StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

fixat

Frureinhold.se / 30 September, 2013 - 20:00 / Vardagen
1 Kommentarer

Då var ett år av träning betalt, nu ska vi bara träna också ;) haha jag och jessica som min syster heter har nog en av den bästa humorn som finns haha. När vi gick ut ur dörrarna på friskis och svettis ser vi oss sväva på moln, friska, sunda och lätta på foten. Vi har ringat in de pass vi vill göra och allt är bara såååå perfekt ;) allafall i våra huvuden. I verkligheten hasade vi oss ut ur friskis, trötta, hungriga och har redan hittat hinder för träningen imorgon ;) Jag tror många känner igen sig, man målar upp en bild på hur mkt man skall träna hur man skall förändra sin livsstil etc etc. 9 fall av 10 blir det inte så :p men oroa er inte, det går att lyckas med sin träning ändå. Även om man inte går exakt efter planen. Träna så mycket som du känner att orkar och hinner med, se till fördelarna med träning och inte nackdelarna. Hitta inte hinder som egentligen inte finns utan utför den träningsform som får dig att må bra. Alla behöver vara fysiskt aktiva, mer eller mindre, det finns många fördelar med att röra på sig.
 • Du blir piggare
 • du stärker dig för hela livet, det du grundar nu har du nytta av senare i livet
 • Om man lider av värk kan träning göra att mycket värk försvinner. En ökad genomströmning av blodet genom musklerna kan göra susen :)
det finns massa mer att argumentera för att träna, men ingen kan träna åt en, allt sitter hos den enskilde individen :)
 
 

sovit

Frureinhold.se / 30 September, 2013 - 15:00 / Vardagen
0 Kommentarer

Men gud vad jag har sovit, jag somnade med böckerna över ansiktet. När hände detta senast?! mår inte dåligt, men bara sådär utmattad. Kanske efter en händelserik helg och med mkt spänningar i kroppen. Det är mycket nu men ändå inte så mycket. Vi grejar lite hemma hela tiden och nu har vi gjort en liten ändring i badrummet och det blir så himla bra. Det blir ett helt nytt badrum. Vi måste riva ner alla siliconfogar och lägga nya, vem siliconar med vanlig silicon och inte sanitetsilicon?! ser ut som ett gul rand runt hela badrummet, illa haha. Men nu skall vi ta bort den och lägga ny, grå istället, se nytt tak med ljusslinga längst upp som gör det större och modernare. Det blir de eller spottar, liten renovering som ändå gör det ännu bättre. Sen måste vi ta tag i alla smådetaljer i hela huset, det finns så många skavanker som jag inte tål att se mer. Nu skall vi sälja soffan och köpa en ny, en stor hörnsoffa och sen dra över hela vardagsrummet med ett trollspö så den får en ny look. 
 
Nä nog om mina renoveringsplaner, helt ointressanta för vissa och kanske lite intressanta för andra :) Bilder kommer alltid såklart :)
 
 

overallpremiär

Frureinhold.se / 30 September, 2013 - 08:24 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag var det minsann kallt ute, som det varit i ngr dagar nu. Morgonen är kallast med på dagen sen är det varmt så det är svårt att veta vad man skall sätta på de små barnen. Men hon fick ha overallen nu på morgonen och sen skickade jag med både fleecefodrat regnställ och överdragsbyxor. Så skickade jag med stövlar, skor och sen hade hon sina vinterskor nu på morgonen. Hur gör ni? när det är kallt på morgonen och varmt på dagen?
Nu blir det plugg plugg och ännu mera plugg :)
 

trasig skärm

Frureinhold.se / 30 September, 2013 - 07:12 / Shopping
0 Kommentarer

Jag har lyckats hålla min skärm hel under alla dessa år, men jag vet många som haft oturen att få sin skärm sprucken. För att slippa betala ett helt sjukt pris för en enkel lagning tycker jag ni skall köpa denna dealen. Nästan så att jag har lust att köpa en deal i fall om att :P 
KLicka på bilden för att komma till dealen :)
 

Duschvägg

Frureinhold.se / 29 September, 2013 - 20:36 / Vardagen
0 Kommentarer

Det blev kanon med glasväggen :) var iväg imorse och köpte en ny istället för draperi. Det blev riktigt bra :) 


sponsrad video- Telge- Smutselkollen

Frureinhold.se / 29 September, 2013 - 19:53 / Vardagen
0 Kommentarer

På Smutselskollen kan du syna ditt elbolag i sömmarna och se vad de egentligen har i sin elmix. Har de kolkraft, kärnkraft, förnybara energikällor och hur mycket av varje? smutselskollen har sammanställt alla svenska elbolags elmix så att du kan kolla om du köper el från ett rent eller smutsigt elbolag. Jag har blivit mer och mer noga med vad för elavtal jag köper och ni skall veta det att vi i sverige har väldigt billiga elavtal om man jämför med övriga världen. Robin arbetar mycket med solenergi och även om det är dyrt så har det en lång hållbarhet där bland annat de företaget han arbetar med har 25 års garanti. Se inte till vilket elavtal ni har utan vilket elbolag, även om det står ett grönt elavtal handlar det om att ha ett grönt elbolag. Mer förnybarel och bort med alla miljögifter, se hur katastrofen i kina nu sprider sig runt om i haven. Jag tror inte folk förstår vilka förödande katastrofer som kommer att komma fram igenom. Jag hoppas ni tänker på framtiden, på våra barns barns miljö och omgivning. Det gör allafall jag och som ni alla vet är man tillsammans alltid starkast :)
 // Detta är ett sponsrat inlägg
 
 

Ny duschvägg

Frureinhold.se / 29 September, 2013 - 19:43 / videor
0 Kommentarer

Såhär fin är den nu ;)


Friskisosvettis

Frureinhold.se / 29 September, 2013 - 19:31 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det bestämt, det kommer bli friskis och svettis som jag och jessica kommer träna på fram igenom. Vi var ju på zumba, första gången var det en annan zumba som hetter fuego. Det är mer som latinodans och vi älskdade det. Gången efter var det en annan zumba och den passade inte oss alls. Lite för mkt aerobics, så nu har vi bestämt oss för att teckna kort på frisks där fuego dans fanns med :) De har även core och lite annat bra o ha :) För er som inte vet vad fuego är så tycker jag ni skall kolla här ! 
 
 

Söndags lugn

Frureinhold.se / 29 September, 2013 - 12:48 / Vardagen
1 Kommentarer

Eller inte direkt. Är påväg hem efter att ha söndagshandlat, Coop är helt klart min nya favoritaffär. Bra priser och den på bäckebol är så sjukt fräsch. Nu är det bara hem, lämna maten och sen upp till näl igen. Ska träffa mamma och pappa som kommit hem ifrån Malaga nu på morgonen med :) Höstdesign

Frureinhold.se / 28 September, 2013 - 20:19 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag måste ut och fota nu i veckan, in med en massa höstbilder och ut med sommarkorten. Bloggen måste ju följa årstiderna :) skall nog byta profilbilden nu med :) tog en ganska vanlig bild med mobilen förut, tanken är väl att försöka ta ett fint kort med systemkameran så det blir bättre kvalite :) Vi får se om någon kan hjälpa mig med detta. Är det ngn som är fotograf eller fotar som hobby får ni görna skriva här så kanske vi kan fixa ngt ihop? 
 

western

Frureinhold.se / 28 September, 2013 - 19:09 / Vardagen
0 Kommentarer

Med detta klipp visar jag hur det går att kommunicera med en häst utan massa skarpa bett eller vassa sporrar. Kan sakna detta i den ridningen jag har idag. Även om de hästar jag rider har helt enkla tredelade bett och är väldigt väl och lättridna. Men jag tror inte det är fel att träna horsemanship mer än vad ''vanlig'' ridning gör. Mycket beror nog på okunskap, men det är de fina med olika dicipliner, man kan lära av varandra :)
 

hemma

Frureinhold.se / 28 September, 2013 - 17:43 / Vardagen
0 Kommentarer

Vilket kalas vi varit på nu, magen är så full att jag tror jag spricker snart. Men måste ge en stor eloge till josephine och antonio som fixat och donat inför den här dagen. Bjudit in gäster i hemlighet för att överaska nellie som fyller 13 år denna helgen. Hon fick en massa fina saker och vi köpte ett presentkort på hööks, vad köper man till en 13 åring som nästan har allt ?! men hästutrustning kan man aldrig få för mkt av. Hennes filmteam var där också, hailey var inte blyg och charmade många på kalaset. Dock är hon väldigt mammig så hon var väldigt noga att berätta för alla vems hennes mamma va :p haha Sen hade de fått urgulliga kattungar som jag gärna hade tagit med mig hem :) Nu skall vi busa med hailey innan hon skall nana, men vi hörs senare :) 
 
Hailey var kalasfin och se hur sött hon sov i bilen påväg till tjörn ;) glasögonen på, extra mörker ;) 
 

Påväg

Frureinhold.se / 28 September, 2013 - 12:11 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi påväg på skojigheter :) blev samma outfit som på haileys kalas med en extra kavaj :) är så nöjd med min kavaj asså :) hoppas ni får en bra dag, hörs ikväll !


Fin dag

Frureinhold.se / 28 September, 2013 - 10:34 / Vardagen
0 Kommentarer

Det är lika fint väder idag som igår. vi är nyss hemkomna från dansen och det gick bra idag med :) Hon blir lite trött mot slutet men annars fullfart :) Hon sitter nu och käkar lite vindruvor innan det är dags att åka på kalas. Jag har velat fram och tillbaka men har nu bestämt mig för att ha samma som jag hade på hailey kalas :) det blir toppen :) Älskar färgen på sidentoppen, ni får se sen om ni glömt :) Skall sätta upp håret efter att jag lockat det tror jag :) 
 
Annars blir det en lugn lördag, robin sätter upp en ny ytterbelysningslampa just nu, blr super snyggt :) Så roligt arr beställa lite annat än det som finns på de vanliga grossisterna. Tror märket på denna lampa kommer från Bellalite.se, ta er gärna ett kik om ni är sugna på ngt nytt :) 
 

Dags för dans

Frureinhold.se / 28 September, 2013 - 08:26 / Vardagen
0 Kommentarer

Mu drar vi iväg på dans :) kylig morgon !


Barnflicka

Frureinhold.se / 27 September, 2013 - 19:49 / Vardagen
0 Kommentarer

Under årens gång har samhället gått från att mammor varit hemma med barnen, eller äldre i släkten, till att dagis kom till världen, till att mammor och pappor skall vara hemma i olika omgångar och nu för tiden vill både mamman och pappan i vissa fall arbeta lika mycket. Vilket resulterar i långa dagar på dagis. Nu har sverigeskids.se skapat en sida där du har möjlighet att hyra in en barnflicka att sköta barnpassning. När jag först läste det kändes det som att vi mer och mer blir som USA eller andra länder som kör stenhårt på barnflickor. Det känns som vi i sverige inte riktigt är där än, men kanske kommer det mer nu? När vi allt mer blir medvetna om våra karriärer. Visst är det smitidigt att ha en högra hand när det kommer till att ta hand om våra barn? Jag tycker fortfarande att frågan är svår, men vem vet, kanske ändrar inställning. Jag hyllar ändå affärsiden och jag tror absolut att det kan gå hem i de svenska hemmen, framförallt i storstäderna. Men sverigeskids har inte bara extra mammor utan även pedagoger som kan hjälpa till med läxor osv. Det hyllar jag nog allra mest, för läxhjälp är i många fall ett måste när vissa ämnen blir för svåra för föräldrarna att hjälpa till med. :) Besök gärna deras sida för mer info ! 
 
Dessa två är riktigt bra barnpassare, hur söta är de inte, med lilla hailey i famnen <3
 

sponsrad video- The World's End

Frureinhold.se / 27 September, 2013 - 19:37 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag är såld på filmer som speglar en förlorad barndom som måste återupprepas flera år senare. Alla har vi våra glömda lik som vi vill gömma på olika sätt. Hade jag fått gå tillbaka i tiden hade jag säkert gjort andra val. Men man å andra sidan vet man itne om jag hade suttit där jag är idag om jag ändrat historien :p Men i allafall, flmer som dessa är alltid otroligt underhållande och man kan nästan alltid känna igen sig lite i det som händer. Filmen handlar om fem barndomsvänner återförenas 20 år efter ett misslyckat försök att genomföra en pubrunda av episka format. En av dem har gett sig fasen på att åter försöka genomföra detta ölens marathon, och de övertygas till en reprisrunda av kompisen Gary King. 

Gary är en 40-årig man som aldrig lämnat tonåren. Han släpar med sig sina gamla kompisar till deras hemstad och till ett nytt försök att nå den mytomspunna puben - The World's End. Medan de försöker försona det förflutna med nuet, inser de att den verkliga kampen gäller framtiden - inte bara deras utan hela mänsklighetens. Att nå The World's End visar sig vara det minsta av deras problem.
// Detta är ett sponsrat inlägg
 
 

vilken dag

Frureinhold.se / 27 September, 2013 - 11:19 / Vardagen
0 Kommentarer

Vädret är så härligt att man nästan får nypa sig i armen för att tro att det är sant. Dock är min kropp allt annat än bra. Reumatisk värk i varenda muskelgrupp, leder, ligament etc etc Det är ett rent hvete. Men tyvärr ngt jag måste leva med. Glenn har ju släppt på massa hårda spänningar vilket resulterar i att hela kroppen slår bakut. jag går på starka smärtstillande tabletter som ändå knappt hjälper. Riktigt frustrerande. Jag håller på att göra pannkakor nu och sen efter det skall hailey sova en stund. Då måste jag sätta tänderna i en uppgift som skall vara klar tills måndag. Här kommer allafall lie härliga kort på hailey under våran promenad förut :) 
 

Huvudvärk

Frureinhold.se / 26 September, 2013 - 21:25 / Vardagen
1 Kommentarer

Migrän och sjuk värk, varför inte ha en spikmatta på huvudet ? ;)


Nickelodeon

Frureinhold.se / 26 September, 2013 - 19:36 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag minns när nickelodeon kom till oss sent i min barndom. Jag kollade alltid varje kväll och varje helgmorgon när mamma och pappa sov. Mina favoriter var ginger och svamp bob fyrkant, sen minns jag inte namnet på de andra, men vet att jag alltid satte på nickelodeon när jag fick en stund över. Hailey är lite liten för att kolla på nickelodeon än, men hon gillar ändå svampbob fyrkant. När jag var liten hade vi inte så smart wifi som finns idag, möjligheterna är mycket större idag för barn att använda internet tex för olika spel osv. Nickelodeon har nu skapat en sida där barnen kan skapa sina egna Nickelodeon-ljud med hjälp av en interaktiv ”ljudmaskin”. Detta kommer hailey helt klart älska, inte bara för att hon gillar att babbla och att någon härmar men också för att hon är en liten pajas som alltid vill prova nya saker :)
Där har ni två riktiga telefonnördar, varje morgon sitter hailey '' mamma fånen'' tuva var likadan som 2 åring, hon satt med talking tom och härmade sig själv :p
 
 
 
 

Jahopp

Frureinhold.se / 26 September, 2013 - 16:58 / Vardagen
0 Kommentarer

Då vet jag ;) 


Julklappar

Frureinhold.se / 26 September, 2013 - 11:49 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har nu köpt mina första julklappar, helt sjukt att det bara är sep och jag har köpt julklappar. Men när december kommer lär jag vara såååå nöjd :) Jag sitter i skolan nu och skall snart åka hem. Samåkte med mickan och sara idag vilket var jätte mysigt. Dock hinner jag inte mer än hem innan vi skall tillbaka till thn och NÄL. Behöver inte gå in på det här, men ni som känner mig vet nog vad det handlar om. Nä kan inte skriva mer nu, känner att orden inte kommer ut här. vi hörs sen ! 
 
Vacker morgon idag <3
 

the dress

Frureinhold.se / 25 September, 2013 - 19:25 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu kom den och den satt som ett smäck, tror det blir kanon att bära nu i höst. Med en svart stilren kavaj till och ett par snygga skor. Det har inte blivit några långa inlägg idag men så är det ibland. Nu äntligen landade jag i soffan och har fått på mig glasögonen. Haft sån jäkla huvudvärk hela dagen när jag inte haft mina glasögon på mig. Så nu kan äntligen ögonen slappna av. Är så sjukt nöjd med mina glasögon, köpte dom på specseavers i stenungsund som förövrigt är den absolut bästa glasögon butiken ever ! så gå dit om ni har vägarna förbi. Nu på kvällen blir det serier för hela slanten och skall nog ta mig lite glass med, rethostan kommer alltid på kvällen och den lär komma när som :/
 
 
 

Rosa bandet

Frureinhold.se / 25 September, 2013 - 17:19 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu har vi bytt storlek på haileys hjälm, det blev bättre med stl s istället för xs. Vi var i Kållered och jag måste säga att jag var riktigt imponerad över hur fint de fått det. De hade ju till och med lager 157 :p 

Vi köpte även presentkort på hööks till en som snart fyller år och åt mat på mc Donalds nyttiga som vi är :) måste även hylla hööks för deras kampanj mot bröstcancer :) Hailey fick en rosa häst reflex :)Bra start på dagen

Frureinhold.se / 25 September, 2013 - 10:25 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag när jag kom ut till parkeringen möttes jag av granntjejen som undra vart jag skulle som var så fin. Jag svarade att jag skulle till skolan och hon frågade vad jag pluggade. Jag sa till hälsovetare, då sa hon att Gud vad smart :D det gjorde min dag, gulliga tjej ! 


Nya hjälmen

Frureinhold.se / 24 September, 2013 - 19:05 / videor
0 Kommentarer

Nöjd tjej med sin första egna hjälm :)


snabb update

Frureinhold.se / 24 September, 2013 - 10:33 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är jag i skolan, trött som bara den, ville hellre ligga i sängen med hailey och bara mysa. Men upp och på med kläder ut i kylan. Jäklar vad kallt det var idag, hailey babblade och babblade hela morgonen om den där hjälmen och idag skrev voffar att han ville köpa en hjälm till henne. Han är allt en riktigt snäll voffar : ) hon glömmer ju inte heller, helt sjukt vilket minne de där små individerna har. Hon är hos extra dagmamman idag och det gick bra att lämna. Hon var lite blyg i början men sen när hon såg sin kompis var det lugna puckar. Hon fick med sig sin vagn idag med och det var väldigt viktigt att poängtera. De kommer nog spendera mycket tid ute idag i det fina vädret. Jag får skriva mer sen, lektionen börjar nu igen :) 
Bomben gör håret bara rödare och rödare, snacka om att bli lite besatt. Men helt sjukt vad kul när man kan ändra färg bara med hjälp av en inpackning :) 
 
 

Hjälm till Hailey

Frureinhold.se / 23 September, 2013 - 21:36 / Vardagen
0 Kommentarer

 Hailey är så bestämd över att få en egen hjälm. Jag har svårt att bestämma vilken vi skall köpa. Hon säger själv att hon vill ha en rosa hjälm, som den vi såg och provade på tre hästar. Men den satt inte så bra som jag tänkt mig. Men så har de en på hööks som satt kanon bra och som var ställbar. Hon slutar Allafall inte tjata och en hjälm är ju ett måste :) härlig eftermiddag

Frureinhold.se / 23 September, 2013 - 18:53 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det sängen nästa för vår lilla tjej här hemma. Hon har varit i full gång sen hon vaknade vid lunch. Nu på eftermiddagen har vi först varit ute och gått med dockan i vagnen och sen har hon lekt ihop med sofia. De tog ut cykeln och åkte runt lite. Den kommer bli kanon till henne när våren kommer igen, just nu är den lite stor :) Jag tog även lite höstiga kort på blommorna där ute :) Tycker ändå det blev fint. Ljung är en sån trevlig blomma att ha ute på hösten, den håller sig fin länge :)
 
 

Ridit i linne

Frureinhold.se / 23 September, 2013 - 13:12 / Vardagen
0 Kommentarer

Hur underbart är det inte ute idag?? har ridit båda hästarna och svetten har fullkomligen droppat. Ligger i soffan nu när hailey sover och jag känner hur kroppen är helt död. Red charisma först vilket egentligen var en nitlott. Hon är helt klart den lätta av de två. Gullan är lite tyngre och det krävs mkt mer styrka och balans. Man kan säga att jag fick jobba idag, körde samma pass med båda tjejerna och jag är ändå nöjd. De är så glada och goa, de fick gå utan täcke nu fram tills de går in. 17 grader, vindstilla och sol, riktigt härligt. Hailey slutar inte tjata om att hon vill ha en egen hjälm, hittade ju en superbra på hööks som man kan ändra storlek på. Känns ena stunden onödigt då hon inte rider på det sättet än. Men å andra sidan så kommer hon säkert börja lite smått och har man en ställbar kan hon ju ha den i flera år. Just nu ångrar man lite att vi flyttade från gården, då hade jag inte tvekat en sekund att köpa en ponny till henne. Men åh andra sidan så kanske hon inte hade kunnat hålla på med dansen som hon gör nu eller ha vänner som bor 1 m bort. Kommer barn var och varannan dag och knackar på och frågar om inte hailey vill komma ut och leka :P 
 
Visst är hon charmig min lilla docka ;) 
 

godmorgon

Frureinhold.se / 23 September, 2013 - 09:18 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag har hailey och jag en riktigt mamma dotter dag. Sov ända till 08.00 vilket är dunder rekord, ätit god frukost och nu blir det innemys innan vi skall till stallet. Hon tycker det är väldigt roligt innan vi väl är i stallet, då kan hon tröttna efter en stund. Men idag skall vi bara rida så det skall nog gå bra :) Vädret är mkt bättre idag än igår vilket är skönt. Får se om jag rider båda hästarna eller om jag bara rider charisma. Hade kunnat tumköra gullan, vi får se vad tiden tillåter. Tar in båda allafall :) Annars skall vi inte göra så mkt, pyssla lite, jag skall beställa hem lite pyssel från panduro och sätta upp på hennes rum. Har fått massa inspo från olika bloggar :) Vill sätta upp uggle wallsticks, men det gör jah först när väggarna är fixade, onödigt att sätta upp innan det är klart. 
 
Älskar dom söta små ugglorna :) 
 

sommarfavoriter

Frureinhold.se / 22 September, 2013 - 21:49 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu när hösten är här kan jag inte låta bli att se tillbaka på bilderna från sommaren. Jag besällde igår en fotobok från sommaren 2013, alltid mysigt att ha och kolla i när vintern är som tuffast. Jag valde ut 108 bilder som sedan placerades ut efter datum. Jag hoppas att jag valde de bästa bilderna nu. När man klickar i vilka bilder man vill ha så är de så små, brukar känna igen vilka kort jag gillat lite extra mkt, men ibland slinker en och annan suddig bild in. Visar er resultatet när boken kommer :)
 
 
 

Bubbel - atten

Frureinhold.se / 22 September, 2013 - 20:09 / videor
0 Kommentarer

Hon är för söt lilla sessan <3


regn och rusk

Frureinhold.se / 22 September, 2013 - 13:40 / Vardagen
2 Kommentarer

Fy vad trist väder det är idag, skall snart åka ner till morfar och frisera honom lite. Ganska så lätt jobb, bara ta med rakaparaten och trimma lite :) Efter det åker jag till stallet och tar in hästarna, det blir nog ingen ridning idag. Regnet fullständigt vräker ner, inte speciellt trevligt :/ Hästarna har en lugnare period nu när madde är utomlands så att de får vila idag gör inget :) Vi var på mio förut och hittade en sån jäkla go soffa, vi är sugna på att byta i samma veva som vi gör om vardagsrummet. Får se när vi kommit på hur vi vill ha det. Soffan var allafall en dröm och inget mer två och tre-sits. Nä nu vill jag har en stor soffa med divan etc. 
 
Vill återigen tipsa om lykos produkter, eller rättare sagt lyko som återförsäljare. Beställde med en lykobox nr 4 och där i fanns massa spännande överaskningar :) sen är jag jättenöjd med färgbomben, den blev precis som jag tänkt mig :)
 
 

Vilka minnen

Frureinhold.se / 22 September, 2013 - 09:03 / Vardagen
1 Kommentarer

För 9 år sedan var det fotbolls mästerskap i portugal. Sverige hade ett riktigt bra lag med då och kom ända fram till kvartsfinal om jag minns rätt. Men det var inte den enda som sverige hade att komma med, de fick också hela läktaren att sjunga in med bollen i mål vilket var hur mäktigt som helst. Sverige har alltid varit kända för att ha en bra hejar klack och under detta mästerskap var det inget undantag :) Sport när den är som bäst är när trycket från läktaren gör att man får gåshud. Jag måste ju spela upp markoolios låt från 2004 som än idag får mig att le och bara njuuuta. Markoolio var dåtidens sean banan, kollar på man på hans låtar från förr är de allt annat än rumsrena ;)
 
 

höstig fest

Frureinhold.se / 21 September, 2013 - 22:49 / Shopping
1 Kommentarer

Jag stod länge och funderade på denna klänningen, svart eller orange... det blev den oranga, kommer se ut som ett litet höstlöv när jag går runt på kalasen i höst :p men det är väl sån jag är, varför nöja sig med svart diskret när det finns orange baaam. Jag tror att detta kan bli kalasbra allafall, skall bara komma på vad jag skall ha på fötterna :)
 

kalas för hailey

Frureinhold.se / 21 September, 2013 - 17:51 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag var robins ena bror med familj här på litet mini kalas. Jag hade köpt tårta och den var sååå god. Återigen levererade svarta katten i kungälv. Det hände en liten sak inne på svarta katten idag som jag ändå vill dela med mig utav. När jag stod och väntade på min tur stod en äldre dam och beställde winerbröd. Det gick på 52 :- men hon hade bara 42 :-, hon i kassan sa att hon kunde skriva upp det och betala en annan dag. Man såg hur hon vände och vred på plånboken 15 gånger om. Jag var inte sen med att säga att jag kunde ta de 10 :- på min betalning. Jag fick ett varmt leende och hon var väldigt tacksam, även hon i kassan tyckte att det var fint gjort. Jag svarade bara att någongång kommer det tillbaka, jag måste intala mig själv det. Att hjälpa andra måste löna sig i slutändan. Sen vet jag att pensionärer födda på 20-30 tal har inte haft samma möjlighet som dom födda 50-60 tal att samla ihop till en bra pension. Om jag kan sponsra med 10 :- och göra någonsdag tänker jag fortsätta med det :)
 
Titta vem som var i tidningen :)
 
 

o-ekologiskt

Frureinhold.se / 21 September, 2013 - 07:13 / Vardagen
0 Kommentarer

Titta på denna filmen, jag skriver ofta om att försöka så gott det går att byta ut vissa varor mot ekologiska. Ibland får jag känslan att folk argumenterar i form av att ''men hur vet vi att arbetarna har det bättre om vi köper ejologiskt'' svar: det vet man inte, men hur som helst så ger du allafall inte dig själv och dina barn alla de gifter och besprutningar som är på bananerna? Ibland tänker inte människor längre än vad näsan räcker. Jag försöker köra på fair trade och ekologiskt så mkt det går, sen vet jag att det är lite dyrare och alla har inte möjlighet att bara köpa ekologiska produkter. Men man kan försöka med ngt iallafall :)
 

Får inte nog

Frureinhold.se / 20 September, 2013 - 19:49 / Vardagen
2 Kommentarer

Är så nöjd med håret, fick även hem min färgbomb idag så imorgon skall jag duscha håret :) det luktar än så länge färgat och gott :) 


sponsrad video- Nykomling på instagram

Frureinhold.se / 20 September, 2013 - 15:56 / Vardagen
0 Kommentarer

Vet inte om ni brukar kolla mycket på tv, men jag är en riktigt tv tittare och har inte missat hur bregott fått våra hjärtan att smälta genom deras reklam med söta små kalvar etc. Det är väldigt få reklamfilmer som jag tycker om, oftast sappar jag bort så fort kan, men bregottkalvarna får allafall min tid. Nu har även bregottfabriken instagram. Vi har alltid haft bregott hemma och älskar deras variation av produkter. Vet inte om ni kommer ihåg när bregott med havssalt kom, men gud vad gott det var. Framförallt på nybakt bröd eller på sommarbaguetterna :) Eller om man inte gillar havssalt så finns det både normalsaltat och extra saltat. Jag minns att min mormor och morfar alltid hade extra saltat hemma. Jag är annars inte ett fan av mycket salt, men detta smakar bara bra :) Men som sagt gör som jag och följ @bregottfabriken på instagram.
 
//Detta är ett sponsrat inlägg 

alltid fullt upp

Frureinhold.se / 20 September, 2013 - 14:29 / Vardagen
0 Kommentarer

Det blev lite ändrade planer, satt i morse och skrev de jag skulle skriva om empowerment, sen ner till stan och lunch med syster. Hem igen och plugga, sen lite andra ärenden såsom handla etc. Nu hem och duscha lite snabbt innan hailey skall komma hem och jag skall till glenn. Sen blir det hem igen och fixa tacos till mig och hailey. Robin skall hjälpa pappa och ta upp båten så han kommer hem lite senare. Stackarn har också blivit sjuk så han lär däcka tidigt ikväll. Är så taggad för idol ikväll också, undra vilka som blir de 5 wildcardsen :p
 
Måste också slänga upp en bild på mina snygga ridskor och chaps. Jag är så nöjd med dom och hööks levererade verkligen gången :) bra passform och supersnygga :) 
 
 

Booooots

Frureinhold.se / 20 September, 2013 - 08:42 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag fick jag träffa dessa skönheter, dom var precis så läckra som jag föreställt mig på bild. Nu skall jag köpa en värmesula att lägga i botten, köpte stl 38 men de var lite stora som tur var. Alltid gott på vintern att ha en mjuk och varm sula. Bootsen i sig är inte varmfodrade :) Vilken krispi morgon det är idag med, både jag och hailey tog på oss mössa i morse. Det slog mig nu med att hon kanske skulle haft vinterkängorna på sig istället för de lite tunnare springskorna. Det är sol ute så jag hoppas hon inte blir kall om fötterna. Jag tycker tiden nu är svårst att förstå sig på. Hur mycket kläder, hur lite kläder, extra strumpor eller inte. Ja alla ni föräldrar som läser vet nog vad jag pratar om. Hon har allafall det fleecefodrade regnstället med sig och ett par överdragsbyxor så får dagmamman avgöra hur hon vill ha det :) Jag efterlyser ett par små fingervantar med fleece i, någon som vet om det finns ??? Skriv gärna en kommentar då :) 
 
Nu väntas en intensiv förmiddag med massa skrivning :) Jag måste bli klar med den delen idag, så skönt att beta av arbete efter arbete.
Sen måste jag hylla det nya iOs:et, iOs 7 har massa nya fräcka finesser. Bla en instagram inställd kamera så du slipper beskära bort det som du egentligen hade velat ha med i bilden. Sen tycker jag den ser mycket chicare ut, lite mer färger och nyanser :) Big like ! Undra bara när iphone 5s kommer ut, dräggel ! 
Snapshot från vårat sovrum :D älskar de rosa detaljerna.
 
 
 

stalltjej

Frureinhold.se / 19 September, 2013 - 20:14 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag fick hailey åka med mig till stallet efter att jag kom hem från skolan. Hon har inte varit med på ngr gånger nu så hon var jätte exalterad och pratar från det att vi kommer tills vi åker hem. Allt ifrån hästarnas namn, härmar mig när jag pratar med hästarna, ger dom komandon etc etc :) Hon är faktist ganska lätt att ha med sig, hon kan bli lite uttråkad när vi är nere i padocken, idag tömkörde jag charisma som förövrigt var jättefin. Övade på övergångar trav/galopp, ja vad skall man säga, hon är väldigt duktig :) Vi han inte mer en hem och in i duschen med hailey och sen i säng. Hon somnade på kort tid och jag gottar ner mig i soffan nu framför idol :) Imorgon blir det plugg plugg plugg, skall skriva två sidor om empowerment, det borde inte vara ngr problem :p 
 
 

Lykobox

Frureinhold.se / 19 September, 2013 - 10:43 / Shopping
0 Kommentarer

Nu tänker jag tipsa om en grym julklapp eller födelsedagspresent :) Jag beställde precis nytt schampoo och hårbomb, såg då att om jag handlade för över 300 :- kan man beställa en lykobox till riktigt bra pris :) Då får man 5 produkter till värde på 200-400 :-. Har man inga ideer till vad man skall ge bort så hade jag gett bort detta. Får se vad som ligger undr granen i vinter ;) jag brukar ju vara duktig att börja i tid och så även iår. Vi blir bara fler och fler så lika bra att ladda upp redan i oktober. Jag älskar att ge bort presenter som det finns en liten tanke bakom, inte bara slå in ngt som bara står och samlar damm :p
 
Ni missar väl inte att även män gillar att få hårvård, männ blir allt mer och mer måna om sitt utseende :) 
 

Solig morgon

Frureinhold.se / 19 September, 2013 - 08:50 / Vardagen
0 Kommentarer

Jättefin morgon, jag har fått sova bra inatt efter ett besök på jourcentralen igår. Fick utskrivet cociliana, låter hur olagligt som helst, men det är en hostmedicin. Det innehåller morfin och för mig som jag så jäkla ont i kroppen kan lätt bli beroende på detta. Ni behöver inte oroa er, det kommer inte hända, men jäklar vad avslappnad jag blev. 

Robin är hemma med Hailey idag, en pappaledig dag :) får se vad de hittar på. Så mysigt att sitta tillsammans på morgonen :) idag vill jag också gratta min mamma som fyller år :D hurrraaasponsrad video- Brist på lärare- då vikarierar kändisar

Frureinhold.se / 18 September, 2013 - 18:59 / Vardagen
0 Kommentarer

I början av terminen hände det konstiga saker i några gymnasieskolor. På grund av den stora lärarbristen i Sverige klampade några kändisar in och vikarierade i gymnasieklasser, till elevernas stora förvåning. Du är nu en av de första att kunna kolla in filmerna med de något annorlunda lektionerna. Filip Hammar inleder sin lektion med att konstatera att så här går det när det inte finns riktiga, duktiga och utbildade lärare. Sedan för han en livlig diskussion med eleverna om läraryrket. En mycket tveksam vikarieinsats står östermalmsprofilen Messiah Hallberg för. Med sträng ton inleder han en engelskalektion med att redogöra för hur man stavar till ”Yolo”. I ett annat klassrum gör komikern och skådespelaren Nour El Refei ett vikariat där hon berättar om hur hon som ung blev sedd och uppmuntrad av läraren Tommy, som såg igenom hennes stökiga fasad och vilken talang som egentligen fanns där. 
 
 
Vikariaten är ett sätt för komikerna/kändisarna att lyfta fram att det råder brist på lärare i Sverige. Och ett sätt att få fler att få upp ögonen för hur roligt och viktigt läraryrket kan vara. När jag läste till lärare började vår utbildning i en stor sal, längst ner i aulan stod en härlig kvinna och sa högt och tydligt. Välkomna till utbildning för sveriges viktigaste yrke. Jag kan hålla med henne än idag, jag avslutade mina studier pga av dålig praktikplats och lite andra tråkiga saker. Men jag älskar verkligen att undervisa, pedagogik är otroligt roligt och jag tycker att detta var en riktigt rolig grej.

Vad säger du? Vad tycker du om läraryrket? Och har du haft en lärare som betytt mycket för dig? 
 
Hoppas att du gillar filmerna!
//Detta är ett sponsrat inlägg

bättre kort

Frureinhold.se / 18 September, 2013 - 18:42 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag försöker ta kort med mobilen men tycker mig inte fånga rätt ljus, men men ni ser ju lite allafall :) Jag är allafall väldigt nöjd, skall köpa en röd nyans på revlon bomben så ser håret alltid såhär rött och fint ut :D Nu är jag allafall hemma, var förbi mormors grav på vägen hem och solen lös så fint på stenen. Hon har en sån vacker sten, med en solnedgång precis som här i bohuslän med ett rådjur som står och kollar upp. Svårt att förklara, men verkligen jätte vacker. Nu ikväll blir det lugnt här hemma, skall kolla på idol och bara mysa ner mig i soffan. 
 
Dessa skorna var ju bara to die for ! 
 
 

Efter

Frureinhold.se / 18 September, 2013 - 17:32 / Vardagen
0 Kommentarer

Tre olika färger senare ser håret ut såhäääär :D 


Före

Frureinhold.se / 18 September, 2013 - 15:15 / Vardagen
0 Kommentarer

Här kommer en före bild :) spännande :)


trygghet i samhället

Frureinhold.se / 18 September, 2013 - 12:37 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är c uppsatsen bestämd och jag och abbe är så nöjda. Vi gjorde till och med en pinsam high five i den stora matsalen ;) Men jag är så taggad och det känns som om det kan bli riktigt bra. Jag har som mål att arbeta med samhällshälsa och framföraltl utsatta grupper. Hälsa skall finnas för alla, men ändå finns det så många kryphål. Jag skall inte störa er med detta, det kommer nog bli endel till våren, men just nu läggs det lite på is. Jag längtar till eftermiddag, skall bli gott att få gjort ngt med mitt barr :) Lägger upp före och efterbilder senare :)
 
 
Hailey blev lite prickig idag ;)
 
 

ett år av saknad

Frureinhold.se / 18 September, 2013 - 10:36 / Vardagen
0 Kommentarer

idag för ett år sedan låg min älskade mormor och andades sina sista andetag. Jag minns smärtan när jag satt och höll henne i handen, hon öppnade sina ögon ett fåtal gånger under dagen och jag minns hur tårarna bara rann. Det fanns inget stop, smärtan att möta döden är nog den känslan jag aldrig kommer att förstå. Jag kan inte ta på känslan och jag kan allt annat förstå den. Idag är det 1 år sedan, 1 år som flygit fram och det är skrämmande hur fort tiden faktist går. Åter igen, förstår ni hur viktigt det är att ta vara på varandra? att sluta lägga energi på negativitet och istället tänka positivit och ge allt för att må bra. Jag känner sån otrolig sorg i kroppen, det är inte farligt att vara ledsen även om det är min största rädsla. 
 
Idag ser jag min mormor på en bergsklippa någonstans i bohuslän, hon är uppbväxt ute vid kusten. Jag tänker på bilden jag har när mormor och morfar var unga. Deras historia är så vacker och jag älskar att lyssna på morfar när han berättar om hur de träffades och hur han smet från krigsgränsen för att få följa mormor hem. Han kunde gå flera mil bara för att få se henne. För att inte börja gråta nu tänker jag sluta här, men älskade mormor, sväva bland molnen, vi saknar dig, vi ses snart!
 
 

respons

Frureinhold.se / 17 September, 2013 - 19:15 / Vardagen
0 Kommentarer

Efter mitt super långa inlägg som jag själv knappt orkat läsa igenom har jag fått sån himla fin respons från olika håll. Jag gillar att skriva saker som får andra att tänka till lite extra och kanske påverka på ett positivt sätt. Jag tänkte slänga in en kommentar här bara för att boozta lite. Jag verkligen älskar när folk tar sig tiden att skriva ner ngr positiva rader som ger så mkt glädje !
 
Fint inlägg du skrev i din blogg. Du verkar ha vuxit så som person! Himla glad, positiv, framåt, drömmande men ändå jordnära om du förstår vad jag menar haha? Tycker du verkar ha ett fantastiskt liv och fin familj, det är kul när det går bra för människor så det glädjer mig. Kram
 
Detta är från en person som jag umgicks med ett tag under gymnasiet. Där kan vi snacka om energiknippe, ganska lik mig ändå. Tävlingsinriktad och otroligt målmedveten, big like ! dessa orden värmde otroligt mycket och som sagt, fler borde slänga iväg en kommentar eller öppet dela lite kärlek :)
 
 
 
 
 

så grym låt

Frureinhold.se / 17 September, 2013 - 14:05 / Vardagen
0 Kommentarer

 

D-vitamin boozt

Frureinhold.se / 17 September, 2013 - 13:38 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag är i stort behov av skrapmassage, min kropp är så spänd att huvudvärken kommer varje dag, känner mig som en fiolsträng som snart går av. Mailade min mirakelman och jag hoppas att han har en tid snart. Sen tror jag att jag behöver ännu mera d vitamin. Är trött men ändå inte på det sättet, trycket och värken gör mig så trött och det går ju inte att behandla med d-vitamin. Jag märker direkt när det blir kallare ute, då blir det såhär, precis som när hösten kommer över en natt kommer min värk. 
 
Första gången jag gjorde en skrapmassage på min rygg, lär se likadant ut nu, fullt av slagg och skit ! 
 

Sent inlägg

Frureinhold.se / 17 September, 2013 - 12:18 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu har jag skrivit klart min hemtenta och jag tror att jag är nöjd med den, skickade den vidare till mickan och om hon tycker den är okej, så är jag lugn. Den skall inte in förän 7 oktober, men alltid skönt att vara klar i tid om man skulle bli sjuk etc. Det slutade på 8.5 sida vilket är sjukt mkt text, ögonen går i kors. Tycker lite synd om läraren som får läsa alla 30 elevers hemtenor haha. Men nu sätter jag tänderna i nästa uppgift som är kvalitativ lab, skall skriva mina tankar om empowerment. Jaahaa du, vad tycker jag om det. Frågar du kulturvetarna så hatar de ordet empowerment, jag tycker nog ändå om det. Får se vad jag kan knåpa ihop på 2 sidor. 
 
Nä fy vad trist nu pratar vi om morgonen. Jag var tidigt i stallet idag, var nog uppe på hästryggen runt 09.00. Regnet duggade ner och fy fy fy vad kallt det är nu :p 9 grader när jag satte mig i bilen för att åka hem. Bara att inse, hösten är här. Tänk endå vilka omslag det är ändå, från ingenstans så vips är det kallt och höst. Nä en dröm hade varit att bo i typ miami. KOllar på dexter nu igen och det ser så jäkla gott ut, inga tjocka vinterjackor där inte. 
 
Jag måste även dela med mig av det ursöta lakanset jag köpte till hailey förut på members. Cotton box hade halva priset på deras bäddset och jag kunde inte låta bli att köpa ett sött sätt med prinsessor och ltie annat krimskrams på. Innan kostade det närmare 600 :- och jag betalade 250 :- och då var det lakan, 2 örgott och underlakan. Hoppas det är sådär gott material som jag tänker att det kommer vara :) 
 
 

Eftermiddagsmys

Frureinhold.se / 16 September, 2013 - 18:24 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu skall hailey gå och lägga sig, hon var sååå trött idag när hon kom från dagmamman, det har varit en kamp sedan kl 16.00 och nu sista halvtimman har hon legat på min mage och fått kli på ryggen. Jag slumrade till för en stund och det är verkligen mysigt att fortfarande ha de stunderna som man mest hade när hailey var riktigt liten. Nu är det allafall soffläge för min del, regnet har börjat smattra där ute igen efter en eftermiddag med lite sol. Jag har fått gjort mkt nytta idag vilket är skönt. Ikväll blir det idol och tända ljus. Har köpt mörk choklad med mint i, hur god som helst :) 

sponsrad video- Mästarnas kamp: Frank Andersson VS. Norwegian

Frureinhold.se / 16 September, 2013 - 13:38 / Vardagen
0 Kommentarer

Detta är ett sponsrat inlägg-----När vi åkte till spanien nu sist så åkte vi med norwegian, som ni kanske minns skrev jag väldigt mkt positivt om flygbolaget då de allafall fick mig att tappa andan. Vilken otrolig service, vi hade valt platser själva när vi bokade flygbiljetterna och i deras mindre plan finns det bara platser i tre och tre. Vi valde långt fram, rad 4 om jag minns rätt och de två stolarna längst in till fönstret. När vi kom ombord på resan ner till spanien var planet inte fullt. Så en flygvärd bad den kvinnan som satt brevid oss i tresätet om inte hon ville sitta längre fram på rad 2 istället så hailey kunde få ett eget säte. Hur fint var inte de? Tänk om fler människor hade agerat på det sättet, problemlösare utan att ens göra ett problem av det. Samma sak hände på vägen hem, men då fick vi flytta fram till rad 2 istället. Sen ett annat stort plus är att de har wifi ombord, satt och bloggade, surfade och lite annat skoj. Flygresan gick dubbelt så fort när man hade lite fler möjligheter att underhålla sig själv på :) Hailey var också nöjd med att kunna se på babblarna när hon ville :) Här sover hailey och robin så gott på vägen ner :) 
På denna filmen kan ni se Frank Andersson, svensk mästare i brottning, mot Norwegian, valda till Sveriges bästa flygbolag. Jag är ju ett fan av frank andersson och norwegian ligger mig varmt om hjärtat, vem tror ni vinner? Kolla matchen.

Hårbomb

Frureinhold.se / 16 September, 2013 - 13:23 / Shopping
0 Kommentarer

På onsdag skall jag äntligen få lite ordning på mitt hår igen. Det var ett tag sedan jag färgade det nu och det är verkligen dags att fixa höst looken. Jag kommer som många andra att ha hår i toner mot det röda hållet. Det har jag ju haft nu med, men tänkte hotta till det lite extra. Men för att bevara ett rött hår rött krävs det lite hjälpmedel. bland annat kan jag inte leva utan revlon färgbomb, det är en dröm för alla färgälskare. Inget hår är så fint som när de använder Revlon färgbomber. Jag har testat allt ifrån den bruna, till den ena nyansen av rött, till silver och beige. Inte nog med att den ger håret en otrolig glans så håller även färgen så mycket längre. Det säger sig själv, mindre färgning, mindre slitage och ett fylligare hår :) Som ni ser är mitt hår lite åt det koppriga hållet nu och tanken är att få en djupare rödare färg i hela håret. Ha kvar ombren men att göra den lite rödare :) 

SATC

Frureinhold.se / 16 September, 2013 - 11:54 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu har jag pluggat hela morgonen och nu tänker jag lägga i soffan en liten stund och kolla på SATC. Jag fick den boxen för flera år sedan men först nu kollar jag :) jag älskar verkligen satc :)


Tänkvärt LÄS HELA

Frureinhold.se / 16 September, 2013 - 08:52 / Vardagen
4 Kommentarer

Jag vill snabbt dela med mig lite till er, känner att jag får ventilera mig här istället för att sitta och prata med mig själv. Jag har under hela mina uppväxt varit stark men även svag, jag har utstrålat ett enormt självförtroende men slagits av prestationsångest och panikångest om vart annat. Jag har varit tävlingsinriktad men även gett upp hoppet innan hoppet ens varit över. Jag har varit stark men också svag. Men är det inte lite så som livet är, innan man hittar sig själv och inser hur oviktigt alla små saker som man innan stört sig på inte alls behöver vara en sån stor grej. Jag har alltid varit en otroligt positiv människa, vill alla väl, nästan lite för väl. Jag har blivit kallad dumsnäll för att jag ställer upp och försöker göra så att alla mår bra. Detta har tyvärr utnyttjats, kanske inte medvetet men det har hänt. En gång satt jag en hel helg och gjorde en killes historia a, alltså en 100 p kurs på en helg för att han skulle få G på kursen. Kalla det idioti, men jag tyckte så synd om honom för att han inte orkade fixa det själv. Jag får mer eller mindre ångest när jag ser hemlösa barn, vuxna eller djur på gatorna runt om i världen. Även om ni och alla runt omkring mig säger till mig att inte ge pengar osv osv så gör jag det ändå. kommentarer som '' ah men det går till knark, droger etc'' eller '' det är en liga, bla bla bla'' den dagen jag får sätta mig och tigga pengar på gatan kommer jag allafall inte känna mig lycklig. Sitta i regnet med en burk och be, jag tror knappast att man gör det frivilligt. 
 
Men vad gör mig besviken? Jag har inte ont av att ställa upp för vänner/bekanta, jag har inte ont av att fixa och dona. Det jag har ont av är skitsnack, sånt skitsnack som jag tagit mig ifrån så många gånger. I gymnasiet hade jag 1 tjejkompis, M och jag vi var allt. Tyvärr av olika anledningar splittrades vi, det var bådas fel, vi slogs med olika demoner inombords och det blev helt enkelt för mkt. Idag är vi goda vänner och hon bor i sthlm vilket jag tyckr är super kul ! Men åter till gymnasiet. Där umgicks jag med 6 st killar, jag var med dom jämt, hur roliga som helst. Inga bekymmer, mer än lite kärlek. Men aldrig en massa skitsnack, var det ngt så sa de till. De höll inte på att över analysera allt som sades. Självklart kom jag aldrig så nära dom killarna som jag kankse hade gjort med en tjejkompis, det blir ju lite olika samtalsämnen. Men ändå, det kändes så enkelt, jag hade en kille i den gruppen som jag pratade med nästan varje dag i telefon, om allt och inget. Det var också en kille i gruppen som jag var tillsammans med ett kortare tag, det är väl nackdelen med killkompisar. Det kan lätt bli kärlek. (kolla på mig och robin, började som vänner och slutade med allt det vi har idag) Jag kan ibland sakna tiden i gymnasiet, samtidigt som jag hatade delar av tiden i gymnasiet. Jag var otroligt ensam, trasig inombords och med otroligt splittrad personlighet. 
 
Jag har alltid varit sportinstresserad, tror det är därför jag dragits mot killarna, sitta och diskutera gårdagens resultat, spelsätt osv. det har alltid intresserat mig. Även det kan många tjejer störa sig på, '' åååh men var inte så märkvärdig'' '' vad är det du söker egentligen''. jag blir rent av skrämd, bara för att jag brinner för idrott och kan väldigt mycket om olika sporter så är man patetisk och söker uppmärksamhet. Hör ni själva hur sjukt det låter? Bara för att jag har koll på att zlatan mest av allt vill ha nr 10, eller att patrik carnbäck hade nr 14 på sin tid i frölunda betyder inte det att jag försöka hävda mig eller skapa plus poäng hos killarna. Give me a break ?! 
 
Jag är trött på allt skitsnack, jag är trött på allt typiskt tjejigt beteende med att baktala och snacka skit för att sekunden efter le och vara trevligt. Lämna det utanför mitt liv, jag klarar mig så mkt bättre utan det. Jag vet att mycket handlar om att hitta sig själv. Vara trygg i den man är och tro på det man gör. Det tog många år innan jag ens kunde aplicera på olika känslor jag hade i kroppen. Eller att sätta ner foten och ta en annan väg. Jag säger inte att man alltid måste vara stark, min största svaghet är att vara ledsen. När jag mådde som sämst, grät jag mig till söms i över ett år. Det gick inte en dag utan att jag grät. Det är min största rädsla, att vara ledsen, det väcker så mycket minnen av en tid jag helst vill glömma. Kankse är det därför jag ofta är så glad, för att jag vet hur mycket roligare livet är om man är glad. Alla har nog en triggerpunkt som man helst inte vill veta av. 
 
Så innan ni dömmer mig för hur jag är, ta reda på fakta och sluta skapa egna förutfattade meningar som det inte ligger någon som helst grund i ! 
 
peace and love 
 
// Jennifer
 

Hösten är här

Frureinhold.se / 16 September, 2013 - 08:46 / Vardagen
0 Kommentarer

Det går som över en natt så är hösten här. igår när vi var på tävling, stod nästan alla och huttrade, dagen innan var det sol och 21 grader varmt, snacka om väder omslag. Men idag är det offeciellt höst och det märks så väl. Det blåser, regnar från alla håll och löven faller som sandkorn i sahara. Jag tycker såklart som många andra att det är mysigt, men jag saknar redan sommarvärmen. Jag får så jäkla ont i kroppen så fort det blir kallt ute. Pga av känsliga muskler går det också över en natt så kommer värken och den lämnar inte kroppen förän värmen är tillbaka i vår/sommar. Men vad hjälper det att klaga, 1 det blir itne bättre och 2 det finns så många fler än jag som har ont. 
Sömntutan i morse ! 
 
 
 
 

Besöka Uffar

Frureinhold.se / 15 September, 2013 - 17:29 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu har vi varit nere och besökt Uffar, Hailey tycker väl att det är sådär kul men hon får hänga på :) just nu är jag ute och går i sket vädret. Vad gör msn inte för syster som vill motionera. 


Madde och Gullan

Frureinhold.se / 15 September, 2013 - 14:31 / Vardagen
0 Kommentarer

 

mellanmjölk

Frureinhold.se / 15 September, 2013 - 14:26 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi hemma efter en jätte rolig dag på ale jennylund. Hästarna skötte sig bra, allafall delar av dom ;) Nä men gullan gjorde debut på tävlingbanan idag efter att ha haft uppehåll sen maj. Jag kan ju itne annat än att säga wow :D hon hoppade så fint och dubbel nollade samt en fjärde placering av 36 starter. Madde och Gullan är som handen i handsken på banan och det är så kul att se. 
Gullan som egentligen heter Quite lady är efter quite easy ´:) Hon är 7 år och en riktigt gullstrumpa, så himla snäll och go :) 
 
Men nu till ngt helt annat. Jag får ofta att jag är väldigt positiv, störigt positiv. Jag är villig att hålla med, hur orkar jag liksom? Men om det är ngt som jag stör mig på så är det människor som går dagarna ut och inte vågar visa vad de egentligen tycker. Mår man bra, ja men visa det då, mår man dåligt, ja men prata om det då. Eller om man tycker att wow fasiken vilket bra jobb du gör eller vilken snygg klänning du har, säg det. Tro mig att det kan göra någons dag så mkt bättre. Senast förra veckan sa jag till en tjej i klassen att hon hade så snyggt hår, hon lös upp och blev jätte glad. Eller att jag ringde till smådjursakuten och berättade om det fina bemötandet när jag tog bort macy. Allt sånt gör bara gott, det skadar ingen, trodde jag. Men tydligen så kan det göra de, för alla människor tål inte positiva och glada människor. Det kan tolkas som falskt och drygt. 
 
Jag kan dock inte förstå, självklart har jag dåliga dagar och mår allmänt piss, men även då säger jag det. Mitt liv är för kort för att jag skall hålla igen och inte vara den jag är, självklart utan att såra ngn eller få ngn att må dåligt. Men jag tänker lite att vilket liv har man om man låter det gå ut på att kommentera andras på ett negativt sätt. Jag kommer aldrig rätta mig i ledet, tänker inte nöja mig med att bara vara. Ogillar det så skarpt det typiska svenska beteendet som går ut på att allt skall vara lagom och sticka ut är inte att tänka på. Idag när madde gick imål stod jag och tjoade, gjorde vågen osv. Det är sån jag är och jag älskar att se andra lyckas med de som de gör. Jag tycker om att ge positiva kommentarer som får folk att må bra. Jag är inte bättre än någon annan, tänker aldrig påstå det, däremot tänker jag inte acceptera att folk har förutfattade meningar om mig utan att veta hur det faktist ligger till. Detta är inte ngt personligt inlägg riktad mot ngn utan rent allmänt för denna frågan kommer ständigt upp, har även gjort ett liknande inlägg tidigare som ni trogna läsare kanske vet :) 

New york över nyår

Frureinhold.se / 14 September, 2013 - 19:18 / Vardagen
1 Kommentarer

Åh nu kom vi på en sån briljant idé, eller mamma och pappa ihop med mig och robin. Robin vill åka ngn stans i vinter och jag med. Men min skola måste gå först och det har länge sett riktigt trist ut. Men det slog oss att i mellandagarna är jag ledig från lektion men har säkert ngn hemtenta att göra, men det kan jag fixa i på planet. Kikade lite nu och har hittat både hotell och flyg till okej pris. Åker då ifrån köpenhamn, skiljde en massa i pris istället för landvetter. detta är bara funderingar, men jag är sugen att boka redan nu :D tänk er new york över nyår, wow. Det enda är att hailey får vara hemma med mamma och pappa vilket jag inte är helt säker på att jag kommer fixa. Men jag tänker inte åka med en 2 åring till new york, då får vi åka ngn annanstans. Men vi får se, ändå roliga planer :) 
 
 

Sony Xperia Z1

Frureinhold.se / 14 September, 2013 - 18:00 / Vardagen
0 Kommentarer

 
När jag fick min första egna telefon var det en sony ericsson walkman och jag minns att jag levde mer eller mindre i min telefon. Jag hade haft Nokia innan och jag minns vilken revolution det var med musik i mobilen samt kamera i mobilen. Tänk vad mycket man varit med om på ändå relativt kort tid. Jag har gått ifrån medeltidstelefon till dagens smartphones. Jag måste säga i detta fall att utveckling går framåt. Innan jag fick min första iphone hade jag bara sony ericsson och har varit nöjd. Sony Ericsson heter numera bara Sony och jag måste säga att de har släppt några riktigt fina telefoner de senaste åren. Johanna köpte bland de första sony telefonerna och de har en helt sjukt bra kamera. Denna telefonen har en ännu bättre kamera och om ni ser på filmen kommer ni se hur fantastiskt fräck teknologi. De är även stora och bland de bättre android telefonerna. Nu släpper de en ny telefon som heter Sony xperia z1 och det skall bli spännande och se vad den har att komma med. Jag tror på Sony, de är pågång heltklart ! 
Sony förklarar den nya telefonen såhär:
 • All vår kraft och intelligens i en förstklassig smarttelefon

  5-tums Full HD TRILUMINOS(TM)-skärm, 20,7 megapixels kamera, EXMOR® RS™, 2 GB RAM och 2,3 Ghz Quad-Core -processor

  • Det tåliga höljet gör att den står emot damm, vatten och stötar
  • Se knivskarpa bilder på TRILUMINOS™-skärmen
  • Kompakt digitalkamera som ger bilder av hög kvalitet

Ute och drar

Frureinhold.se / 14 September, 2013 - 16:58 / videor
0 Kommentarer

Med nya fina vagnen. Hailey är så nöjd med sin vagn och skall gå på promenader helst hela tiden :p


kalaskul

Frureinhold.se / 14 September, 2013 - 13:22 / Hailey
0 Kommentarer

ja detta kommer hon nog vilja göra fler gånger. Hailey har alltid gillat att dansa, det gör nog alla barn. Så det här med funky kidz är ju verkligen en bra grej. Dock kan jag tycka att det är lite dyrt, 1200 :- men jag såg verkligen idag hur roligt hon faktist tyckte att det var. Vissa av låtarna kände man igen och även om hailey var lite blyg i början då hon var bland de minsta så fick ändå dansfröken en stor kram efter att lektionen var slut. Spännande att se hur hon tycker att det är nästa vecka :)
 
Massa söta kort, med tanke på övriga barn som är med får jag begränsa de kort jag lägger upp här :) 
 
 

Funky kidz

Frureinhold.se / 14 September, 2013 - 08:17 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det snart dags för Haileys första funky kidz dans :) jag vet inte om vi är mer exalterade än vad hon är :p Har lagt fram hennes kläder och hoppas hon tycker det är lika kul som jag hoppas hon tycker. Hon älskar att dansa hemma så det borde ju vara lika roligt att dansa ihop med andra barn :) Jag ska se om jag kan få ta lite krot, det är robin och hailey som skall dansa. Han har gått in för det här till 110 % så detta kan bli hur kul som helst. Jag hetsade honom när jag anmälda hailey att det var pappa barn dans och han köpte det rakt av ;) 
 
 

Haileys rum

Frureinhold.se / 14 September, 2013 - 07:26 / Vardagen
0 Kommentarer

Eftersom vi grejar så mycket nu med haileys rum kommer det lite nya detaljer hela tiden :) här är lite bilder :) Hon tycker själv att det är mycket roligare nu att leka på sitt rum och det är väl inte så konstigt med tanke på att hon blir äldre. Nu börjar även grannbarnen komma och fråga om hailey vill komma ut och leka vilket inte hänt innan. 
 
  
 
 
 

dexter

Frureinhold.se / 13 September, 2013 - 19:49 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu äntligen har dexter kommit som säsong 5 på netfix och det skall vi lätt kolla på. Dexter är också en riktigt bra serie och nu när breaking bad har paus så passar det bra att byta och se lite dexter. Nu är dagen till sin ända och jag kom precis hem ifrån sjukhuset. Jag verkligen hatar sjukhus, vem gör inte tänker ni, nä det finns nog inget som kan tycka om ett sjukhus. Jag skulle även ha spelat in min röst idag för den är verkligen noll, jag är jätte hes och även om jag är frisk nu så har mina stämband blivit en aning förstörda. Jag som verkligen hatar att prata också ;) eller inte har ju haft otroliga bekymmer idag. Men nu gäller det att dricka gott the och hoppas det är bättre tills imorgon. 
 
Vill även skriva en sak som jag tycker är väldigt bra tankesätt. Ge så mycket av dig själv som du vet att du får tillbaka och ödsla inte tid på sånt som ändå inte ger dig ngn glädje. Väldigt klokt sagt av mig ändå :p Nä men allt för många går och stör sig eller vistas i situationer som ändå inte får än att må bra. Varför fortsätta i de hjulspåren då? Väldigt dumt, även bland vänner eller bekanta, varför ge mer av sig själv än vad man får tillbaka, utan att låta egoistisk så är det nog många som går precis så och alltid är den vännen som ringer osv. ta hand om er alla där ute i cyberspace och ha en trevlig fredag kväll <3
 
 

Iphone 5s

Frureinhold.se / 13 September, 2013 - 15:26 / Shopping
1 Kommentarer

Efter att ha sett den guldiga iphone 5s är jag helt såld. Så jäkla läcker, tänk er den med rosa skal till, mums. Det finns väl inget direkt releas datum på den än, men jag kommer dräggla till alla som får den :) Min iphone 5 år ju bara 1 år gammal så jag får nöja mig med den jag har. Om nu inte robin vill byta och ta min så kan jag ta en ny ;) Jag gillar ju att det är en ny kamera och lite andra finesser. Vi får se hur det blir när den väl kommer. När 5:an kom fick jag den samma dag den kom ut som en överaskning :D Gud vad pryltokig jag känner mig, men jag gillar att ha det senaste :) 
mums mums ! 
 

Lunch i stan

Frureinhold.se / 13 September, 2013 - 11:03 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu blir det lunch i stan med sis :) har fått gjort en massa nytta redan :)


Dags att plugga

Frureinhold.se / 13 September, 2013 - 08:52 / Vardagen
0 Kommentarer

Med solen påväg upp och hailey lämnad hos dagmamman är det dags för mig att sätta tänderna i plugg. Idag väntas kvantitativ labb och kvalitativ labb samt hemtentan som hör ihop med detta. Får se hur långt jag kommer, hade även planer på att städa hela huset så det är fint och rent när mina älsklingar kommer hem i eftermiddag. Skall nog även ta och handla, gud känns som jag har massa att göra idag. Lika bra att börja på direkten :p Hailey ville ha sin fina mössa från style by stella i morse och jag måsye säga att wow vad den är fin :D dagmamman han kanppt säga hej innan hon frågade om den fina mössan. den är även så himla mjuk och go vilket är toppen ! 
La upp ett kort på instagram igår angående livet som ständigt uppdaterande bloggare samt instagramare haha :p då tas korten i alla hast, här med macka ni ena handen och telefonen i andra :p 
Kan inte annat än att älska det :) 
 
 

outfit och ny vagn

Frureinhold.se / 12 September, 2013 - 17:14 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag fick hailey ännu en present som inte hade hunnit komma förra veckan när vi hade kalas. Min syster och hennes familj hade köpt en jätte fin dockvagn som hailey förälskade sig i direkt. Det är så gulligt hur de apar efter oss vuxna. Hon har stått nu och både vaggat och vyssat den lilla dockan i vagnen, hon kommer gåendes och hyshar åt mig att jag måste vara tyst för dockan sover :p det är verkligen så sött ! 
Gillar hennes val av sittställning. Istället för att sätta sig i soffan och gosa ner sig, sätter hon sig i trappen, jaja söt är hon allafall <3
Här är min look idag :) väldigt enkelt, men ändå snyggt med detaljerna i ryggen !
 
 
 

Panta är bra, men panta mindre är bättre

Frureinhold.se / 12 September, 2013 - 15:32 / Vardagen
0 Kommentarer

När jag flyttade ihop med robin blev jag otroligt lycklig över att han hade en soda streamer. Inte bara för att jag älskar bubbelvatten, men även att det finns så goda smaker till. Det är även så lätt idag att byta gas då det säljs på fler och fler ställen. Inte bara för att det är lätt att använda en soda streamer och att det är gott så är det även bra för miljön. Mindre flaskor att tillverka om utbudet minskar. Även om vi alltid pantar våra flaskor och burkar så skall man alltid ta sig tid att åka ner och innan man kommit så långt har man en stor hög av flaskor som bara tar plats.
 
Att vi i Sverige har ett väl utvecklat pantsystem råder det ingen tvekan om. Och att panta är bra. Syftet med Pantamindre är att informera om att det finns alternativ. Alternativ som är ännu bättre för miljön än att panta. Fortfarande kastas stora mängder burkar och flaskor i soporna och naturen och även återvinningssystemet har en negativ miljöpåverkan. På SodaStreams initiativ är målet med Pantamindre att få svenskarna att återvinna mindre och återanvända mera.
Att panta är bra men att panta mindre är bättre.

Allmän information och statistik

 • Varje år konsumeras dryck ur cirka 1,7 miljarder burkar och PET-flaskor i Sverige.
 • Sverige är bland de bästa i världen på att panta, ändå kastas ungefär 200 miljoner burkar och PET-flaskor i soporna eller naturen varje år.
 • Under 2012 pantade vi i snitt 154 burkar och flaskor per person. Det innebär att den genomsnittlige svensken kastade 19 burkar och flaskor i soporna och naturen bara under 2012.
 • Genom att kolsyra sin egen dryck kan en genomsnittlig svensk familj på 4 personer spara 3 714 burkar och PET-flaskor på 5 år.
 • Om alla svenskar kolsyrade sin egen dryck skulle koldioxidutsläppen orsakade av konsumtion av kolsyrad dryck halveras.
 • Statistiken visar att storstadsbor är sämre på att panta än genomsnittet, liksom ungdomar mellan 21 och 29 år, framförallt män.
 
 

Nya mössan

Frureinhold.se / 12 September, 2013 - 12:56 / Vardagen
0 Kommentarer

Här är Hailey i sin super fina mössa ifrån style by Stella, älskar den lilla rosetten som är detaljen vid sidan. Den är av mjukt material och hon kommer verkligen sticka ut med denna limited edition mössa :) har även använt våtservettfodralet och det var minsann en smart uppfinning :)Rabalder

Frureinhold.se / 12 September, 2013 - 12:01 / Vardagen
0 Kommentarer

Om det är ngr plagg som jag älskar nästan lika mycket som Noa Noa är Rabalder. Det ligger också i Göteborg nästan vid Noa Noa och varje år brukar mamma alltid köpa massa fina plagg på rean till alla sina barnbarn. Nu när hon fyllde år fick hailey en supersöt tunika och ett par jeans. Sitter som en smäck och är av yberfin kvalité. Om ni minns den röda klänningen med prickar på som hailey hade för ngr veckor sedan är ocskå från rabalder. Rabalder har en hemsida som ni hittar HÄR, men om ni är gbg så skall ni gå längst tvärgatorna till kungsgatan så kommer ni hitta alla pärlor till butiker !
 
Som sagt helt underbara kläder, skall försöka fota det hailey har på sig idag och visa er ikväll :) 
 
 

Badhuset

Frureinhold.se / 12 September, 2013 - 08:49 / Vardagen
0 Kommentarer

Snor och snor idag med, en riktigt ihållig förkylning som jag hoppas ger med sig snart. Det är jag och hailey som går och snorar, men jag hoppas att det snart är borta :) Idag skall vi ner till oasen i kungälv och bada ihop med Jessica och Tuva. Vi gjorde det endel förra året och jag tror det är bra för barn att kontinuerligt har kontakt med vatten. Man märker så tydligt på hailey hur vattenvan hon är efter all tid vi lagt i mamma och pappas pool. Nu kan hon till och med flyta själv med armpuffar en liten stund. Självklart står jag med henne och är beredd att ta henne när hon tappar balansen. Men ändå bra att hitta känslan. Skall bli mysigt att åka dit ner idag allafall. 
 
Ikväll är det också zumba som gäller, dock får jag ta det lugnt idag då jag inte är helt frisk. det är otroligt viktigt att lyssna på sin kropp. Annars kan man gå och vara sjuk hela vintern om man bara kör på utan att tänka på hur man egentligen mår. Men det är nog inte dumt att vara med och se hur alla stegen är och köra lite lätt. 
 

född som flicka

Frureinhold.se / 11 September, 2013 - 18:45 / Vardagen
1 Kommentarer

Det kanske är en för provocerande rubrik, men jag känner att rubriken är precis så som jag känner när jag läser en artikel ifrån aftonbladet. Det är egentligen inget nytt, det här med att flickor är mindre värda än pojkar i vissa kulturer. Det finns byar i Kina där flickor lämnas bort till för att antingen dö eller försättas i slavarbete, det finns flickor i indien som säljs till det som passar. Flickor blir omskurna i afrika för att de inte skall känna tillfredställelse och få osunda tankar. Listan kan bli lång och jag mår rent av illa bara genom att skriva de orden som nu står. vad är det för fel på människor? hur kan man med egna ögon stå och se på när en flicka blir skuren med ett vast föremål, eller se på när ett barn läggs för att dö i svält i någon påse i turkiet. Hur är det möjligt att vara så kall. Ännu värre undrar jag hur dessa kvinnor som blivit utsatta för det mest brutala man kan tänka sig sen i sin tur gör samma igen mot sina egna döttrar eller barnbarn. 
Dessa tre är urklipp ifrån aftonbladets artikel om afganistan. Om 1 år kommer alla svenska och amerikanska trupper att lämna afganistan och frågan är, vad kommer att hända då? I mitt yrke handlar mycket om att motivera, skapa möjligheter och stödja till ett bättre välbefinnande, en bättre levnadstandard och livsstil. Hur skulle jag som hälsovetare i detta läge kunna göra min röst hörd? jag hade nog mer eller mindre stått och skrikit rakt ut. Människor himlar om religion, men detta är inte religion, det är ren idioti. Det är absurt att säga att det är gud som avgör om du blir läkare. Varför ges då inte alla barn flicka som pojk samma möjligheter, varför bestämmer ni att lämna över era agerande i guds händer ena stunden men inte andra. Jag är inte emot religion, men jag är emot när man ställer sig bakom den för att försvara ens fruktansvärda handlingar. Jag hoppas att jag inte trampar ngn på tårna i detta inlägg, men jag kände att jag var tvungen att få ur mig en del av min ilska ! 
 
 

smyckeskrin

Frureinhold.se / 11 September, 2013 - 16:33 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag fick jag fyndat ett sånt jättefint smyckeskrin på kungälvs loppis. Ett stort fint oanvänt för 40 :- , Jag älskar verkligen när jag gör fynd. Känns som jag hittar fina saker där flera gånger i månaden för toppen bra priser. Jag är nog egentligen lite slapp, jag skänker mycket kläder istället för att sälja dom. Har en påse med lite goa tröjor som jag aldrig använder, ska nog lägga ut dom för skänk : ) alltid kan det gynna någon :) 
 
Perfekt att få plats med alla smycken och ändå ha koll på vart allt är. Innan har de legat i ett mindre skrin där de inte alls fick plats :) 
 

Stylebystella

Frureinhold.se / 11 September, 2013 - 14:52 / Vardagen
0 Kommentarer

Så jäkla nöjd med mitt våtis fodral från style by Stella, vattenavisande och med en härlig färg :) perfekt att återförluta så man slipper att den där plastbiten längst upp åker av eller försvinner. 


Love the knited

Frureinhold.se / 11 September, 2013 - 12:08 / Vardagen
0 Kommentarer

Måste ju bara älska stickade tröjor på hösten. Är så nöjd med mina köp av tröjor som jag gjorde på zalando.se för ngr veckor sedan. Dom kommer väl till användning nu :) Vill även lägga in en bild på mitt fuck cancer armband som alltid sitter på min arm. Jag hatar den jävla sjukdomen och jag vill gör allt för att stödja forskningen. Sen måste ju hailey vara med på ett hörn, sötnosen var inte stor på detta kortet ! 
 
 

Dramakomedi på mtv

Frureinhold.se / 11 September, 2013 - 08:43 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag minns förr, när jag var runt 15 - 16 år och satt hemma efter skolan och kollad på tv. Min absoluta favoritkanal var MTV. Inte bara för att de spelade så sjukt mycket bra musik, alltid det senaste. Jag minns att jag stod och härmade vissa danser i musikvideorna och gjorde samma sak på dansgolvet sen på olika discon. Snacka om nördigt, men det blev ändå rätt uppskattat. Tänk om man hade sett sig själv som åskådare idag, hade nog skrattat ihjäl mig :p Men förutom all bra musik hade de även endel serier som också var riktigt bra. Nu visas en serie som är inne på 3 säsongen som kretsar kring tonåringen Jenna Hamilton. Jenna verkar vara osynlig för resten av skolan tills hon helt plötsligt blir kändis efter att man av misstag tror att hon försökt begå självmord. Awkward handlar om de specifika händelser vi är med om under våra utvecklingsår och som formar oss - ibland till det bättre och ibland till det sämre. Awkward: Säsong 3 har premiär den 15 september klockan 19:05 på MTV.
 
Jag som älskar serier kanske få ta mig en titt på detta :) Det känns som detta är en riktig tonårsserier, det finns nog många som kan känna igen sig i denna.
 
 
Samma skådis som i oth, sam om ni kommer ihåg :)
 

Tårta i sängen

Frureinhold.se / 10 September, 2013 - 18:27 / Hailey
1 Kommentarer

Gud måste lägga in kort från i morse och även en film, hur go är hon inte vårat lilla troll :) hon var lite förvånad när vi kom och sjöng för henne tidigt tidigt och sen kom med tårta. Tänk om man kunde fylla år varje dag, det kommer hon nog vilja efter idag. Sen fick hon glass hos inger, hela två gånger :D myspys på hög nivå !
 
 
 
 

epidemiologi

Frureinhold.se / 10 September, 2013 - 13:12 / Vardagen
0 Kommentarer

Tjoohoo vad roligt, när men det är allt intressant. Dock rinner min näsa, halsen svider och jag är alltmänt seg. Jag hade nog helst lagt mig i soffan och bara gottat ner mig ihop med hailey bus. Undrar om hon ätit sina goda glassar än. Hon älskar smurfsången ooh lala från britney så den går hon och sjunger hemma typ heeeela tiden :p 
Här är hailey från helgens paketöppning. Hon har öppnat paket hela helgen känns det som. Imorse fick hon de sista paketen och hon verkar nöjd. Hon gick runt med de nya skorna, jackan och mössan. Skall inreda med de sista hon fick och nu får det komma snööö :) 
 

2 år

Frureinhold.se / 10 September, 2013 - 09:15 / Vardagen
0 Kommentarer

Hipp hipp huuurrraaa på din födelsedag min underbara dotter. Idag för 2 år sedan låg du och sussade på min mage. Den stunden, när lugnet lagt sig är helt magiskt. Vi sjöng och åt tårta imorse och hailey var minst sagt nöjd över att få äta tårta i mammas säng ;) Film och bilder kommer ikväll. Nu är jag i skolan och efter skolan är det mys med alla dagmammor, sen blir det litet kalas hemma för robins bror med familj. Hailey hade med sig smurfglass till dagmamman idag och hon var sååå stolt ! 
 
 
 
 
 
 
 

Outfit

Frureinhold.se / 10 September, 2013 - 08:24 / Träning och hälsa
0 Kommentarer

Nu är jag trött på regnet, kan vi få tillbaka solen :) ? Är Allafall på g till skolan och jag hade gärna fått mig en goooood kaffe. Stannar nog på vägen och köper en :) här kommer Allafall min outfit idag :)Uppdaterad app

Frureinhold.se / 09 September, 2013 - 22:57 / Vardagen
0 Kommentarer

Om ni inte uppdaterat er blogg.se app så gör det. Det är en massa nya finesser.  Jag ligger nu i sängen för att sova, tänker på min familj och främst mamma <3 undra om jag någon gång blir troende. Bara att tro på något verkar underlätta så himla mycket. Jag säger mig tro på ödet, men ibland kan jag även tappa förtroendet på de med. Men det kanske är så med religion. Det finns ingen som ger en precis alla de svaren man vill ha. Skall inte gå in djupare på det nu, men det är ett intressant samtalsämne. 

Nu skall jag sova i Allafall, imorgon är det haileys födelsedag :D
Det blir såå bra

Frureinhold.se / 09 September, 2013 - 20:07 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu är allt klart :) jag är såå nöjd, det blir bara bättre och bättre och jämför man med det vi köpte är det stooooor skillnad :D


hämta lilltjejen

Frureinhold.se / 09 September, 2013 - 15:29 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är allt det viktiga gjort för idag och nu åker jag iväg och hämtar min lilla docka, robin kommer hem lite senare då han skall köpa sten. Skall bli så skoj att se hur det blir :) Här så galet nöjd i allafall, tar kort och visar sen. Satt och kollade på kort från när vi flyttade in och herreguuuud vilken skillnad det är. Skall se om jag kan ragga upp lite kort från visningsexemplaren. Hörs senare alla fina ! 
 
 

Tror på er !

Frureinhold.se / 09 September, 2013 - 14:00 / Vardagen
0 Kommentarer

En vän till familjen går igenom en tuff period med sin ponny som inte är helt fräsch. vet hur otroligt ledsamt det är när ens djur inte mår bra och hur frustrerande det är när man ändå vet att allt man gör är rätt. Det är så svårt med hästar också, speciellt dom med stort hjärta. De lägger sig inte ner i första taget och de kan gå i graven innan de visar smärta. Jag hoppas med hela mitt hjärta att lille ponnyn blir bra snart och jag vet att ni kommer tillbaka, då starkare än någonsin innan. Stort kram ifrån oss allafall ! Resan är inte slut här, det finns inte på kartan ! 
 
Bilden säger mer än 1000 ord, de där öronen är inte färdiga på första platsen, Sötnosar ! 
 

skydd.com

Frureinhold.se / 09 September, 2013 - 11:36 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag måste dela med mig av ett inlägg angående första hjälpen kit. I många bilar finns det en förstahjälpen väska, men har ni någon gång öppnat och kollat ifall det finns något i den? Man brukar säga att man inte tänker på hur viktiga vissa saker är förän olyckan är framme. Precis så är det i detta fall. Jag minns en gång för längesen när jag var ute och åkte. Minns tyvärr inte vart nu, men jag var iväg på något event. vi hade stannat för att fika och på något sätt lyckades en av medpassagerarna skära sig på en av rastbänkarna. Där och då fanns det inget mer än de papper som vi hade till fikat. Men som tur var hade vi fyllt upp första hjälpen kitet i bilen och hade både desificering och förband. Jag vet inte om ni kikat i era bilar efter ett första hjälpen kit och även värmefilt ifall en olycka sker under vinterhalvåret. Men ett tips är att kolla det genast. Lika viktigt som en varningstriangel är, är ett första hjälpen kit. 
Skydd.com har jätte smarta och bra första hjälpen kit, även smarta små förpackningar att fästa i skärpet om man skall ut i skogen. Se även till att ha koll på den arbetsplats du är på så att alla räddningskit sitter där de ska och att de är påfyllda :) 
 

tidig morgon i stallet

Frureinhold.se / 09 September, 2013 - 10:24 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu är jag nyduschad och klar i stallet för idag. Lämnade hailey kl 08.00 och sen direkt ut till stallet. Riktigt gott när det är gjort tidigt så kan ta resten av dagen till alla andra måsten. Sitter nu med 3 olika böcker att läsa olika kapitell i tills imorgon och sen kl 12.00 skall jag hämta morfar som skall få komma hem idag. Det är så goa mornar nu, solen sticker fram och värmer upp den fuktiga daggluften. Trots att det är 9 sep idag red jag i linne förut och det var helt ljuuuvligt. Så nöjd med mitt köp av tröjor också, om ni minns de som jag fick hem häromdagen. Så gott med linne, tröja, jeans och boots. Som idag, skippade jag jackan och körde på bara tröjan, känns kanon. Det värsta som finns när man fryser, framförallt i skolan där det alltid är lite kallare än vad vi har det hemma. 
 
Så jäkla läckert också med en glittrig nagel, gellack är verkligen min grej. Naglarna blir hårda, men ändå så är de mina egna naglar. Nagellacket sitter mycket längre och man slipper tänka på torktid. För er som bor i lilla edet rekomenderar jag att gå till johanna på hårstunden, hon gör såå himla fina gellack naglar och med bra kvalite. Just nu kör hon med märket REQ som är hur bra som helst ! Kan inte det exakta priset hon tar, men jag vet att det är bra ! 
 
 

Stylebystella.se

Frureinhold.se / 08 September, 2013 - 21:54 / Shopping
0 Kommentarer

Nu måste jag tipsa om min otroligt duktiga svägerska som öppnat webbutik. Hon designar och syr jättefina barnprodukter för de allra minsta. Hailey fick ett smakprov igår och jag kan helt klart säga att WOW vad duktig hon är. Hailey kommer leva i sin sockersöta cupcake mössa hela hösten. Det kommer alltid att finnas en banner i sidan på menyraden om ni skulle glömma av sidan. Jag har redan klickat hem en våtservettsfodral, hur läckert som helst ! 
 
Klicka HÄR för att komma till hemsidan och klicka HÄR för att komma till facebook sidan ! 
 
 
 

Köksfint

Frureinhold.se / 08 September, 2013 - 20:06 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu har jag gjort det igen, en egen kreation som pryder vårat köksbord. Satsade på lite höstigt men ändå en del av sensommaren. Valde ett ljungfärgat ljus för att bevara lite av färgerna i köket. Äpplet står för hösten och fåglarna för drömmar och önska. Små detaljer som ger vardagen en liten extra kick :) Blev allafall jätte nöjd !
 
 

Det blev bra

Frureinhold.se / 08 September, 2013 - 18:47 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu har jag slått mig ner i soffan och känner att halsen gör lite extra ont nu. Det har ändå gått ganska bra idag på dagen, men nu är det lite värre. Hoppas det ger med sig under natten. Nu är allafall rabatten till 99 % kvar, bara de vita stenarna kvar. Jag är nöjd med det vi köpte på blomsterlandet och eftersom jag är helt värdelös på att välja mixa och matcha tycker jag ändå att det gick bra :D Köpte även en lyckta med ett elljus i så det lyser hela nätterna. Skall även välja ut lite garden lights från en katalog som robin hade med sig hem. Jag envisas att ha solceller, enkelt osv. Men han vägrar, han vill ha med el. Vi får se vad vi hittar :) Nöjd är jag allafall med allting !
 
 

svar på kommentar

Frureinhold.se / 08 September, 2013 - 17:47 / Vardagen
0 Kommentarer

 
Svar på första frågan: Nej menade sockerkoma, i den bemärkelsen att jag var helt slut efter att ha ätit så mkt socker. Matkoma är mer om jag är proppmätt och trött för det. Nu var jag bara så mätt på socker. Om jag förvirrade dig med att använda ett ord som också betyder ngt annat var det inte meningen.
 
Svar på andra frågan: Jag bodde vid sannegårdshamnen från 2004-2007, bodde ihop med mina föräldrar i en nybyggd trea precis vid vattnet med båtplats och allt :) 
 
 
 

Boende från förr

Frureinhold.se / 08 September, 2013 - 13:21 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu har vi varit nere i sannegården och fikat ihop med Mikael. Gud vad fint det är där nere, hur kunde vi sälja och flytta?! Eller vi och vi, mamma och pappa sålde för att flytta till lödöse. Lång historia, men jag kan ångra att vi flyttade. Jag älskar denna delen av stan, lugnt idylliskt men ändå 10 min med buss/båt till centrala Gbg. Dagar som dessa saknar jag lägenheten i sannegårdshamnen extra mycket :)


Höstnytt

Frureinhold.se / 08 September, 2013 - 11:03 / Shopping
0 Kommentarer

Nu har vi handlat lite nytt till rabatt och entré :) är riktigt nöjd :D


Ta kort med barn

Frureinhold.se / 08 September, 2013 - 08:37 / Vardagen
0 Kommentarer

Något som jag lärt mig under mina korta år med kort och barn är att man får improvicera. Alla kort blir inte bra, barnen är ledsna uttråkade och vill inte alls vara med på kort :p Men man får hitta på saker som man tror att de skrattar lite åt :p Igår när jag ville ha lite kort på mig och hailey tillsammans passade jag på att hoppa lite mellan korten :p bara för att skoja till det lite. Charlotte min kusin fångade oss när jag precis var med fötterna över marken, det ser lite ut som om jag står på tå :p Att frysa ögonblick är så himla roligt och det är nog ingen slump att många bloggare kör med hopp kort. Man kan verkligen få till det :D såg även en som hade fryst en sån fin bild under vattnet igår, såg ut som en riktig ballerina, superfint ! 
 
Min lilla gulletjej <3
 

lite snabba kort

Frureinhold.se / 07 September, 2013 - 19:24 / Vardagen
1 Kommentarer

Här kommer lite härliga kort ifrån dagen :) allt har varit hur bra som helst, nu däckar jag i soffan med en riktig go socker koma !
 
 
 

kalasklart

Frureinhold.se / 07 September, 2013 - 13:54 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det bara gästerna som fattas, allt är som det ska, tror jag :P Jag mår lite bättre, skall ta lite tabletter till så är jag nog riktigt på sen :) Det ser ut som ett riktigt pinkparty här hemma, jag älskar det. Hoppas alla gästerna blir nöjda med all fika, solen är allafall på vår sida och wow vad gott det är ute. Man får liksom vara inne för att inte svettas ihjäl. Det är verkligen illa :p Nu kommer gästerna, vi hörs ikväll alla fina med bilder etc. 
 
 

buuhuu

Frureinhold.se / 07 September, 2013 - 10:15 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag vaknade jag av lite svi i halsen och ett allmäntillstånd som är mindre bra. Har väl fått en släng av virus ifrån hailey och jag måste säga att mitt imunförsvar måste vara riktigt dåligt :p Tycker ändå att jag försöker göra allt i min makt att få i mig mkt vitaminer etc. men det hjälper inte. Nu är allafall allt bakat och klart och robin är iväg och hämtar tårtor samt lite mer kakor. Jag skall börja dammsuga och tvätta golverna innan jag själv skall få mig en makeover. Skall nog även försöka vila mina ögon i 30 min medan hailey sover för att samla lite extra energi. Jag kan inte klaga på vädret allafall, står i valet om vi skall ha kalaset ute, men kom fram till att vi dukar inne så kan vi gå ut och sätta oss sen. helt otroligt att det är över 20 grader och att det blir för varmt att vara ute. Förra året var det 13 grader och svinkallt :p Tänker njuta av denna dagen och den kommer minst sagt bli hur bra som helst :) 
 
Kram på er alla ! och till pappa, är du nöjd nu, bloggat och klart, nu vet du vad som händer idag ;) 
 
 

sponsrad video- PAIN & GAIN

Frureinhold.se / 06 September, 2013 - 21:40 / Vardagen
0 Kommentarer

 
Daniel Lugo är en ex-kriminell som tar jobb som personlig tränare på Sun Gym samtidigt som han drömmer om att vara något mer, ha mer och kunna leva livet till fullo. Han förstår också att han inte kommer att uppnå allt det med sitt tränarjobb. En dag, när han som vanligt tränar sina rika och motbjudande kunder, får han en lysande idé. Tillsammans med två av sina kollegor utarbetar han en plan på att kidnappa den extremrike Mark Schiller och pressa honom på pengar. Jag älskar skådisarna i denna rullen och jag tror att den kan vara ritkgit underhållande. Den är även basserad på en sann story vilket alltid lockar mitt intresse. Sen kan jag tycker att de är lite väl musklade, men det hör ju till hela filmen. Daniel lugo älskar att träna och det är det han lever för. 
 
Spännande trailer som iallafall väcker mitt intresse. Det känns att den kan vara lite oförutsägbar, men förhoppningsvis kan den ge lite mer än bara det självklara. Jag gillar skildringen mellan pengar och kunna leva sitt liv till fullo. Pengar har en stor roll i allas liv, men jag måste ändå tro att livet går att levas till fullo utan en ett par fler nollor på kontoutdraget. 
 
//Detta är  ett sponsrat inlägg

trött

Frureinhold.se / 06 September, 2013 - 21:26 / Vardagen
0 Kommentarer

Ligger i soffan och har lite känsla av förkylning. Vet inte om det är så, men jag känner att kroppen inte är helt 100 %. Jag la hailey idag medan robin bakade och somnade som en stock, det är aldrig en hit att somna och sen vakna. Hela kvällen är helt rubbad nu. Sen är jag lite stressad inför imorgon, men egentligen behöver jag inte vara de. Kalaset är inte förän kl 14.00 imorgon, så vi har gott om tid på oss att greja imorgon. Hoppas allafall att det inte är ngn sjukdom på g utan bara lite seg. Ligger även och kollar på sverige - irland vm kval och det går inte alls som jag vill. Sverige är inte helt ute och precis när jag säger det gör sverige måååååål Älskade elmander, så skall det se ut. Nu känns det mkt bättre, mera mera mera ! Måste vinna, så jäkla viktigt ! 
 
Jag är så nöjd med de kläder jag fick köpt idag inför imorgon med. Är så trist när man känner att man redan använt alla kläder i garderoben flera gånger om. Jag kände för ngt helt nytt, en enkel ourfit men som ändå funkar både till vardags och till fest :) Hoppas att byxorna är sådär goa som det är nu hela tiden för de var minsan bra pris :) Super mjuka var de också :) Tyvärr är det ofta så att när man köper billiga byxor är kvaliten där efter, de blir snabbt slappa och tappar formen :) Men vi får se :) 
 
Bevara sommaren liiiite till :)
 

Lite nytt

Frureinhold.se / 06 September, 2013 - 15:18 / Shopping
0 Kommentarer

Här kommer lite nytt ifrån zalando.se fyra tröjor från vila och st tropez :) fick även köpt en ny siden top och ett par gråa byxor att ha imon :)


plugg plugg

Frureinhold.se / 06 September, 2013 - 10:42 / Vardagen
0 Kommentarer

Sitter med böckerna upp över huvudet och skriver om kvalitativ och kvantitativa studier, ja ni hör ju själva. Är så uppe i det att jag inte hunnit blogga än idag. Men jag lovar, när jag är klar med min tredhe fråga lägger jag undan böckerna för en stund och försöker få lite vettiga saker gjort här hemma :) Kram på er !
 
Här är haileys paket som vi slog in igår, nu skall hon bara fylla år också :D 
 

zuuuumba

Frureinhold.se / 05 September, 2013 - 20:55 / Vardagen
1 Kommentarer

Gud att jag inte provat detta förut, så jäkla roligt. Dock kände jag mig lite som maria montazami emellan åt, men latina och zumba dans är verkligen min grej. Kroppen är helt mör och jag kommer att ha sååå ont imorgon. Men detta är verkligen en träningsform som får en att le, svettas och skratta 1 h timmas tid. Det bränner bokstavligen i mage/rygg nu och det var det längesen det gjorde. Det var jag, jessica och mamma som körde och det höll till nere i kungälv i mimers hus. Detta kommer vi att göra varje torsdag nu hela hösten. 
skakar i hela kroppen på mig, waka waka såå kul ! 
 

Haileys rum

Frureinhold.se / 05 September, 2013 - 10:10 / Vardagen
0 Kommentarer

Det börjar ta form i haileys rum, hon är där uppe nu mer och mer och det kommer även kompliteras med lite roliga saker nu till hennes födelsedag :) Vi måste dock plocka ut allt och gipsa alla väggar för de ser bedrövliga ut, men det får bli en helg i höst när hailey antingen är hos farmor och farfar eller mormor och morfar. Hon kan liksom inte bo i sitt rum under tiden vi gör iordning det :) Förstår inte när man renoverar ett rum som hennes ändå var och gör det så illa, spuckna väggar och helt ojämna, nä illa illa ! 
Gillar hennes myshörna längst in i rummet, skall göra ett draperi där och sätta lite fina lampor :) väggarna kommer även gå i en ljusrosa ton istället för mattvit. Nu skall jag fortsätta baka här hemma, första plåten med cup cakes är klara !
 

sponsrad video- Vad skrattar du åt?

Frureinhold.se / 05 September, 2013 - 08:36 / Vardagen
0 Kommentarer

Älgar, bloopers, ordvitsar eller folk som gör sig illa - vad skrattar jag åt? Jag skrattar åt egenligten ganska mycket, låter taskigt att säga att jag är skadeglad, men det får såklart inte gå till överdrift. Jag skrattar ihjäl mig åt den filmen när en gubbe är ute för att kissa och en björn kommer och frun skriker på gubben på ett minst sagt underhållande sätt :p Sen även de filmer där folk slänger sig i olika linor och faller som sten i marken. varje gång tänker jag aj aj aj det måste gjort otroligt ont. Sen kan även standup vara otroligt underhållande, jag minns när björn gustavsson var mellanakt i melodifestivalen. Snacka om att lyckas, det var nog inte någon i hela sverige som inte skrattade åt hans roliga skämt. Att han fick till allt på så kort tid och från vecka till vecka. Sen älskar jag filip och fredrik, kommer nog alltid göra, följer deras pod varje torsdag och deras insats förra året på kristallen var oslagbart ! Vad skrattar ni åt?
//detta är ett sponsrat inlägg

bra natt

Frureinhold.se / 05 September, 2013 - 07:53 / Vardagen
0 Kommentarer

Det har gått bra inatt och hailey verkar må mycket bättre. Hon har haft lite lätt feber och snoret rinner, men hostan är inte alls så illa som jag trott att den kunde bli. Hon vaknade igår kväll och var jätte hes och hostig men fick en flaska med ljummet vatten och dunder honung och jag tror det gjorde gott för halsen. Hon har nog ytterst lite feber nu och är lika pigg och glad som vanligt. Skall gå upp till lekplatsen om en stund så hon får lekt av sig lite. Sen skall vi hem och baka inför lördag :) Måste även läsa litteratur idag och svara på lite frågor som våran lärare gett oss. Har en jätte go tjej i klassen som låter mig läsa hennes anteckningar som jag missar idag på lektionen. Får hoppas att haileys förkylning ger med sig fort och att hon är pigg och kry på lördag när hon skall ha kalas :) 
 

falsk krupp

Frureinhold.se / 04 September, 2013 - 22:13 / Vardagen
0 Kommentarer

jahopp då var det 2 dagar hos dagmamman och hailey ligger med falsk krupp. Eller allt grundar sig i förkylning, snor och tjockt svalj som gör att hon får en skällande hosta och svårt att andas. Samma visa som för 6 månader sedan, men denna gången är vi mer förberedda. I med nässpray, ipren och dunder honung. Vi har värmt upp ljummet vatten i nappflaskan med honung i, bara att dricka. Hon får ligga med fönstret öppet och i våran säng så jag kan hålla kolla på henne. Lilla snuttan asså, alla sjukdomar skall man gå igenom men det är så synd om dom när de har så ont och inte förstår varför. Nu kan hon allafall säga mer vart det gör ont och det är väldigt skönt. Får se hur natten ger sig, men jag uppdaterar mer imorgon, godnatt alla !
 
 
 

så vacker

Frureinhold.se / 04 September, 2013 - 20:48 / Vardagen
0 Kommentarer

Denna låten, hur vacker är den inte ? jag kan höra den år efter år och ändå bli helt varm och kärleksfull av att höra den. Hon skall verkligen ha en eloge för att ha skrivit en sån vacker låt.
 
 
kärlek är det vackraste som finns ! 

Manuka honung

Frureinhold.se / 04 September, 2013 - 16:08 / Shopping
0 Kommentarer

Idag har jag äntligen fått köpt en burk Manuka Honey! Hörde talas om denna fantastiska superprodukt som skulle göra underverk.

Manukahonungen kommer från Nya Zealand och har visat sig ha mycket bra stärkande, antioxidantiska och antibakteriella egenskaper, särskilt mot förkylning och hosta. Studier har visat att honung generellt är mer effektiv och verksam mot hosta hos barn än vanlig hostmedicin. Vissa läkare hävdar att den t.om är mer kraftfull än antibiotika – fast utan de obehagliga biverkningarna. Läs mer om studierna här och här (men det finns hur många som helst, googla bara på Manuka honey så ser ni). 

Det här är manuka-honungen bra för:

 • Slå ut streptokocker, både invärtes och i sår.
 • Behandling (smörjes på problemområdet) av svampinfektioner och hudåkommor som ringorm. Lindrar även rodnad och klåda.
 • Behandling av bakterier såsom E.koli och salmonella.
 • Behandling av tarmproblem, exempelvis magsår, inflammation i mage och tarm, sura uppstötningar.
 • Minska acne och andra hudproblem.
 • Att bleka ärr som orsakats av acne eller skador (smörj problemområdet med manukahonung över natten. Behandla i 3 veckor).
 • Stark effekt på MRSA-bakterier som är multiresistenta (bla sjukhussjuka) och knappt är möjliga att behandla då de står emot de flesta sorters antibiotika.

Man ska dock INTE använda den i te. När man hettar upp honung till över 42 grader så dör de flesta goda egenskaperna.

Jag köpte min burk på life nere i kungälv, nu skall vi se om den är så bra som alla säger. Hailey har redan blivit snorig :( hoppas kruppen inte kommer :( 

 
 
 

Newbie leverans

Frureinhold.se / 04 September, 2013 - 14:51 / Vardagen
0 Kommentarer

Newbie gör det om och om igen, så himla fantastiska kläder. Idag fick jag hem de två plaggen som jag beställt till hailey och de var minst sagt precis det jag förväntat mig. Mjuka, sköna och superfina ! Nu är hailey uppe på sista storleken och jag hoppas att hon kommer kunna ha den länge. Varje gång jag är inne på kappahl står jag och drägglar över de fina plaggen. De kommer alltid med nya plagg på våren och hösten och jag försöker alltid köpa minst 1 plagg varje säsong. De kostar ändå inte mer än de ''vanliga'' plaggen så spelar det ingen roll. 
Har nog även besämt att ta ngn av haileys sommarklänningar på sitt kalas, det skall vara 22 grader och sol så hon lär ju itne frysa direkt :) Lika bra att få använt dom en sista gång innan vintern kommer :) Kom även förbi ikea på vägen hem och fick köpt bord och stolar samt cake pops pinnar inne på tårtdicor i kungälv :) så nu snart är det dags att börja baka också :) kommer bli awsome !
 

same smile different look

Frureinhold.se / 04 September, 2013 - 11:27 / Vardagen
0 Kommentarer

Något jag ofta får höra är att jag ler och håller ungefär samma pose på precis vaaaaarje kort :p jag är villig att hålla med, men har vi inte alla en bättre och sämre sida? Jag tycker verkligen att jag har det, en inövad pose som jag tycker passar :p låter fåfängt, men det finns inget värre när man ser kort på sig själv så man nästan tror att det är ett skämt. Dubbelhaka hit och snea tänder dit. Det är lite tabulagt, men jag tror att det finns fler än jag som tänker på det sättet. Jag tycker det är kul att fota dagens outfit, kul att dela med sig av lite härliga kläder, jag gillar att hålla en viss pose på kort :) det är sån jag är och jag trivs med det :) Vad har ni för ideer när kameran åker fram?
 

sten som släppt

Frureinhold.se / 04 September, 2013 - 09:41 / Vardagen
0 Kommentarer

Uch idag när jag åkte till skolan hade jag en klump i magen. Idag skulle vi bli tilldelade en praktikplats och det kunde bli precis vart som helst. Allt ifrån härryda till vara, mellerud. Jag ville verkligen inte komma upp mot vara/grästorp, det hade varit döden. Vart tror ni att jag kom?! jo till vara. Men jag fick bytt, så nu är jag i ale, perfekt och en stor sten släpptes från min axlar. Nu är det bara att tagga till och köra :) just nu pratar vi lite upprepning och även ifrån den litteratur jag läste igår. Satt med 4 olika böcker och nötte hälsa och planeringsarbete igår, 3 av dom var på engelska, så nu kan jag de ;) älskar när vi har såhär givande lektioner också, lite upprepning men det gör verkligen inget. Jag känner mig mycket mer taggad idag än början av veckan, nu börjar jag komma in i det. 
 
 

Stress

Frureinhold.se / 04 September, 2013 - 08:21 / Vardagen
0 Kommentarer

Vilken natt, en ledsen Hailey som vaknat lite då och då. En slappis morgon som resulterade i stress och en glömd Hailey väska. Bara att vända och springa in och hämta :p nu är jag Allafall påväg och jag hoppas på en bra dag :)


Nighty

Frureinhold.se / 03 September, 2013 - 22:16 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu skall jag gosa ner mig med en ledsen Hailey som vaknar och gråter om vart annat. Mycket intryck som skapar många drömmar <3


Gellack

Frureinhold.se / 03 September, 2013 - 21:13 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag fick fyndat lite snygga gellack idag på kungälvs loppis. Köpte två till mig och två till Jessica, nu skall mina naglar glittra :) det är ju så inne med ringfingret målat i en annan färg :) Johanna som instruerade mig med det, min lilla modefluga :)


Fixat lite presenter

Frureinhold.se / 03 September, 2013 - 15:04 / Shopping
0 Kommentarer

Nu är jag äntligen hemma för 5 min innan jag skall åka och hämta lilltjejen. Jag kom ifrån skolan lite tidigare idag och åkte då först till lilla edet för att luncha med johanna. Sen var det ner till kungälv och en sväng till bibbland för att kolla lite saker och direkt iväg till lekia efter de. Måste tyvärr dissa lekia, hade högre förväntningar eftersom de har så mycket saker. Men väldigt många prylar hade ingen kostandsmärkning och saker och ting låg lite hur som helst. Även om det är en lagerlokal så kan man ändå ha lite ordning. Kolla på net on net, de har jätte bra ordning även om de har en lagerlokal. Så iväg ner till toys r us istället, där hittade jag en massa fint till hailey. Det är så svårt att handla presenter till dessa små, vad skall man köpa och vad vill de ha. Det blev allafall en docksäng, docktillbehör, bamsepussel, en mimmi grej med djur och hinder och en lek service. Jag fick även hem det jag skrev igår, en ny jacka, skor och mössa som jag tänkte hon kunde få i present. Vi skall även köpa ett bord och två stolar till hennes rum på ikea :) Får hoppas hon blir nöjd :) sedan tidigare har vi köpt en lotsas tårta, abc bokstäver och ett kakfat :) Var även inne på rusta och köpte en matta till hennes rum, nu skall det inredas på riktigt :) 
 
Stort tack till toys r us för bra service och alltid treviga lokaler :) 
 

Bebis på väg

Frureinhold.se / 03 September, 2013 - 09:42 / Vardagen
0 Kommentarer

ÅÅhh läste precis att prinsessan Madelene och Chris väntar barn. Hur underbart är det inte, nygifta och nu skall det även få ett barn ihop. Så glad för hennes skull och hoppas att allt går väl :) Vad tror ni, kommer bebisen stanna i sverige eller få ett liv på the upper east side? Men efter några stormiga år för prinsessan kan hon äntligen sätta sig till ro och bara njuta av livet och kärleken. Chris verkar som en helt underbar man och de tårarna han fällde på bröllopet såg så himla äkta ut <3 
 
Vilken vackar dag de fick också när de gifte sig, gud jag ryser ! I början av mars är det beräknat :) Stort grattis och lycka till !
 

markerade läppar

Frureinhold.se / 03 September, 2013 - 09:20 / Shopping
0 Kommentarer

När jag för några år sedan såg filmen om coco chanel blev jag inte bara såld på hela historien men även om hur vackra alla kvinnor var. Vissa med mer smink och andra med mindre, men just coco var så stilrent snygg från top till tå. Hennes kläder är en del för sig, men även hur hon sminkade sig. Hon hade alltid så markant snygga läppar. För att få sådär snygga läppar gäller att inte bara kleta på ett läppstift hej vilt, utan det handlar som med allt annat smink att lägga en bra grund. När jag ändå var inne på ett franskt tema med coco hittade jag en trevlig sida som säljer snygga läppstift och läppglans. Jag fastnade för det plommonröda och nudefärgade. Jag är fortfarande lite feg att använda läppstift till vardags, men varför inte. Ett par riktigt snygga och färscha läppar kan göra en hel outfit. Sen om man under dagen vill fräscha upp kan det räcka med ett läppcerat eller läppglans. 
Här ser ni coco chanel i filmen coco livet före chanel.
När jag ändå är inne på läppar så var rädd om läpparna i vinter när det är kallt. Nare är det värsta som finns och att ha en röd rand runt munnen är inte alltid det goaste. Så investera i ett bra läppbalsam och ta han om era läppar. Det sägs att ett leende är det vackraste plagget en människa kan ha, så se till att läpparna ler och med en härlig kontrast :) 
 
 

On My way

Frureinhold.se / 03 September, 2013 - 08:10 / Träning och hälsa
0 Kommentarer

Lite småstressad påväg till skolan äntligen efter olyckor på kungälvsbron. Gick smidigare än jag trott, fick lämnat Hailey lite tidigare. Solen är framme och det är nu 10 grader ute. Bättre än såhär blir det inte :) hoppas på en go dag i skolan för i ef skall jag handla presenter till Hailey :) ha en fin dag alla, hörs sen !


kalasfin

Frureinhold.se / 02 September, 2013 - 20:44 / Vardagen
0 Kommentarer

Sitter och letar klänning till hailey att ha till sin kalasdag på lördag :) beställde även tårtor förut så nu skall jag bara ställa mig och baka också ;) Det blir silviakaka, cake pops, cupcakes och bullar om jag minns rätt nu i min plan :) Robin har lovat att göra silviakakan så sköter jag det andra. Men som sagt, det får bli en fin klänning från zaras iår med, älskade den hon hade förra året men den fanns inte kvar iår :( Men kul med ngt nytt, fick även hämtat haileys skor och mössa samt jacka förut när jag var ute och fixade böcker. 
Vad tror ni om detta?
 

Sagostund med Libero - Älska varje ögonblick

Frureinhold.se / 02 September, 2013 - 19:18 / Vardagen
0 Kommentarer

Du kommer att byta blöjor på din bebis ungefär 4500 gånger. Varför inte se det som 4500 stunder att mysa. Eller 4500 gånger då du kan berätta en saga för ditt barn. Nu kan blöjbytet bli till en lekfull sagostund. Samla koder med blöjpaketet och få handdockor från Liberoklubben. Libero. Älska varje ögonblick..
 
Jag har alltid använt mig av libero, ena anlednignen är att de sitter bra, sen har de bra uppsugning och hailey blev lätt röd av andra märken. Sen gillar jag att man får en viss bonus för varje paket man köper. Vi har fått hem rabattkuponger för flera hundra och även små gosedjur för alla poäng vi sparat :) Jag gillar också att deras up and go är så tunna men ändå suger upp så bra. Under tiden vi håller på att få hailey helt blöjfri är de kanon, som underbyxor fast som inte läcker. Det kommer alltid bakslag och då är det kanon med något som känns som underkläder fast som inte är de. Något negativa med libero är att de bland de dyraste blöjorna i hyllan, alla har inte möjlighet att köpa libero just på grund av detta. Ännu värre om man har flera blöjbarn i familjen. Men tyvärr är det så att man får betala för kvalite, i mitt fall hade jag inget val.
Lilla dockan så liten, libero passar i alla åldrar och jag minns hur jag förundrade över hur söta de allra minsta new born storlekarna var. 
 
 

hunkydory

Frureinhold.se / 02 September, 2013 - 14:58 / Shopping
2 Kommentarer

Jag köpte för två år sedan nu en ny vinterjacka ifrån Hunkydory. Jag har varit kanon nöjd med den och den har verkligen hållt, trots regn, snö och vind. Det blir nog sista säsongen som den hänger med nu, men den har verkligen kommit till användning. Jag gillar hunkydorys kläder inte bara för kvaliten men även för deras design. De använder sig av så härliga färger som sticker ut men som även är diskreta. Jag är ju helt såld på kabestickat i typ creamfärger. Även deras tjockare leggins/tajts är sjukt läckra. Som jag skrev igår kommer det bli mycket snygga jeans/tajts med härligt goa tröjor upptill. 
Hur snyggt är det inte? även att ha en skinnjacka över en lite tjockare tröja nu på hösten är riktigt hett. Som idag, 20 grader när jag lämnade skolan, det var nästan så det itne behövdes en jacka, men en go tröja funkar jämt :) Det är synd att man inte har obegränsat med plats och pengar för då hade jag beställt hur mycket som helst :p
 
 

elefanten i rummet

Frureinhold.se / 02 September, 2013 - 12:02 / Vardagen
2 Kommentarer

Känner ni igen er, när man kommer in i ett rum där ingen känner dig och alla blickar går åt ditt hål. Precis så är det idag, jag börjar en ny klass och många blickar går åt mitt håll. Det tråkiga med den svenska mentaliteten är att väldigt få kommer fram och är nyfikna, de sitter hellre på håll och beskådar. Man märker så snabbt vilka som kommer från en annan kultur än den typiska svenska kulturen. Förstå mig inte fel nu, alla är vi olika. Men jag tycker det är så jäkla kul när helt främmande människor tar sig mark och presenterar sig. En annan grej som inte har med dagen att göra var när jag var gravid i v 22 och hade sånna sammandragningar att jag gick och grät framåtilutad, höll mig för magen och hasade mig fram till klassrummet. Inte EN enda stannade och frågade hur det gick med mig eller om jag behövde hjälp. Sånt får mig att rysa, en annan är nästan för mån om alla. Senast förra veckan gav jag min 5 som jag hade till vagnen till en äldre herre som stod brevid vagnarna på ica och letade efter burkar. Visst 5 spänn, inte mkt, men den gjorde mer nytta hos honom än hos mig. 
 
Nu var det upprop och läraren kände igen mig och ropade upp mig och då var det en person som hälsade mig välkommen, det finns hopp :D 
 
Här har ni brille beeeee :) 
 

Clean

Frureinhold.se / 02 September, 2013 - 09:07 / Shopping
0 Kommentarer

Min syster visade mig för ca 2 år sedan märket clean som gör bla parfymer, lotion etc och som luktar helt gudomligt gott. Tänk er nytvättad tvätt som hängt ute i solen, man kan nästan inte sluta lukta. Eller en blomma som nyss slått ut blandat med nytt regn. De gör naturliga dofter som får vem som helst på fall. Jag vet jag köpte en deo från dom med doften cotton, jag smörje in hela kroppen med den bara för att den luktade så gott. Jessica köpte även lotion i samma doft och det hade nog varit bättre för mig, med tanke på konsumtionen ;) Jag var inne på Bloomify.se som har jättebra taxfree priser och hittade delar ur cleans kollektion. De ligger långt under marknadspriserna och förutom clean har de massa andra märken :) 
Jag kommer nog klicka hem en lotion nu inför den kalla höst/vinter som kommer. Jag blir så lätt torr, så lotion får  det bil. KLicka på bilden för att komma till sidan !
 

Outfit

Frureinhold.se / 02 September, 2013 - 08:26 / Träning och hälsa
0 Kommentarer

Nu börjas det igen, här är outfit of The day ! Passerar lilla Edet nu och är redan trött på att köra Haha det bådar inte gott :p men tgm har finare väder än hemma. Det gick bra att lämna Hailey, hon blev lite blyg när alla barnen kom samtidigt, men inga tårar idag :)


Trevlig dag

Frureinhold.se / 02 September, 2013 - 07:21 / videor
0 Kommentarer

Uch vilket väder vi vaknade till idag. Regnet bara öser ner och det blir sådär burrigt inne. När Hailey kom in vid 05.30 var det mörkt som vintern ute :( nu äter vi frukost och snart bär det av till skola och dagmamma :)


Natti

Frureinhold.se / 01 September, 2013 - 22:31 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är naglarna fixade och allt packat. Huvudet går på högspinn men är ändå rätt lugn. Har en go känsla i kroppen. Är så nöjd över mina gellack naglar, skojade till det lite med en annan färg på ringfingret. Måste köpa glitter asså :) natti alla !


sötis

Frureinhold.se / 01 September, 2013 - 20:00 / Vardagen
0 Kommentarer

Något fundersam och jäääättte trött tjej tidigare idag, ngr sekunder senare somnade hon för 1 sek. det är tufft att inte sova middag, imorgon lär hon vara ännu tröttare lilla snuttan <3 Gulligt att hon håller bollen med ! nu blir det serie och fixa allt inför imorgon, åter igen ;) haha kram på er alla !
 

Mys ljus

Frureinhold.se / 01 September, 2013 - 19:00 / Shopping
0 Kommentarer

Nu är det verkligen ruggigt ute, kände när jag åkte ner och handlade nu hur det riktigt bet tag i kroppen och de där goa stickade tröjorna är inte långt borta nu. Imorgon börjar skolan och jag håller på att förbera lite inför min start men även för hailey. Hon har pratat hela dagen om hur rolgit det skall bli imorgon och hon ville helst att vi skulle åkt redan idag :p sötnos asså. Men så skönt att hon trivs, det är ändå väldigt gott för mamma hjärtat om inte annat. Minns i början när hon grät så mycket när jag åkte, men det gick fort över. Jag trivs så bra med dagmamma, det är inte så vanligt idag. Men jag har bara lovord att säga om min dagmamma och deras organisation. I kungälv satsar de verkligen på dagmamma verksamhet vilket jag tycker är bra. Alla barn passar inte i stora grupper och då är dagmamma bra, plus att de lever i hemma miljö och träffas i stora grupper ute varje dag :) 
 
Men nog om det, jag beställde ett wood wick ljus från members för ngn vecka sedan och den borde komma snart. Älskar verkligen mysljus, går inte en kväll utan att vi tänder ljus här hemma. Ikea går ju riktigt pluss på oss under höst och vinterhalvåret :)
 
 

önskefoto

Frureinhold.se / 01 September, 2013 - 12:57 / Shopping
0 Kommentarer

För någon vecka sedan fick jag en rabattkupong ifrån önskefoto. Min syster brukar alltid göra en massa fotoböcker, minst två per år och jag försöker anstränga mig till att göra allafall en. Jag skall använda denna kupongen jag fick nu för att göra en fotobok, mycket med hailey och macy i för att bevara alla fina minnen. Jag gillar det med önskefoto att de både har många olika teman att välja mellan men även att de har inspirationsidor. Jag brukar alltid ha samma hela tiden och det kan vara kul att förnya sig lite. Den fotoboken jag är mest nöjd med är den jag gjorde till Annika och Tomas som gifte sig för snart 1 år sedan. Jag var den som fotade bröllopet och att få sätta ihop allt i en fin bok gjorde hela insatsen ännu ännu bättre :) Satt senast igår och kollade på några av korten, så himla fint :)
Önskefoto har även bra service samt snabb leverans vilket alltid uppskattas, hopplöst när man går och väntar å väntar. Skall sätta mig ikväll och börja välja ut bilder, publicerar den här sen när jag är klar :) 
 

Underbar morgon

Frureinhold.se / 01 September, 2013 - 10:50 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag har jag börjar morgonen med att skritta ut en tur med charisma. Så himla mysigt, helt stilla och fåglarna kvittrade :) bättre start på dagen får man nästan inte. Sen var det bara hem, duscha och ner till stan för lite ärenden. man känner verkligen vilken höst det är nu, kallare vindar med växlande varm sol. Ändå väldigt tacksam för denna fina sommar som varit. Imorgon börjar skolan och då är det fullt upp :p


Tough viking

Frureinhold.se / 01 September, 2013 - 07:15 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag springer min goa vän michaela tough viking och goooood bless her. Jag såg nu alla helt crazy hinder samt att hon kommer att springa 1.2 mil :S Nog att hon är grymt fit, men vem utsätter sig för något sådan här ?! Jag önskar henne ett stort lycka till och kör gärnet, du är grym !
Läs mer om tough viking här !