StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

livet

Frureinhold.se / 10 Juli, 2012 - 12:01 / Vardagen

 Nu kommer ett väldigt djupt inlägg som kommer uppfattas väldigt snurrigt, luddigt och kanske lite deprimerande. Men för att klargöra en sak så är det de sista jag är. Bara väldigt tankspridd. Vad är då livet? från det att vi föds in i en värld, här eller där. Vad innebär livet? vad innebär det att leva, att ha ett liv, att påverka ett liv eller att tillverka ett liv. frågorna är många och svaren ännu fler. Livet kan vara väldigt långt men även kort, hur förbereder man sig för att leva? lever man tillräckligt eller hade man kunna leva mer? och hur i så fall? Varje år är ett nytt år, nya möjligheter, nya utmaningar, nya sorger, nya lyckor. (?! heter det så?) Men hur lever man ett fullvärdigt liv? vem avgör och vad är fullvärdigt, när man står på kanten, när livet är förbi än och man tänker tillbaka. Vad vill man se? vad kunde man göra annorlunda? jag skulle vilja spola tillbaka tiden, göra saker på ett annat sätt, men hade jag då varit den jag är idag? jag tror att våra handlingar som vi gör idag, igår och imorgon präglar den personen vi blir i övermorgon. Jag tror att allt händer av en anledning, låter helt sinnesjukt i många fall och det är långt ifrån rättvist att jag sitter här, säkert, med mat kläder och en fantastisk familj. Medan andra lever på luft, dör av svält och skjuts i krig. Livet ÄR orättvist, men hade alla kunnat leva i fred och välfärd? jag har hört på olika föreläsningar att det är omöjligt att alla människor i världen skall ha det som jag/vi. Jorden hade inte klarat av alla miljöutsläpp som hade resulterat om alla människor hade haft det som många av oss i sverige. Jag är inte naiv och säger att alla i sveirge har det bra, för det är helt fel. Men vi har det väldigt bra om man jämför oss med många andra. Men varför jämföra? gör det oss mer tacksamma för det vi har? helt ärligt så tror jag inte det. Vi tänker på det för stunden, men sen går vi ut och så glömmer vi allt. Under mina 24 år i livet har jag konstaterat att människan är duktig på att glömma. Glömma och blunda, det vi inte ser gör oss ingen skada. Vi stänger hellre ögonen och örononen istllet för att öppna upp och göra skillnad. 
Men åter till livet, hur vi lever påverkar inte bara oss själva utan även andra. Se till bloggvärlden, '' jag är ingen förebild, jag har inte bett om det '' den meningen finns hos många storbloggare. Men som offentlig person har man mer eller mindre ett ansvar. Eller kanske inte ett ansvar, men som offentlig person vet du iallafall om att 100.000 personer läser din blogg varje dag. Du är medveten om att du påverkar, vill man då att unga tjejer skall sluta äta och köpa barnmat? fast att man inte själv gör det utan skriver att man gör det för att få mer läsare ?! hör ni hur sjukt det låter. Att man skriver provocerande inlägg för att tjäna mer pengar ?! insane. Vi har yttrandefrihet samt tryckfrihet i sverige så alla har rätt att utrycka sig i tal och skrift. Men finns det inte en gräns? har inte varje människa en limit att '' vänta nu, varför skriver jag detta, det sårar ju faktist'' jag gillar uttrycket att behandla som du vill bli behandlad. 
trots att livet är långt vill jag ändå säga att det är för kort, iallafall kommer man på det när döden är nära, dödsångest, you name it. Jag kan sitta ibland och gripas av panik i tanken av att förlora någon som betyder så himla mycket för mig. Till alla mina nära, JAG ÄLSKAR ER säg det heller en gång för mycket än en gång för lite. jag blev nu textlös, varför skriver jag detta, kommer jag påverka någon, kommer någon att ta illa vid sig. Vad är egentligen ett liv? livet livet livet..... tänk på det, hur du lever idag påverkar imorgon, hur du levde igår, påverkar idag. framtid, dåtid, nutid ! alla dessa ord, men glöm aldrig att LEV !! och lev det livet DU vill och ingen annans ! 
 
Tack för mig !

Postat av: Louise!

hahahahha du e skrattretande!
du säger ju emot dej själv, för inte alls så längesen skrev du ett elakt o personligt inlägg riktat mot en tjej som enligt dig inte älskade sitt barn.. ÖHHHH?! hur mycket funderar DU innan du skriver saker som faktiskt kan såra!?

Du är i mina o många andras ögon helt patetisk när sånna här inlägg kommer när du bara för nån månad sen skrev Elaka saker!

2012-07-10 @ 21:13:38
Postat av: Anonym

Jag tror på att saker och ting händer inte utan anledning. Ödet står skrivet i stjärna.

Kram

2012-07-10 @ 22:57:28
Postat av: Lisa (sjubarnsmamma)

Det är jag som skrev kommentaren ovanför. Den anonyma. Jag blev förvånad över att det stod anonym för jag hade för mig att jag skrev in mina uppgifter. Oavsett så får du ha det så bra.

2012-07-10 @ 23:10:04
URL: http://www.sjubarnsmamma.com


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: