StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

det här med barn

Frureinhold.se / 01 Juli, 2012 - 11:57 / Hailey

herregud vad svårt det är att ha barn ändå, inte själva barnbiten men allt med uppfostran, mat, sovtider, leksaker etc. Vad är rätt, vad är fel? finns det fel eller finns det några rätt. Hur ger vi våra barn det allra bästa ?! räcker det med kärlek eller måste man ha precis allt !? Var inne på storken häromdagen och jag känner mig lite som en erfaren mamma nu haha nä men jag vet vad som behövs i mina ögon första tiden och jag vet att man klarar sig på det mesta som redan finns i hemmet. Jag mötte en farmor när jag var ute förra veckan och hon ville hälsa på hailey och sa stolt att hon hade blivit farmor. vi pratade lite och hon berättade att hon var inne i en babybutik och blev tillsagd att hon minsan behövde det ena efter det andra och hon frågade då mig om det verkligen är så? Jag svarade att det inte var så, herregud förr fick barn sitta på en filt på golvet med lite leksaker på golvet. Jag hade ingen gåstol, eller andra hjälpmedel. som sagt, vad är rätt vad är fel? behöver man den där specialmadrassen eller specialkudden eller special flaskan. Det finns ju tusen företag som påstår sig vara perfect, special osv osv. Vad gör den ena kudden bättre/sämre än den andra och återigen vad är rätt? Skall man ha gåstol skall man inte. Det känns ibland som om samhället vill skynda på processen till att bli stor eller är det företagen som gör det? Vi valde att inte köpa ngn läragåstol, kanske om någon hade erbjudit sig att låna ut men nu blev det inte så och jag vet inte om det bara är jag. Men jag får känslan att man försöker skynda barnet till att lära sig gå innan kroppen är riktigt redo för just det momentet. 
 
Jag vet att jag var orolig för att hailey var så sen med att krypa, många runt om oss har barn som började krypa mkt tidigare än henne. Men som alla säger, vips en dag så kryper hon och visst gjorde hon det. Redan efter 1 v började hon ställa sig på fötterna och händerna på golvet som typ yoga. Det var precis som om utvecklingen sa till henne att nu är det dags att träna gå när du lärt dig krypa. Skumt men ah ni förstår. Jag hoppas ingen tycker jag trampar på tårna angående alla hjälpmedel som finns idag. Många är såklart kanon, nya inlärningsleksaer osv. men trots alla leksaker som man köper är det ändå det orginella klossarna och köksredskapen som är roligast (allafall i vårat hem) är det inte märkligt? Jag skall inte sitta och skriv att vi inte shoppar leksaker och nya saker till hailey för visst gör vi det och vi ärver mkt också. Men min poäng eller tanke med inlägget var allt det där som man tydligen MÅSTE ha när man skaffar barn och hur bra är det egentligen med alla hjälpmedel som finns idag för att skynda på inlärning. Jag gillar skynda lagom, alla barn är så olika och med olika behov, lär sig olika och tycker om olika. Det är de som gör oss människor så unika ! skriv gärna vad ni tycker, inlägget är säkert super virrigt, men ta absolut inget på fel sätt eller som ett påhopp för det är inte min poäng :) 
 

Postat av: Emelie

Jag håller med dig där! Det är nån slags köphysteri när det gäller alla behov barnen har! Mina barn har haft samma saker men ändå utvecklats precis som de själva vill i sin egen takt och på helt olika sätt.

Då jag har haft tre kolikbarn kan jag bara säga att den enda BRA sak vi köpt var en babysitter som gungar själv med hjälp av batterier. Annars är resten onödigt ;) som sagt köksredskapen är nog det roligaste ungar vet :)

2012-07-01 @ 18:07:41
URL: http://ememat.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: