StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

Vad blir jag?

Frureinhold.se / 01 Augusti, 2013 - 18:55 / Vardagen

jag fick en kommentar som löd...
 
Jag kan förstå att den är lite luddig, det är inte som att läsa till sjuksköterska eller något annat direktgivande yrke. Men min utbildning ger så mycket mer. Jag vet när jag började läsa så satt jag på hv och läste om den, fastnade direkt, den innehöll hälsa, pedagogik och lite annat skoj. Jag visste inte vad jag hade gett mig in på, men det kändes rätt i magen och nu efter 2 år är jag sååå nöjd :) Här kommer HV:S förklaring om utbildningen.
 
Vad är det som gör att vi behåller vår hälsa eller till och med förbättrar den? Det är den grundläggande frågan vi ställer oss inom hälsopromotion där vi utgår från ett salutogent* sätt att tänka och arbeta. Hälsovetarprogrammet 180 hp ger dig kunskaper om människan och vilken roll samhället och arbetsvillkor spelar för att människor ska kunna utveckla sin hälsa.

Om utbildningen
Hälsopromotion är programmets huvudområde och är ettsamlingsbegrepp för kunskap som hämtar sin teori från områden, som till exempel folkhälsovetenskap, pedagogik, psykologi, organisationsteori, sociologi och statsvetenskap. Genom vår utbildning får du kunskap om hälsa och hälsoarbete med fokus på arbetsliv och befolkningens hälsa men även inblick i hälsa på global nivå. Du lär dig bland annat att praktiskt genomföra nuläges analyser av hälsoläge, planera insatser för förbättrad hälsa, genomföra och följa upp hälsofrämjande insatser. Du utvecklar såväl analytisk förmåga som strategisk och praktisk kompetens för att arbeta med hälsofrågor.

*Salutogenes betyder hälsans ursprung och fokuserar på de resurser som finns tillgängliga individuella eller strukturella och hur dessa kan utvecklas.

Arbetsintegrerat lärande - AIL
Arbetsintegrerat lärande - AIL - möter du under helautbildningen genom till exempel fältstudier, verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och projekt, där teori och praktik knyts samman. Genom VFU:n, på totalt 13 veckor, möter du olika former av verksamheter i arbetslivet och yrkesverksamma som arbetar professionellt med hälsoinriktat arbete. Några av dessa möter du även som gästföreläsare på högskolan. Genom praktiken får du möjlighet att knyta kontakter inför ditt framtida yrkesliv.

Möjligheter till utlandsstudier
Studenter på programmet har möjlighet att studera utomlands och har under årens lopp valt att lägga en del av sin studietid i bland annat Europa, Australien, Afrika och Asien.
 
---
 
Jag kommer inte att studera utomlands, men en i min klass åkte till USA nu i augusti :) Men åter till vad jag vill arbeta med. Jag vill först och främst arbeta med att utveckla samhället, att hälsa skall vara en självklarhet för alla. Jag hade även kunnat tänka mig att arbeta som hälsostrateg, hälsoutvecklare eller friskvård på ett större företag :) Hoppas detta gav dig en bredare syn :) 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: