StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

Dags att blunda och drömma

Frureinhold.se / 31 Oktober, 2013 - 23:30 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag hoppas få se mormor och morfar tillsammans, lyckliga och vackra dansandes i solskenet. Jag är otroligt trött psykiskt just nu och kommer nog somna när som helst. Imorgon är en ny dag, får se vad den har att komma med. Jag tänker Allafall börja dagen med att ta med Hailey till stallet för lite terapi, hästarna är den bästa terapin för mig. 

I Will never forget your smile ❤️

Stroke, hur vet man?

Frureinhold.se / 31 Oktober, 2013 - 17:26 / Vardagen
0 Kommentarer

Hur vet man när en person råkat ut för en sjukdom som inte syns på utsidan men som påverkar än otroligt mycket på insidan? 2011 startades Nationella strokekampanjen och är ett initiativ från Sveriges landsting och regioner, den sträcker sig till 2013. Den har som viktigaste mål att få allmänheten att lära sig symptomen på stroke och direkt larma 112 vid en misstänkt stroke. Den bärande delen i kampanjen är det så kallade AKUT-testet, ett snabbt och enkelt sätt att se om någon fått en stroke.
Upptäcker man en stroke i tid kan det göra otroligt stor skillnad i efterhand. Det finns enkla tips att ta till sig så se på filmen. Det är nästan samma som när man gick i skolan och skulle lära sig om hjärt och lungräddning. Man tror inte att man kommer att använa det, men en dag står man där med en vän eller mamma som hjärtat stannat på och då är det bra att veta vad man kan göra. Ta hand om er där ute, både er själva och era nära <3
Älskade morfar, varför kan vi inte leva förevigt :'( min morfar fick aldrig någon stroke, han var solklar i huvudet ända in till sista andetaget, det är få förunnat. Man får vara glad för alla fina minnen vi har, alla berättelser han berättat, alla bilder. Alla barn älskar honom, han var en sån varm och fantastisk människa <3
 
 

Mesenso smycken

Frureinhold.se / 31 Oktober, 2013 - 15:17 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag vet inte om ni hört talas om dessa smycken, men när jag arbetade som servetris för många år sedan var det en servitris som alltid hade helt fantastiska smycken. Jag började ju min karriär på jensens böfhus i göteborg och för er som inte vet är det en dansk kedja. Så första tiden var det endel danska arbetare där för att lära upp oss. Anyway en tjej där hade allafall alltid superläckra pärlsmycken, minns dom så väl för de var inte som alla andra smycken utan med en utrsrålning utöver det vanliga. Jag var ju tvungen att fråga vart hon köpt dom och de var från ett företag i tyskalnd som heter Mesenso.de. Jag var inne några gånger och kikade, men tyvärr blev det aldrig att jag beställde något då. Men så för ett tag sedan fick jag se att Mesenso skall öppna en svenska webshop, precis samma som den tyska men med se i slutet :p Dock öppnar inte sidan förän om 30 dagar, men jag kan tippa på att de kommer ha riktigt grymma öppningserbjudanden. De är lite dyrare pärlsmycken, men efter att ha sett dom irl kan jag lova att ni inte blir besvikna. Jag tänkte önska mig något i julklapp av min man <3 Ett år lottade jag ut lite smycken ifrån Miss Dee, iår kanske det blir ifrån Mesenso istället :D
Så gå in och kika på http://www.mesenso.se om ni är sugna på lite tidlösa pärlor ! Ni kan även läsa HÄR om lite resentioner kring smyckena :)
 

När det blir helt tyst

Frureinhold.se / 31 Oktober, 2013 - 09:47 / Vardagen
2 Kommentarer

 
Sent igår kväll somnade min älskade uffar in, inte bara min älskade uffar utan allas älskade uffar. Den mannen var så älskad av så otroligt många. Den sista tiden i livet har varit tuff, men nu äntligen är han tillsammans med den kvinna han älskar allra mest. Det är med tårar som jag skriver här, jag kommer aldrig att förstå döden, slutet av ett liv fullt av liv blir på några sekunder helt tyst. Han såg så fridfull ut inatt när vi var hos honom, det såg bara ut som om han sov. Jag önskar att alla ni som dagligen fyller er själva med hat och som ger hat tänker om, tänk på det fina i livet och tänk på det som är gott. Jag står här med hjärtat öppet för er, det gör ont, så otorligt ont, men jag önskar med hela mitt hjärta att ni tar hand om er, om varandra. Livet är skört, men det är först när man ser ett liv försvinna som många inser detta. Jag kommer aldrig att förstå denna delen i livet, det tror jag ingen kan, men fokusera på leva under tiden vi kan. Det vet jag att både mormor och morfar gjorde <3
 
Tycker att denna låten är så otroligt vacker !
Denna låten vet jag att uffar tyckte om !

:'(

Frureinhold.se / 31 Oktober, 2013 - 02:08 / Vardagen
0 Kommentarer

<3


Halloween imon

Frureinhold.se / 30 Oktober, 2013 - 22:40 / Vardagen
0 Kommentarer

Buuhuuu imorgon är det en läskig högtid :D Robin gick all in idag och gjorde en pumpa :D


ekologiska kläder

Frureinhold.se / 30 Oktober, 2013 - 18:14 / Vardagen
0 Kommentarer

Som ni sett i min blogg skriver jag ofta om fair trade, ekologiskt etc. Jag köper mer än gärna kläder, matvaror etc som är tillverkade med sjysta villkor. Det är för mig otroligt viktigt. Jag hittade en sida där de bland annat säljer ekologiska t-shirts, men också hoodtröjor, badlakan etc. De har både till vuxna och till barn vilket är helt fanatstiskt. De kallas sin kollektion earth positive och det går att läsa mer om det på deras hemsida.  De skriver om hur tillverkningen går till och förklarar så även en okunnig kan förstå hur viktigt det är att ta ställning kring vad man vill lägga pengar på. Sjysta villkor eller att ha råd med två linnen istället för ett. Ingen har väl missat dokumenterären om HM:s fabirker. Nu skall jag inte säga att jag till punkt och pricka alltid köper ekologiskt i precis allt. Men jag försöker så gott jag/vi kan att tänka ett steg längre :) 
Tror jag skall beställa hem lite grymma ekologiska tshirts till familjen :) De finns i mängder av olika färger och robin kan ju ha dom under sina jobbskjortor och hailey under overallen :) Perfekt ! 
 

my head's under water, but I'm breathing fine

Frureinhold.se / 30 Oktober, 2013 - 15:31 / Vardagen
2 Kommentarer

Den låter är nog en bland de finaste låtarna jag lyssnar på just nu. Den och Edvins låt som jag la upp häromdagen. Min blogg är ett forum för mig att ventilera till er, ibland väldigt personligt och ibland mindre viktigt. Jag är väldigt glad att jag har möjligheter att skriva det jag gör och jag är otroligt glad för alla er som läser. Även om ni inte kommenterar speciellt mycket, så kommer ni tillbaka varje dag, det får allafall mig att känna något. Sitter just nu på sjukhuset och försöker plugga så mycket som möjligt. 
 
Mitt hår är som en lackrisskalle, rött och svart :D allafall tycker grannbarnen det.
 

ska det behöva vara såhär?

Frureinhold.se / 30 Oktober, 2013 - 13:41 / Vardagen
1 Kommentarer

Jag sitter med tankarna på döden, jag måste plugga, men hur skall jag kunna plugga när alla mina tankar går till livet efter här? Alla minnen, allt man upplevt, skall försvinna och flytta någon annan stans. Vad händer om jag inte är klar med allt jag vill säga till dig, hur säger man farväl och hur skall vi klara oss utan dig. Samma fråga ställde jag mig när mormor gick bort, men på något sätt blir det så mycket mer definitivt när du, älskade morfar tar ditt sista andetag. Jag vet hur mycket du kämpar och jag blir så frustrerad över hela situationen, tårarna rinner längst mina kinder. Vem håller din hand, hur förklarar man att allt kommer bli bra, när vi alla vet vilket håll det är påväg mot. Alla kommer vi ligga där, sista stunden i livet, många lämnar oss alldeles för tidigt och vissa lever ett långt liv. Men när stunden är kommen och vi ligger där, vad säger man, hur ska man tänka, finns det något efter livet här på jorden? jag måste mer eller mindre intala mig själv det för att få döden mer okej. Som att vi ses i nangiala. Jag väljer att dela mina känslor mer er, vet att det finns människor som läser min blogg och tycker allt annat än om mig, men jag vet också att det finns människor som läser min blogg som bryr sig om mig, till alla mina bloggläsare, alla ni som läser, snälla ta vara på varandra, lämna allt hat åt sidan, lev åt de hållet som får dig att må bra, lägg inte energi på att snacka skit, lägg inte energi på att vara elak mot andra, lägg energi på sånt som är bra och som får dig att må bra. (Är det att snacka skit och vara elak kan jag bara ge tips att söka hjälp, för då har du mer bekymmer inom dig än vad du själv kan hantera) Jag vill också tacka alla mina vänner som hör av sig <3 jag lovar att finnas där för er när ni är i mitt läge ! 
 
 

squat

Frureinhold.se / 30 Oktober, 2013 - 11:20 / Vardagen
0 Kommentarer

Kämpar ni fortfarande eller har ni tappat fokus, kom igen, det tar 15 minuter framför ett riktigt bra program på tv:n, tro mig det gör skillnad även om det inte känns så. Väv också in lite andra sköna övningar så kommer ni se ännu mer reslutat :) Jag körde squat, två olika typer av dom, sen stod jag på alla fyra och sträckte benet bak och fram, plus 10 squat + 20 benlyft som en övning :) jobbigt, men sååå gott :D Kämpa på alla ni där ute, ni är kanon duktiga ! 
 
Träning är en färskvara men försök att bygga kroppen i din takt, satsa på en bra bas och sen bara kör :) jag har alltid hållt på med aktivitet vilket gör min grundkondition bra :) jag känner stor skillnad på min energi när jag håller igång, jag äter även tillskott som bland hjälper mitt immunförsvar :) kan lägga upp kort på det senare :) jag har bland annar hört att zink skall vara bra att äta under förkylningstider :) 

Maria Nila Palett

Frureinhold.se / 30 Oktober, 2013 - 11:03 / Shopping
0 Kommentarer

Nu har jag gjort som min kära johanna bett mig om och fick igår köpt nytt schampoo och balsam :p Jag köpt nytt schampo för inte så längesen, men det blev helt enkelt för tungt för mitt hår, så robin får fortsätta använda det och så kör jag på detta istället. Det var en på eventet som använde det och hon var supernöjd :) Någon mer som har erfarenheter av denna serie ? skriv gärna en kommentar då :) 
 
Maria Nila Palett Shampoo Conditioner

Maria Nila Palett Shampoo Luminous Color
Ett sulfat- och parabenfritt schampo för färgat hår som bygger upp, stärker hårets struktur och tillför glans.


Granatäppleextrakt och Colour Guard Complex reducerar färgförlusten som uppstår vid tvätt, värmestyling och skyddar håret mot UV-strålning samt fria radikaler.
 

squat dag 16

Frureinhold.se / 29 Oktober, 2013 - 21:52 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu har det gått ett par dagar och är inne på dag 16, jag känner mig otroligt mycket starkare vilket jag tycker är kul. Jag och många med mig är nog väldigt noga med att få se reslutat och med ynka 16 dagar känner jag skillnad. Jag har såklart gjort andra aktiviteter med som påverkar att jag känner mig starkare. Idag var jag till exempel på yoga och innan det red jag två hästar. I helgen hade vi ett pass från hell och den träningsvärken satt kvar i två dagar. Yogan idag drog bort det mesta vilket är skönt. Jag skall snart ge mig på min squats och idag skall jag göra 125, öka med 5 :) Hur går det för er där ute? :)
 
 

Träning och plugg

Frureinhold.se / 29 Oktober, 2013 - 18:34 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu har jag gått igenom tentan en gång och precis nu rabblade jag den där vidriga modellen så att jag kunde förstå den relativt bra. Nu skall jag bara nöta mer och mer och mer. hade varit så sjukt gött om jag kunde tvåla dit en av lärarna nästa vecka, riktigt ordentligt. Jag har som sagt döpt om denna läraren till stalin. Hen är hård men inte rättvis, vilket många håller med. Men nog om det, jag skall strax iväg på yoga och tidigare idag har jag ridit både gullan och charisma, fick ett ryck att dra över båda när jag ändå var igång. Madde han inte förut och så öste verkligen regnet ner. Men nu står de inne och gosar sig med mystäcken. 
Visst ser det gott ut i padocken :( not haha. Hösten är inte trevlig. Jag fick även hem en ny klänning idag som satt som ett smäck :D 
 
 

Liten tjej i stor soffa

Frureinhold.se / 29 Oktober, 2013 - 08:58 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu är soffan på plats och nu skall vi bara få snickare och målare att ha en helg där de kan hjälpa oss att fixa iordnign här inne. Mitt uppdrag är att fixa tapeter ?! hur kan jag alltid lyckas få det jobbigaste jobbet ;) nä men jag har så galet svårt att hitta rätt. Får åka ner till colorama och leta efter just den perfekta tapeten. Det är allt annat än enkelt. Vi har som mål att vardagsrummet skall vara klar innan jul, vi måste göra nya väggar, nya tak, in med spottar osv. Det är enklare sagt än gjort. Nu skall vi också få sålt lite av allt som är här inne och det är också segt. Bland annat säljer vi ett vitrinskåp som är superfint, men som tyvärr tar för mkt plats här inne :/ Men för att avsluta detta inlägg snabbt så måste vi tyvärr röra på oss nu, vi skall åka upp till edet en sväng. 
 
 Haileys kommentar när hon kom ner idag, wwoooooowww ååh kolla min tavla :D 

Tillsammans mot cancer

Frureinhold.se / 29 Oktober, 2013 - 07:57 / Vardagen
0 Kommentarer

 
Detta berör otroligt mycket, känslor, tårar, kampen, cancer är en av de sjukdomar som skrämmer mig allra mest. Den är så oföutsägbar och skördar så många offer, gammal som ung :( Denna videon är en bland månhga som gör så otroligt ont ! Jag skänker pengar till cancerforskningen, gör det du med ! Ungcancer

Gullan 1.10 261013

Frureinhold.se / 29 Oktober, 2013 - 06:13 / videor
0 Kommentarer

Behöver jag säga mer än att jag är sjukt stolt över dessa två. Gullan ser så jäkla glad och på ut. Denna gång blev det en andra placering och jag känner lite att hon plockar rosetter i varje tävling just nu :) kuuul :D


Grattis igen goa tjej

Frureinhold.se / 28 Oktober, 2013 - 19:48 / Vardagen
0 Kommentarer

Här kommer avsnittet när vi var och firade nellie på hennes födelsedag, det var en överaskning som jag tror uppskattades jätte mycket :) 
 

casall

Frureinhold.se / 28 Oktober, 2013 - 16:39 / Shopping
0 Kommentarer

måste tipsa om casalls träningsväder, så himla sköna och med härliga färger. På eventet vi var på var casall en av sponsorerna och de bjöd oss på helt otroligt fina goodiebags väskor. De var också med som utställare och sålde lite träningskläder på plats :) jag köpte ett par nya byxor ovh fick två linnen av mamma :) för er som vill ha bra kvalite och med snygg design skall klicka hem kläder från casall :) Finns bland annat HÄR :)
 

Ladda inför stormen

Frureinhold.se / 28 Oktober, 2013 - 16:08 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu sitter jag i vår nya soffa, eller allafall delar av den :p den står just nu omonterad på vardagsrumsgolvet. Jag tror det kommer bli kanonbra här inne, mycket plats att sitta på blir det allafall. Jag och hailey åkte till stallet i förmiddags och gick en promenadm med gullan och charisma, de har tävlat i helgen och gjort så bra ifrån sig. Återigen placering med gullan, denna gången en andra plats och nolla med charisma i 1.10 avd b. De är så otroligt duktiga :) Men idag tyckte jag madde kunde få stalledigt så åkte dit och gosade lite med dom små gosehästarna :) Hem vid lunch och båda två stendäckade i sängen och sov bra länge haha. Nu på eftermiddagen har vi målat på canvas tavla, eller hailey har målat och skall sättas upp på hennes rum :) Sen har vi förberett oss inför stormen som är påväg, fyy men förankra alla möbler och sätta ut värmeljus i hela huset :) mysigt, men ändå läskigt för vi vet ju inte hur illa detta kommer att bli. Minns ni 2005? 
 
 
 
 

Träningsvärken from hell

Frureinhold.se / 27 Oktober, 2013 - 20:34 / Vardagen
0 Kommentarer

Asså hjälp, idag var det ingen rolig dag att vakna upp till. Haha redan inatt vid 04.08 kände jag att mitt liv var mer eller mindre över. Jag hade så sinnessjukt ont i kroppen att jag knappt kunde ta mig upp ur sängen och in på toaletten för att kissa haha. Vi körde ett pass igår med Annika Sjöös man, ni vet hon annika från lets dance. Som förövrigt är en helt underbar kvinna, stor kram till dig ! Även en bamsekram till Camilla emring som inte bara är en fin vän utan också en riktigt power kvinna, säger bara wow till henne och hatten av <3 Men anyway, ett pass på 17 minuter, låter inte mycket för världen, men det var 17 minuter ren tortyr haha :p nä men effektiv träning som verkligen gav kroppen en match. V var 165 kvinnor i en lokal som körde detta passet och gav järnet, vi peppade varandra till tusen och annika kom faktiskt fram och gjorde en high five i mitten vilket peppade ännu mer ! Det känns idag, men var så jäkla värt igår. Efter passet var det dags för fotografering på stranden, hela gruppen samlad på en å samma bild :D sen in och duscha för att bli singelfotograferade, jag och johanna hade tider efter varandra och tog även kort ihop :) Skall bli skoj att se reslultatet :) Efter det var det spa, och wow vilket spa, ni som inte varit där, åk dit. Efter spat var det upp på rummet som såklart hade utsikt över havet och så jäkla vackert, man levde som i en bubbla, i med lite bubbel och bara slappa. Jag är så glad att jag fick gjort detta med min äldsta och bästa vän, vi har verkligen haft det så gott och det kändes helt klart att vi behövde denna tiden tillsammans. Det är super mysigt att vara tillsammans med våra barn och män, men denna jennifer och johanna tid var ett tag sedan :) Mamma och jessica var ju såklart med dom med, dock bodde de 2 rum bort, men alla tid runt omkring spenderade vi tillsammans med dom. Vi har skrattat så vi fått ont i magen haha :p 
 
Kvällen bjöd på tre rätters och underhållning, vi var dock så sjukt trötta efter dagens alla aktiviteter, så efter 2 hallonmojitos och en flaska vin var det sängen som gällde. Så sjukt sköna sängar och vi sov till 09.30 ?! när hände de sist haha. Hotellfrukosten var också bra och vi åt nog säkert frukost i 1 h :p bara satt och njöt av utsikten och pratade om gårdagen. Vi tog oss en tur till ullared på vägen hem och det var himla mysigt det med, inga krav på vad vi behövde köpa utan bara lullade runt. Fick roffat åt mig de sista paret starrider och köpt lite julklappar till lilla H. Alla vi tjejer köpte även var sin julklapp som vi skall skänka till stadsmissionen för alla barn i göteborg som inte får en julklapp :( Det är de minsta vi kan göra. Jag skänkte även kläder idag till en familj som har ont om pengar och som av hela sitt hjärta vill ge sina barn allt de kan men inte har råd. Man såg verkligen hur glad denna kvinna blev när hon fick 3 kassar med kläder till deras dotter och till henne själv :) En stor varm kram innan hon gick gjorde inte saken sämre :)
 
Nu skall jag plugga och sen kolla på serier och bara njuta av att vara hemma med min familj igen <3
 

Hej då

Frureinhold.se / 27 Oktober, 2013 - 11:12 / Vardagen
0 Kommentarer

Vi ses igen Falkenberg strandbad, 5 av 5 möjliga stjärnor. För er som inte varit där sen spat öppna måste åka dit, de var en bland de finaste spa anläggningar jag besökt och med ett utbud från hamam, lerinpackning, fotbad etc. Nu är vi påväg till Ullared en sväng och sen direkt hem. Jag är helt slut i kroppen haha. Stort tack till Camilla emring och Annika Sjöö för en helt fantastisk helg och länkar till deras bloggar kommer ikväll. Bilder från röda mattan etc kommer också längre fram :)Dress for success

Frureinhold.se / 26 Oktober, 2013 - 19:47 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det röda

mattan fotografering :)

Boooozt

Frureinhold.se / 26 Oktober, 2013 - 16:09 / Vardagen
0 Kommentarer

Ja fy vad bortskämda vi blir, så jäkla gött :D 

Svettigt

Frureinhold.se / 26 Oktober, 2013 - 13:57 / Vardagen
0 Kommentarer

Så jäkla lyckat hittills, följ mig på instagram för alla kort och live update, mrsreinhold :) efter ett svettigt pass med mr Sjöö har vi nu duschat, ätit och skall fotas om en liten stund ;) smile up and work it baby !
Påväg

Frureinhold.se / 26 Oktober, 2013 - 09:06 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi påväg söderut i ett regnit Sverige :) vi är super taggade och det skall bli kanonskoj. Vi börjar dagen med fika och sen rullar det bara på :)Nighty

Frureinhold.se / 25 Oktober, 2013 - 23:41 / Vardagen
0 Kommentarer

Sovgott alla, nu är det bara att ladda :) ni följer oss på instagram med taggen #booztifalkenberg puss på er!


Packat och klart

Frureinhold.se / 25 Oktober, 2013 - 20:53 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu är det mesta packat och jag sitter i soffan proppmätt efter att ha ätit en helt hjuvlig oxfilé som robin köpt på saluhallen. Gud vilken skillnad det är på kött och kött. Han stod för maten idag och jag har mest slappat i soffan :D mahaha. Jag har fixat mina naglar, skall snart duscha och gör mig fin med nyrakade ben etc. Det skall bli så himla skoj i helgen och det finns nog bara en sak att klaga på :p min vita hud haha. Att vi inte gjorde en spraytan innan detta event är ju för mig en gåta. Men men, måste ju visa ett kort på hailey när hon ville göra som mamma med naglarna. Hon har bara vanligt lack på, men in i maskinen ska dom :D 
 

sponsrad video- Jackass Bad Grandpa

Frureinhold.se / 25 Oktober, 2013 - 20:29 / Vardagen
0 Kommentarer

Alla minns väl jackass?! varje fredag på gården i lödöse kollade vi på jackass och det var väl, nja vad skall man säga ?! helt sjukt. haha jag minns stämingen, vi trängdes allihopa i de soffor som fanns, det hade blivit mörkt ute och kring allt fnissande fanns det ngt idyliskt med att sitta varje fredag och kolla på samma program :p Men jackass var underhållande, helt klart. Jag var även en sväng i trollhättan en gång och var med om ett gäng killar som spelade in sin egna jackass film, de var helt sjuka, flög som vantar i kundvagnar etc. Men åter då till jackass, vad skall de komma med nu? Jackass presenterar Bad Grandpa" där får vi följa en resa genom Amerika med 86-årige Irving Zisman tillsammans med sin följeslagare, 8-årige barnbarnet, Billy. I oktober är Jackasskaraktärerna Irving Zisman (Johnny Knoxville) och Billy (Jackson Nicholl) tillbaka för att visa biopubliken den mest vansinniga dolda kameraresan som någonsin fångats på film. 
Ja men det kommer nog att bli lika crazy som alltid med detta gäng :D
 
//Detta är ett sponsrat inlägg

Hailey rumpan

Frureinhold.se / 25 Oktober, 2013 - 10:07 / Vardagen
0 Kommentarer

Igår när vi rensade ur hennes garderob hittade vi en gammal väst som vi tyvärr aldrig använt. Hon ville såklart ha den på sig då det var en katt på framsidan. Den passade fortfarande vilket är super konstigt då det är 74-80 :p men den måste vara otroligt stor i storleken. Idag i allafall när vi skulle åka till dagmamman vägrade hon ha ngn jacka, utan skulle istället ha sin väst :p Sagt och gjort, på med en extra fleece och sen västen över. Fick skicka med regnstället i väskan istället :) Sötisen ! 
 

squat dag 12

Frureinhold.se / 25 Oktober, 2013 - 09:01 / Vardagen
0 Kommentarer

Igår körde vi som sagt ett nytt yogapass, det var riktigt bra och det kändes mer i kroppen efter det passet än det andra. Det är verkligen en ren avkoppling ihop med träning när man väl kommer på tekniken :) Jag gjorde även mina squats igår och jag måste nog ändå säga att efter 12 dagar med squats varje dag utan 1 så märker man skillnad. Jag har ökat ifrån 60 st till 120 st och jag försöker även väva in lite plankan och armhävningar. Jag har sega men otroligt svaga armar haha :p allafall när det kommer till att bära upp min vikt. Jag väger just nu 59 kg vilket jag tror är mer eller mindre min normala vikt. Jag är 169 lång som kan vara bra att tillägga. Men man skall inte mäta vikt, muskler väger mer än fett, så kolla på era kläder för att se skillnaden :) Jag ser så många som kämpar på och det är hur kul som helst :) älskar att kunna motivera andra till att bli mer aktiva :) Det gäller att hitta en balans som funkar för just dig ! 
 

Glen

Frureinhold.se / 24 Oktober, 2013 - 22:06 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu efter ett gott yoga pass som kommer värka imon är jag värd en god whiskey, visst låter det äckligt, men icke. Jag gillar whiskey och en lite sådan är jag värd i detta möööörka väder :) det var ett nytt yogapass idag vilket var så mkt bättre än de andra vi varit på :) jag skall även fixa squatsen om en stund och sen bums i säng. Imorgon är det plugg och slutspurt inför helgen :) nu skall det taggas inför en awsome helg :D följ oss på #booztifalkenbergNya kläder i massor

Frureinhold.se / 24 Oktober, 2013 - 16:45 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu har vi landat hemma och med massa fina kläder till hailey. Hon hade verkligen behov av lite nytt, inte bara för att hon växer så det knakar, men cokså för att det slits så mkt när hon är hos dagmamman :) Det blev allafall massa fint och jag slänger upp lite halvkassa kort här :) 
 
 

Multitasking

Frureinhold.se / 24 Oktober, 2013 - 14:31 / Vardagen
0 Kommentarer

Wow att vara mamma eller ensam förälder i stan när man skall kolla på kläder och ens dotter inte vill sitta i vagnen utan springa runt och hitta kläder själv, är en utaming att klara av :p Hailey han inte mer än in i affären så var det full fart. Men vi fick hittat en massa nytt. Dock när vi hittat de mesta så säger lilla Hailey att hon var kissnödig ?! Herregud, ut och iväg för att leta toalett. som tur var han vi, men Gud Hailey på ena armen och väskan på andra. Såg nog rätt desperat ut haha. 

Men vi fick gått tillbaka och handlat lite till och sen åka hem. I bilen ser jag att de dragit fel rabatter och glömt dra av 129 :- och visst det är inte mycket pengar, men ändå, är det rabatt så är de :D så ringde och pratade med dom och de var bara att åka in och fixa det :) snabbt och enkelt. Jag var även inne på life och köpte lite vitaminer :) han som arbetade där var helt grym och jag fick sån bra hjälp :) nu sitter jag i bilen och skall väcka Hailey som stensover :)
On The road

Frureinhold.se / 24 Oktober, 2013 - 10:57 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är jag och mini me påväg ner till Gbg för shopping och lunch. Återigen älskar jag att bo nära en stad jag älskar :) nu börjar julskyltningen också, sååå mysigt :) skolarbeten skall få vila idag och så tar jag nya tag imorgon :) vi hörs sen <3


Nighty

Frureinhold.se / 23 Oktober, 2013 - 23:44 / Vardagen
0 Kommentarer

I will always stand up for what I belive in :)


Jag älskar britneys spears !

Frureinhold.se / 23 Oktober, 2013 - 20:50 / Vardagen
0 Kommentarer

Ni som känner mig riktigt väl vet hur mkt jag avgudar den där kvinnan :D här kommer ett megamix på flera av hennes gryyyyymmmaa låtar :) 
 

Brunch

Frureinhold.se / 23 Oktober, 2013 - 20:42 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag skrev ju för ett tag sedan om super mysiga råda säteri. Då handlade det om bed and breakfast i göteborg, nu vill jag även tipsa om brunch göteborg, råda säteri har förutom sin supermysiga bed and breakfast erbjuder de också brunch. Så har ni inget för er en söndag tycker jag ni skall åka dit, barn kostar 65 :- och vuxna 130 :-. Då erbjuds det allt vad brunch innebär men också möjlighet till en härlig promenad i en vacker miljö :) Som jag skrev tidigare älskar jag att sätta lite extra krydda på vardagen. I helgen var ur mysigt när vi först åkte och kollade på soffa, sen åkte och åt en god lunch och efter det åkte och handlade. Inte så jätte glamuröst, men roligt att göra ngt ihop med familjen, utan en massa hemsysslor som ändå finns där hur mycket man än försöker eliminera dom :p 
Jag kommer absolut åka hit, kanske på brunch eller kanske till och med slå till med att sova över, det ser så otroligt mysigt ut, någon av er som varit där ? :)
 

sponsrad video- Carina Berg

Frureinhold.se / 23 Oktober, 2013 - 20:28 / Vardagen
0 Kommentarer

ÅÅhh jag måste tipsa om en sån underbar talkshow. Jag har kikat på carina bergs bärbara talkshow nu ett par avsnitt och jag verkligen älskar det. Andra säsongen har precis börjat. Carina som person är så himla skön, följer henne på instagram och hon är en sån person som det är omöjligt att ogilla. Hon känns sådär jordnära, ärlig och försöker inte vara ngn hon inte är. Jag tycker upplägget på showerna är bra och relevanta samt att de känns som hon får ut mer av artisterna än det som framställs. Nästan lite som sen kväll med luuk som gick för typ 100 år sedan. carina är gift med kristian så kanske influeras de av varandra ;) 
//Detta är ett sponsrat inlägg 

Badat

Frureinhold.se / 23 Oktober, 2013 - 19:59 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu när regnet fullkomligen öser ner bestämde jag och hailey oss för att bada. Massa bubblor och båtsången typ om och om igen :p Robin jobbade sent idag ute i långedrag med ngt övervakningssytem så vi har haft en eftermiddag bara hon och jag :) Bada är ngt av det bästa jag vet och jag tror haikey gillar det också :) Påtal om övervakningssystem så har vi bestämt oss för att ha kameror utanför vårat hus, rörelsekamreor som skickar signaler till våra telefoner via en app så fort det rör sig utanför huset :p As grymt och nästan lite kul :p Robin arbetar med en kille som säljer övervakningssystem. Han har satt upp kameror på typ alla krogar i gbg, bla port de soleil som är sommarklubben i gbg :) Visar er så fort systemet är uppe, måste dra lite kabel och så först :)
 

min tjej

Frureinhold.se / 23 Oktober, 2013 - 12:37 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är de sista delen av dagen och jag kämpar på :) det har gått bra hittils tror jag och med 3 Clementiner i magen och det borde göra sitt :) jag skrev aldrig det igår, men vi beställde soffan igår, tjejen som kom och kikade på vår soffa köpte den och hämtar den på lördag. Så kaos för oss haha :p men leveransen borde ske inom 7 dagar, hemleverans med krav att den skall komma inom 7 dagar. Det kommer bli en enorm soffa och rummet kommer göras om tooootalt :p vet inte om jag själv vet vad vi givit oss in på :p Men nu är det bara att köra haha ! Hörs sen
 

Hot

Frureinhold.se / 23 Oktober, 2013 - 08:33 / Vardagen
0 Kommentarer

Galet vad varmt det var idag, hela 15 grader och ljummen luft. De pratar om Afrika värme och det kan jag hålla med om :) jag mår förövrigt inte bra alls :( helt varm i huvudet och allmänt off. Jag uppdaterar mer sen :)


squats dag 10

Frureinhold.se / 22 Oktober, 2013 - 22:05 / Vardagen
0 Kommentarer

Ja nu har det gått 10 dagar, hänger ni fortfarande på? jag har haft en vilodag när jag somnade och sov å sov å sov :p jag har blandat denna utmanignen med ridning, yoga och dans :) Jag gjorde 110 squats idag och det känns som att jag orkar mer och mer :) imorgon blir det 115 osv framåt :) Hur går det för er, dela gärna med er ! :) slänger in en bild på gullan från idag :) hon är så jäkla maffig och börjar mer och mer se ut som sin pappa i kroppen, madde har tävling i helgen och jag är jätte taggad att följa dom på equipe :) 
 

en varningssignal?

Frureinhold.se / 22 Oktober, 2013 - 20:11 / Vardagen
0 Kommentarer

Är det en varningslampa när man kommer ut från ett besök på sjukhuset och inte kommer ihåg vart jag parkerat eller hur jag kom dit över huvudtaget. Eller när jag tar bilen och skall hämta Hailey och kör åt fel håll och kommer inte på det förän en bra bit försent ?
Jag skrattade lite åt det första gången det hände, när jag skulle hämta hailey och kör bokstavligen åt helt fel håll och kom mig själv tänka, vart är jag påväg? ringde Jessica och skrattade åt hela grejen. Men idag hände det igen. Jag kom till sjukhuset för att fixa lite saker och när jag skulle åka hem gick jag ut via ambulans infarten och när jag kom ut därifrån hade jag ingen aning om hur jag kom till sjukhuset eller vart jag stod någonstans. Jag stod i ngr sekunder och bara ärligt vart är jag haha och sen kollade jag runt omkring mig och såg bilen stå på 30 minutersparkeringen. Är detta ngt man skall uppmärksamma eller har ni varit med om ngt liknande ? :)
glad fru, mamma, vän osv, men något förvirrad :P
 
 

fynda glitterdrömmar

Frureinhold.se / 22 Oktober, 2013 - 15:05 / Shopping
0 Kommentarer

Just nu har members.com erbjudande på riktigt glittrigt snygga plagg :D jag kände direkt nyår här kommer vi. Älskar när det glittrar till lite extra när man strosar runt bland alla lampor och ljus. Jag blev tokigt sugen på dessa plagg nedan som kostar endast 74 :- styck. Det är nästan barnsligt billigt eller vad säger ni? vad tycker ni om plagg till nyår eller jul, visst är det kul att få klä upp sig lite extra och glittra som en pyntad smällkaramell :) 
 

paus

Frureinhold.se / 22 Oktober, 2013 - 10:08 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag måste bara pausa och flika in denna ursöta bild på hailey i morse, det är verkligen inget trevligt väder idag och den korta biten till bilen blev hela sydvästen pisseblöt. Hur är vädret i övriga sveige ?! här på västkusten börjar man mer och mer känna igen den rätta sidan. Efter en sommar med sol sol sol har regnet hittat hit och kommer från precis alla håll och kanter :p 
 

konstig statistik

Frureinhold.se / 22 Oktober, 2013 - 08:43 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu på morgonen vaknade jag av att min statistik skjutit väldigt mkt för att vara morgon, någon som vet varför ? Jättekul med alla nya och jag önskar er så välkomna. Jag sitter nu och har precis lämnat hailey, hon sov så gott så vid 07.30 fick jag väcka henne. Lämnade henne alltså lite senare idag, vanliga tider för henne är 08.00-15.15. Jag måste säga att jag är en sån mamma som lätt får ångest för att hon skall vara kvar så länge hos dagmamman. Det har varit gånger då jag kommit och hämtat och hon varot själv kvar ?! nästan som solsidan, om ni minns det programmet där de pratade mkt dagis. Mammorna hetsade varandra om vem som hämtade först osv :p precis så har jag känt, när jag kommer och hon är sist kvar. Jag vet ju hur roligt hon har det, men jag tror många mammor känner likadant. Men det blir allt vanligare att barn går längre dagar på dagis, båda föräldrarna har oftast jobb som sträcker sig mellan 08.00-17.00 eller 07-00-16.00, vilket gör att dagarna för barnen blir längre :) jag tycker inte alla ni föräldrar som har dåligt samvete att ha de, gör allt för barnen när ni väl är med dom istället och fokusera på det positiva :) 
Haileys söta fläta som jag fick göra idag, det händer inte ofta, hon är lika ömhårad som sin mamma xD 
 

Jaaaa

Frureinhold.se / 21 Oktober, 2013 - 21:42 / Vardagen
1 Kommentarer

Så jäkla gött, Frölunda vann med 3-2 i Sudden och jäklar vilket drag det var :) riktigt nöjd med kvällen. Jag och Robin spenderade eftermiddagen på ett urmysigt italienskt ställe som gav en sån där mysig feeling med gammal italiensk musik osv. Skall skriva ett längre inlägg om det en annan dag :) nu är det hem och avlösa mamma som passat Hailey ikväll :)


Hailey fick sin första Frölundatröja idag :)

Dags för stan

Frureinhold.se / 21 Oktober, 2013 - 17:43 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu åker vi in till stan för lite skojigheter :) kan inte skriva om det nu för då blir det otur hahah skrockfull som jag är :p men det handlar om sport och alla studenter får gå gratis, yeeeiii en manifestation mot skotten i Göteborg :)


regn och rusk

Frureinhold.se / 21 Oktober, 2013 - 11:01 / Vardagen
0 Kommentarer

fyyy jag är trött på regnet, kan inte sommaren komma tillbaka igen. Jag kollade på bilder igår, och wow vilken sommar vi haft. Men vad snabbt jag glömmer hur underbar sommaren var. Så fort det blir kallt och regnligt får jag känslan av att det varit såhär hela tiden. Jag sitter i skolan nu och känner att arbetet börjar bli riktigt bra, jag hoppas lärarna tycker detsamma :p Jag väntar på hemtentan och jag hoppas att även den är godkänd, jag tycker att den är bra den med, men lärarna är ju stenhårda här på högskolan. Kan sakna gymnasiet ibland, visst att jag tyckte det var mycket då när jag var mitt upp i det. Men jag visste ju inget annat, men så kom jag till högskolan och insåg ganska fort vilken skillnad det är på studier på gymnasiet kontra studier på högskolan. jag läste samhäll/samhäll på gymnasiet (jaaaa jätte trist att bara läsa massa samhällskurser) men jag är så nöjd att jag gjorde det. Jag läste bla svenska A B C, historia A B, religion A B C, filosofi A B Matte A B osv. jag är glad att jag tog mig igenom matten, även om jag läste den 3 ggr :p jag är sååå dålig på matte. Men tror det är vanligt, då jag är jätte bra på samhällsämnen och språk så kan min hjärna inte registrera matte också :p Det får robin stå för, matte geniet som läst till matte D typ :p 
 
Nog om skolsnack, men mitt tips är att göra klart grundksolan så gott det går, sätt inte för stor press på er, men kämpa på, det är så värt det i slutändan. 
Hailey tog morgonkortet imorse :p sötis !
 
 

uppdatera

Frureinhold.se / 20 Oktober, 2013 - 21:18 / Shopping
1 Kommentarer

Nu äntligen har jag lagt skolarbete åt sidan och kan landa lite här i bloggen. Det gick bra att kolla på soffor, hailey frågade efter 1 minut om vi kunde åka hem :p sötnos. Men vi fick bestämt oss vilken soffa vi ville ha och nu har vi eventuellt fått sålt sofforna samt köksbordet :) Känns så skönt när man fått sålt av sånt som bara står och investera i nytt :) Vi skall även sätta oss ner och bestämma hur vi vill ha vardagsrummet. Jag hittade ett superfint bord idag att ha i vardagsrummet, men det blev för stort :( hade velat ha samma bord men hälften så stort :p Får leta efter det. 
Bord ngt i denna stilen :) vi får se :)
 
 
 
 

Åka och kolla på soffa

Frureinhold.se / 20 Oktober, 2013 - 10:47 / Vardagen
0 Kommentarer

Godmorgon i ösregnet, nu tar vi en söndagstur och kollar på en ny soffa. Har satt ut våra på blocket nu och hoppas få sålt dom så fort som möjligt. Kan ju även lägga ut annonsen här om det skulle vara ngn som är intresserad :) 
Finns det ngt intresse för dessa soffor, en två sits och en tre sits. Speciellt tyg som är lätt att hålla rent. Kommer det tex vatten på pärlar det sig och smuts räcker att ta lite vatten och diskmedel så är fläcken borta. All klädsel går att plocka av och tvättas i 40 grader. Kuddarna är stoppade med gåsdun och blir aldrig ihopsjunkna. Sofforna står på ekben. De är även svensk tillverkade och köpta på annorlunda möbler i brastad. Sofforna är vita med gråstrimmor i. Nypris ca 29.000 :-
 
 

har ni gjort dom?

Frureinhold.se / 19 Oktober, 2013 - 21:19 / Vardagen
1 Kommentarer

Även om det är helg eller om du känner dig lite förkyld, är det ingen anlending att inte köra lite squats :) självklart skall du inte göra ngt som inte känns rätt :) men gör hellre färre istället för inga alls :) Idag blev det ett jättegott pass i padocken med gullan och madde red charisma :) det var ett sånt pass där slutet var en dröm. Gjorde övergångar från trav till galopp och det gick så himla bra :) jag mår förövrigt mkt bättre idag och förkylningen börjar sakta lämna kroppen :) Nu blir det kaffe och lite PLL ! 
 
 

pretty little liars

Frureinhold.se / 19 Oktober, 2013 - 19:34 / Vardagen
1 Kommentarer

Gud jag måste tipsa om en till serie som vi börjat kolla på, den är riktigt bra och vi har börjat följa den på netflix. Den handlar om 4 st tjejer som just förlorat en tjejkompis på ett mystigt sätt. Hon var försvunnen en längre tid och hittades sen död. Dock har vi inte sett ngn kropp än och de 4 tjejerna får hela tiden skumma meddelande från just A som Allison. Kan varmt rekomendera denna serien, har än sålänge bara kollat på 9-10 avsnitt men är helt fast :D 
 
 

chefsrekrytering

Frureinhold.se / 19 Oktober, 2013 - 16:53 / Vardagen
0 Kommentarer

 Jag har varit i kontakt med arbetsförmedlingen en gång i mitt liv, det var när vi bodde i göteborg och jag var arbetslös, desperat och otroligt uppgiven över att det inte fanns några jobb överhuvudtaget. Jag har alltid haft lätt för att få jobb från det att jag började arbeta på riktigt vid 16 års ålder. Jag började min karriär på jensens böfhus i göteborg och sen har det rullat på med olika service yrken. Men åter till arbetsfömedlingen, jag var där i hop om att få hjälp med praktikplats. En kort tid i mitt liv ville jag bli däckförsäljare, jag ville bli expert med allt som har med däck att göra och en praktikplats hade varit perfekt för detta. Jag var 20 år vid det laget och trots min entusiasm fick jag som svar att, nä tyvärr vi kan inte hjälpa dig för du är under 25 år. Jag satt i 45 minuter med en handläggare som mer eller mindre fick mig att känna mig som en riktig idiot, aldrig känt mig så förnedrad och misslyckad i hela mitt liv. Ni som känner mig vet hur framåt och utåtriktad jag är, men efter det mötet började nästan jag tvivla på mig själv. Efter det mötet bestämde jag mig för att aldrig mer gå till arbetsförmedlingen, aldrig. Jag vill därför tipsa om denna sidan, Högström & Co AB dock håller de på med chefsrekryteringar. Men ändå, jag vill säga att det finns andra instanser som håller på med rekrytering som faktiskt är bra och som vill hjälpa :) Sen finns det självklart bra människor på arbetsförmedlingen också, dock hade jag oturen att träffa en riktigt tråkig person.
idag är jag mycket mer självsäker och tror på mig själv, jag tänker alltid sträva efter att få andra till att må lika bra !
 

en paus i vardagen

Frureinhold.se / 19 Oktober, 2013 - 12:09 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag är ju en person som älskar att göra lite mer för vardagen än bara rulla på i samma hjulspår. Självklart har vi våra rutiner och det ser till viss del ganska samma ut med tanke på att vi har barn. Men jag minns innan jag och Robin fick hailey och när vi bodde i Göteborg. Då kunde vi komma på lite alla möjliga roliga saker att göra, vi gick på endel konserter, bla volbeat i malmö som var hur bra som helst. Vi kunde ta in på hotell som låg nära göteborg, endast för att komma hemifrån och njuta av hotellfrukost. Vi var helt enkelt ganska spontana, något som jag blivit lite förälskad i är äldre slott eller herrgårdar som gjorts om till hotell likande fastigheter.
 
Jag goolade på bed and breakfast göteborg och hittade ett supermysigt ställe i mölnlycke som bland annat har Bed and Breakfast, mölnlycke ligger nära göteborg så för er som vill ta er en enkeltrip från vardagen men inte vill åka flera mil bort tycker jag absolut ni skall besöka detta ställe. Förutom bed and breakfast har de möjlighet att ordna med bröllop och nu när julen närmar sig även härliga julbord. Jag tycker absolut att ni skall besöka deras hemsida för att se på de fantastiska bilderna. 
 

Sent godmorgoninlägg

Frureinhold.se / 19 Oktober, 2013 - 11:52 / Vardagen
0 Kommentarer

Men hej allihopa. Nu kan jag landa en stund i soffan innan vi skall åka upp till lilla edet en sväng. Idag skall jag fota lilla mira bland alla löven :D Solen kunde väl hållt sig framme idag med kan jag tycka, men icke. Dock tror jag att jag kan få fina kort ändå :) Jag och hailey är ensamma hemma idag då robin är på jakt, sååå trist, men har man gått och skaffat jägarexamen så får man väl ta och ge sig ut också :p Han sitter mitt i skogen och har det nog jättekallt :p Jag och hailey har allafall varit på dansen nu på morgonen och det gick allt bra, vi övade på uppvisningsdansen lite granna och busade runt. Vi passade även på att åka ner till min syster innan vi åkte hem för att prata lite. Tuva och hailey leker mer och mer vilket är jätteskoj. Det skiljer ju bara 3 år på dom. 
 
Jag sitter även och letar efter lite bönor som kan vara goda :) fick till en riktigt go latte nu till fikat och med lite träning blir det ännu bättre :) Till slut kanske jag är supergrym ;) or not. Men alltid roligt med nya grejer, fråga mig om en månad hur rolig jag tycker att den är då ;) 
Jo men absolut :D 
 

Sovgott

Frureinhold.se / 18 Oktober, 2013 - 23:04 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag och Hailey tog ett bad förut och mysigare än så blir det inte. Jodå, men vi skvätte vatten i hela badrummet, sjöng om båtar och gjorde vågor. Sen la hon sig på min mage och krama om mig riktigt ordentligt. Sån tid med ens barn är ovärderligt, vi myste även ner oss i våra sängar efter och pratade om dagen. Mammas gosetjej <3 


nu sitter den uppe

Frureinhold.se / 18 Oktober, 2013 - 19:26 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är kaffemaskinen uppe och jag har den första koppen i handen. Smakar bra, robin köpte inga speciella bönor denna gången, får väl besöka kahls nästa vecka för lite spännande smaker :) Men jag gillar det jag smakar och även om vi inte använder denna varje gång kanske så finns möjligheten. Jag har nu landat i soffan och robin är uppe och läser för haileybus. Snart börjar idol och det skall bli spännande att höra vad de kommer att sjunga idag :) Jag vill även se på vamp och the originals, hur jag nu skall hinna se allt detta innan jag somnar :D sen har vi 1 kg räkor som skall mumsas också :P
 
Se vad rediga robin köpte, kraaav märkt :D det tar sig !
 

sponsrad video- Leksand Knäckepizza

Frureinhold.se / 18 Oktober, 2013 - 14:23 / Vardagen
0 Kommentarer

Fredagsmys har ätit sig in i sveriges väggar mer och mer för varje år och efter den där chipsreklamen är det definitivt. Fredagar är heliga för oss svenskar och för oss är fredagar = taccos, mys och bra tv. Nu har leksand knäckebröd skapat en tävling där du kan Grädda en knäckepizza och tävla om en smakresa till Italien! Baka din egen knäckepizza och namnge den - bidraget med bästa namn & pålägg vinner.

Kriterierna för tävlingen är väldigt enkla:

Pizzareceptet måste innehålla ett valfritt bröd från Leksands Knäckebröd. Pålägg väljer du själv. När du har gräddat din pizza laddar du upp bilden på vår tävlingssajt på facebook och hittar på ett bra namn på din pizza. Av de 20 bilder som har mest likes den 30/11-13 kommer en vinnare att utses.

Vinnaren utses av en jury från Leksands Knäckebröd och efter kriterierna:
- Smakfullhet
- Kreativitet
- Bästa namn
 
Så kör på, kanske vi ger oss på detta ikväll istället för taccos :D 
//Detta är ett sponsrat inlägg
 
 

Ny kaffemaskin

Frureinhold.se / 18 Oktober, 2013 - 14:09 / Vardagen
1 Kommentarer

Jag är såååå lycklig :D Robin ringde förut och berättade att han köpt en ny kaffemaskin, en sån inbyygd med lite olika finesser. Vet inte så mycket än, men det är en kaffekvarn, steamer och med olika inställningar för temp osv. Får skriver mer sen när jag vet hur den funkar :p Både jag och robin är riktiga kaffedrickare och har ju en mockamaster för vanligt bryggkaffe. Hade en tassimo förut, men tyckte inte den gjorde så gott kaffe tyvärr :/ Sålde den för ett år sedan tror jag. Men denna är alltså inbyggd och kommer sitta ovanför ugnen. Nypris kostar denna 18.000 :- men fick den till ett jätte bra pris :D Ibland är det kul att fynda ! 
 

Trevlig fredag alla

Frureinhold.se / 18 Oktober, 2013 - 10:56 / Vardagen
0 Kommentarer

Vill bara flika in snabbt och önska alla en trevlig fredag, sitter i skolan och har redovisning, känns sådär just nu haha :p tror tyvär att jag kommer få komplitera lite i mitt kodschema, men så kan det vara ibland :) fick godkänt på redovisningen igår vilket är skönt :) en sak att bocka av, sen väntar jag in hemtentamen också, pjuu. Hörs senare :) 
 Edit: blev godkänd även idag så nu är 2 av 3 fixade :D såååå glad :D
kram på er ! 
 

yoga time

Frureinhold.se / 17 Oktober, 2013 - 20:22 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu har jag landat i soffan och skall snart fixa lite kaffe, eller kanske lite honungsthe ?! nä kaffe får det allt bli, även om jag vill tänka sunt och kaffe är faktist inte jätte sunt i för stor mängd så kommer jag ändå dricka min traditionella kvällskaffe :) Yogan gick bra och jag märker att jag verkligen behöver det, dock hade jag mycket svårare idag att komma ner i varv och det märker jag så fort. Jag  blir loj och ofokuserad, kollar på klockan och känner hur pulsen aldrig går ner i vila. Men det är bara för mig att träna :) Imorgon är det fuego och det skall bli kalas skoj :D där går tiden alltid superfort. 
 
 

squat dag 4 och 5

Frureinhold.se / 17 Oktober, 2013 - 13:58 / Vardagen
6 Kommentarer

Igår glömde jag skriva här, men jag gjorde 85 st igår och idag tänker jag knäcka minst 90 st :) Man känner att man orkar mer, men jäklar vad trött jag är när jag gör de sista 10 :p Idag är det även yoga på schemat och det skall bli jättegott. 1 h avslappning, utsträckning och andningsövningar :) Jag som person är väldigt beroende av att komma ner i varv och yoga gör det riktigt gott :) Imorgon är vi bokade på dans fuego så då kan vi ladda upp idag med lite yoga :)
 
Jag måste också dela med mig av denna bilden, jag tycker det är viktigt att säga att jag är allt annat än perfekt. Även om de korten jag lägger upp oftast är från min perfekta vinkel osv, så har jag också dåliga dagar, mååånga sådana haha. Men idag var jag med om något roligt, eller inte direkt roligt, men mitt hår är fint, men jag kunde inte klicka en enda bild där mitt face fastnade utan att se ut som en crazy head :D 
 
 

sponsrad video- About Time

Frureinhold.se / 17 Oktober, 2013 - 11:08 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har en favoritfilm, jag vet inte om ni sett den, men den heter midnight in paris, eller midnatt i paris på svenska. Den handlar om en historieälskande man som får möjligheten att resa i tiden. Han får träffa kända konstnärer, musiker etc. Det stora i filmen är inte att får träffa alla dessa, utan det stora är diskussionen att det var bättre förr. För när han går tillbaka i tiden träffar han personer som påstår att måste varit bättre att leva ännu tidigare osv osv. Hur ofta hör man inte, att det var bättre förr? kan det bero på att man bara ser det som faktist var bra, tex det var bättre konst, det var bättre musik osv osv. Men det fanns lika mycket ''dålig'' konst och dålig musik. Men det är nog lätt att man bara ser det som var bra. Men nog om den filmen, har ni inte sett den så måste ni se den :) Nu vill jag tipsa om en annan film, den handlar om en godhjärtad, men tafatt, ung advokat får veta av sin far att alla män i hans familj kan resa i tiden, beslutar han sig för att försöka använda tidsresorna för att hitta "den rätta", uppvakta henne och starta en familj. Spännande film med liknande upplägg, det här med att resa i tiden, det är nog en dröm för många :) Sen älskar jag Rachel Mcadams, ingen glömmer väl the notebook, snyft. 
 // Detta är ett sponsrat inlägg
 
 

Nya gardiner uppe

Frureinhold.se / 17 Oktober, 2013 - 10:51 / Shopping
1 Kommentarer

Jag glömde visa er igår, men jag satte ju upp gardiner igår efter många om och men. Fick hem paket ifrån jotex men gardinerna var 40 cm för långa :p Men som tur var har vi en gardinaffär precis hemma så in i bilen med hailey och åkte och köpte sån där tejp som man stryker på och vips så var gardinerna upplagda. Hailey satt i soffan och skratta åt mig när jag satt på golvet och strök. Vår strykbräda har gått sönder så får köpa en ny, den har gjort sitt. Då skall ni veta att jag stryker ytterst sällan så det måste vara riktigt dålig kvalité. Men jag är kanonnöjd med gardinerna och jag har även köpt nya kuddfodral som ligger fint i soffan :)
 
Svårt att se kanske på kassa mobilbilder, men ni får en liten bild iallafall :) 
 

Gelnaglar

Frureinhold.se / 17 Oktober, 2013 - 08:17 / Vardagen
0 Kommentarer

Påväg till skolan och det är sååå tråkigt väder, ögonen hänger vid knäna och vägen till thn är lång Haha men nu är det bara att tagga redovisning, har så Goa gruppmedlemmar så de får bli ljuset idag :) 

Måste också dela med mig av mina läckra naglar som jag gjorde igår :) den gråa färgen är lite skimmrig vilken jag gillar :) alla kan vinna

Frureinhold.se / 16 Oktober, 2013 - 20:54 / Vardagen
0 Kommentarer

Asså hur många har inte kollat på denna reklamen och kännt att wow :D jag skrattar nästan varje gång och självklart drömmer även jag om att vinna storvinsten. Vad skulle jag göra med alla pengar, blir man sådär pengartokig och gör sig av med allt direkt eller går det att förvalta dom väl? Jag stod vid ica förut och var nära att köpa en lott, kanske jag skulle gjort det, kanske hade drömvinsten varit hemma hos mig ? :D nä gud så kan jag inte tänka, då blir jag tokig. Vad hade ni köpt om ni vann en massa pengar? Jag hade först och främst betalat av alla mina skulder, alla mina nära och käras skulder och sen skapat sparkonton till mina barn så de aldrig behövde bry sig om det. Den som kom på denna briljanta idén om att bygga ravelli som hus, stor eloge till dig ;)
 
hon är allafall min drömvinst <3
 
 

Still red and still fab

Frureinhold.se / 16 Oktober, 2013 - 20:43 / Vardagen
1 Kommentarer

Hur går det för er med era röda hår där ute? Är det fortfarande rött och levande? Jag vet hur jobbigt det är när färgen rinner ut och det känns som all lyster är borta. Men ni glömmer väl inte att revlon färgbomb är lösningen till alla dessa problem :D Mitt  hår är fortfarande fyllt av lyster, färg och glans. Jag hoppas ni frågar om ni undrar ngt, jag är långt ifrån expert på hår, men jag kan endel och sen har jag många fina vänner som är riktigt duktiga på hår :) Jag la på ett filter på denna bilden så det ger inte färgen den rätta nyansen :) men det är nästan såhär :D 
 

svarta pumps

Frureinhold.se / 16 Oktober, 2013 - 14:46 / Shopping
0 Kommentarer

jag fick nyss hem dessa skönheter och de är minst sagt små i storleken. Jag får gå in i dom innan jag tar ut dom på en svängom. Det är så konsigt med storlekar, vissa 39 är så stora att det glappar och vissa 38, som dessa är som 37:or. Men men bara att ta på sig strumpbyxorna och tralla runt här hemma :D
 
 

sponsrad video-Byt namn till Klaus-Heidi och starta på nytt i Berlin

Frureinhold.se / 16 Oktober, 2013 - 14:08 / Vardagen
1 Kommentarer

Som ni vet älskar jag att resa och har åkt med lite olika bolag genom åren. Jag minns inte till vilken resmål jag åkte sist gång jag åkte med lufthansa. Men tror det var till mexico, när vi mellanlandade i london. Anyway jag har hört mycket gott om lufthansa och jag älskar deras jätteplan. Har kikat runt lite på deras hemsida och såg denna underbara bild, det är ju inte jobbigt att flyga om man gör det i första klass ;) 
Det är synd att det kostar så otroligt mycket att åka förstaklass, självklart finns det billigare bolag, men jag har hört sånna sjuka priser :p Men nu måste jag dela med mig av en rolig grej som lufthansa skall köra på :)
 
Sverige tillhör de länder där medborgarna byter namn oftast, enligt Patent- och registreringsverket (PRV). Samtidigt är Berlin en av de städer som växer snabbast i popularitet bland svenskarna. Därför vill Lufthansa se om det finns någon svensk som älskar Berlin så mycket att hen kan tänka sig att byta namn för att få starta ett nytt liv i staden. 
 
Precis som New York varit historisk har Berlin nu blivit en nybyggarstad dit folk reser för att starta på nytt och nå framgång. Hur det faktiskt är att börja om på nytt i Berlin vill Lufthansa nu studera närmare. Den som först byter namn till Klaus-Heidi och förser juryn med bevis på detta ihop med den bästa motiveringen vinner allt som behövs för att starta ett nytt liv i Berlin, inklusive lägenhet med betald hyra i ett helt år. 

Aktiviteten som går under namnet ”Är du Klaus-Heidi?”, finns på sajten Klaus-Heidi.se och kommer att pågå till den 28 november då flygbolaget hoppas på att kora en vinnare som bland annat kan visa upp namnändringen till Klaus-Heidi i form av ett giltigt registreringsutdrag från Skatteverket. Namnet är en sammanslagning av två vanliga tyska namn och signalerar att tävlingen är öppen för alla: hon, han och hen. 

Enkelbiljett och betald lägenhet i svenskarnas nya favoritstad 

Precis som när man bokar en flygresa med Lufthansa ingår även här en hel del extra i priset – minst sagt! Vinnaren Klaus-Heidi, flyger direkt med Lufthansa från Arlanda. På flygplatsen i Berlin hämtas Klaus-Heidi av en taxi och körs till lägenheten, där hyra, hemförsäkring, el och vatten är betalt för ett helt år. Dessutom får Klaus-Heidi en mängd andra förmåner som gör det enkelt att leva det ljuva livet i Berlin, där över 3 000 svenskar redan är bofasta. Det ingår också en intensivkurs i tyska så att Klaus-Heidi får chansen att behärska språket. 2/2 

Även alternativ för den försiktige 

På sajten Klaus-Heidi.se kommer Lufthansa även att erbjuda rabatterade biljetter till samtliga destinationer i hela Lufthansas globala nätverk. Där erbjuds också möjligheten att byta namn på Facebook för ytterligare rabatt.

Aktiviteten startar den 11/10 2013 och pågår till den 28/11 2013 då förhoppningsvis någon har visat upp ett giltigt registerutdrag från Skatteverket med förnamnet Klaus-Heidi.
// detta är ett sponsrat inlägg

4.5 h

Frureinhold.se / 16 Oktober, 2013 - 13:52 / Vardagen
0 Kommentarer

Vilken morgon, jag satt i morse i närmare 4.5 h och skrev på uppsatsen som skall in 1 nov. Jag är verkligen trött i huvudet och med min lilla förkylning som smygit sig på gör det inte saken bättre. Jag tog allafall en paus och åkte till stallet. Tog en lugn tur med charisma och sen hem till duschen en låååång stund. Jag ljuger om jag säger att den inte var sååå gott. Nu blir det lite mera plugg innan jag skall hämta haileybus, jag väntar också en massa roliga paket idag så nu får gärna posten komma också :D 
 
Härligt ren spegeln är också ;) spegel är såååå bra när man har barn som älskar att talla på den och göra små munnar lite här och var :) 
 
 

Inspirera

Frureinhold.se / 16 Oktober, 2013 - 07:03 / Vardagen
0 Kommentarer

Som många av mina läsare redan vet är att jag är en väldigt glad, sprallig, positiv och energispridande duracellkanin, såklart inte alltid, men oftast. Jag älskar att inspirera andra till att må bra, jag läser om så mycket så mycket elände. Flickor som går i boet på fake fotografer som lovar guld och gröna skogar, tjejer som sups fulla och blir brutalt våldtagna utan någon respons ifrån myndigheter. Men hur kan jag eller ni få dessa flickor även pojkar att inte hamna i situationer som dessa? Hur kan vi inspirera unga flickor att de duger som de är, att de inte måste ta av sig sina kläder för att bli accepterade. Att de inte skall lyssna när folk försöker trycka ner dom med elaka ord och handlingar. Hur får vi ungdomar att vända ryggen till och gå dit solen lyser istället för i skuggan? Jag önskar vi kunde måla hela världen i regnbågens fäger och ha en värld där alla är glada, alla krigen är slut och ingen skall behöva vara rädd mer. Jag satt imorse och kollade på Nellies medverkan i Jenny strömstedts tvtid på tv4. Jag har sagt det förut och säger det igen, vilken tjej, helt otroligt vilket engagemang och hjärta den tjejen har. 
 
Stor problematik i dagens samhälle är allt hat som sprids över nätet. Det som skrämmer mig mest är vuxna människor som beter sig som idioter och skriver det ena efter det andra till varandra, öppet på tex facebook och som anonyma via forum etc. Vad ger det för bild vidare till våra barn? Om jag som mamma sitter och snackar skit om ngn as cool 13 åring på tjörn utan att ha ett enda belägg till de orden jag säger. Klart mitt barn kommer säga samma sak. Det är samma sak som de svarta i USA från kolonialismen och framåt. När svarta var ett djur, eller nästan mer som en inflamerad blindtarm. Jag har sett så många filmer från denna tiden där vuxna människor skriker glåpord som negerjävel osv osv, barnen står brevid och tar såklart efter. För det är precis vad barn gör, de tar efter oss vuxna. Så hur kan vi tro att våra barn skall agera på ett bra sätt om inte vi gör det? Hur skall vi se ljust på framtiden när vi lever i ett mörker?
 
Snälla alla föräldrar och ungdomar som läser min blogg, snälla sprid glädje, skapa glädje och njut av livet, skapa ett liv som gör dig lycklig, det är aldrig försent att göra en förändring <3 kram på er !
 
 

Squat dag 3

Frureinhold.se / 15 Oktober, 2013 - 20:12 / Vardagen
3 Kommentarer

Japp, idag blir det ingen actionbild, känns lite tråkigt att se på :) men jag gjorde 85 st idag, det känns som man är starkare, men också att benen är lite möra. Imorgon blir det nog en vilodag ifrån squatsen och bara ridning. Jag red en tur i morse, men en väldigt lugnt ridpass :) Jag känner en lättare infektion i kroppen så får vara försiktig :) På torsdag är det yoga och sen dans på fredag så får ladda inför det :) Jag vill tipsa om att squats hjälper inte bara till att få rumpan ett par cm upp :) den hjälper även mage, ben, axlar osv. Här kommer en bild på min mage, inga synliga magrutor, men någonstans där under göms dom :) Minns ni i våras när jag haft magsjuka 2 ggr? då såg jag dom för ett par dagar ;) nä fy, uch vad dåligt jag mådde då när kroppen urholkades som den gjorde då. Inga mera magsjukor ! 
 

Stylebystella.se

Frureinhold.se / 15 Oktober, 2013 - 19:20 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag måste återigen visa hur ursöta mössor min svägerska designar. Hon har alla möjliga barnprodukter och framförallt till de allra minsta. Hade hailey varit mindre hade jag köpt mängder av dregglisar och napphållare. Ursöta, sen älskar jag deras våtservetteshållare, funktionen är oslagbar :) Hon syr även mössor till vuxna, så gå in och ta er ett kik :) snabb leverans och med riktigt bra kvalité. Det sker heller ingen massproduktion av de olika varorna så man kan mer eller mindre kalla det limited edition :D Det gillar jag nog allra mest :) Hemsidan hittar ni HÄR !
 
 
 

sponsrad video- Arla Idrottshjältar

Frureinhold.se / 15 Oktober, 2013 - 14:28 / Vardagen
0 Kommentarer

Snart är det dags för OS igen, någon mer än jag som är taggad? jag är som ni alla vet en riktigt sportfanatiker och hade jag missar aldrig ett spännande mästerskap. Jag satt senast i helgen och kollade om inte vinterstudion börjar snart. Det är både min och robins höjdpunkt varje år, hela helgen och en massa skidor. Om inte Hailey blir lika tokig som hennes mamma blir jag förvånad. Hon satt förra veckan och frågade om vi inte skulle kolla på hockey ; ) det är mammas tjej det. Ikväll är det fotboll och även om zlatan är avstängd hoppas jag på en riktigt bra fotbollsmatch. Ingen glömmer väl bragden i berlin? jag, dum som jag var, stängde av tv när sverige låg under med 3-0, jag var nog bitter i över 1 vecka efteråt. Men åter till Vinter OS i Sojti. Inför OS i Sotji lanserar Arla podcast-appen Arla Idrottshjältar. Där kan du lyssna på nio OS-deltagare som berättar om sina med- och motgångar. Men bara om du själv rör på dig. – Appen är en del i vårt samarbete med SOK för ett friskare Sverige. Vi vill på ett roligt sätt motivera svenska folket till att röra på sig, säger Niklas Larsson, mjölkansvarig hos Arla Foods.

Nio svenskar som har deltagit eller kommer att delta i OS ger dig en inblick i sina liv. Likt Sommar i P1 får du ta del av deras egna historier där de i intervjuform berättar om med- och motgångar, hur de lyckas ha familj samtidigt som de tränar 20 pass i veckan, vad som är viktigt att tänka på när man tränar på elitnivå, kost och livet efter OS.
Appen är gratis och du kan lyssna på vilka avsnitt du vill, men bara om din telefon är i rörelse. Det spelar ingen roll om du promenerar, tränar på gym, springer, cyklar eller åker skidor. Det viktiga är att du rör på dig. Du kan själv välja om du vill lyssna i ett så kallat Live-läge under tiden du motionerar eller om du istället vill spara tiden och lyssna när det passar dig. Varje minut av träning motsvarar en minuts lyssnande.

Dessa Idrottshjältar möter du i vår podcast:
- André Myhrer, alpint
- Viktoria Helgesson, konståkning
- Anna Holmlund, skicross
- Kim Martin, ishockey
- Anders Gustafsson, kanot
- Tomas Gustafson, skridsko
- Jonas Bergqvist, ishockey
- Mattias Sunneborn, längdhopp
- Ulrika Knape-Lindberg, simhopp
// Detta är ett sponsrat inlägg
 

Hur går det??

Frureinhold.se / 15 Oktober, 2013 - 13:55 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag fick så god respons på facebook och på instagram angående utmaningen att köra squats i 100 dagar :D Det är dag 3 för mig nu och kanske dag 2 för någon? Det är aldrig försent att anta utmaningen så kör på :D Skriv en kommentar eller maila mig så lägger jag gärna upp en bild på dig före och efter. Eller bara en länk till din blogg så mina läsare kan följa din resa :D Kör bara kör, jag hejar på er/dig. Jag har precis ridit en tur på charisma, och om en stund är det dags för dag 3 av squat. Idag skall jag fixa 100 st :) Glöm inte att kolla på instruktionsvideon så att ni inte belastar fel. Som med all träning är det viktigt att inte belasta fel :) Jag är absolut ingen expert på squat, så därför kollar jag runt på youtube och försöker kolla i spegeln hemma så att jag gör rätt :) (Mail:Jenniferreinhold88@gmail.com)
 
 

Härlig morgon

Frureinhold.se / 15 Oktober, 2013 - 12:46 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi påväg hem från stallet :) Hailey är ledig idag och vad passar inte bättre än en morgon ihop med hästarna och Madde :) Hailey fick rida ihop med Madde på Gullan. Hon var så stolt och sin nya hjälm hade hon på sig :D 


Big city life

Frureinhold.se / 14 Oktober, 2013 - 18:39 / Vardagen
0 Kommentarer

Inte direkt, men jag vet inte hur många gånger jag kommer på mig själv älska staden jag bor i. Jag har bott på många olika ställen på västkusten och där ja trivts allra bäst är nog när vi bodde i gbg, både i sannegården och när vi bodde vid redbergsplatsen. Jag misstrivdes egentligen inte i uddevalla, men jag kände mig aldrig riktigt hemma med att bo så på landet. Sommaren var jätteskön med havet osm granne, men jag saknade alltid stadslivet, lukten och atmosfären. När vi köpte huset i kungälv kände jag direkt att här kommer jag att trivas. Jag kan gå till centrum, fika, shoppa osv. Jag har gbg ett stenkast iväg och det är jag nog mest glad över, kunna ta bilen eller bussen till stan på mindre än 15 minuter. Jag kommer nog alltid att bo kvar i kungälv, det känns så nu allafall :) Jag är i grund och botten en stadsmänniska, helt klart. När jag bodde i lödöse drömde jag alltid om något mer, jag kunde inte tro att detta var allt. Jag är en människa som alltid strävar efter nya mål och nya steg i livet. Som det står i bio, jag nöjer mig sällan med lagom, det är sån jag är. Visst nu är väl inte kungälv så jäkla mycket stad och storstadsliv. Men jag hade nog inte velat bo i centrala gbg som jag gjorde förut med små barn. Men jag är väldigt nöjd över att ha det nära :)
 
 

nytt till vardagsrummet

Frureinhold.se / 14 Oktober, 2013 - 14:07 / Shopping
0 Kommentarer

Igår satt jag på jotex och handlade lite nytt till vardagsrummet, både jag och robin var eniga om att vi måste börja ta tag i renoveringen nu och byte va gardiner och nya kuddar var ett måste :D Nu skall jag bara komma på vilka färger jag skall ha på väggarna och så måste vi få köpt en ny soffa :) kommer ju aldrig till skott att sätta ut våra soffor vi har nu på blocket. Så ikväll kanske jag får fixa detta. 
Älskar dessa ljusa färger med inslag av lila och rosa :) 
 

Dag 2

Frureinhold.se / 14 Oktober, 2013 - 13:14 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu kör vi dag två, jag är verkligen en utmaningsmänniska och man ser så tydligt på kroppen att det finns mycket att göra. När man tappat vikt, speciellt efter grav blir huden lite slapp och min har verkligen blivit det. Idag gjorde jag 20x4 vilket blir sammanlagt 80 st. Jag tänkte köra samma intervall i eftermiddag :) Jag snackade med syster förut med och har planertat veckans träningsschema. Jag rider idag, imorgon och ons sen har vi yoga på tor och dans på fredag :) späckat schema, sen har jag två redovisningar på tor och fredag :) måste börja förbereda mig inför dom också :) KOmmentera gärna om ni är med på detta med 100 dagar, låt oss peppa varandra :D
 
Är jättenöjd med mina nya baggy träningsbyxor :) supersköna! För er som inte vet hur ni skall få till det med hur många ni vill göra osv, kan följa detta schema :) finns säkert flera scheman om ni söker på google, men om ni inte orkar googla fram det har ni ett här :) Lycka till alla !
 
 

sponsrad video-Rädda Barnen

Frureinhold.se / 13 Oktober, 2013 - 22:36 / Vardagen
0 Kommentarer

varje dag, varje timme, varje minut, varje sekund blir barn utsatta för våld. Sexuella övergrepp är för vissa en skrämmande vardag och varje gång rubrikerna trycks i tidningen får jag fruktansvärda rysningar och mår riktigt riktigt dåligt. Jag skrev en uppsats på gymnasiet i trean om trafficking som jag fick väldigt bra betyg på. Läraren sa att det syntes hur jag lagt ner tid och research kring ämnet. Jag besökte världkulturmuseet som hade en utställnig och jag gick med tårarna pressandes mot min ögonglob hela tiden. Jag vill prata om det lika mycket som jag bara vill ställa mig och skrika. Vem kan utsätta barn mot sånt fruktansvärt lidande? vem kan utsätta ngn för sånt lidande, jag förstår verkligen inte. Barn utsätts för brott där de skall känna sig som tryggast, i hemmet. 
 
Barnkonventionen säger klart och tydligt att alla barn har rätt att skyddas mot våld, sexuella övergrepp och kränkande behandling. Men verkligheten ser ibland annorlunda ut. Varje dag utsätts barn för övergrepp av en vuxen de borde kunna lita på. Vi vill uppmärksamma situationen för barn som upplever våld och sexuella övergrepp och vi kräver att samhället tar större ansvar för att stärka barns rättigheter, både här hemma och i resten av världen. Över 200 miljoner barn utsätts för sexuella övergrepp världen över. Varje år. Och bara i Sverige polisanmäldes förra året över 3000 misstänkta våldtäkter mot barn.

Samtidigt är mörkertalet stort. Sexuella kränkningar och övergrepp är ett känsligt och många gånger tabubelagt ämne. Hot eller skamkänslor gör att många barn aldrig berättar för någon utan bär övergreppet som en tung hemlighet inom sig. Med den här kampanjen vill rädda barnen öka kunskapen om sexuella övergrepp mot barn, sätta press på samhället att förbättra stödet för de som utsatts och samla in pengar till deras arbete i Sverige och i världen. Rädda barnen är beroende av privata givare och företagsgåvor för att kunna fortsätta kampen för att alla barn ska få en trygg och hälsosam uppväxt, fri från våld och övergrepp. 

Vad gör då Rädda Barnen?

De arbetar för att inga flickor eller pojkar ska utsättas för sexuella övergrepp och att samhället ska ge ett tryggt omhändertagande till de barn som har utsatts.

Deras förebyggande arbete handlar till stor del om att förändra attityder och beteenden. Bland annat genom informationsspridning och samtalsgrupper kring könsroller, maskulinitet och barns/kvinnors rättigheter och position i samhället. De arbetar också för att fler länder ska lagstifta mot sexuella övergrepp och bygga samhällssystem som tar hand om barn i riskzonen.
 
// sponsrat inlägg 

Squat dag 1

Frureinhold.se / 13 Oktober, 2013 - 20:45 / Vardagen
8 Kommentarer

In action :) dag 1 av 100 , 60 st gjorda igår :) Jag motiveras så mycket mer av utmaningar om jag delar med mig av dem till er :) Kanske är det ngn av mina läsare som är på och vill köra också? Jag fick med mig min syster på detta och skall min sann ringa henne sen och kolla hur det gick igår :) Vi körde ju yoga först igår och sen när jag kom hem fick det blir Squats, har ju inte kollat ngt direkt schema, men körde 20x3 med 10 sekunders paus. Får läsa in mig lite mer idag och sen bara köra :D Någon som hänger på?? 

Yoga och utmaning

Frureinhold.se / 13 Oktober, 2013 - 20:17 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu har dagen gått och jag har inte varit här inne på hela dagen, känns nästan lite konstigt. Jag som alltid brukr vara aktiv på ngr inlägg per dag. Men icke idag, dock har jag haft sån irriterande huvudvärk hela dagen så det har nog gjort sitt. Sen har jag haft späckat schema som alltid och det gör ju sitt med. Började dagen med en långpromenad, kände att jag verkligen behövde komma ut och få i mig lite luft. Robin och hailey gick såklart med, dock med hailey i vagnen. Sen var det bara hem, duscha och göra mig iordning för kalas. Men medan hailey sov passade jag på att svänga ner till sjukhuset en stund också. Kalaset var supermysigt då det bara var robins två bröder med familjer, lugn och med massa gott att äta. Hailey, tuva och Lila är nästan jämngamla och de kommer garanterat ha kanon skoj ihop framöver. Vi pratade lite om tomas nya båt pch om johans nya musikstudio. För er som inte vet är robins bror johan jätte duktig musiker med flera låtar som legat i top i sverige. Tidigare när han var mer rapartist kallade han sig form one, men nu heter han helt enkelt Johan Reinhold, ni borde söka på honom ! 
 
Nu på eftermiddagen kvällen har jag och jessica varit på yoga och det var helt okej. Grymt bra avslappningsövnignar och jag tror att ju fler gånger vi går ju bättre blir det. Vi har även antagit utmaningen att göra squats varje dag i 100 dagar :D Det var ensam mamma söker johanna T som tipsade om detta och det måste vi ju bara köra på :D tänkte ta förebilder och sen se vilken skillnad det kan göra :) 
Denna videon var också peppande :)

höstkort

Frureinhold.se / 12 Oktober, 2013 - 16:48 / Vardagen
3 Kommentarer

Här kommer lite snabba kort från idag :) 
 

Höstkappa

Frureinhold.se / 11 Oktober, 2013 - 20:45 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag hade jag på mig min gamla höstkappa idag som jag köpte för jag tror 2 år sedan. Det är en kort tid på året som jag kan använda den, men idag var en sån dag. Jag minns när jag köpte den med lite gossip girl inspiration och jag tycker minst lika mkt om den idag. 
Idag var den bästa terapin för att släppa tankarna helt och bara andas. Ridning för mig har alltid varit sån, även när jag mått som sämst har hästarna fått mig att stänga av hjärnan helt. Det är märkligt ändå, men hästar är helt fantastiska djur och de två stona som jag rider nu är top 3 bästa och mest underbaraste hästarna jag ridit. Livia står på första plats men sen kommer gullan och charisma. Idag var det charisma som fick sig 45 minuter träning. Vi körde mycket skritt i lugnt avslappnat tempo och sen skänkelvikningar, hon har lätt att stressa upp sig lite för att hon vill så mycket så det är bra att jobba på :) 
Sen har jag varit nere på sjukhuset, måste ge eloge till avd 7 åter igen <3
 
 
 

Denna är till dig

Frureinhold.se / 11 Oktober, 2013 - 15:05 / Vardagen
0 Kommentarer

 

Svarta pumps

Frureinhold.se / 11 Oktober, 2013 - 11:07 / Shopping
0 Kommentarer

Jag har ett måste i min garderob, ett par svarta pumps. Det känns som ett måste för olika event, både till jobb, men även till fest. Jag såg på members.com att de sålde ut nelly shoes och fyndade ett par svarta pumps för 99 :-. Det fanns såklart ännu fler skor att fynda men det fick räcka med ett par nya svarta pumps. Så är ni i behov av nya skor så gå in på members :) har ni inte en invite får ni säga till :) kram kram
 

sponsrad video- ACO D-vitamin

Frureinhold.se / 11 Oktober, 2013 - 10:01 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har alltid haft problem när vintern kommer, tröttheten kryper på samtidigt som dagarna blir allt mörkare. Jag vet inte hur många gånger jag varit hos läkaren för att kolla blodvärde etc etc. Mamma har tryckt i mig lite extra apelsiner, men inget har fungerat så som jag velat att det ska. Jag har ätit D-vitamin tillskott i några år nu, året om för att bygga upp en bra halt av D-vitamin inför den mörka delen av året. Jag kan med handen på hjärtat säga att det fungerar. För inte så längesedan skrev livsmedelsverket att alla borde äta tillskott av D-vitamin för det går inte att få i sig en tillräcklig dos via kosten man äter. Så många år som jag tjatat till många i min närhet att de borde äta med D-vitamin och de har blundat och levt i tron att de får i sig tillräckligt. Nu vet jag flera som börjat äta extra tillskott och jag tror att de kommer känna sig piggare och att vintern blir något lättare än tidigare år. Jag har precis köpt ACO D-vitamin tuggtablett med jordgubbssmak, kändes precis som när man liten och fick en sån där vitaminbjörn : ) Till och med Robin har börjat ta en om dagen nu och jag tror det kommer göra så gott för honom :) 
// Sponsrat inlägg 
 

Det är tyst

Frureinhold.se / 10 Oktober, 2013 - 22:15 / Vardagen
0 Kommentarer

När lugnet från dagen lagt sig är det bara tyst, djupa andetag, blandat med ett dåvt pip ifrån korridoren. Mamma sitter i hörnet av rummet, med jobb, jobb och jobb. Jag ligger i sängen och tankarna går. En sköterska kommer lite då och då, vilka eldsjälar det finns på detta sjukhus. Jag önskar kunna ge dom mer och lite till, de gör ett fantastiskt jobb. Dagen har varit lång, men ändå känns det som tiden rusat, när kom vi hit, igår eller var det idag? Alla kommer vi att ligga här, eller kanske inte just här, men på något sätt är det hit vi alla kommer att gå. vissa alldeles för tidigt och vissa lever ett långt härligt liv. Men trots att livet varit långt gör det ändå så fruktansvärt ont. Att snart veta att vi inte kommer ses mer, det blir så definitivt. Hur säger man farväl och vad händer när hjärtat slutar slå? Får jag någonsin se dig igen. Tårarna rinner längst kinderna, även om jag vet så kommer jag aldrig att förstå. Detta är väldigt personligt och jag vet egentligen inte om jag borde skriva ner allt detta här. Men min blogg är väldigt personlig och jag antar att det är just det som min blogg är till för. Att få skriva, skriva och ännu mera skriva. 
 
 

En dag på sjukhuset

Frureinhold.se / 10 Oktober, 2013 - 16:53 / Vardagen
0 Kommentarer

Kl 07.00 vaknade jag av ett samtal från pappa, jag har varit här hela dagen och kommer vara kvar här ett tag till. Ni får stå ut med dålig uppdatering, det blir bättre imorgon hoppas jag ❤️
Tack till er som hört av sig <3

En annan start på denna dag

Frureinhold.se / 10 Oktober, 2013 - 10:06 / Vardagen
0 Kommentarer

Det är tur vi har varandra ❤️


Härligt trött

Frureinhold.se / 09 Oktober, 2013 - 20:35 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu har jag duschat bort allt svett och sitter i soffan med en skål musli :) danspassen är bara så sjukt roliga, idag hängde vi med så mycker mer än förra veckan och det var riktigt skojigt :) älskar när man får lov att släppa ut den inre divan utan att ngn stör sig :D Dansledaren är också helt sjukt grym :) På söndag skall vi köra yoga och det skall bli jätte intressant, solhälsning hit och kissande hunden dit :D Jag har även hunnit med 45 minuter ridning idag med, så nu är kroppen riktigt mör och go :) jag måsye göra ngt åt min rumpa haha :p den är som en svingande vattenbalong typ :p Den har liksom inte pallat viktnedgången efter grav och inte alls sig lik. Får se om den rättar tills sig ngn gång :) vill inte ha mindre, men kanske lite fastare :) 
 
tittut :D 
 

Svar på kommentar

Frureinhold.se / 09 Oktober, 2013 - 15:41 / Vardagen
0 Kommentarer

Det jag menade var att det är fint i gamla stadsdelar, tex på Rhodos gamla stan hur fint som helt, samma som Almunecar och deras gamla stadsdelar, jättefina. Skall bli kul att gå runt och strosa bland de gamla gatorna :) Trodde jag var tydlig när jag skrev det men jag upprepar igen :) hoppas du anonym fick det svaret du sökte :) 
 
Utdrag från det kommenterade inlägget :)
För er som varit på Rhodos vet hur fint det är i gamla stan där och jag tror det är minst lika fint här :) 

gellack

Frureinhold.se / 09 Oktober, 2013 - 14:47 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag måste åter igen hylla gellack, jag är helt såld och kommer aldrig sluta med dessa helt amazing lack. Inte nog med att det sitter och ser färscht ut i 3 veckor, så gör de naglarna längre och mycket mer tåliga för tillstötningar etc. Jag får var tredje klippa av mina naglar innan jag får dom målade igen. Så för er som också vill ha fina, fräcka och slitstarka naglar utan att det flagnar efter 1 dag gå till närmaste salong och fixa era naglar. Johanna som håller till på hårstunden gör så himla fina naglar så för er som bor i lilla edet kan vara lyckliga. Hon tar 320 :- för gellack, värt varenda krona :) 
 

Studentresa bokad

Frureinhold.se / 09 Oktober, 2013 - 14:09 / Vardagen
2 Kommentarer

Pappa var här igår och visade ett sånt himla fint hotell i Amunecar som ligger i spaninen nära malaga. Mamma och pappa var i Almunecar för inte så längesen och de tyckte att det var en jättemysig liten by :) De hade ett jättebra erbjudande nu på booking där ett hotell med bara sviter. Storleken är ifrån 80 - 200 kvadrat, vi kommer att bo i de som är 80 kvadrat. Men av det vi sett på bilderna är det kanonfint. Hela området verkar så himla fint och de ligger nära gamlastan :) För er som varit på Rhodos vet hur fint det är i gamla stan där och jag tror det är minst lika fint här :) Jag älskar verkligen historia :) Anyway denna resa kommer inte att ske förän juni nästa år, när jag tagit examen. Så det blir en lång väntan, men ännu mer taggad att bli klar med skolan nu. Vi har ändå lite att se fram emot innan dess, sälen v 3 och lite andra småtripper :) 
Det blir jag, robin, hailey, mamma, pappa, jessica, mikael, tindra och tuva :) Planen är att åka över midsommar, känns som en tradition att vara borta över midsommar, inte första gången :) 
 

Appletv

Frureinhold.se / 08 Oktober, 2013 - 20:59 / Vardagen
2 Kommentarer

Jag verkligen älskar vår Apple tv, enkelt och smart. Framförallt när netflix ligger så man streamar direkt utan konstigheter :) Apple slutar aldrig leverera grymma produkter :)


Stressorer som påverkar hälsan

Frureinhold.se / 08 Oktober, 2013 - 12:01 / Vardagen
0 Kommentarer

Hälsa är ett hett ämne hela tiden, allafall i min värld jag lever just nu. Vi blir allt fetare, vi rör på oss mindre, vi äter konstigare och pressar oss ut i fingerspetsarna för att få vardagen att gå ihop. Jag måste ju hinna, äta, träna, blogga, instagrama, vara social mot mina vänner, vara världens bästa mamma, fru etc etc. Jag tror många känner igen sig. Alla dessa måsten, mitt i allt detta skall man även hinna med att leva. Vem lever jag för och hur lever jag mitt liv, gör jag det på ett sätt som jag faktiskt vill? jag tänkte dela med mig av ett par stressorer som påverkar hälsan
  • Social oordning
  • fattigdom
  • samhällsförändingar
  • tragedier
  • sysslolöshet
  • flyttning
  • känna sig onyttig
  • mobbning
  • livskriser
Detta känns som punkter vi alla kan känna igen sig i, allafall någon gång i livet. Men visst är det intressant när man ser på samhället idag, vi mår allt sämre, både fysiskt och psykiskt och ändå tuggar vi liksom bara på. Mängden antidepressiva medel har ökat markant och följdsjukdomarna på det rullar på i en väldig fart. Sen självklart kan man känna igen sig i dessa punkter men ändå känna att man mår bra. Det går också, men det handlar om att man har en känsla av sammanhang, du har kontroll över din situation och du vet hur du skall hantera den. Det är en dröm för alla tror jag, att ha kontrollen. Genom att skapa en meningsfullhet, en hanterbarhet och delaktighet gör att du lättare kan ta kontrollen över en situaion. 
 
kram på er alla och ta hand om er ! 
De som inte tror att den har tid med fysisk aktivitet måste förr eller senare avsätta tid för sjukdom
 

genvägen till rött hår

Frureinhold.se / 08 Oktober, 2013 - 10:23 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag får ofta frågor angående min hårfärg, senast förra veckan skrev en tjej och undrade hur jag kunde hålla mitt hår så rött. När man färgar håret rött måste man förstå att inget rött hår kan fortsätta vara så rött som när man färgat om man inte hjälper håret. Det är egentligen inte speciellt svårt om man bara vet hur man skall göra. Jag tvättar alltid mitt hår med schampoo 2 ggr, massera ordenligt och sen handukstorkar jag mitt hår så de inte är för blött. När jag lägger i revlon färgbomben (500) är det viktigt att håret är handukstorkat så inte håret har för mkt vatten. Vatten spär ut bomben och effekten blir inte lika bra som man vill. Jag låter bomben sitta i ca 5 minuter i en toffs så inte något vatten kommer åt håret. När jag sköljer ut masserar jag också så att det inte blir några fläckar i hårbotten, rött har en tendens att färga av sig riktigt mycket. Sen till sist slänger jag alltid i balsam för att sluta hårstråna. Mitt hår är ca 3 veckor gammalt och det ser fortfarande helt nytt och fräscht ut :) Lycka till alla höstigt fina röda hår där ute !
 
 


 

Godmorgon i regnet

Frureinhold.se / 08 Oktober, 2013 - 08:43 / Vardagen
0 Kommentarer

Fy idag vill man dra ner gardinen och hoppas att det är sol när man drar upp dom igen. Jag lämnade Hailey nyss och skall sätta mig och greja med mina skolarbeten. Det är endel kvar bland annat ett examensarbete som är ganska tungt, men även lite labrationer och artikelseminarier. Man känner att man lever i slutet av en kurs, de är alltid mycket då som skall examineras men försöker att förbereda så mycket som möjligt :) det är allafall ingen träning idag så det blir en riktigt lugn dag. Skall åka och kolla på madde sen när hon tränar och det skall bli kul :) så himla lärorikt att studera bra tränares träningar :) Idag är det peter eriksson som står på schemat, så kul att se vad gullan visar upp idag :D Båda hästarna är verkligen i form och riktigt fina !
 
Nä nu får det bli lite nytta gjort :)
 
 

Statistiken skjuter i höjden

Frureinhold.se / 07 Oktober, 2013 - 23:32 / Vardagen
0 Kommentarer

Helt otroligt vad många som kom in och läste mitt inlägg om fetma, roligt att se, våga gärna kommentera också. Motivera och kom med egna tankar kring ett hett ämne. Jag slänger upp en sån go bild från helgen, tidig morgon och Hailey har nyss kommit in från sitt rum, fått välling och somnat om ;) härlig ställning, benet på pappa :p


Träning

Frureinhold.se / 07 Oktober, 2013 - 19:50 / Vardagen
2 Kommentarer

Jag kikade på Nellies blogg precis på det nya avsnittet i hennes serie. Hon provade på träning ihop med henne faster som är utbildad PT. Jag minns när hon la upp en instagrambild från inspelningstillfället och det blev rena rama kriget i kommentarsfältet (som det nästan alltid är, pga alla avundsjuka nötter). Det var det enda efter det andra att det är fel att träna på gym, bla bla bla. Jag måste tillägga lite i det otroligt osmarta resonemanget. Ni har helt rätt i att man inte får lov att teckna gymkort när man är 13 år, tror gränsen går på 15 eller 16 år. Men det finns vissa gym som tillåter att ens barn får prova på träna ihop med ens föräldrar. Men det hör inte till saken, gym eller ej. Alla människor, stora som små behöver röra på sig. Herregud, hailey är 2 år och går på dans. Det är hennes träning, Tuva är 5 år och går på gymnastik, Tindra är 9 år och går på dans och teater. Barnen i området som är runt 9 år går på fotboll, hockey, ridning, innebandy etc etc. Inte har de ngr extra armar eller stannat i växten. Vi svenskar rör på oss allt mindre och barnfetma har ökat otroligt mycket. 

’’Fetma ökar bland barn och ungdomar i Sverige. Ca 20 - 25% av ungdomar i 10-årsåldern i Sverige är överviktiga och drygt 3% lider av sjukdomen fetma. Barn med fetma utvecklar insulinresistens, blodfettrubbningar och leverpåverkan. Prognosen för barn med fetma och övervikt avseende möjligheten att utan behandling bli normalviktiga som vuxna är idag dålig; ca 80% av de barn som i 6 - 7-årsåldern är överviktiga eller lider av fetma är fortfarande överviktiga eller feta i de sena tonåren.

Tidig fetmautveckling är allvarlig för den framtida hälsan. Medellivslängden sjunker ju tidigare under vuxenåren som fetman har detekterats. Vid BMI 45 vid 20 års ålder sjunker den genomsnittliga kvarvarande levnaden med 13 år. Flera studier styrker också att fetma är en väsentlig faktor för cancerutveckling. Sammanfattningsvis kan man med fog betrakta barn- och ungdomsfetma som en ny folksjukdom’’


Ändå sitter barn bakom sina instagramkonton och hetsar andra barn att inte röra på sig ?! hoppas ni föräldrar som läser min blogg tar ut era barn och leker med dom, försöker aktivera dom den mån det går. Jag vet att många aktiviteter kostar mycket pengar. Men det fina med det är att det finns så mycket roligt att leka med ute i skog och mark. Vi är allt mer självupptagna idag och det går ut över våra barn. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder :)

 

Roligt att träna

Frureinhold.se / 07 Oktober, 2013 - 14:02 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har alltid tyckt om att köpa kläder och lika mycket träningskläder. Idag kom ett litet paket ifrån hm hem till mig med 2 par byxor och 2 par toppar. Den rosa toppen var verkligen neon haha. Men jag gillar att lite färger på mig när jag tränar, som en extra klick i allt de gråa. Byxorna är i leopardmotiv och det är ju såå inne just nu, allt med djuriska mönster är super chic :) Får se vad det blir för träning denna vecka, men något blir det allafall. Har suttit med två tunga skolarbeten nu idag och snart är det dags att hämta hailey. Känner mig något lugnare nu, imorse var det svintungt haha. Men nu är positiva jennifer här igen :)
 
 

Godismannen

Frureinhold.se / 07 Oktober, 2013 - 11:03 / Vardagen
3 Kommentarer

Just nu finns det en eller flera män runt kungälvsområdet som försöker locka med sig barn med godis in sin bil. det har även varit män i bilar som stannat längst vägen och försökt övetyga flickor att åka med. Jag blir rent av illamående och så himla arg. Jag vet inte vad jag hade gjort om jag fått tag i en av dessa män. Hur skall vi kunna känna oss trygga i samhället när resurser för poliser och annat skärs ner. Kommer folket att att ta lagen i egna händer, hur hade ni gjort om just erat barn råka i händerna på dessa vidriga människor? Jag tänker på den gruppvåldtäckten som media skriver mycket om just nu? en gruppvåldtäckt rubriserad som grov och ändå går männen fria. Jag talade med polis för några helger sedan angående lagsystemet som låter så många hemska människor gå fria, de är lika uppgivna som oss civila. 
 
- Känner ni läsare er trygga i dagens samhälle svara gärna, anonymt om ni vill, intressant att höra era historier och publicerar dom gärna här. Skriv gärna vilken stad ni bor i också ! 
 
 
 

Bebis Hailey

Frureinhold.se / 06 Oktober, 2013 - 21:03 / Vardagen
0 Kommentarer

Hur fint är inte detta kort :) lillsessan bara 2 v gammal nu sover lilltjejen

Frureinhold.se / 06 Oktober, 2013 - 19:24 / Vardagen
0 Kommentarer

Guuud vad min rygg värker, men gud vad det har varit värt det. Vilken tävlingsdag, Madde och gullan har bara hoppat 3 tävlingar iår vara den första var innan sommaren, sen stod gullan hela sommaren då hon inte kändes heöt fräsch. Det som de trodde var ofräsch var en trött gullan som inte kan gå ute dygnet runt med gräs, hon led av trötthet. Har ni hört ngt så kul?? de hade undersökt henne varje milimeter och inte hittat ngt fel alls. Till slut fick hon stå inne och vips, en liten piggelinhäst igen. Hon och madde är som handen i handsken och på ale jennylund senast kom de på 4:de plats och idag gick de in och tvålade dit hela konkurensen och visade vart skåpet skulle stå. Ingen är mer stolt än jag tror jag. Charisma skötte sig fint hon med, lite tittig men bara träna och träna :) 
 
Robin och hailey kom förbi och såg maddes vinnarrunda, hailey var helt lyrisk med alla hästar överallt och det glädjer ju mig ;) 
 
 

Vinst

Frureinhold.se / 06 Oktober, 2013 - 18:20 / Vardagen
0 Kommentarer

så jäkla roligt, skriver mer sen men här kommer maddes vinst idag med quite lady, deras andra tävling för iår och båda med placering. Hon gick in som start nr 4 och satte ribban direkt, vinst med 1 sekund, ingen är gladare än jag :) 
Notera att det är charisma som är med på prisutdelningen då det var tajt mellan klasserna :)

Tävling troya

Frureinhold.se / 06 Oktober, 2013 - 08:25 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag är det tävling på troya som gäller för Gullan och charisma. Härligt när det är så nära :) maddes klasser är sist så jag åker inte till stallet förän 10.30 :) är det någon mer som skall dit? 


Morgon godis

Frureinhold.se / 06 Oktober, 2013 - 07:28 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag sitter med tårar i ögonen och hailey sitter och klappar händer, mera hockey mamma. Tänk om hon blir lite hysterisk som jag när det gäller frölunda och hockey :)
 

Gbg horse show 2014

Frureinhold.se / 05 Oktober, 2013 - 22:12 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har glömt att skriva, men jag har bokat biljetter för horse show nästa år :) dock var det helt sjukt, jag var inne samma dag som biljetterna släpptes och ändå var vissa sektioner helt slut. Vi kommer sitta på sektion c vilket är helt ok :) det blir jag, Jessica, Johanna med kids :) skall bli roligt och se hur Hailey tycker om alla hästar och grejer att köpa :) 


Blöt dag

Frureinhold.se / 05 Oktober, 2013 - 19:44 / Vardagen
0 Kommentarer

Ja uch idag var hösten här på ritkgit en bra stund. Vi började dagen med att åka på dans med hailey, nästan alla barn var lite här och där idag :p busade runt som bara den. Det blev inte mycket vila och direkt när vi kom hem var det av med danskläder och på med regnkläder. Idag har vår förening städdag och det var ändå mycket folk på plats ändå, trots skitvädret. Jag gjorde väl inte jätte mycket nytta, men å andra sidan så var jag mest med hailey och hennes kompis wilma. Jag sågade ner lite grenar och krattade bark :p När hailey sov var jag i stallet och trimmade gullan som var såååå fin idag :) jätte kul när man sitter på hästryggen och ber henne flytta för skänkeln och hon dansar från sida till sida eller när man gör en förhållning och hon sätter tillbaka och verkligen arbetar. Red inte jätte länge, men det räckte. Madde hoppade charisma lite som trim för imon och hon var precis så som madde vill att hon skall vara :) en dröm. Imorgon är det tävling på troya och det skall bli mys. Hästarna fick massa ompysslning med frisering etc. De fick stå inne efter att vi var klara med gosiga täcken. 
 
Min eftermiddag har jag spenderat på sjukhuset och jag säger bara att ta vara på livet alla ni som läser min blogg. Jag säger det ofta och jag säger det igen. Sluta gny och gnälla för skitsaker och sluta lägg energi på andras liv när det bara är du som kan leva ditt liv. 
 
Något jag måste köpa är ju helt klart en fatboy asså, så jäkla mysig att ligg, sitta och gosa i :) Här är i skolan under mina plugg timmar :)
 
 
 

Ut ska de

Frureinhold.se / 04 Oktober, 2013 - 23:14 / Vardagen
0 Kommentarer

Såhär ser min rygg ut efter en skrapning, det gör så gott efteråt men inte så skönt under tiden. Folk snackar och att lägga sig under kniven, jag lägger mig under skeden ;) 


läskiga prickar

Frureinhold.se / 04 Oktober, 2013 - 20:34 / Vardagen
0 Kommentarer

Glenn gjorde precis det han skulle idag och nu har jag ngr prickar i öronen som jag skall ha där i en vecka. Det ser riktigt roligt ut så får ha hängande hår resten av veckan ;) Men dom är kanon att klämma på för de påverkar olika delar i kroppen. Det pulserar fortfarande på vissa punkter. Jag är verkligen för det här med punktmarkering, inte som i fotboll då utan att vissa punkter i örat kan påverka en del i ryggen. Jag skall tillbaka till glenn nästa vecka och jag tror det blir bättre och bättre, inte helt bra, men bättre. Mitt mål är att äta mindre värktabletter och blir piggare, värken gör än trött. 
 
Men nog om det. Idag har det varit fullt ös från morgon till kväll. Bullarna var kanongoda och var nere med ett par till morfar också. Mormor gjorde alltid så goda bullar och jag lär aldrig komma upp i hennes nivå, men allt kan vara bättre än köpta :) Nybakt är alltid nybakt :) 
Hailey var riktig trött förut och hon somnade i min famn, försökte väcka henne men hon satt och vinglade och däckade igen. Hon har verkligen kommit in i en mamma fas, hur är era barn? hailey är verkligen mammig.
 
 

Kanelbullar

Frureinhold.se / 04 Oktober, 2013 - 12:31 / Vardagen
0 Kommentarer

Herregud vilken bullmamma jag är idag :D har varit och handlat allt vi behövde för att baka bullar och nu är andra plåten inne i ugnen :p det blir minsann mumsigt och hailey frågar om hon får smaka minst 1 gång i minuten ;) det är trots allt kanelbullens dag idag :) 
 
 

svar på kommentar

Frureinhold.se / 04 Oktober, 2013 - 11:28 / Vardagen
1 Kommentarer

 Hej Jennifer. Jag vet hur det känns! Jag vet en helt fantastisk man i Lilla Edet som sysslar med massage och healing. Det hjälper mig otroligt mkt. Den värk du beskriver låter som den värk jag har och och haft sen jag va runt 12år. Fibromyalgi. Det finns en specialistklinik i Gbg som du kan skriva egenremiss till jag ska själv göra det. Har dock redan fått ett konstaterande från min vc. Men det får inte ställa diagnos. Men massage och healing och ridning är det som hjälper mig. Det håller borta domningar och den värsta värken. Vill du veta mer så hör gärna av dig. Kram Emelie
 
- Hej Emelie
Jag har fått det konstaterat för ett par år sedan att jag har fibromyalgi. Men även att jag har rematisk värk. Jag har som sagt gått hos de flesta, den enda som kan få en viss balans i detta är glenn och han ska jag bland annat till idag. Han arbetar med kinesisk lära och är otroligt duktig. Som du säger, ridning gör väldigt gott sen funkar lite annan aktivitet bra också, såsom dans etc :) 
 
Tack för att du skrev kramis
 
 
Det röda illustrerar slagg som kroppen dragit på sig med år av värk, heeeeelt sjukt !
 

Värk

Frureinhold.se / 03 Oktober, 2013 - 22:42 / Vardagen
1 Kommentarer

Idag är en sån dag där värken är värre än värst. När hoppet lämnat än och uppgivenheten är ett faktum. Jag somnar med värk och vaknar med värk, jag tar starka tabletter och inget händer. I 11 års tid har jag gått med denna värk. Började i axlar rygg och har spridit sig över hela kroppen. Där de gör minst ont är från armbågen fram i händerna och från knäna ner i fötterna. Resten är en ända stor krigszon. Det låter nog helt otroligt och hypokondriskt, men detta är ren fakta. Tröttheten slår ut mig och jag blir rent av arg när jag tänker på hur värk kan påverka mig så otroligt mkt. 

Jag har varit hos precis alla olika läkare. Ingen har kunnat "bota" mig. Glenn är den enda som fått mig ngt stabil och Hailey när hon låg i magen. Hennes hormoner dämpade mycket. Sen när vi var i Mexico, värmen och konstant intag av alkohol gjorde susen ;) Robin vill att jag skall gå till en privat specialist. Men han tar 5000 :- för en träff ?! Jag tycker det är onödigt att kasta bort 5 stora för ngt som kanske inte ger ett skit? 

Idag är jag negativ, bitter tråkigt ja välj en synonym själv. Det är Allafall inte bra :( Hejja Frölunda

Frureinhold.se / 03 Oktober, 2013 - 19:04 / videor
0 Kommentarer

Vadå påverka ens barn, förstår inte alls ;)


full fart

Frureinhold.se / 03 Oktober, 2013 - 10:52 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är jag hemma snabbt för att äta, har spenderat morgonen nere på biblioteket vid mimers hus. Fick gjort en hel del och är väldigt nöjd över det. Så nu är jag hemma för att snart åka till stallet och tömköra charisma innan jag åker till uddevalla och hämtar hem min goa tjej. Som jag saknat henne, pratade precis via facetime och hon såg så glas och sprallig ut :) Imorgon är jag ledig så då får vi ha en ritkigt mamma dotter dag :) Hoppas ni får en fin dag så hörs vi i eftermiddag :)
 
 

mycket nöjd

Frureinhold.se / 02 Oktober, 2013 - 21:27 / Vardagen
0 Kommentarer

Fy vad svetten sprutade idag med 1 h dans. Det var blandat från alla möjliga olika dansstilar och jäklar vad jobbgit det är att dansa. Jag hyllar verkligen dom som är med i lets dance och jag inte alls förvånad att dem som håller på med idrott har en stor fördel konditionsmässigt. Jag älskar att svettas och det känns så gott efteråt, me under tiden haha shit. Men detta är ngt som vi helt klart kommer fortsätta med, detta och yoga. Instruktören var också hur bra och duktig som helst. När jag kom hem hade robin lagat fiskgratäng och tänt massa doftljus i hela huset. Det är en väldigt fin kväll ikväll, det blir mörkare tidigare nu också vilket är lite deppigt. Men vad fint det blir med alla utebelysningar då :p
Här är en liten bild på vår framsida nu ikväll :)
 

Fatboy

Frureinhold.se / 02 Oktober, 2013 - 16:34 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag vill ha en fatboy !!!! Idag i skolan satt jag i bibblan i ett par timmar i just en fatboy, man satt hur gott som helst :) Jag fick allafall gjort en hel del nytta och efter skolan åkte jag till NÄL en sväng innan bilen styrde ner mot kungälv igen. Jag måste säga att vägen mellan kungälv och thn är en enda stor pina haha. Jag tycker det är så tråkigt att köra bil själv och så långt gör inte saken bättre. Men det är bara att bita ihop och åka dit. 
 

Disney Channel

Frureinhold.se / 02 Oktober, 2013 - 16:09 / Vardagen
0 Kommentarer

Innan hailey kom in bilden så kollade jag inte på barnkanalerna, mer än om Tindra eller Tuva var på besök. Jag har insett att barnprogram idag är så annorlunda än den som var när jag var liten. Det var tecknat förr och idag är det animerat via datorer. Helt sjukt vilken skillnad det är, kollade på aladin häromdagen och jag fick en smärre chock haha. Men i allafall, när Hailey kom till världen började vi mer och mer kolla på Disney Channel, jag säger bara WOW. Till och med jag kan fastna lite för Händige manny eller bikupan. Det jag gillar med disney channels är att det finns i olika nivårer. Hailey koller på den som är för de allra minsta.
Två underbara disneybruttor :)
 
Nu kommer Disney introducerar sin senaste globala hit: Violetta! Disney Channels nya följetong Violetta handlar om Violetta, en tonåring som återvänder till Buenos Aires efter att ha bott i Europa i flera år. Utan sin överbeskyddande pappas vetskap, anmäler hon sig till Studio 21, en framstående dans och musikskola. Här möter hon en helt ny värld med dans, musik och vänskap som hjälper henne att förstå vem hon är och vad hon vill göra. Här upptäcker hon även kärleken i valet mellan två killar: Tomás och León.
 

Forex

Frureinhold.se / 02 Oktober, 2013 - 15:59 / Vardagen
0 Kommentarer

Som ni vet brukar vi Resa mycket, i sommras var vi till exempel i spanien, malaga och åren innan de har vi varit i mexico, grekland, spanien etc. Vi gillar att resa helt enkelt. Men något som jag tycker är väldigt viktigt när vi skall växla in pengar för de resmålet vi skall besöka är att det sker på ett tryggt sätt och inga konstigheter. Jag ser också att kurserna är bra så vi får valuta för pengarna. Vi har i alla år växlat med Forex och har alltid varit nöjda. De har alltid uppdaterade kurser och på deras hemsida kan man lätt räkna ut hur mycket pengar man får för en viss summa. Jag har också haft stor nytta av Forex bankkontor när jag haft kontanter som jag vill växla in. I kungälv har vi inget nordeakontor så nu när jag fått pengar ifrån csn har jag fått åka ner dit för att sätta in de på kortet. Alltid en gott bemötande och god service. 
 
Du kan även låna pengar via forex, det har jag aldrig testat, men möjligheten finns. De har även följt utvecklingen och har en fungerande mobiltjänst som jag anser är a och idag. Jag sköter väldigt mycket av mina bankärenden via telefonen så det är stort plus att det fungerar :) 
 
 

Soffan

Frureinhold.se / 02 Oktober, 2013 - 09:20 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag skrev för ett tag sedan att vi skall köpa ny soffa, vi har bestämt oss för en soffa nu och nu har vi ett behov att bli av med våran andra soffa. Egentligen tar det emot för jag tycker om den jätte mycket men jag är så sugen på en stor soffa och att den inte är vit :p Den är väldigt lätt att underhålla då den har ett tyg som fungerar ungerfär samma som badbyxor. Kommer det vätska på så pärlar det sig och blir lätt att torka bort. Även fläckar är lätta att ta bort då smutsen aldrig går ner och fastnar i fibrerna. Kuddarna har ankdun och blir inte sunkiga, all klädsel går att ta av och tvätta :) Soffan har fina ekben också som ger en lite exlusiv känsla. Robin köpte denna soffa för ett par år sedan och jag tror det var på annorlunda hem, den kostade runt 25.000 :- (vilket är helt insane?) Så är ni sugna på en ny soffa är det bara att säga till :) Pris kan vi komma överens om!
 
 

trött Jennifer

Frureinhold.se / 02 Oktober, 2013 - 07:49 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu sittr jag vid köksbordet och det ekar tyst, Hailey är ju hos farmor och farfar, hennes dagmamma är sjuk och för att underlätta för de andra dagmammorna fick hon åka till farmor och farfar. Hon blev helt överlycklig när faffa kom igår med stoooora bilen och fick åka med honom hem. Dock saknar jag ihjäl mig och det blir verkligen såå tyst här hemma. Hon kommer hem imorgon på eftermiddagen, åker direkt efter skolan och hämtar henne. Idag blir det NÄL igen efter skolan och det känns skönt att inte behöva stressa hem. Ikväll skall även jag och jessica inviga våra friskiskort, vi skall köra dance fusion, spännande och se hur det är. Jag fick beställt lite träningskläder häromdagen också. 
 
Jag måste dela med mig av ngr bilder jag hittade på bordet när jag kom ner i morse. En annan granntjej har ritat en jättefin teckning, jag blir så rörd av alla fina teckningar vi får lite då och då. Berättade ju förra veckan om den fina tjejer som sa att jag såg så fin ut. Jag vill bara krama om dom och hoppas dom håller sig så goa och snälla och att de får möjligheten att vara så underbara som de faktiskt är :) 
 
 

Gel naglar

Frureinhold.se / 01 Oktober, 2013 - 22:25 / Vardagen
0 Kommentarer

Dags att sova, fick gjort lite fina gelnaglar idag :) rosa med glitter och lite utdraget neråt :) är kanon nöjd :)vem skall flytta?

Frureinhold.se / 01 Oktober, 2013 - 16:59 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag skrev ett inlägg på facebook för ett tag sedan angående skotten i biskopsgården. Jag tycker det är helt sjukt hur samhället mer och mer börjar likna en öppen krigszon där skotten kommer allt tätare. Eftersom att jag läser till hälsovetare studerar vi främst hälsa och dess bestämningsfaktorer. Trygghet har till stor del en betydelse för hälsan och till min kommande c uppsats kommer jag studera detta djupare. Det finns teorier som visar att det går att uppleva god hälsa även om man lever i sämre förhållanden. Detta bland annat pågrund av att man känner en gemenskap som gör att man känner sig trygg. Men det ämnet kan jag spåna vidare på i evigheter. Det jag vill lyfta är att jag skrev ut ett par rader i stil med att jag tycker det är så fel att civila oskyldiga människor kommer ikläm för att vuxna idioter inte kan uppföra sig och vifta med olika vapen hit och dit. Jag kan inte lägga energi på att gäng bråkar med andra gäng, de är deras val ( även om det finns helt sjuka grupptryck och annat som rent av tvingar in folk till kriminalitet, med tvinga menar jag inte fysiskt utan psykiskt. Människan är ett flockdjur och trivs i grupp, hittar de ingen grupp att passa in i hamnar de lätt i dessa grupper ). Men när civila dödas eller när barn inte får vistas ute för att de finns en risk mot deras överlevnad blir jag rent av upprörd. Vet ni vad för kommentar jag fick på facebook då?!? jo att de får flytta om de inte känner sig trygga. Det fick mig att gå i taket, samma som i skolan. Flytta inte på den som mobbar flytta på de som blir mobbade. Är det inte helt sjukt ?! Rensa upp bland alla gäng och sätt dom på en öde ö ngn stans så kan de ta dö på varandra om de anser att det ger dom ngn rush. Sen vet jag lika väl som många andra att denna problematik grundar sig i ngt helt annat med samhällsuppbyggnad, utanförskap, osäkerhet och en allmänt skevt syn på livet. Jag tror att detta inlägg kan få många att brusa upp, hur kan hon säga så, osv osv. Jag hade kunnat lägga in massa olika faktorer som spelar in i människor val av ageranden. Jag är inte naiv och inte ser det, men det jag framför allt stör mig på är när folk utan att blinka ber de utsatta att flytta och inte de som utsätter. Jag hoppas alla ni som läser hela detta inlägg uppfostrar era barn till att inte bete sig på detta viset att ni som kanske är i situationer som detta ser ett ljus och kan ta er ur, det går, jag lovar att det går. Alla ni unga som inte vågar säga till när ni ser att ngn far illa, våga stå upp för vad ni tror på, våga tro på det som är gott.
 
Stor bamse kram ifrån mig ! 
 
 
 

Fynda örontermometer

Frureinhold.se / 01 Oktober, 2013 - 12:42 / Shopping
0 Kommentarer

Äntligen har jag fått köpt en örontermometer. Hopplöst att bara ha en sån otrevlig termometer som man tar där bak. Har varit iväg flera gånger för att köpa, men har aldrig blivit av, föräns nu. Groupon säljer en örontermometer som mäter barnets feber på 5 sekunder, vilket är bra. Termometern ger en exakt avläsning av kroppstemperaturen inom 5 sekunder och olika färger på LCD-skärmen visar om resultatet indikerar feber, hög feber eller normal temperatur. Den ergonomiska utformningen gör termometern lätt att greppa och det inbyggda minnet lagrar upp till tio mätningar för jämförelse. Dessutom går det att använda termometern för mätning av rumstemperaturen.  Inkl frakt betalar man endast 199 :- vilket också är ett bra pris. Så är ni i behov av en ny termometer kan ni fynda det HÄR :) 
 
 

solig och kall morgon

Frureinhold.se / 01 Oktober, 2013 - 09:07 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det skola igen, allafall lektionsdags. Det är verkligen krispigt på morgonen nu och jag har fingrar som isbitar :P Jag är väl inte övertaggad direkt, men det kommer nog fram mot dagen. skall köpa lite god frukt sen och mörka chokladbitar. Jag tror jag slutar runt 14.00 idag och då är det hem och packa en väska åt hailey som skall åka till sin farmor och farfar från tis-tor, hennes dagmamma är sjuk och hon träffar sin farmor och farfar så länge så de får agera dagmamma :p Men nu får jag försöka fokusera.