StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

Känslor och viljan att förändra världen

Frureinhold.se / 28 Februari, 2013 - 13:25 / Vardagen

Min stora last i livet är att jag har alldelses för mkt känslor, jag bryr mig om mina vänner, min familj, min omgivning otroligt mycket. Men mina känslor går också till alla utsatta människor, djur, samhällen etc. min familj säger ofta att jag måste sluta bli så känslosamt involverad i andras bekymmer. Men jag kan inte stänga av, jag kan inte se på och vända den andra kinden till. Det värker i hela kroppen då och allt känns så fel. Jag försöker agera och dra mitt strå till stacken, det behöver inte alltid vara stora saker, men bara att sprida glädje och positiv energi kan göra så himla mycket. Jag kan ibland få dryga kommentarer eller gliringar att jag är så jäkla positiv hela tiden och att det nästa kan störa andra. Men egentligen?? tänk att leva ett liv och bara tänka negativt, bete sig illa och fokusera på sånt som bara sprider dålig energi. Livet är för kort för att kastas bort på skit.
 
Om jag hade kunnat hade jag förändrat världen, bort med alla krig, bort med alla förtryck, mobbning, våldtäckter, misshandel, familjer som splittras, barn som säljs, listan kan göras lång. Jag får nästan panik i tanken på att jag inte kan förändra allt detta. Jag kan erkänna att när alla lägger upp bilder/filmer på djur som flås levande eller barn som blir misshandlade av sina föräldrar så blundar jag, tittar bort, för det gör så ont. Jag vet att det händer, men jag vet att genom att titta kan jag inte göra skillnad. Mitt agerande blir inte bättre av att psyka ut mig, mitt agerande bygger på styrka och självfötroende. Jag vet att många hjälporganisationer är bluff och båg, tjänar pengar på blåsta tv tittare som tror att de gör skillnad, det är såklart fint, men det retar också upp mig. (går inte in djupare på det)
 
Men för att se lokalt sätt, hur ser de samhället ut där jag lever nu? Jag kan villigt erkänna att det skrämmer mig, det förekommer mord, våldtäckter, förtryck, mobbning etc etc. Hur skall jag kunna skydda min dotter från allt detta? hur skall jag kunna skydda mig själv och människor i min omgivning mot detta?  Jag tror inte det går, det kommer alltid finnas ''sjuka'' människor i alla samhällen. Men det är upp till oss vuxna, det är upp till samhället att bestämma sig hur de vill att allt skall se ut. 
 
Jag har under några år lärt känna en helt underbar ung tjej som tidigt fått slå ut sina armbågar för att skydda sig mot avundsjuka och elaka människor. Hennes vardag består bla av att få skit kastad på sig både verbalt och fysiskt, hon har vuxna i samhället (skolor etc) som skall stå upp för henne, men som sviker. Hennes räddning är hennes otroligt starka självkänsla och självförtroende, hon har också en helt fantastisk familj som försöker ta alla smällar som kommer. Men skall det verkligen behöva vara såhär?? skall en 12 årig tjej behöva bli utsatt för allt det sjuka som händer henne och varför tar inte samhället sitt ansvar. Hon kan inte vistas i skolan utan att få lappar slängda i håret med ordet hora på, hon har haft vänner under åren som levt på hennes fame och som sedan satt kniven i ryggen och vänt när det stormar. Hon får ta all denna skit för att hon lyckats?? låter det inte sjukt, men hon var med i ponnyakuten 3 och efter det satte allt fart. Hon har mängder av sponsorer, bla HÖÖKS, hon har tävlat sm med en fin fin placering och hennes blogg ligger bland de allra största i Sverige, notera, hon är 12. Hon är en otroligt ödmjuk person, både på bloggen och utanför bloggen, hon vill alla väl och är nästan lite för förlåtande ibland. Men hon är uppfostrad på ett sätt som man önskar att fler barn borde vara uppfostrade på. Hon vet vad som är rätt och fel och fokuserar på rätt saker. Hon kommer att bli något helt fantastiskt, hon är redan helt fantastisk. (Nellie Berntsson)
 
Jag hade velat ta alla de barnen som mobbar, inte bara i hennes skola utan alla barn som håller på med denna idioti, sätta dom ner och ruska om dom riktigt ordentligt. Jag är inte naiv, jag vet att barn som mobbar oftast är väldigt trasiga själva, men det är fan inget försvar. Jag har själv gjort snedsteg under mina unga år, jag står för det, men absolut inte så absurt som detta. Jag har fått försvara mig, skydda mig från ungdomar som trampat på mig flera gånger. Jag har blivit kallad det ena och det andra, jag har varit ensam. Men trots detta är jag den jag är idag, jag är stark, jag tror på mig själv, jag tror på att det går att göra skillnad. 
 
Snälla alla ni som läser min blogg, ta åt er av mina ord, förstå att ni kan göra skillnad och våga agera ! Våga stå för det ni tror på, det gör jag ! 
 

Postat av: Emma

Så himla bra skrivet!! Finns inget att tillägga på denna text! :)

2013-02-28 @ 16:43:43
URL: http://emmandens.blogg.se
Postat av: Linn

Håller med Emma❤

2013-02-28 @ 16:48:42
Postat av: Elvira

Vår skola är privat, & det är bra. Tar vi upp ämnet mobbning, & att EN viss person bär sig illa åt mot kamrater & många i sin omgivning. Då kallar lärarna möte med rektorn, & har uppsikt på eleven. Såklart ska den inte märka det, & det får inte vara överdrivet, dem tar inte snabba beslut utan det går på en månad. Om dem märkt något så säger dem tacoadjö till eleven på studs! Men i min förra skola så var den STOR, lärarna satt på rasterna i lärarrummet & fika istället för att ta en sväng i varje korridor, dvs, på skolgården. Det är inte okej. Jag blir arg.
btw.bra txt! Hejja Nellie♥

2013-02-28 @ 17:01:14
URL: http://elvirahenriksson.blo.gg/
Postat av: Totte

Gud vad det här är bra skrivet!! Jag håller med om allt! Jag gråter inombords när jag ser/läser (om) barn som blir mobbade eller misshandlade! Jag tänker på det varje dag! Om ni vill så kan ni kolla på Sofias änglar som går varje torsdag kl 20.00. Den har premiär idag på femman. Det handlar om familjer vars barn har blivit sjuka (tex cancer eller dött) och dom inte har hunnit bli klara med renoveringen av sitt hus och dom ska hjälpa dom! Hjälp mig också att göra min blogg större! Jag ska nämligen sök till ponnyakuten! Hoppas du får det bra! Och USCH vad jag hatar barn som blir mobbade och slagna! Be strong and go along the road'

2013-02-28 @ 17:04:52
URL: http://eslovsriders.devote.se
Postat av: Totte

💛💙💜💚❤💗💓💕💖💞💘

2013-02-28 @ 17:05:42
URL: http://eslovsriders.devite.se
Postat av: anna

jätte bra skrivet!

2013-02-28 @ 17:13:00
Postat av: hanna

gud så bra skrivet! :)

2013-02-28 @ 17:22:54
Postat av: Ellen

Jättebra skrivet!

2013-02-28 @ 17:30:06
URL: http://ellenlinneahansson.blogg.se
Postat av: Signe

Grymt skrivet, det skulle bli så skönt om allt negativt i världen skulle försvinna. Det hänger ju mycket på vuxna, om hur dom fostrar barnen, för det är ju i framtiden som det kan bli skillnad. Och vilka är det som lever i framtiden?? Joo det är ju vi barn, med hjälp av vuxna kan alla göra framsteg och förbättra denna värld! Du gav mig verkligen en kick, tack snälla o fina du! :)

2013-02-28 @ 17:47:07
URL: http://signerunersjo.blogg.se
Postat av: Erika

Underbart att du tar upp detta!
Hoppas fler gör som oss och strider i mot mobbningen!

2013-02-28 @ 18:04:39
URL: http://www.erikajoyisabella.blogg.se
Postat av: Lizette

Bra skrivet! Är själv mamma till en 11-årig dotter. Vi fostrar henne till att våga vara stark,vara sig själv, tro på sig själv och inte låta ngn annan trycka ner en. Nellie är en stor förebild för henne.

2013-02-28 @ 19:26:17
URL: http://lizettepadellaro.blogg.se
Postat av: Erika

Det var så lite så!
Ja men visst är det. Jag själv har sedan skolan arbetat med mobbning och vet hur sjukt det faktiskt är.
När jag då läser denna 12 årings blogg för att hon är så unik men ändå får så mycket skit just för att hon är så bra.
Jag mår illa! Hoppas många läser ditt inlägg!

Tack desamma, snart helg :)

2013-02-28 @ 19:34:39
URL: http://www.erikajoyisabella.blogg.se
Postat av: Rebecca

Fint skrivet♥

2013-02-28 @ 19:37:57
Postat av: Majken

Vad ska man säga?

Helt, underbart, fantastiskt, vackert, oändligt bra, bäst! Och lite till, skrivet!

2013-02-28 @ 19:40:11
URL: http://wook.blogg.se
Postat av: anja ärlevik

väldigt bra skrivet!:)

2013-02-28 @ 19:56:17
URL: http://anjaaanniz.blogg.se
Postat av: Molly

Så bra skrivit. Håller med dig till 110%!!

2013-02-28 @ 19:57:25
Postat av: Alma

Så fint skrivet!! Du verkar som en underbar person!!
Och det gör Nellie också! <3
Skulle bli as-glad om du kikade in lite snabbt på min blogg hehe :) <3!
Min blogg handlar om hur det är att vara 12 år och lillasyster till en med cancer. Han är det "västra" fallet på hela östra sjukhusets canceravdelning... Och på det är han förlamad i benen av anledningar som har med cancer att göra.
Asså, om du vill och så kan du kolla min blogg men du måste liksom inte haha :) <3

Kjaamizz! ;) <3

2013-02-28 @ 21:06:03
URL: http://almasblogg.bloggo.ni
Postat av: Michelle

Sjukt bra skrivet! :)

2013-02-28 @ 21:07:08
URL: http://moamisis.devote.se
Postat av: MOA

så bra! ja,,, vad ska man säga ???

Men iaf! Nellie hejja hejja hejja ! <3

2013-02-28 @ 21:57:47
Postat av: Alicia

Du låter verkligen som en jättehärlig människa!

2013-02-28 @ 22:52:12


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: