerna och försökte få ut lite nytta, men det gick väl sådär. Valde att hämta Hailey tidigare, så tog en promenad bort och gissa vad hon gjorde ?! ;) gungade såklart! Hon älskar verkligen att gunga. När vi kom hem hade vi lite fika ute, planterade lite kryddor och gick till lekplatsen. Man vill inte vara inne en dag som denna. När robin kom hem hade jag grillat till oss, så duktig hemmafru som jag är, lyckades jag ha maten klar på bordet när mannen kom hem ;) det var nog första gången haha. Nä men det är mysigt att äta middag ihop :) Jag fick dock åka till stallet direkt efter middagen för att rida Gullan, my god vilken tung häst jag fick rida idag. Men hon kämpade på och jag med kan jag lova... Imorgon har vi seminarie och jag borde väl förbereda mig lite, men jag oooorkar inte nu :p så får kika på det imorgon :)
 
Hur gott är det inte att springa runt naken :D

Sommar känslor

Frureinhold.se / 07 Maj, 2013 - 08:12 / Vardagen
1 Kommentarer

Idag kör jag all in på sommar kläder :)


Funkykidz

Frureinhold.se / 06 Maj, 2013 - 14:15 / Hailey
0 Kommentarer

Då var hailey inbokad för funky kidz till hösten :)


pluggat i 4 h

Frureinhold.se / 06 Maj, 2013 - 13:11 / Vardagen
0 Kommentarer

Skjut mig, fy vad trött jag är i huvudet nu, 4 h pluggtid är to much. Har varit ute på 1 promenad med macy också, men annars har jag suttit med 7-8 böcker och bara nötat text. Jag är uppe i 8 sidor nu och då har jag inte börjat med analysen och den lär bli på typ 2 sidor. Har mailat min lärare ett utkast nu och hoppas för allt i världen att han gillar den. Annars bryter jag ihop haha. Mickan skall även få läsa igenom arbetet sen när det är klart. Tur jag har så smarta vänner som kan hjälpa mig :D nä men skämt och sido, det är så snällt att de har tid att hjälpa mig. Jag skall ta mig lunch nu och sätta mig ute i solen. Det är jag värd, sen skall jag ladda inför ikväll när jag skall hoppträna lilla C. Hittade en bra övning som vi skall köra på :)
 
Hörs senare mina fina vänner  och läsare !

dagen

Frureinhold.se / 05 Maj, 2013 - 19:52 / Vardagen
0 Kommentarer

Snark vad trött jag är nu, antingen för att pollensäsongen är igång eller för att robin kommit hem och jag kan börja slappna av lite :) Imorgon börjar skolan igen, eller ah lektionerna börjar på tis, men måste gå igenom seminariet som är på ons. Måste även börja med b-uppsatsen :/ som jag skrev tidigare var jag ute och red i morse och det var riktigt gott :) sen har vi spenderat resten av dagen hemma hos mamma och pappa. Robin har installerat värmepumpen till poolen så nu kommer den hålla 28 grader hela tiden :D Jag har hjälpt mamma att räffsa mossa och sen har vi även ätit middag. Jag var uppe och hälsade på mormor, graven är så fin, men det är ändå så ledsamt :( jag hatar döden, när den än kommer så går det inte att förklara och det går inte att ta på den vidriga känslan. 
 
Men annars händer det inte mkt nu, vi skall kolla på blood diamond, otroligt bra film, ni som inte sett den borde se den !
 

Morgontur

Frureinhold.se / 05 Maj, 2013 - 11:40 / Vardagen
0 Kommentarer

Snacka om att vara uppe med tuppen. Idag var jag i stallet vid 09.00, tog en tur med Carisma :) för första gången varken bockade hon, stegrade eller ngt annat bus. Bara plain and simpel :) så himla roligt och galoppen börjar ta sig mer och mer :) skall rida henne mån och ons denna veckan till att börja med och Gullan tis/tor :) nu är vi snart framme i lödöse för att installera värmepumpen till poolen, så nu kommer den alltid vara 28 grader :) längtar tills vu skall sjösätta båten med, älskar sjön :)


Vilken härlig dag

Frureinhold.se / 04 Maj, 2013 - 20:13 / Vardagen
0 Kommentarer

Vilken härlig dag vi haft idag. Hailey sov ändå till 09.45 imorse efter att hon fick välling vid 07.00. Väldigt behövligt för mamma var trött. Vi hade en ganska seg morgon men fick ändå skynda oss för att hinna in till tindras dans som var kl 13.00. Hon var så himla dukig och nu har jag följt henne från att hon var 3-4 år och upp till 9 år :D så himla kul. Till hösten skall hailey börja i funky kids, tror hon kommer gilla det :) Efter dansen åkte vi alla till il trullo och käkade lunch. Hailey var dunder trött och vi fick underhålla henne i bilen så att hon inte skulle somna. Vi styrde bilen till liseberg och tanken var ju att hon skulle sova i vagnen medans vi gick och kikade på blommor etc. Tror ni hon sov ?? nej inte en sekund, det var ju huuuuur kul som helst inne på liseberg :p De har byggt om en massa och jag kan verkligen rekomender att åka dit, så jäkla mkt roligt för barnen. Hailey skulle såklart åka hästkarusellen och hon var så duktig :) Jag kan tycka att det är riktigt mysigt och bara åka ner till liseberg och gå runt ett par timmar. Har ju sånt lisebergskort, så då kan man gå in när som helst hela året :) Robin är på väg hem så det var bara jag, mamma och pappa :) nu skall jag kolla på hockey !
 

Dans och Liseberg

Frureinhold.se / 04 Maj, 2013 - 14:15 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu sitter vi på il trullo och skall äta lunch innan vi åker ner till Gbg och besöker Liseberg :) tindra var så duktig på dansuppvisningen :) skall anmäla hailey till höstens dans :) skriver mer sen :)


soligt och gott

Frureinhold.se / 03 Maj, 2013 - 22:21 / Vardagen
0 Kommentarer

Var ju i stallet förut idag för att rasta gullan. Mickan gav mig en sån skön kommentar, jag hade hailey på ena armen, handväskan på andra och hästen i... ah vilken arm ?! mickan sa allafall att jag var hennes förebild mamma mässigt haha ;) Men tro mig, jag tänkte nästan detsamma. Hur lyckades jag, att både ta hand om hailey och fixa med gullan samtidigt. Hailey gick runt i padocken och grejade medan jag longerade gullan. Dock blev H trött fort, hon är ju inte helt kry så vi fick göra en intensiv resa kort. Är ändå jätte imponerad av min stora duktiga tjej. Hon har vaknat 1 gång denna kväll och vi får se hur natten blir, jäkla hosta asså ! Det kommer en bild nedan igen på mina älskade ridbyxor haha :p men jag är lite kär i dom :) Nu skall jag se klart på hockeyn och hoppa i säng, är rejält trött.
 

Lägga sin energi på rätt saker

Frureinhold.se / 03 Maj, 2013 - 20:11 / Vardagen
0 Kommentarer

Något jag funderar på ofta är varför man lägger energi och tid på saker och människor som ändå inte förtjänar det. Jag är en människa med otroligt stort hjärta och tyvärr har för många trampat på det. Men jag har lärt mig och jag har blivit mkt bättre på att sluta ge tid tills sånt som inte förtjänar det. Jag är mycket starkare, vilket är bra. Dock påverkas jag lika mycket nu som innan. Jag kan bli jätte ledsen när jag ser hur gamla vänner snackar skit och beter sig illa, varför lägga ner tiden liksom? Men det måste bero på ngt de inte släppt än. Men jag vill med detta skriva att jag är otroligt tacksam för de fina vänner och fina familjer jag har. De ni ger mig hoppas jag att jag ger er  tillbaka, om inte så skall jag bli ännu bättre <3
 
Btw fick ett mail om girls night out, hur kul hade inte detta varit? Det lönar sig att blogga lite varje dag ;)
 

Monrow sweden

Frureinhold.se / 03 Maj, 2013 - 14:55 / Shopping
0 Kommentarer

ÅÅhh jag är så nöjd med min nya tröja från Monrow sweden, skönt material med snygga detaljer. Var inne på deras hemsida nyss och de är verkligen min stil av plagg. Hoppas att kvalitén är lika bra efter ett par tvättar. Ni med barn vet ju hur mkt fläckar man får på kläderna var och varannan dag :) 
 
Snart dags att färga håret igen :) Vill ni se mer av Monrow klickar ni på bilden ! 

UVI

Frureinhold.se / 03 Maj, 2013 - 14:03 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu har vi varit på vårdcentralen från kl 10.30 - 13.30. Hailey stackarn har varit med om både blodprov, lyssna på lungorna, halsprov etc etc etc. Efter att hon var så sjuk i sälen har hon mer eller mindre skräck för läkare med läskiga stetoskop runt halsen. Även om just det inte gör så ont så vet hon att det som kommer efter gör ont. Alla prover såg bra ut, men de ville även ha ett urinprov. Hon vägrade kissa i blöjan och blev så ledsen när hon blev kissenödig och verkligen knep ihop med benen. Jag bad om att få en potta, de hade ingen potta men en liknande skål. Vi gick in på toan och hon var jätte ledsen, tog av henne allt och satte skålen mellan mina ben och henne i mitt knä. Det tog väl 1 sek så kom det en flod med kiss. Lilla hjärtat vad ont det måste gjort. Men hon var så himla duktig. Doktorn konstatrade en aggresiv uvi och hon har nu fått penci. Tablettform denna gången, men som kunde krossas och ätas med yougurt. Nu sover hon och jag skall passa på att gå ut i det fina vädret. 16 grader varmt och soooool :) I like it ! Vi hörs senare :) Slänger upp ett kort på gullan igår när hon hade så fina rosa benlindor på sig ;)
 
 

Träning Daniella

Frureinhold.se / 03 Maj, 2013 - 11:09 / videor
0 Kommentarer


Dressyrträning

Frureinhold.se / 02 Maj, 2013 - 13:06 / Vardagen
0 Kommentarer

Undra om jag själv vet vad jag gett mig in på? Ikväll väntas första riktiga dressyrträningen på över 10 år, detta på en häst som i vanliga fall hoppar. Dock är det väldigt bra för hopphästar att gå ordenliga dressyrpass också, så detta kan bara göra gott :) Det är jag och mickan som skall träna, jag först ut vid 18.30 och sen mickans tur vid 21.00 :) det skall bli super skoj att få göra Gullan extra fin, på med transportskydd och täcke, lasta och åka iväg. Vi skall bara åka i ca 5 min, men super bra träning inför kommande tävlingsäsong för ägaren. Jag kommer gråta mig tills sömns ikväll av ren utmattning, tjejen vi skall träna för är en super duktig dressyr ryttare som tävlar upp på nationell nivå. Ni förstår själva, jag ligger på en stadig lokal nivå :p nä men teoretiskt sätt kan jag mycket, men att utföra det praktiskt är svårare. Hoppning är lättare, de har jag ridit i så många år, men dressyr har jag bara haft som träningsnivå. Well well, idag skall jag och gullan ha det roligt ,inget mer, inga stenhöga krav hit eller dit, vi skall göra vårt bäst och ta med oss alla tips och råd vi kan få :) 
 

Fika ute

Frureinhold.se / 02 Maj, 2013 - 10:33 / Vardagen
0 Kommentarer

Solen skiner men luften är kall. Dock är det ganska stilla här på altanen. Vi har nyss varit på en långpromenad. Hailey fick sitta inlindad i filtar och så läigt det gick. Hon ville gunga och leka, men hon fick tydligt förklarat att när man är sjuk kan man inte leka. Hon mår bättre men har så jobbig rethosta kvar :/ Robin har åkt till Nynäshamn idag på möte och jobb fram till lördag. Så himla spännande och de kommer folk från hela världen. Min business man :) vi hörs senare alla fina läsare !


Solhatt

Frureinhold.se / 01 Maj, 2013 - 18:16 / Shopping
3 Kommentarer

Nu har jag hittat en fin solhatt till hailey i hennes storlek, hittade denna på zalando, men den var slut i hennes storlek :( Men så googlade jag och vips kom jag till ett företag i england som hade hennes size. Får hoppas att den passar bara :) Tyckte den var så fin med fjärillarna, älskade ju hennes förra året, men den är för liten nu. Nu har vi käkat middag och snart skall jag och sis ut på en promenad !
 

Sol men inte för alla

Frureinhold.se / 01 Maj, 2013 - 16:34 / Vardagen
0 Kommentarer

älskade lilla hailey är inte pigg nu asså, hon vaknade nyss efter att ha sovit i 4 h. Hostar och gråter, sen börjar jag misstänka urinvägsinfektion för hennes kiss luktar illa och hon har gnällt de senaste dagarna när hon kissat. Vi får se var 1177 säger, sitter i kö hos dom nu. Robin borde vara hemma när som helst. Det är så himla gott väder ute, fast att det är kallt så är det ändå väldigt gott. Har balkongdörren öppen och hailey ligger i soffan med filten :) 
 
Gillar mitt nya nude nagellack :) tror det kan bli ännu läckrare när jag är brunare :) 

Att göra rätt från början..

Frureinhold.se / 01 Maj, 2013 - 14:43 / Vardagen
0 Kommentarer

Sitter ibland och läser igenom lite hästbloggar. Jag har ju själv ridit i en massa år och klart man lägger på sig lite erfarenhet. Dock tror jag aldrig att man är fulllärd. Men något som jag reagerar på är hur folk gärna stressar fram utveckling, framförallt hos unghästar. Jag rider just nu en unghäst, Carisma är 5 år och inte riden kontinuerligt sen i november.  Vi har hållt igång nu 2 gånger i veckan sedan feb-mars, ibland 3 ggr. Men det hör inte till saken. När jag träffar nya hästar är jag noga med att knyta ett band till dem. Lära känna dom på marken och dom för möjlighet att lära känna mig. Jag börjar varje pass med C att promenera runt i padocken, släpper tygeln och bara går. Hon går efter mig som en hund, jag svänger åt höger vänter, gör volter etc. Hon går villigt med. När vi skall hoppa upp går vi till bänken och hon går in och sedan hoppas jag upp. Där tycker jag själv att vi har en bra kommunikation. Sen självklart är hon ung, vi har våra stunder där hon småstegrar, trippar, studsar etc. Men så är det, allt handlar om att ge och ta. Balansgång, precis som med barn :) Men jag är otroligt nöjd med mitt sätt att binda band med de hästar jag lär känna. Alla tre hästar i stallet är så otroligt goa, de har alltid öronen framåt när jag kommer och självklart skämmer jag bort dom med en godisbit. Jag blir så ledsen när jag ser alla dessa stressade unghästar där paniken lyser i ögonen, inte konstigt att de gör som de gör. Nämner såklart inga bloggar här, de är upp till var och en hur man vill hantera djuren. Men jag skriver gärna hur jag brukar göra. 
 
Idag red jag gullan som en förberedelse för imorgon. Jag hade det riktigt tungt, mickan hoppade upp i slutet och hjälpte mig med det sista. Väldigt tacksam för det :) Jag har itne fått tiderna för imorgon, men hoppas att det blir av. Annars får vi köra ett dressyrpass i padocken :) Jag är så himla glad över att få rida dessa underbara hästar. Slänger in en randomfilm som jag hittade på youtube :) Malin sa en smart sak på GHS, det tar mellan 6-12 månader att rida ihop sig med en häst, tänk då vad tid det tar att rida ihop sig med en unghäst...
 
 

Passa på

Frureinhold.se / 01 Maj, 2013 - 14:23 / Vardagen
0 Kommentarer

Ligger i solen efter att ha ridit nu på morgonen. Trimmade lite inför morgondagen :) hailey mår inte bra, hostar och andas tungt. Inatt hade hon en febertopp och sov inne hos mig i bara blöjan. Hoppas att det går över fort. Robin är och byter däck på bilen och handlar efter det :) tur ingen ser min vita kropp nu ;)