StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

träning i 3 steg

Frureinhold.se / 01 April, 2012 - 13:01 / Vardagen

Jag och annika har konstaterat att träning sker i 3 steg. Tänkte att jag skulle förklara hur vi tänker och en liten wake up till varför så många är super entusiastiska när de börjar träna och sen bara dör ut. Sen självklart är alla olika, men går utefter oss själva.
Steg 1: Här är alla mer än 3 ggr i sitt liv. De har bestämt sig för att börja träna, de är pepp, spralliga, de vill börja bränna, de vill bli fit och tanken att inte träna bli ångest. Varje dag, helst 2 ggr. Ja ni förstår, man vill liksom inget annat än att träna. Detta håller i sig i ngr veckor, de första 3 är mest intensiva, prova nya pass, prova nya hantlar, föra dagbok, öka vikten varje gång, pressa sig själv. osv.  Det är oftast här folk faller bort, de går ut för hårt, de kör så det ryker och får inget resultat, allafall inte de som de är ute efter. Nästan varje gång i steg 1 blir du sjuk, förkyld eller ordenligt sjuk. Det kommr allafall alltid något som gör att du under 1 v inte kan göra ngt för kroppen är helt slut, seg, orkeslös. Jag sa detta till annika när vi började våra lite hårdare promenader, vänta 2-3 v vi kommer bli sjuka. Tror ni att jag hade rätt ? japp. Men som sagt, denna gången när jag började ''träna'', vill egentligen inte kalla det de eftersom jag endast gått promenader och kört pilates samt liiiiiite rockring. Men denna gången har jag inte tappat stinget, jag har kört mitt lilla race. En lätt och enkelt uppstart som har gjort att jag tagit mig förbi det absolut svåraste steget. Att skapa en grundfysik, jag är inte fit, men jag har en riktigt bra plattform att nu forma min kropp. Vad vill jag? jag kan välja själv och fortsätta i samma race. Men som sagt, kommer man förbi steg 1, där man ser en liten skillnad, men absolut inget radikalt, utan GRUNDEN. Den som skall bygga upp än och få en dit man vill. Jag har en sjuk driv i kroppen och känner varken press eller tråk utan jag är full med energi, full av motivation. Det tog 11 veckor att komma igenom detta vilket jag inte ens reflekterat över 11 v shit asså ?! men jag har inte räknat dagar, veckor. Jag har inte räknat hur många ggr i v jag tränat. Förde en dagbok i början för att se på papper hur passen såg ut och jag gjorde även en kalkyl på mina matrutiner så jag såg att jag fick i mig ordenligt med protein samt kolhydrater. Mycket viktigt om man skall orka att bygga upp en grund. FÖDA ! Men som sagt, detta är min och annikas teori, berättade den för glenn och han tyckte att den lät väldigt sund och riktig :) skoj eftersom han är en träningsguru haha !
Steg 2 kommer senare ! nu skall jag äta kladdkaka ;)
skådar jag två smååå rutor? :P

Postat av: Annika

Kolla här, kan vara därför man blir sjuk, man kan alltså ha nedsatt immunförsvar upp till tre dygn efter ett träningspass:



"Efter ett träningspass är immunförsvaret kraftigt nedsatt, bl.a. genom att antalet och aktiviteten av lymfocyter och antikroppar är lägre än i normala fall. Därför är du extra känslig för att bli sjuk timmarna efter träning. Protein och kolhydrater återställer kroppens immunförsvar och kan påverka immunsystemet till att endast vara nedsatt under 4 h efter träning, istället för ända upp till 3 dygn efter träning."



Kul att du skriver om vår träning! ;)

Ha en bra dag!

Kram

2012-04-02 @ 13:01:13


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: