StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

Godismannen

Frureinhold.se / 07 Oktober, 2013 - 11:03 / Vardagen

Just nu finns det en eller flera män runt kungälvsområdet som försöker locka med sig barn med godis in sin bil. det har även varit män i bilar som stannat längst vägen och försökt övetyga flickor att åka med. Jag blir rent av illamående och så himla arg. Jag vet inte vad jag hade gjort om jag fått tag i en av dessa män. Hur skall vi kunna känna oss trygga i samhället när resurser för poliser och annat skärs ner. Kommer folket att att ta lagen i egna händer, hur hade ni gjort om just erat barn råka i händerna på dessa vidriga människor? Jag tänker på den gruppvåldtäckten som media skriver mycket om just nu? en gruppvåldtäckt rubriserad som grov och ändå går männen fria. Jag talade med polis för några helger sedan angående lagsystemet som låter så många hemska människor gå fria, de är lika uppgivna som oss civila. 
 
- Känner ni läsare er trygga i dagens samhälle svara gärna, anonymt om ni vill, intressant att höra era historier och publicerar dom gärna här. Skriv gärna vilken stad ni bor i också ! 
 
 
 

Postat av: Camilla ♥ 130510

Fy så läskigt :( Jättefin bild!

2013-10-09 @ 13:20:54
URL: http://mirabilibus.blogg.se
Postat av: Aroundimages.se

Vi har en del pedofiler snurrandes runt skolorna och det känns inte alls tryggt för fem öre att låta sina barn promenera ensam hem från och till skolan. Vi har blivit varnade på skolan, men ändå går dessa fria och försöker locka med sig barn i alla åldrar.

Om jag så måste så tar jag lagen i mina händer om det kan rädda ett barn, vare sig det är mitt eller någon annans.

2013-10-09 @ 13:33:48
URL: http://aroundimages.se
Postat av: P i X E L I E - Erica Pettersson

Jag tycker det är riktigt skrämmande att man inte ska kunna känna sig säker. Att man knappt ska kunna gå ut utan att vara rädd för att det ska hända något.
Speciellt i en sådan liten stad som Piteå (här är invånarantalet drygt 41000 i hela KOMMUNEN)! Så det är en väldigt liten stad.

Och nu i mitten/slutet av september var det en tjej som var ute under kvällen (MITT i stan) och gick TILLSAMMANS med sin pojkvän.
Då var det ett gäng killar som kom och först slog ner pojkvännen och sedan våldtog tjejen...
De var alltså inte säkra trots att de var ute tillsammans!

Just nu finns det även någon som håller till på Djupviken (ett område närmast själva Piteå stad) som drar omkring och skrämmer folk längst promenadvägarna på kvällarna. Hen är svartklädd från topp till tå (som jag förstått det) och står "vänd bort från förbipasserande". Och när de kommer närmare vänder sig hen om och har en sådan där vit mask för ansiktet.
Polisen kan inget göra, då det rent tekniskt inte har begåtts något brott, men många ute på Djupviken vågar knappt gå ut på kvällarna längre, då man ju inte vet OM personen kommer att göra något.
För så modig är man ju inte när man under mörka höstkvällar går längst en promenadväg i skogen, och plötsligt dyker det upp en maskerad, svartklädd figur...
Denna figur har tydligen även skymtats vid en förskola på Djupviken.

Det har även varit flera omgångar nu under det senaste året då det är någon eller några som håller på och saboterar bildäck. Förra året var det någon/några som sprang runt och halvskruvade bort muttrarna till däcken på parkerade bilar, för att dessa skulle ramla av när man börjar köra. Tror inte man hittade förövarna till detta, men är inte säker...
Och just nu är det någon/några som, på Djupviken (igen!), trycker in stora skruvar i däcken på bilar som står parkerade utomhus.

Så tyvärr måste jag säga; Nej, jag känner mig inte särskilt trygg i dagens samhälle. Tyvärr.
Men jag hoppas fortfarande att det ska bli bättre :)

2013-10-09 @ 13:40:05
URL: http://pixelie.webblogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: