StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

Lånad från en Bitter blondins blogg

Frureinhold.se / 27 Maj, 2013 - 08:56 / Vardagen

Bitter blondins blogg

Gud vad trött jag är på de här “Vi som var unga på 70-talet”-inläggen som routas runt på Facebook, som typ dessa:

  • Vi drack vatten från trädgårdsslangen och inte ur flaskor.
  • Vi åt muffins, mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör, drack läsk och hade för mycket socker på cornflakes utan att bli överviktiga för det!
  • Vi gick ut tidigt om morgonen för att leka ute hela dagen och kom hem först när gatubelysningen tändes. Ingen kunde få fatt i oss på hela dagen – ingen mobiltelefon.
  • Vi hade inga TV-spel, inga mobiltelefoner, hemdatorer eller chatrooms på internet. Vi hade vänner! Vi gick ut och fann dem.
  • Först  så överlevde vi att födas av mammor som rökte och drack under graviditeten. De tog magnecyl och alla möjliga läkemedel, åt blue cheese dressing samt  åt tonfisk direkt ur burken, blev aldrig testade för diabetes.
  • Efter detta trauma blev vi lagd på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt.

Bla bla bla. Självklart var det väl bra att vi rörde på oss, det är väl inget snack om saken. Men det är väl det ENDA positiva. Och vem kan för övrigt släppa ut ett enda barn nuförtiden utan uppsikt med alla jävla psykmän och pedofiler som finns överallt.

Allt det andra, att vi proppade i oss socker och utsattes för tobaksrök och blyfärg som små barn och påstå att vi inte tagit någon skada av det – det är ju bara bullshit, och ingenting annat än ren förnekelse. Visst – vi ”överlevde” 70-talet. Att överleva säger ju inte mycket mer än att man inte dog. Det säger ju ingenting om eventuell grad av skada. Man kan överleva ganska mycket men ändå ha en väldigt dålig hälsa.

Hur många av oss 70-talister kan ärligt säga att vi egentligen mår BRA?

Hur många har INTE migrän, magkatarr, diabetes, allergier, eksem, ballongmage, depression, någon bokstavskombination, svårt att skaffa barn, eller kanske t.om har någon förstadie till cancer? Hur många 100% fler psykpatienter finns det inte nu jämfört med när vi var små? Hur många dör inte i bröstcancer?

Tror ingen på allvar att alla våra 70-talscocktails av vaccin, kortison, blybaserad färg, amalgam, aspartam, antibiotika, fluor, mjölk, gluten, socker och vetemjöl etc. inte har påverkat oss? Vad beror t ex alla ofrivilligt barnlösa på?

Näringsterapeuten Linda Bryggman säger så här:

Jag har många gånger frågat mig själv varför folk inte ifrågasätter mer, varför stannar de inte upp och funderar över vacciner, processad mat, socker, fluor etc? Varför tänker man inte över hur vi påverkas av vaccincoctails som sprutas in i våra barns omogna kroppar och immunsystem, varför ifrågasätter vi inte BVC när de rekommenderar att man ska införa gluten i barnets kost ”i skydd av amning”. Varför ska vi lära våra barn äta något som man vet är allergent?

Varför ska vi mata våra barn med näringsfattiga glutenrika produkter (se bara på mängden pasta och bröd som serveras i förkolor/skolor)? Och varför ska vi äta så mycket komjölksprodukter? Komjölk är gjord för kalvar, inte för människor. Den innehåller en mängd hormoner och svårsmälta proteiner som de flestas magar reagerar negativt på. Och vad gör kossans hormoner med våra hormonella system? Varför ökar prostatacancer och bröstcancer så lavinartat? Självklart finns svaret i vår livsstil!

I studier har man sett att länder där man konsumerar mycket komjölk har hög dödlighet i prostatacancer. Varför uppmärksammas inte detta? Man vet också att komjölk ökar risken för diabetes typ 1. Varför får inte nyblivna föräldrar veta det?

Idag rekommenderas vi att använda fluor, inte bara när vi borstar tänderna utan också gärna i form av munskölj och även i tablettform. Man vet att fluor är giftigt, men fluor är bra på att döda karies som orsakar hål i våra tänder. Men vad hade hänt om vi inte åt så mycket socker och mjölmat? Jo, då hade vi fått mycket bättre tandhälsa och inte behövt använda så mycket fluor. Men idag är de flesta tvugna att använda fluor för att hålla tandhälsan i schack – för gör de inte det så får de hål i tänderna som sedan behöver lagas med ett tandfyllnadsmedel som innehåller Bisfenol A.

Det är vida känt idag att Bisfenol A är mycket negativt för vår hälsa då det stör våra hormonella system, och man har satt det i samband med bland annat ofrivillig barnlöshet. De flesta av oss känner säkert någon som har eller har haft svårigheter att få barn på ”egen hand”.

Mitt tips är att undvika Bisfenol A så långt det bara går!

Sen vad gäller socker så skulle jag kunna skriva en hel novell om hur det påverkar vår hälsa. Om hur naivt det är att tänka att socker mest är dåligt för våra tänder. Varför skulle det gå obemärkt förbi i resten av kroppen när det börjar fräta redan i munnen då vi sätter tänderna i något sött? Ja, många vet att socker kan leda till övervikt, men vad mer gör det i våra kroppar än att lagras in som fett? Jo, det rubbar våra hormoner, det ökar risken för diabetes, för cancer, för hjärt- och kärlsjukdom, för beteendestörningar, för koncentrationsstörningar, det ger försämrad sårläkning, sänker immunförsvaret, orsakar näringsbrist… Ja du ser, listan kan göras lång.

Låt oss titta på en typisk 70-talist. Redan när bebisen kom hem från BB andades hon in ångorna från föräldrarnas Marlboro-cigaretter. När hon blev lite större och kunde stå själv, lyckades hon få tag på några fimpar som låg i ett av alla askfat hemma, hon smakade, sög, tuggade på den. Lite aska åkte också ner i hennes lilla mage.

Pappan och mamman ville måla om rummet i en rosa oljebaserad färg. Flickan andades in ångor av färgen långt efter att väggarna var färdigmålade.

När hon började äta ”riktig” mat blev det vitt bröd med margarin, marmelad och detta sköljde hon ner med O’boy. Mycket snabb energi helt utan näring. Till varje måltid dracks det sockrad saft.

Så fort hon blev sjuk blev det en stark penicillinkur. Fyra, kanske fem – t.om upp till 9-10 stycken penicillinkurer på ett och samma år. När hon fick hål i tänderna av allt socker lagades det med amalgam.

Flickan hade mycket eksem men mamman och pappan gjorde sitt bästa med att smörja med de kortisonkrämer läkaren hade skrivit ut. Inget av dem hjälpte utan de fick köpa starkare och starkare krämer tills huden blev tunn och förlorat allt pigment. Flickan blev välvaccinerad från start, och det var aldrig ens på tal att fråga om eventuella biverkningar, om det fanns någon bipacksedel att läsa för alla “nödvändiga” vacciner.

När hon blev tonåring kallades hon direkt in till skolsköterskan som utan krusiduller skrev ut Desolett p-piller från 13 års ålder. Desolett som senare visade sig vara ett av de farligaste p-pillrena som orsakade både hormonstörningar, blodproppar m.m.

Sen åkte hon till Medelhavet på semester och smörjde in sig med kokosolja över hela kroppen för att bli extra knallbrun.

Flickan ÖVERLEVDE sin barndom, men hur tror ni att hennes hälsa i vuxen ålder hade sett ut om hon INTE hade behövt andas in tobaksrök från dag 1, blivit iproppad massa otestade kemikalier eller om hon hade fått näringsrik kost istället för proccessade, allergena ”matliknande” produkter? Ni får ursäkta, men jag kan inte kalla margarin, vitt bröd och socker för mat, för det är ingenting annat än skit, det ger dig noll näring och är bara en stor belastning för kroppen. I vuxen ålder lider hon av eksem som troligen aldrig kommer att gå över. Hon har även allergier och astma. Kanske ligger något mer på lur i kroppen efter alla år av hormonrubbande p-piller, vem vet?

 

Det är värt att tänka över orsaken till att många män idag har låg kvalitet på sin sperma. Kanske beror det på all välling de drack i plastflaskor gjorde på Bisfenol A, på att de drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och fick i sig ännu mera Bisfenol A, bly och flamskyddsmedel? Kanske beror det på allt socker de åt, alla näringsfattiga kolhydrater och dåliga fetter, som gav ett svagt immunförsvar redan från start? Lägg till all aspartam och sucralose vi hällt i oss i form av lightdrycker under hela 90-talet. Aspartam är också känt för att försämra spermans kvalitet.

Visst, de allra flesta män har också överlevt sin barndom – men kanske önskar de idag att någon hade ifrågasatt dåtidens råd. Jag vill att mina barn ska LEVA och må bra – inte bara “överleva”.

Vad kan vi göra då? Det är så många som bara ignorerar varningarna och viftar förbi dem med ett “jaja, man får ju cancer av allting nuförtiden så det är inte ens någon idé att bry sig”. JO det är det! Visst, det kommer ny forskning hela tiden, men under tiden kan man i alla fall påverka det som vi VET att man kan.

Vi kan inte göra så mycket åt vår miljö och alla giftiga avgaser, strålning från mobiler, datorer och elnät, avloppsbesprutning av svenska bär, medicinrester och kemikalier i vårt dricksvatten m.m. MEN vi kan påverka oss själva inifrån och vad vi sätter i oss.

♥ Vi kan äta ekologiskt, mycket gröna bladgrönsaker, kål, avocado, kokosfett och annan mat som stärker immunförsvaret.

♥ Vi kan undvika socker, vitt mjöl, citronsyra, artificiella sötningsmedel, färgämnen, korv, margarin, palmolja, gluten och mjölk i för stora mängder.

♥ Vi kan äta tillskott som Reservatrol och Curcumin som är bevisat bra mot cancer, och BRA multivitaminer från t ex Greatlife.

♥ Vi kan undvika Bisfenol A och att trycka i våra tonårsdöttrar p-piller och det där gräsliga Gardasilvaccinet från ung ålder.

♥ Vi kan välja att ta bort mineraloljor, parabener och aluminim i hygienprodukter som schampo, krämer, deodorant och parfym som vi trycker in i huden dag efter dag efter dag.

♥ OCH – vi kan ta ifrån våra barn alla deras TV-spel och Nintendo och iPhones för åtminstone några timmar varje dag så de också kan springa ute och leka Röda vita rosen och jage och klättra i träd och få blåmärken och leka med sina kompisar och känna sig fria och orubbliga och stupa i säng om kvällarna, helt rödkindade och syrefyllda – precis som vi på 70-talet 

Idag skickar jag en extra tanke till Martinas barn som förlorade sin mamma alldeles för tidigt och ett stort ♥ till den bästa chef jag någonsin haft. #FuckCancer




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: