StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

Gott nytt år

Frureinhold.se / 31 December, 2013 - 18:20 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu firar vi in det nya året :)




Nyårs shopping

Frureinhold.se / 31 December, 2013 - 14:59 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag ligger i soffan med lite lätt huvudvärk och hoppas att det ger med sig innan kvällen. Hatar att vara trött och med huvudvärk så bort med det. Vi ligger även och kollar på hockey där Sverige leder med 2-0 mot Ryssland och jag hoppas verkligen att Sverige vinner den matchen :) ikväll kommer vi att vara nere hos min svågers syster, de bor grannar med min syster. Det blir en lugn tillställning och jag kommer att köra. Det är gångavstånd hem, men med blåst och regn vill hag inte gå hem mitt i natten haha. 

Jag och syster har varit nere i stan nu på fm och handlat det sista. Bland annat det obligatoriska glittersprayet. Jag skall snart gå och göra mig iordning, men först vila så jag blir av med huvudvärken. Gott nytt år på er och vi hörs under kvällen. Twitter och instagram kommer att gå flitigt :)




Rean påfylld

Frureinhold.se / 30 December, 2013 - 22:41 / Shopping
0 Kommentarer

Missa inte chansen att fynda riktigt ordentligt :D Nu har Nelly.com fyllt på rean och det finns riktigt härliga godbitar kvar. Inte nog med att Nelly har snabb leverans så är det aldrig ngr krångel med varken returer eller annat. KLicka på bilen och ange goden XMASVIP
 

trött men på ett bra sätt

Frureinhold.se / 30 December, 2013 - 20:55 / Vardagen
0 Kommentarer

Pjuu nu sitter jag i soffan efter att ha fått duschat av mig allt svett. Ikväll har jag och madde packat in båda hästarna i transporten och åkt en sväng till troya. Det blåste som vanligt och under julen har en liten del av manegen blåstsönder, så en bit plåt stod och slog helt hysteriskt. Våra harmoniska (not) hästar höll på att bryta ihop innan vi ens hunnit hoppa upp :p Vi fick hålla oss nere på stora volten under inprincip hela passet och försökte oss på att hoppa de hinder som stod uppe innan vi gav oss och åkte hem. Det stod bland annat två murar uppe på ca 60 cm och även om både charisma och gullan är etablerade hopphästar så var till och med en mur bland det farligaste som de någonsin sätt haha. Vi höll oss kvar båda två, men det var verkligen med nöd och näppe vissa stunder :p Jag är helt mör i kroppen och det känns faktiskt riktigt gött :p Kommer väl inte kunna röra mig imorgon, men det får vara den dagens bekymmer :p Jag har intagit soffposition och här kommer jag att ligga resten av kvällen :)
 
finaste charisma i sommras, ååååh ge mig sommar :D
 

Badat

Frureinhold.se / 30 December, 2013 - 15:31 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu har vi varit i badhuset och badat i ett par timmar :) supergott att vara i den varma poolen och bara glida runt. Hailey tog första badmärket med bravur och jag är så stolt över henne henne. Hon kan även hålla andan under vattnet nu och hålla för näsan :) nu sover hon som en stock och vi skall åka ner till Coop bäckebol och handla :) 



El corazon

Frureinhold.se / 29 December, 2013 - 18:28 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu blir det söndagsmiddag på el corazon med mamma o pappa :) det är riktigt mysigt att bara slå sig ner en söndagseftermiddag på en god restaurang i Göteborg :) 


Ångest

Frureinhold.se / 29 December, 2013 - 14:06 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag är en sån dag när ångesten kryper runt. Det kommer och går och jag blir lika arg varje gång hjärtat börjar rusa och kroppen blir helt stel. Det varar i några sekunder ibland i ngr minuter inna jag rannsakar mig själv och trycker bort känslorna. Jag fattar inte grejen, det som skapar denna ångest är skolan. Jag presterar bra och allt rullar på, men jag är ändå så jäkla stressad över att vänta på resultat från tex uppsatser osv. Det är så små grejer att stressa upp sig för, men ändå finns det där och stör. Jag skall sätta mig ikväll och skriva klart den sista hemtentan, vill bara få det gjort så jag slipper tänka på det mer. 

Nu skall vi åka på middag, hoppas ni andra där ute mår bra och slipper ha sån ångest som jag har nu <3
Hailey badar fotbad :)



Lyckad dag trots förlust

Frureinhold.se / 28 December, 2013 - 21:00 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi hemma och har landat i soffan. Hailey somnade på vägen hem så henne fick vi bära upp och lägga i sin säng. Hon höll ut hela matchen och ja är riktigt imponerad, introt var lika maffigt som vanligt och hailey satt och klappade som aldrig förr :) flera gånger ropade hon heja Frölunda :) det är mammas tjej det. Hon fick kinden målad innan match och flera kom fram och berättade vilken sötnos till dotter vi har :) hon fick godis och glass i pauserna så det lär vara mycket tjat om hockey framöver ;) när första målet kom var hon ngr trapper upp hos pappa och för er som inte varit i ett fullsatt Scandinavium när det blir mål vet nog inte vilket jäkla tryck det blir :D men hailey satt i morfars famn och bara applådera :D tyvärr förlorade Frölunda med 2-3 sd och det kändes som de dog av på tempot i tredje, Kanske har fler i laget åkt på den elaka influensan?? Men något som varit glädjande är att småkronorna vann med 4-2 mot Finland och Frölunda kedjan dominerade ordentligt ;) 

Imorgon skall vi besöka min syssling med familj och så skall jag skriva klart den sista tentan på kvällen så jag kan släppa det sen. Jag är nöjd med den första jag skrev och jag hoppas att läraren tycker samma :) jag skall även leta efter en skidjacka imorgon, letade lite idag men hittade inget som passade :/ hopplöst, vi åker ju v 3 och jag hade hoppats på att fynda ngt snyggt nu i mellandagarna :) 





Roooligt

Frureinhold.se / 28 December, 2013 - 17:24 / Vardagen
0 Kommentarer

Det var en riktig höjdare det här med hockey :D






På väg till stan

Frureinhold.se / 28 December, 2013 - 13:20 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu åker vi in till stan och påbörjar uppladdningen inför matchen :) första stopp blir Texas Longhorn och sedan vidare till något mysigt café :)


Godnatt

Frureinhold.se / 27 December, 2013 - 23:38 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det dags att sova, ärligt tror jag snart att vi blåser bort?! Måste slänga upp denna fina bild på mig och hailey <3 


tvättbar bäddmadrass

Frureinhold.se / 27 December, 2013 - 21:05 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag måste bara tipsa om denna bäddmadrass som är tvättbar. Alla ni med barn vet hur lätt det kan bli både den ena fläcken efter den andra. Vi har planer att köpa ny bäddmadrass då den vi har är för hård och inte alls så skön som jag vill att den skall vara. När vi köpte sängen så fick vi en bäddmadrass med och den var som sagt för hård. Jag hittade lectus.se som säljer tvättbara bäddmadrasser. Det gör madrasser med ett helt nytt sätt att tänka med både fokus på komfort, men också på att sova rent. Deras madrasser har ett modernt funktionsmaterial som ventilerar, leder fukt och avvisar kvalster och damm. Jag vet inte om ni brukar reflektera över hur mycket kvalster som faktiskt bor i era sängar, men om ni gör det lär ni också vilja köpa en ny bäddmadrass :) Jag gillar som sagt att det är tvättbart, för att köpa en superdyr madrass som hailey kankse kissar eller spiller ut sin välling i är inte att föredra. 
Hur tänker ni när ni köper madrasser? hade detta varit något för er? eller har någon av er där ute kanske redan köpt en? Kommentera gärna :)
 

Fynd på Nelly rean

Frureinhold.se / 27 December, 2013 - 20:51 / Vardagen
0 Kommentarer

Klänningen satt som ett smäck och jag är jättenöjd med detta köp också :) gå in på Nelly.com och fynda, det finns massa fint kvar :)


Åka skidskor

Frureinhold.se / 27 December, 2013 - 18:33 / Vardagen
0 Kommentarer

Ja vad skall man säga, det var riktigt kul att åka skridskor idag. Jag har ju åkt skridskor mer eller mindre hela mina uppväxt och kunde åka bra redan i unga år. Jag åkte ofta med min bror till hans hockeyträningar och körde på den lilla isen. Jag hade en dröm om att spela hockey, men det satte min pappa stopp för, eller det fanns inget lag i lödöse och han kände nog inte att tiden skulle räcka till att pendla med två barn till gbg varje dag. Pappa hade också ett annat jobb på den tiden och jobbade från 5 på morgonen till 17.00 på eftermiddagen. Jag beundrar verkligen hur han slet med oss när vi var små, inget var enkelt då. Men så fick både mamma och pappa andra jobb som underlättade vardagen markant :) Anyway, vi åkte ner till oasen idag vid 12.00 när det öppnade och åt en korv med bröd innan vi snurrade på oss skrillerna och gav oss ut. Jag åkte ett varv för att känna på isen och skridskorna innan jag tog ut lilla H. Hon tyckte att det var superskoj, men såklart svårt. Jag fick hålla henne under armarna och åkte runt. Hon kunde stå själv helt stilla, men hade inte balansen att åka själv än. Men vi får åka och träna :) Älskar kungälv för att det finns så mycket aktiviteter för både vuxna och barn :)
 
 

Ny jacka

Frureinhold.se / 27 December, 2013 - 17:47 / Shopping
0 Kommentarer

Jag måste tipsa er läsare om att wassens har massa rabatt nu runt om i stan och även på deras hemsida. Mamma och pappa ringde förut och frågade om inte jag behövde en ny skinnjacka, vilket var mycket riktigt. Jag har länge trånat efter kenzas jackor från jofama och nu säljer wassen ut en del av dom :) Tyvärr var det slut i butik, men jag kikade på nätet och där fanns det kvar :) Så nu har jag köpt mig en Kenza 3 som skall få pryda min överkropp i sommar :D 
 

Tv:n beställd

Frureinhold.se / 27 December, 2013 - 14:13 / Shopping
0 Kommentarer

Supernöjd och nu är den snart påväg, tack vare min studentrabatt fick vi tv:n billigare än vad den hade kostat egentligen, så bingo på det :D Vi har idag en LG lcd tv som funkat hur bra som helst, men LED är alltid LED och det skall bli så himla spännande :) 
 
 

Hockeytjej eller isprinsessa?

Frureinhold.se / 27 December, 2013 - 11:04 / Vardagen
0 Kommentarer

 
Idag skall vi ge oss ut på isen och Hailey skall för första gången testa på att åka skridskor :) Hon är övetygad om att hon kan åka som pippi gör, vilket innebär både piruetter och annat :p Vi får se hur tuff hon är när hon väl står där på den hala isen :) Det blir allafall en rolig grej att hitta på i detta tråkmörker. Vi satt igår och kollade på frölunda när de slog saik med 6-1 ?! helt insane :D så jäkla rolig hockey och med det laget som de ställde upp med så trodde nog inte många att de skulle vinna mot serieledarna. Men mycket riktigt så vann dom och med råge :) 
jag bara älskar detta intro <3

Dags att sova

Frureinhold.se / 27 December, 2013 - 00:09 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu skall jag snart blunda om somna, det blev en alldeles för sen kväll som jag lär få sota för imorgon. Hailey vaknade nyss med och jag vet helt ärligt inte om hon gick i sömnen. Hon ligger i sin säng igen men jag hör hur hon flaxar runt dör inne. Jag har fått skrivit klart 1 av 2 tentor idag vilket kan få min krypande ångest att dämpas något. Hittills har vi haft en lugn och skön jul, Robin är ledig och vi är så nöjda alla tre med våra klappar. Något som vi också är nöjda med är hur vi valt att hjälpa andra till att förhoppningsvis få en bägge jul. Vi har skänkt kläder i alla olika storlekar och varianter (har ytterligare en stor säck som skall ner till räddningsmissionen) samt att vi köpt faktum, skänkt julklappar (nya), skänkt till olika org. Etc. Om det är ngt jag verkligen tagit till mig under den kursen jag läser nu är att alla kan göra något och det är vår moraliska skyldighet att inte bara se på när 30 000 barn dör varje dag av brist på rent vatten. Peter Singer säger att alla som har möjlighet att leva i lyx och nöjen bör skänka minst 1 % av sin inkomst varje månad. För min del hade det var 90 :-  inte mycket i Sveriges mått mätt, men mycket pengar för någon som inte har ngt alls. Jag tänkte skriva ett inlägg om donationer etc imorgon. Skänk med hjärnan! 

Säger godnatt med denna bild !

Philips 55" 3D Smart LED-TV 55PFL8008S

Frureinhold.se / 26 December, 2013 - 20:48 / Vardagen
0 Kommentarer

Det lutar åt denna :) 
Elegant 3D Smart 55" LED-TV med micro dimming och dual core processor ger slående bildkvalitet. Utnämnd som "Årets Bästa TV i toppklasen" av Ljud & Bild 2013 / 2014.
Någon som har? Bra/dålig?




Stallet

Frureinhold.se / 26 December, 2013 - 17:57 / Vardagen
0 Kommentarer

För första gången på bra länge så satt jag upp på hästryggen och det var super gott :) jag hade med mig tindra och hon hjälpte mig att mocka innan vilket var väldigt tacksamt :) vi började med charisma och körde först 10 minuter horsemanship för att kolla lite vart vi hade varandra. Charisma är 5 år efter challahan och en riktig keeper. Hon har gått 1.10-1.15 klasser i år felfritt och målet nästa år tror jag är att debutera 1.20 :) jag rider endast charisma i markarbete och Madde tävlar och tränar :) hon är ett riktigt sto och har nog varit lite höstdeppig hon med då hon varit lite grinig mot skänkeln samt stått still och tjurat. Så målet med dagens ridning var att få ett bra grund tempo i mjuk/låg form. Första 15 min var en kamp om att försöka vara vänner och sträva mot samma håll. Efter 15 min med kickar för minsta lilla och tvärnitar blev jag lite frustrerad och bad tindra ge mig spöt. Jag höll det i handen utan att röra henne i 1.2 sekunder och efter det inga problem, bra tempo, tuggande på bettet och en harmonisk häst. Kände på byten i galoppen och inga problem. Hoppas hon fortsätter på, skall rida henne imorgon igen :) Gullan var också fin, även hon lite sto tjurig, men det släppte enklare än på charisma :) nöjd med båda tjejerna, finare hästar kan jag inte rida :) gosegos!! 



Barnia.se

Frureinhold.se / 26 December, 2013 - 17:04 / Vardagen
0 Kommentarer

Har ni barn som inte är nöjda med deras leksaker eller har ni som många andra familjer besämt er för att köpa alla julklappar i mellandagarna för att få mer för pengarna? Då vill jag tipsa om Barnia.se, de är en webbutik som lovar trygg e-handel och med ett stort utbud av roliga leksaker som öppnar upp barns fantasi :) Jag fastande för familjeträt som fanns i både rosa och blått där man kunde sätta kort på alla i familjen :) Sen har de även en supersöt potta som jag tror att många barn hade velat kissa eller bajsa på :) 
 

Snygg hängare

Frureinhold.se / 26 December, 2013 - 07:07 / Vardagen
0 Kommentarer

På jul spelade vi julklappspelet och jag hade turen att vinna en snygg smyckes hängare :) visst blev den läcker att ha på nattduksbordet 
:) 





Pll

Frureinhold.se / 25 December, 2013 - 21:55 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det pretty little liars som gäller och en massa god choklad. Jag måste visa dessa supersnygga stövlett som jag fick av robin i julklapp :) han skämmer då bort mig, först en iPad Ari, sen Pandora pilutter med guld och pärlor, sen skorna och massa annat fint som jag behövde. Sen inte nog med det så ger han mig så mkt kärlek att jag ibland får nypa mig i armen för att se om jag drömmer. Självklart har vi våra diskussionen men han är alltid så förstående över mitt lite obalanserade humör ;) 

Imorgon skall jag upp på hästryggen igen efter över en veckas uppehåll och det lär bli Rodeo :) sen måste jag börja med skolan ikon och rita på en mindmap som skall agera underlag för tentan :) fattar inte varför jag blir så stressad över tentan när jag har två veckor på mig att skriva den. Men men är så fokuserad på att klara den så jag kan släppa denna vidriga höst för ja den har varit hemsk. Jag kommer dock sakna ngr från denna klassen. Ni vet vilka ni är :)




Fullt fokus

Frureinhold.se / 25 December, 2013 - 19:07 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag är så impad av fingerfärdigheten hos de där små liven. Hon är en hejare på att pussla och nu även att pärla armband och halsband. Hon fick massa fina pärlor i julklapp, så det kommer bli fina armband framöver :)



Allas odd molly

Frureinhold.se / 25 December, 2013 - 17:25 / Vardagen
0 Kommentarer

ÅÅhh jag måste tipsa om shop.nantucket.se som bland annat säljer Odd Molly. Ni som känner till märket vet ju att det tillhör kategorin lite dyrare, men kvaliten är dock bra, så det är värt pengarna i mina ögon. I allafall nu säljer shop.nantucket.se Odd Molly till ett bättre pris och är du sugen på en ny kofta tycker jag absolut att du skall ta dig ett kik :) 
Det jag gillar med Odd Molly är deras design och kvaliten, tröjorna är varma och goa samt super snygga. Om ni inte är sugna på Odd Molly så har sidan som jag länkar till ovan andra märken. Bland annat Chill norway, primeboots, hunkydory, lexington mm. Bland annat så har lexington denna superläckra tröja som jag gärna hade haft i min garderob. Den var ju bara så läcker, men det får bli en annan gång. Nu har jag fått så himla mycket fina nya kläder att jag får låta bli att köpa kläder på ett tag :P
Uppskattar ni att få kläder i present eller föredrar ni att få presentkort istället?
 
 

Badshop.se

Frureinhold.se / 25 December, 2013 - 17:12 / Shopping
0 Kommentarer

Om det är något som jag skulle vilja göra just nu så är det att renovera våra två badrum. Det ena är i behov och de andra mest för att det är så fräscht med nya badrum. Jag skulle vilja ha nytt badkar uppe och ny toalett både uppe och nere. Vi har ny duschvägg nere så den kan vara kvar, men jag skulle vilja byta ur kaklet mot glittrigt och med snygg mosaikvägg. Det som är tråkigt är att det kostar en del att renovera badrummet så vi får nog bestämma oss att göra ett badrum i taget och sen spara lite emellan. Jag hittade ett sånt snyggt badrum på badshop.se, dock kostade det runt 27.000 :- och då var det ändå nedsatt från 34.000 :-. Om ni vill kika på det kan ni klicka HÄR
Jag minns när en vän till mig renoverade och det blev för det första superfint, men det luktar så gott i nya badrum. Det luktar fräscht och vem tycker inte om fräscht? Jag vet inte om ni sett de snygga kaklet med glitter, men tror att det finns på bauhaus om ni är sugan. Tror säkert att det finns några som läser bloggen som kommer köpa det nu allafall :) 
 

Mellandagsrean har börjat

Frureinhold.se / 25 December, 2013 - 16:59 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag tänkte försöka tipsa om roliga reor nu i mellandagarna och Rapunzel of sweden är först ut. De gånger som jag satt i löshår har jag beställt deras skandinaviska löshår och har varit kanon nöjd. Idag startades deras stora rea och jag tycker absolit att ni skall ta er ett kik :) Nu finns ju även rapunzel i göteborg för ni läsare som bor nära sveriges framsida ;)
Det är alltid snabba leveranser och förutom löshår har de även många smarta tillbehör till håret :) 
 
 

Frukost

Frureinhold.se / 25 December, 2013 - 10:53 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är frukosten serverad och snart anländer bror med familj :) natten har varit mysig med en liten ragdoll som myst med mig och hailey :) jag har även börjat twittra nu med så vill ni följa mig där så heter jag frureinhold ;)

 

Sjukt nöjd

Frureinhold.se / 24 December, 2013 - 23:10 / Vardagen
0 Kommentarer

Detta med iPad air är riktigt Nice :) vi har en mini pad sedan innan men denna är ngt större men väger lika mkt som minin :) man känner sig lite prylgalen men det är faktiskt väldigt kul med nya prylar. Vi skall även kika på en ny tv nu i veckan och det lutar åt en 55" PFL 8008 S Philips led men vi får se. Inget bestämt men tankarna finns där :) nu skall jag krypa ner med min dotter som förövrigt fått sina första skridskor, så nu skall hockeytröjan på ;) 


Yeeiiii

Frureinhold.se / 24 December, 2013 - 17:51 / Vardagen
0 Kommentarer

Så jäkla nöjd med att fylla på Apple familjen, nu har även jag en iPad och en air så den väger ingenting :) vi har det toppenbra och vi hörs imorgon :)


God jul

Frureinhold.se / 24 December, 2013 - 12:29 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu ger vi oss ut , god jul till er alla ! 


Fira jul nr 2

Frureinhold.se / 24 December, 2013 - 11:41 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det dags att ge sig ut i ovädret, för helt ärligt ?! vad är detta för julväder uch uch uch säger jag bara. Men jag struntar i vädret och tänker bara njuta av att få vara med dom jag älskar mest av allt. Igår var vi i uddevalla och som ni såg på bilderna blev det en helt del klappar och hailey var helt lyrisk över allt fint hon fått. Jag och Robin fick en massa fina saker vi med och jag skall försöka lägga ut kort etc efter julen om ni är intresserade. Jag fick allafall en tidig julklapp av robin och hailey igår i form av ett par rock by sweden örhängen :D Super läckra ! Ha en fin julafton och var rädda om er ! 
 
 

Tandreglering

Frureinhold.se / 24 December, 2013 - 09:47 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har sedan jag var liten velat ha tandställning då mina framtänder sakta men säkert håller på att gå övervarandra. Jag har nog varit och tre olika tandläkare under min uppväxt och tjatat om tandställning då jag insett att tänderna kommer förflytta sig mer och mer desto äldre jag blir. Innan 20 års ålder är ju tandläkaren gratis och då trodde jag även att man kunde få be om tandställning om man visste att tänderna skulle se ut som dom gör idag. Men icke, av de tandläkarna jag mött har alla sagt att mina tänder är för raka för att fixeras, allt handlar helt enkelt om pengar, så otroligt tråkigt. Det kommer att sluta med en kostand upp mot 25.000-30.000 för att fixa mina tänder men det kommer vara värt varenda krona. Jag hittade en sida som heter letandreglering.se och de verkar vara ett seriöst och bra företag. Jag kommer inte att välja någon av mina gamla tandläkare då jag tycker att bemötandet har varit negativt samt att fokus mer har legat på kostnader och inte kundbemötande. Jag fick en bettskena en gång som de mätte ut och när den sen kom tillbaka så satt den inte alls bra och då skyllde de felet på mig att jag måste gjort ett feltryck i bettskenan. Ville jag ha en ny skulle jag få betala 1200 :-. Ni förstår att jag inte tycker jätte mycket om tandläkarna ;) Men jag tänker allafall när jag får pengar över att reflera mina tänder så jag kan le och inte skämmas över mina snea framtänder. 
 
 

Nellys VIP rea

Frureinhold.se / 24 December, 2013 - 09:14 / Shopping
0 Kommentarer

Lite sen nu kankse men några dagar till har ni möjlighet att ta del av Nelly.com stora rea där jag själv fyndade två plagg :) Klicka på bilden för att komma till rean och ange lösenorden XMASVIP
 

Nöjd tjej

Frureinhold.se / 23 December, 2013 - 16:55 / Vardagen
0 Kommentarer



Nöjd tjej som tyckte tomten var en trevlig prick :)

Julklappar

Frureinhold.se / 23 December, 2013 - 15:32 / Vardagen
0 Kommentarer

Hailey har upptäkt julklapparna :D 


God jul

Frureinhold.se / 23 December, 2013 - 11:40 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu åker vi :) god jul till er alla och glöm inte att stressa ner under julen och njut av att få vara med som ni älskar allra mest :)


Fira jul nr 1

Frureinhold.se / 23 December, 2013 - 10:51 / Vardagen
2 Kommentarer

nu skall vi snart bege oss upp mot bokenäs för att fira jul med robins mamma och pappa :) Robin har varit iväg en sväng nu på morgonen och borde komma hem när som helst :) Jag och hailey är klara för avgång, vi skall svänga in på torp en snabbis och fixa det sista klapparna :) Första gången som jag är ute i sista minuten, inte vanligt för att vara mig, men någon gång skall ju vara den första :D 
 
 

Nära..

Frureinhold.se / 22 December, 2013 - 21:10 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det nära :) sista ljuset är tänt och imorgon firar vi jul i Uddevalla :) sista klapparna skall inhandlas och sen blir bara massa god mat och trevligt sällskap :)


Fyller på med julklappar

Frureinhold.se / 22 December, 2013 - 14:54 / Vardagen
0 Kommentarer

Det börjar att ta sig under granen :) Robin kom precis hem med ännu fler klappar, mycket spännande :)


Nelly rea

Frureinhold.se / 22 December, 2013 - 11:27 / Shopping
0 Kommentarer

Jag måste ju tipsa om nelly.com som nu har stor rea :) Jag passade på att beställa två nya plagg men hade utan problem kunnat handla myyycket mer. Blondinbella.se har en rabattkod som öppnar rean, gå in på hennes blogg och klicka er vidare :) 
 

godmorgon

Frureinhold.se / 22 December, 2013 - 09:29 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu ligger vi utsövda och nöjda efter en lyckad kväll igår. Jag tänkte sammanfatta den lite lätt för er här. När jag fyllde år fick jag lite små presenter på dagen även ett kort där det stod att vi skulle iväg på skojjigheter den 21 december. Robin vägrade säga vad mer än att det kommer bli kul. Jag undrade varför vi skulle göra det just den 21, men det berodde på att han ville att jag skulle vara klar med skolan och förhoppningsvis lite avslappnad :) Vi började dagen på starbucks och tog en jullatte och bara kände in lugnet. Efter det fick jag välja ut 5 saker i vilken butik som helst som jag ville ha. Han tänkte först bestämma vilken butik, men när utbudet var så kasst i vissa butiker fick han ändra upplägget :p det var så himla kul att gå runt och bara välja och vraka. Det blev en tröja, en siden blus, ett par leggins, ett halsband, 5 par trosor och en bh från 50 shades of grey :) Efter shoppingen körde han bilen till andra långgatan och hetsade om att vi skulle gå på strippklubb haha. Det var en vilseledande manöver, men vi skulle till oakleys. Jag har aldrig varit där och blev glatt överaskad, det bjöds på glögg och peppar kakor innan utav självaste tomten ;) Showen var helt amazing och om jag ngn gång skall jobba inom servering igen (vilket inte är så troligt) ås hade det lätt varit där :D Det bjöds på julbord och show under tiden och allt var verkligen så mysigt. Efter middagen åkte vi till casinot, jag hade aldrig varit där så mest för skoj skull. Tog en cosmopolitan och gick runt och kikade lite. Man kände sig nästan kriminell när man gick runt där haha. Man har ju sett alla filmer från vegas och även om vi inte spelade för ngr hutlösa summor så känns det ändå som att det rör sig om rätt mkt pengar i omlopp där inne. Vi hade en fast summa att spela för och efter att ha vunnit tillbaka mer än vad vi spelat så valde vi att åka vidare. Vi var båda rätt trötta och bestämde oss för att åka till condeco på linne, tog en fika och åkte sen hem och kollade på film :) 
 
 

Vinst

Frureinhold.se / 21 December, 2013 - 19:22 / Vardagen
0 Kommentarer

Efter att vunnit de dubbla av vad vi satsat så lämnar vi casinot och åker till något mysigt café :)


Då kör vi casino

Frureinhold.se / 21 December, 2013 - 18:16 / Vardagen
0 Kommentarer

Debuten och wow känner mig nästan lite kriminell :p 

Casino cosmopol :)

Oakleys

Frureinhold.se / 21 December, 2013 - 17:48 / Vardagen
0 Kommentarer

Fantastisk show på oakleys + fantastiskt gott julbord :) 


Shopping och fika avklarat

Frureinhold.se / 21 December, 2013 - 14:28 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu har jag fått välja och vraka bland kläder och smycken :) nu åker vi till ngn restaurang i stan, ingen aning om vart :p





Kalasfin

Frureinhold.se / 21 December, 2013 - 11:51 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu skall vi snart åka och Jag har ingen aning ön vad som komma skall :p 



Julstämning

Frureinhold.se / 20 December, 2013 - 22:59 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu börjar helgen på riktigt, imorgon skall Robin ta ut mig på överraskning. Jag vet fortfarande inte vad än mer att jag skall klä upp mig, att vi skall till stan och att vi ska på ngt kl 15.00 :) jätte spännande och Hailey skall få sova hos mormor och morfar :) jag har kvällen till ära också målat mina naglar i julig färg :) 


Snabb update

Frureinhold.se / 20 December, 2013 - 16:10 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har varit påväg flera gånger att uppdatera här men det har kommit saker ivägen men nu så.. Jag och hailey har varit iväg hela dagen och nu äntligen har vi landat hemma och jag skall ta tag i städningen här hemma. Jag är inte alls motiverad men det måste göras. För fram till jul från och med idag har vi fullt upp. Imorgon skall Robin ta ut mig på ngt roligt, vet ej vad än och på söndag får vi främat, sen den 23 skall vi upp och fira jul i uddevalla och sen är det julafton :p Men åter till dagen, vi åkte ner till stan vid 11 och åt lunch med Jessica, vi åt på star bowling och efter lunchen bestämde jag mig för att köra lite bowling :) Hailey tyckte att det såg så himla kul ut och på star bowling kan man äta lunch och bowla för 110 :- :) som hittat. Hailey slog mig med 3 poäng vilket hon tyckte var super skoj ;) haha. Efter bowlingen åkte vi en sväng till allum och handlade lite smått och gott :) bland annat en klänning och ett par byxor från newbie, älskar den serien återigen :) Jag passade även på att slänga iväg ett mess till min syssling Angelica som bor i sävedalen :) Så vi åkte till dom efter allum och nu är vi hemma igen :) 
 
 

Sponsrad video: En julsaga

Frureinhold.se / 19 December, 2013 - 20:12 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu i juletider så konsumeras det en hel del alkohol, både på gott och ont. Vi i vår familj har en väldigt låg alkoholkonsumtion och jag har aldrig varit med om några oroligheter på grund av alkolhol under min uppväxt. Mina föräldrar har druckit ngt glas vin och en whiskey då och då. Men aldrig så att jag varit rädd eller farit illa pga av deras alkholointag. Varken jag eller Robin dricker några mängder alkohol, det kan bli ett glas vin på fredag till räkorna eller ngt glas när vi äter ute. Jag har varit med i diskussionen många gånger om det är rätt eller fel att sverige endast säljer alkohol på systemet. När man är utomlands kan man köpa alkohol överallt och i mycket lägre åldrar än i Sverige. Systembolaget har en film som jag tänkte dela med mig av :) Filmen påminner om varför Systembolaget finns. Att det bara är deras butiker som säljer starköl, vin och sprit är ju inte det bekvämaste upplägget för kunderna, men det gör att färre far illa av alkohol. Forskarna beräknar att den svenska alkoholkonsumtionen är nästa 30 % lägre än den skulle vara om starköl, vin och sprit såldes i mataffärerna. Vilket under ett år betyder ca 2 000 färre dödsfall, ca 20 000 färre våldsbrott och ca 11 miljoner färre sjukdagar.
//Sponsrat inlägg
 

Jobba med morfar

Frureinhold.se / 19 December, 2013 - 16:05 / Vardagen
0 Kommentarer

Att vara med och hjälpa morfar när han jobbar är en riktig höjdare :)) 



glöm inte batterierna

Frureinhold.se / 19 December, 2013 - 11:20 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är julen på ingång och som barnfamilj köps det både hårda och mjuka klappar. Jag minns under mina barnår julklappar som något helt fantastiskt och framför allt när man fick saker som gick på batteri. Ett år fick jag en häst och vagn, där hästarna var radiostyrda och drog vagnen så fint. Dock minns jag också nackdelen med att få saker som gick på batteri :p jag vet inte hur många gånger som jag letat efter batteri hemma och det är väl typiskt att när man verkligen behöver ngt så är det alltid slut :p Jag vill därför dela med mig av denna ur mysiga film från duracell. Barn älskar allt som rör sig men glöm för guds skull inte batterierna :D Duracell har även batterier som har lång hållbarhet så ni slipper sitta på juldagen med ledsna barn för att batterierna tagit slut :D 
 

Snart sova

Frureinhold.se / 18 December, 2013 - 22:37 / Vardagen
0 Kommentarer

Efter en tung dag så är det bara morgondagen kvar innan jullov. Nog att vi har hemtentor men ingen skola i thn vilket är skönt :) jag skall försöka att uppdatera bättre imorgon, hoppas att ni alla har det bra :)


Rätt däck för rätt årstid

Frureinhold.se / 18 December, 2013 - 09:39 / Vardagen
0 Kommentarer

Det är idag 18 december och dagstemperaturen har legat på västkusten runt 7 grader ?! Jag hörde på radion för ett par dagar sedan att det var samma väder som på midsommarafton. Det känns inte jätte motiverat att köra runt med våran däckslukande Nitro. Nu har vi dubbfria däck som tur är, men ändå, vi hade lika gärna kunnat köra på våra sommardäck istället för att slita på vinterdäcken helt i onödan. Trafikverket skriver att det är lag med vinterdäck från 1 december, men om jag förstod det rätt gällde det vid vinterväglag. Som det varit nu har vi haft ett par frostdagar och då har vinterdäcken varit kanon, men övrig tid helt onödigt. Jag har insett att till nästa år måste vi köpa nya vinterdäck och passade på när jag ändå satt vid datorn och googlade runt på lite däck sidor. Jag kom in på Tirendo som är ett företag som verkar ha riktigt bra priser på däck. Jag såg även att de hade eco däck vilket jag tycker är otroligt bra. 
 
Jag vet inte om ni minns det, men jag hade ett kort tag en dröm om att bli däckförsäljare :p Det var under tiden som robin körde road racing och jag var så farsinerad över hur viktiga däcken var i sammanhanget :p Nu har jag sadlat om och skall bli ngt annat, men jag komme nog alltid att ha en förkärlek till däck :p hur roligt det än låter. 
 

Inspiration

Frureinhold.se / 17 December, 2013 - 14:05 / Vardagen
0 Kommentarer

Något jag älskar är att läsa bloggar som inspirerar mig. Jag läser väldigt få bloggar tyvärr, men av de jag läser så får jag så otroligt mkt i utbyte. De bloggar som fångat mitt intresse mest är sådana bloggar som sprider bra budskap. Bland annat gillar jag nellies blogg, tänk er att hon endast är 13 år och ändå så jäkla duktig. Hon brinner för rättvisa och sprider flera fina budskap via hennes blogg. Sen älskar jag Filip och Fredrik, jag har lyssnat på deras pod i flera år och jag ÄLSKAR dom. 

Jag försöker så gott det går att blanda min blogg, både med budskap som jag står för och vill sprida. Men också helt simpla saker som hur min vardag ser ut och olika tokigheter som vi hittar på. Jag har förstått att jag ändå inspirerar flera människor av det som jag skriver i min blogg. Jag har träffat personer som berömt mig för mina texter och det värmer verkligen :) jag gillar att inspirera andra :)

Kram på er!!

Boråstapeter

Frureinhold.se / 17 December, 2013 - 10:58 / Vardagen
0 Kommentarer

Denna tapet kommer pryda vårt vardagsrum :) det är boråstapeter och Marstrand. Stilren, snygg och enkel :)

Måste tillägga att jag älskar detta med höga lister. I vårt sovrum har vi det och det lutar nog åt liknande i vardagsrummet :)

Godnatt

Frureinhold.se / 16 December, 2013 - 22:03 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu hoppar vi snart i säng, robin skall bara duscha och jag skall skriva ett inlägg till er :) Imorgon börjar seminarie i dagarna 3, så tänk på mig är ni gulliga, för jag kommer att behöva det. Efter denna vecka så är det dags att bara blicka framåt, hösten är nästan helt slut och jag skall satsa allt jag har för våren. Jag sitter just nu och lyssnar på spotify och glee's skivor, asså helt ärligt, gud vad bra de är alla som är med i serien :D Jag blir så peppad av musik, det har jag alltid blivit. Dans och musik är ngt som jag lever för helt klart, i onsdags när vi körde fuegon kände jag bara ''wow'' lets do this. När man står och skakar rumpa framför spegeln och lockar fram den inre divan så mår jag så jävla bra. Dans för mig är power, man skiter i allt runt omkring och bara skakar loss. Jag älskar det ! Godnatt alla och sov gott :)
Här har vi sessan tidigt imorse, goaste tjej ! 
 

Möttes av denna artikel

Frureinhold.se / 16 December, 2013 - 19:32 / Vardagen
0 Kommentarer

Kan ju inte annat än att hålla med, alla minns vi Anthon Hysen när han kom ut som gay och nu tar även hockeyn fart och sätter ner foten ! mera sånt här, kärlek sitter i den personen man förälskar sig i, om det är av samma kön, vad spelar det för roll, sålänge man är lycklig <3
----

Svensk Hockey och RFSL lanserar "Powerplaykampanjen". En kampanj som blir den första i sitt slag i Sverige och samlar röster för en öppen idrott.

– Hockey ska vara till för alla, alltid, oavsett sexuell läggning, säger Robin Figren i ett pressmeddelande.

– I den här kampanjen betyder det att vi är många som går tillsammans för att stå upp för alla människors lika rättigheter, förklarar Tre Kronors landslagschef Tommy Boustedt.

Spelare som uttrycker sitt stöd för idrottande hbtq-personer är, bland andra, Henrik Zetterberg och Kim Martin Hasson. RFSL:s förbundsordförande Ulrika Westerlund hoppas att de hockeyspelare som tagit ställning i kampanjen ska bana väg för många fler.

– Vår förhoppning är att den här kampanjen ska bli startskottet för fler idrottare som vill utrycka sitt stöd för idrottande hbtq-personer. Under hashtagen Powerplay kan man själv ställa sig bakom uppropet på Twitter.

– Jag tycker man får vara precis hur man vill, säger Henrik Zetterberg.

– Jag tycker att det är självklart att varje person, oavsett sexuell läggning, ska få idrotta. Det är viktigt att varje människa ska få vara lycklig, säger Pär Mårts.

– Jag ställer mig bakom powerplaykampanjen för att jag tycker att det är rätt sak att göra. Alla är lika mycket värda, säger Kim Martin.

 

Invignings musik

Frureinhold.se / 16 December, 2013 - 13:45 / Vardagen
0 Kommentarer

Ta inte detta på fel sätt nu, men jag och hailey har ett glee maraton här hemma och emellan alla grymma låtar så är det endel fina budskap som kommer upp. Bland annat om att santana är homosexuell, det slog mig precis när de sjöng låten I kissed a girl att wow, tänk om man kunde spela den låten på invigningen av OS i ryssland. Ingen kan väl ha missat dramatiken som var under friidrotts vm i somras och nu inför OS har ryssland beslutat att det skall finnas demostrations zoner på OS området ?! så om man har ngt man vill demostrera mot skall man gå dit. Nä jag röstar på I kissed a girl som invigningslåt på OS i ryssland, med glimten i ögat ;)
 
sen älskar jag denna versionen av girls just wanna have fun är helt amazing :) RIP cory ! 

Blunda för verkligheten

Frureinhold.se / 16 December, 2013 - 12:24 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag läser just nu en kurs som handlar om globalisering. Vi skall ha ett seminarie på torsdag som handlar om filosofen Peter Singers tankar om globalisering och om en värld. Jag har suttit med boken i några dagar och har fastnat lite. Han talar om mänskliga rättigheter, om den tredje världen och om djurens rättigheter. Han ställer sig frågan om hur människor kan utföra medicinska försök på djur utan att blinka, men varför kan de inte göra samma försök på människor? varför blir det moraliskt och etiskt fel att droppa syra i en människas öga i tron om att hitta en ny ögonkräm, men på kaniner kan vi droppa både det ena efter det andra. Han tar även upp den rika världens ansvar för tredje världen, han talar om hur våra handlingar påverkar andra och hur vi skall förhålla oss till detta. Singer tar också upp detta med bistånd. Han säger att om alla som lever i lyx och kan unna sig olika nöjen har en moralisk skyldighet att skänka 1 % av sina tillgånar. Han är otroligt provokativ i sitt sätt att utrycka sig på, men han vill få fler människor att förstå. Han skriver också på ett enkelt sätt och detta med anledning till att fler skall förstå. Matematiken är egentligen inte svår, men vi måste hjälpas åt och vi måste förstå att världen ser otroligt illa ut på många ställen. Bara för att vi inte ser det betyder det inte att det inte händer. Varje dag dör 30 000 barn av brist på rent vatten och sanitet. För oss är rent vatten en självklarhet, vi missbrukar nästan vattnet medan i vissa delar av världen får de inte ens chansen till ett glas rent vatten under en hel livstid. För er som gnyr över olika saker i er vardag kan för en sekund tänka på hur jäkla bra ni har det. Jag säger inte att man skall nöja sig, det står jag för, men med att nöja sig innebär inte att man skall sträva efter att ha mer och mer och mer. Men för mig handlar det om att sträva efter att nå sina mål och att må bra. All förtjänar att må bra!
 

Julklappar

Frureinhold.se / 16 December, 2013 - 11:15 / Vardagen
0 Kommentarer

Har ni panik för vad ni skall köpa? eller har ni svårt att komma på vad ni kan önska er? På  Allajulklappstips kan ni hitta jättemånga bra julklappstips. Jag vet inte hur många killar som läser min blogg, men jag kan tänka mig att det är supersvårt att köpa julklappar till oss tjejer. Lika svårt som vi tjejer tycker det är att köpa till er killar. På julklappstips kan ni hitta julklappar till flickvän, pojkvän, pappa etc etc. Det finns också  tips på billiga julklappar :) Jag har endast några få klappar kvar vilket är skönt, men jag vet många som har flera klappar kvar, så till er alla, in och sug in alla tips ni kan få :) Men tänk på att den finaste julklappen man kan ge är kärlek och omrsorg. Ta hand om er nu under julen!
denna hade inte varit dum att ge bort :D
 
 

Julstäda?

Frureinhold.se / 16 December, 2013 - 10:48 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu när julen står och knackar på dörren kommer ofta stressen över både det ena efter det andra. Det som framförallt stressar mig är att få huset städat. Jag vet att det inte är som förr när man endast städa ordenligt på jul, alla minns väl hur mormor stod på alla fyra och städa lister, väggar etc etc. Idag städar vi mycket oftare i våra hem, men allafall i vår familj så försegår det här med julstädning. Både mamma och Jessica har anlitat en städfirma som iof kommer varannan vecka, men även nu under julen så kommer städerskan en extra gång och städar riktigt ordentligt. Jag och Robin har pratat av och till att anställa en städerska, det är så smidigt att slippa tänka på den biten också. Även fast det är mindre smuts nu när vi inte har hund längre så städar jag säkert 3-4 ggr i veckan (?!) För er som inte vet så är även städning i hemmet avdragsgilt och kallas RUT-avdrag
Jag satt och googlade lite på städfirmor, nu finns det en bra i kungälv som vi skulle använt men eftersom att jag har läsare över hela Sverige så vill jag tipsa om en firma som föll mig i smaken. Inte bara för den fina rosa färgen utan också för att det kändes otroligt seriöst. Rena-hem.com är en sida som inte bara erbjuder städning utan även barnpassning, snöskottning, tvättning etc etc. De har ett miljötänk som jag tycker är viktigt. Detta företag ligger i Stockholm, så bor ni i närheten av stockholm tycker jag absolut att ni skall kontakta dom. 
 
Ta nu hand om er inför julen och försök att njuta istället för att stressa.
 

Så gott

Frureinhold.se / 15 December, 2013 - 20:15 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu ligger vi i soffan och kollar på solsidan. Det har varit en bra dag och jag är taggad inför veckans utmaningar. Hailey har en liten jobbig rethosta som jag hoppas ger med sig. Hon har fått en tesked manuka honung som brukar göra susen :) alla borde köpa hem manuka honung, finns på life :) nu väntar vi in Filip och Fredrik 10 år på kanal 5, det kan ju inte bli mer än succé :) 





Vacker film

Frureinhold.se / 15 December, 2013 - 17:48 / Vardagen
0 Kommentarer

Helt otroligt fin film, det finns hopp om mänskligheten !  

Lekmer.se

Frureinhold.se / 15 December, 2013 - 14:53 / Vardagen
0 Kommentarer

Asså jag måste tipsa om lekmer.se där de varje dag ända fram till jul har rabatter på olika märken. Igår hade de 30-50% rabatt på kids concept och jag passade på att beställa hem lite julklappar till hailey :) 
 

På väg

Frureinhold.se / 15 December, 2013 - 10:50 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu åker vi till sjuntorp och badar. Morfar kom ifrån sjuntorp så det blir en lite nostalgisk trip i hans fotspår. Mamma har hyrt hela badhuset för oss närmaste och det skall bli jätte mysigt :) vi har med oss fika och med tanke på detta skitvädret så är det behövligt med varmt och gott bad :) 


bakat och bakat

Frureinhold.se / 14 December, 2013 - 16:02 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu börjar mörkret infinna sig och vi har slått oss ner i soffan och skall ta igen oss en stund. Vi har bakat bröd idag vilket var dundergott :D Älskar mormor och morfars julbröd, det slår allt. Sen har vi grejat och donat med lite allt möjligt, vi kom på för en liten stund sedan att vi var sugna på smooties och hailey har ju en såndär smootiebok. Så vi letade upp två som verkade goda och skrev upp på en lapp vad vi behövde köpa :) Det var väldigt gott att komma utanför dörrarna en liten stund. Vi köpte också med oss lite rockyroad ingredienser, så nu har vi även bakat de :D Hoppas att ni har haft en bra dag och kommer få en mysig kväll :)
 
 
Hailey köpte också den årliga faktum tidningen :) Hon tog sin 50 lapp och gick stolt fram till försäljaren och fick sig sin tidning :)
 
 

Hjärtformade

Frureinhold.se / 14 December, 2013 - 12:36 / Vardagen
0 Kommentarer

Mums mums mums nu är brödet bakst och smakat :) klart fick det bli hjärtformade bröd :)


Baka baka

Frureinhold.se / 14 December, 2013 - 11:36 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag är det julbröd som står på schemat :) Vädret är ju bara såå trist så på med massa julmusik och låt huset fyllas av bakdoft :) 
 

Svar

Frureinhold.se / 13 December, 2013 - 23:01 / Vardagen
0 Kommentarer

Hej :) om du läser alla inläggen som finns på bloggen hade du sett det inlägget med det bifogade mailet. Läs det så förstår du varför jag skickade med lite finkläder :) men jag förstår såklart vad du menar, 80 % av alla kläder vi skänkte vad funktionella, varma och med hög kvalité :) jag blev helt varm i hjärtat av att se den glädjen hos de ideella arbetarna på plats, fler borde göra ngt liknande om de har möjligheten :) 


Fin dag

Frureinhold.se / 13 December, 2013 - 15:26 / Vardagen
1 Kommentarer

Idag har jag gjort många saker som för mig är ren balsam för själen. I morse var vi på lussefirande för haileys dagmammegrupp och hailey var så otroligt duktig :) man sitter bara och ler, det bjöds på fika och mys efteråt :) Både jag och Robin var där och efteråt åkte vi ner till syster yster och hämtade upp ännu mer kläder som skulle skänkas idag. Sammanlagt tror jag vi samlat ihop 8-9 par skor, 5-6 jackor + 4 kostymer + klänningar + termobyxor etc etc. När jag kom ner till räddningsmissionen möttes jag av leenden som gick ända upp till öronen. Räddningsmissionen skänker enbart kläder vilket jag tycker är bra. Det fanns kläder som vi lämnade som de åkte iväg med direkt till personer som de visste var i behov :) Jag är så glad över att ha ett sånt fint hjärta. Nu kommer folk slå bakut och ngn kommer säkert att kommentera att jag är dryg som skriver hur mkt jag tycker om mig själv. Men med handen på hjärtat så är jag glad att min mamma och pappa uppfostrat mig på ett sätt som gör att jag bryr mig så mycket om andra människor och framförallt de utsatta. När jag var liten berättade mamma att jag nästan började gråta när låten '' det finns ngn i brunnsparken som gråter..'' jag tycker låten är så sorglig och ingen skall behöva vara ensam och framförallt inte på jul <3 Jag tänker uppfostra min dotter på samma sätt, att behandla andra människor väl. Efter att jag lämnat alla kläder åkte jag till polishuset och hämtade upp min kriminella syster ;) nä skämt och sido, min syster jobbar på polisen. Vi åkte till gothia tower och åt lunch samtidigt som vi lämnade julklappar i den stora säcken :) Ni har fram till söndag på er att lämna julklappar, kom igen och pallra er dit :) Sen för er som undrar så kan man lämna kläder till räddningsmissionen när som helst, de är otroligt tacksamma och jättetrevliga :) De ligger på andra långgatan ! 
 
 

Några..

Frureinhold.se / 12 December, 2013 - 23:03 / Vardagen
1 Kommentarer

Av de kläder som skall skänkas imorgon :)


Parkbesökare överraskade av korgar med Rawson’s Retreat – levererade från himlen!

Frureinhold.se / 12 December, 2013 - 19:35 / Vardagen
0 Kommentarer

Hur skulle du reagera om du var på promenad i parken och tre minihelikoptrar dök upp och släppte ner en korg med vin rakt framför dig? Tack vare det australiensiska vinmärket Rawson’s Retreat Precis var det precis vad som hände ett antal lyckliga parkbesökare i Stockholm förra veckan. Ett gäng radiostyrda oktokoptrar (helikoptrar med åtta rotorer) skickades ut i parken för att leverera en korg innehållande en flaska Rawson’s Retreat’s Shiraz Cabernet and två vinglas till intet ont anande parkbesökare.

 

“Det var riktigt crazy!” säger Jonas Wallskog som var i parken med en vän. “Vi går hit hela tiden, och vi bara sätt där på bänken, och så hör vi ett BRUUUMMMM och så kommer de här maskinerna flygande! Det var som nåt från en science-fictionfilm. Sjukt förbryllande… men kul!”

 

"Helikopteröverraskningen var en demonstration av vår idé att everyday can be a retreat”, säger Anna Andrée Jeppe, Brand Business Manager på Rawson’s Retreat i EMEA.

 

Om Rawson’s Retreat Shiraz Cabernet: Rawson Retreat s Shiraz Cabernet - en blandning av premium shiraz och cabernet sauvignon-druvor odlade över hela sydöstra Australien. Det är jäst och lagrat med fransk och amerikansk ek och har en fruktig smak med inslag av björnbär, mynta, vanilj och kryddig ek. Det är en klassisk australiensk blandning bäst lämpad till rätter med grillat kött och grönsaker.

 

// sponsrat inlägg

Jul hos oss

Frureinhold.se / 12 December, 2013 - 18:16 / Vardagen
0 Kommentarer

Här kommer lite mysbilder från igår och förberedelsen för imon :) Imorgon skall haileys dagmammegrupp lussa för oss föräldrar :) Hon har valt att vara tärna och med en röd rosett i håret :) gullegris ! 
 

Räddningsmissionen

Frureinhold.se / 12 December, 2013 - 16:15 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag tänker göra ngt för de som verkligen behöver det. Jag fick ett mail från min pappa igår som verkligen berörde. Jag skall se om jag inte kan visa mailet här, har skrivit till hans arbetskamrat och väntar svar :) Men innan dess tänker jag motivera alla till att rensa ur garderoben och skänk de kläder som ni inte använder. Jag har startat en insamling på facebook, då jag imorgon åker ner till räddningmissionen och lämnar in en stor mängd kläder, skor och smycken. Jag skall även lämna in en julklapp till gothia towers :) Alla kan vi göra ngt :) 
Edit: här kommer mailet som jag skrev om.

Hej fina kollegor!

 

Hoppas ni har det bra och att ni inte kommit in i någon hetsig julstress än.

I förra veckan fick jag, kanske ni med en inbjudan på Facebook från ” Projekt Hemlösa i Göteborg”. Vilket innebar att vi skulle skänka varma kläder eller pengar till våra hemlösa personer som bor i vår stad. Jag tänkte att nu så, nu skall jag bannemig skärpa till mig och faktiskt göra något! Man säger ju så ofta att man ska, men så blir det inte av!

 

Så jag rensade ut Jonas garderob, tog nyckeln hem till min pappas lägenhet och bad även min bror leta fram kläder. Vi fick ihop 20 par herrskor och en mängd varma kläder och jackor. – När jag väl skulle lämna detta till ”Projekt hemlösa i Göteborg” var projektet redan över. Så jag ringde ner till Räddningsmissionen på Andra långgatan. De bad mig komma idag kl 16.30. De blev jätteglada!

 

När jag väl var där så frågade jag kvinnan som jobbade där om det fanns något annat som de var i behov av, om jag skulle komma tillbaka. Hon tänkte till och sade; ja det som är svårast i dessa tider är att hitta julklappar till tonåringarna som lever i socialt utsatta förhållanden och familjer. Oftast så är de dessa ungdomar som tar hand om sina småsyskon och skrapar ihop  lite pengar för att de minsta skall få någon julklapp. Många av våra ungdomar vi har här, har inga föräldrar, eller så är de alkoholister på stan eller sitter i fängelse. Det är ju det där när man kommer tillbaka till skolan, och man skall berätta vad man gjort på lovet och vad man har fått i julklapp. De finns ju så många ensamma tonårshjärtan som hittar på hur deras jul har varit och vad för klapapr de fått, för att de inte skall känna sig utanför. Men oftast så får de ingenting. Utan det är bara en önskelista som troligtvis inte kommer gå i uppfyllese, i år heller.

 

Någonstans i kvinnans berättelse dog lite av mitt hjärta… När jag skulle gå, såg jag en tjej sitta och övningsjunga i en av sofforna.

 

-Vad fint det låter sade jag

-Tack!

-Vad sjunger du?

-O helga natt nästa fredag, det är skolavslutning då!

-Wow! Vad roligt!

-Mmmm visst,

-Ska det inte bli kul?

-Näe..inte direkt

-Är du nervös?

-Näe…

-Okej…

-Men det är bara så jobbigt, det är ju värsta modevisningen typ! Och alla är så svinsnygga! Och alla föräldrar är där och tar kort. Jag vill inte gå dit, och jag lovar att pappa inte kommer komma heller. Även om han lovat.

-  Okej, Har du något att ha på dig?

- Jo, men jag har typ en kjol, fast den är för liten och jag har haft den varje år på skolavslutningen i högstadiet!

 

Jag själv som varit på stan i lördags och köpt mig en riktigt fin kjol som jag skulle ha på en julfest nästa vecka. Jag bad henne vänta i 5 minuter. Jag gick hem i all hast och hämtade kjolen.  Och tog fram den  till tjejen och sade.

-Testa den här! -  Den satt helt perfekt!

-Men vadå, ska inte du ha den då?

-Jo, men den sitter nog bättre på dig!

-Men va!?, shit den är ju skitsnygg! Jag har aldrig haft något som är så ”rätt just nu”. (Tårarna började rinna på tjejen. Och ja, de rann även på mig!)

 

Så… lång historia kort.  Min tanke är att vi tills nästa fredag (till morgonfikat) köper en liten valfri julklapp som vi tror att en tonårskille eller tonårstjej skulle tycka om. Det kan vara allt från ett nagellack, fotboll, biobiljett, presentkort, doftljus, hårvax vad som än kan passa en tonåring. Så kan jag gå och lämna in dessa till Räddningsmissionen på fredageftermiddag. På så vis kan fler tonårshjärtan få en - icke påhittad julklapp iår.

 

Vilka är på?

 

Trevlig kväll!

 

Gran

Frureinhold.se / 11 December, 2013 - 22:28 / Vardagen
0 Kommentarer

Bättre bilder kommer imorgon från systemkameran :) mysnivån är hög här hemma, dock håller jag på att bli sjuk :/ 


Vi har hittat vår gran

Frureinhold.se / 11 December, 2013 - 18:21 / Vardagen
0 Kommentarer

Taddaaa :) plantagen hade den perfekta granen :)





avundsjuka

Frureinhold.se / 11 December, 2013 - 14:03 / Vardagen
1 Kommentarer

En sak som jag undrar över är varför folk är taskiga mot varandra. Vad är det som driver en som mobbar att mobba? Människor föds inte som mobbare, de skapas av samhället och av människor i sin omgivning. Jag såg en bild tidigare idag med en vit kvinna som satt med sitt barn i famnen på tunnelbanan. Barnet sträckte sig efter en mörk man som skojade med den. Texten i bilden löd att barn föds inte som rasister och samma gäller mobbning. Barn föds inte som onda elaka mobbare som kastar lappar eller slår andra människor. Det är vi vuxna och samhället som skapar allt detta. Det låter kankse syniskt av mig att skriva så, men jag blir uppriktigt förbannad när man följer allt hat som sprids både på nätet och i verkliga livet. Vad fan håller vi på med? Vi frågar våra barn om alla är snälla mot dom, men frågar vi någonsin om dem är snälla mot alla? Jag frågar vår dagmamma ofta om hailey sköter sig och är snäll mot alla. Jag vet innerst inne att hon är det, men jag vill veta. Jag vägrar vara den föräldern som inte engagerar sig i sina barn. Jag kommer gör allt för mina barn, men jag tänker aldrig acceptera för en sekund att de beter sig illa. 
 
Jag tror att många föräldrar idag inte har en susning av vad deras barn gör via sina smartphones eller via datorerna. De köper glatt en telefon, men sen då? Vem bär ansvar över barn och ungdomar och deras sätt att bete sig över nätet? Jag säger utan att blinka föräldrarna. Det kankse är fel att lägga över allt ansvar på föräldrarna, men det största ansvaret ligger ändå där. Jag tror efter att ha talat med många ungdomar att det hade varit bra med undervisning kring hur man beter sig över nätet och vilken skada det faktiskt gör för den som är drabbad av det. Jag själv som bloggar får väldigt sällan elaka kommentarer, min blogg är såpass liten att jag slipper ifrån det. Jag tror att de elaka kommentarerna grundas i avundsjuka som helt enkelt tippar över och så måste man vräka ur sig ngt för att känna en gnutta tillfredställelse. Det låter kanske helt sjukt, men det är det jag tror. Sen att till 99 % är alla elaka kommentarer anonyma, det är ett tydligt tecken på osäkerhet och ett tecken på att man inte vågar stå för det man tycker. Även fast att man står för det man tycker och skriver elaka saker ger det inte någon rätten att skriva eller säga taskiga saker. Visst yttrandefrihet, men med den friheten kommer också skyldigheter. Etik och moral är en viktig aspekt i mina ögon. Att mitt handlande inte skadar någonannan varken fysiskt eller psykiskt. 
 
Vart vill jag då komma med detta långa inlägg? Jo att vi vuxna måste ta ett större ansvar till våra barn, vi måste isidosätta våra egna behov för en sekund och fokusera på hur våra barn mår och hur de beter sig mot varandra. Som jag skrev ovan, inga barn föds elaka, det är vi som gör dom elaka.
 

Fint flicknamn

Frureinhold.se / 11 December, 2013 - 11:15 / Vardagen
1 Kommentarer

Även om vi inte skall ha barn än kan varken jag eller robin sitta och fundera på namn till nästa barn. Killnamnet är redan klart, de var klart innan hailey kom till världen. Det är Robin som fått bestämma och jag tycker namnet är jättefint :) Men på tjejfronten har det varit svårare, men så för ngr dagar sedan kom jag på ett sånt fint namn. Mellannamnet är Isobel, förnamnet håller vi på :) men det klingade fint ihop med isobel. Jag vet att hela min familj och släkt kommer sucka återigen när vi väljer internationella namn, men vem vet vi kanske rent av flyttar utomlands och då kan det vara bra med internationella namn :) Inte för att vi har planer på att flytta utomlands, men man vet ju aldrig :p Har ni svårt att välja namn? gör ni det ihop eller vem bestämmer? :P
 
minns ni? gud jag kan inte fatta att min stora tjej varit såhär liten :D Jag älskar dig mer och mer för varje dag som går, den kärleken man har till sitt barn är starkare än något annat. Här är ett kort från i morse när hon tog snutten och gick in och la sig i robins tshirt låda :D jag dör :D 
 
 

Köpa Gran

Frureinhold.se / 11 December, 2013 - 09:07 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag skall vi försöka hitta den perfekta granen. Vi var iväg en sväng igår kväll men hittade inte den där perfekta granen utan bara en massa halvdanna. Jag är otroligt petig när jag köper gran, när jag var liten och pappa tog med mig ut fick han mer eller mindre panik över hur petig jag var. Den skall vara fyllig, runt 2 m och riktigt maffig, det skall vara en kungsgran med tjocka barr. Vi var på bauhaus igår vid 19.30 och de hade bara tråkgranar, så idag åker vi till plantagen istället. Jag hämtar hailey efter mellis och sen åker vi ner och möter upp pappsen på kontoret. Hailey tjatar också varje dag om att åka till Liseberg igen och vi får allt se till att åka dit igen :) när vi ändå bor så nära får vi passa på och njuta av den underbara atmosfären :) Vi har även endel åkkuponger som vi behöver göra slut på så det är bara att pallra sig dit :) 
 
 

Paaaaket

Frureinhold.se / 10 December, 2013 - 21:27 / Vardagen
0 Kommentarer

Ååååh massa pakeeeet :D


Mys

Frureinhold.se / 10 December, 2013 - 20:44 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag hämtade jag Hailey tidigare än vad jag brukar. Stod i valet att plugga lite till eller att hämta henne och valet var egentligen inte ett dugg svårt. Hämtade henne och åkte hem och myste ner oss i ett bad. Jag sa ansiktsmask och hårinpackning :) 

Just nu är det slapp i soffan och snart dags för gott julkaffe :)



Tung dimma

Frureinhold.se / 10 December, 2013 - 13:18 / Vardagen
0 Kommentarer

Uch vilken dimma det ligger över Kungälv idag. Jag sitter just nu nere hos Jessica och Mikael för att hålla kissemissen sällskap. Hon är bara 12 veckor gammal och för att slippa var helt ensam så åkte jag ner en sväng :) jag har pluggat nu på morgonen och skall läsa lite ur en ebok om en stund. Har även pratat med sheila i över 1 h, supergoa sheila som jag funnit i denna klass. Hon är en person som jag tror kommer finnas i mitt liv föralltid :) 
Jag måste även dela med mig av ett sött kort på Hailey i morse :) swAaaaag ;)


Musikhjälpen

Frureinhold.se / 09 December, 2013 - 21:37 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har skänkt pengar till musikhjälpen, gör det du också ! 
För mer Info om du hur går tillväga klicka HÄR !

gokväll

Frureinhold.se / 09 December, 2013 - 21:22 / Vardagen
0 Kommentarer

Sitter med en riktigt tung bok, den handlar om globalisering och är skriven av en filosof från australien som heter Peter Singer. Jag sitter med en klump i magen, mitt hjärtat slits itu av allt elände som finns över hela världen. Jag är inte dum i huvudet och inte är medveten om allt skit, men när man får det presenterat för sig om och om och om igen så slår hjärtat bakut. Jag vill bara gå upp och pussa på min vackra dotter som ligger tryggt uppe i sin himlasäng, med sina rena, torra och hela kläder. Jag kan lugnt luta mig tillbaka i soffan och vet att hon inte är hungrig eller att en granat kommer spränga vårt hus i luften. Förstår ni vart jag vill komma? snälla alla ni där ute, uppskatta den trygghet som vi har här i sverige, uppskatta era nära och kära, värdera livet och värdera att hjälpa  andra så gott som ni kan. Singer skriver att om alla rika människor har en moralisk rättighet mot världen att skänka 1 % av sina tillgångar. Han är väldigt provokativ i sina uttalanden och skriver mellan raderna att bistånd inte alltid är en lösning, det krävs mer än så för att de behövande skall få den ekonomiska hjälp som de behöver. Men jag gillar hans sätt att väcka tankar, han får mig att tänka till och många andra i världen. Han är en känd filosof och om ni har tid över tycker jag ni skall läsa hans bok ! 


 

Glittrigt

Frureinhold.se / 08 December, 2013 - 22:38 / Vardagen
0 Kommentarer

I denna gråa tid och med en längtan till Jul var jag bara tvungen att köra med glittriga gellack naglar. Älskar de nya jullacken som glittrar helt magiskt :D Köpte ett fint lila till min syster i present igår och ett annat till min mamma idag ;) Själv blev det simpelt guldglitter :) Nu väntar sängen och imorgon börjar nedräkningen, nu är det bara att köra på så är det jul snart :D Tanken är att vi firar jul här hemma med robins mamma och pappa den 23 och med min familj den 24. Det kan också bli som förra året att vi är uppe i u-valla den 23, men inget är bestämt än. Hade varit mysigt att vara hemma också :) Det kommer vara en konstig jul iår, en jul utan mormor och morfar :/ men vi får vara glada att vi har varandra, det är få förunnat att ha så fina familjer samlade runt omkring oss <3
 
 

Härlig dag

Frureinhold.se / 08 December, 2013 - 17:59 / Vardagen
0 Kommentarer

Vilken underbar dag vi haft trots det vidriga vädret och då menar jag inte snön. Jag älskar snön, men det tråkiga regnet som kom efter snön var riktigt deprimernade. Vi tog oss upp till torp med nöd och näppe, det var riktigt läskigt vissa snuttar. Väl uppe på torp så mötte jag och Hailey upp johanna och tobias medan robin körde ut till bokenäs och lämnade vinterdäck. Det hade tydligen varit helt insane påvägen ut och det tog tre dubbelt så lång tid än vad som var tanken. Jag och hailey gick runt och kollade på julklappar och jah hittade ett par superfina skor som jag skall önska mig i julklapp :) Hailey fick en ny jacka som mer kanske blir en vårjacka, men som hon även kan ha nu när det inte regnar :) Den var för fin för att bara få förbi :D Vi köpte också med oss lite kaffe och kaffebönor, julkaffe från kahls är ett måste på julen :D 
Måste även visa kort på de kläderna jag fick igår. Helt apsnygga classy byxor från en liten butik på gärdet i sthlm. Jag älskar dom och med de snygga skorna som jag önskar mig är det en smash hit :D 
 

ger oss ut i snön :)

Frureinhold.se / 08 December, 2013 - 17:52 / Vardagen
0 Kommentarer

Ni tror säkert att vi är tokiga som ger oss ut i det här vädret, men med vår bil så brukar det inte vara ngr problem att ta sig fram. I med 4 WD och rulla på. Vi skall upp till torp en sväng och kolla på julklappar och lämna 4 vinterdäck till Robins pappa :) Jag hoppas verkligen att all denna fina snö får ligga kvar och gärna över hela julen. Tyvärr verkar inte prognosen sådan, men man kan ju alltid hoppas. Jag satt nu på morgonen och pluggade med vilket är skönt för då kan jag ta det sista ikväll och behöver inte stressa ngt idag. Imorgon har vi seminarie och jag skall bara satsa på att göra mitt bästa :) Vi hörs ikväll alla fina !
 

Spännande

Frureinhold.se / 07 December, 2013 - 16:10 / Vardagen
0 Kommentarer

Med frukost på sängen fick jag också fina presenter, böla detta kort ?! 


Glad tjej

Frureinhold.se / 07 December, 2013 - 14:21 / Vardagen
0 Kommentarer

Hittills har vi en jätte bra födelsedag :) är på uppvisning för Tuvas gymnastik och jag säger bara wow :D Hailey står i kö för att börja, men det kan ta år innan hon får plats. 



Hurra hurra hurraaaa

Frureinhold.se / 07 December, 2013 - 09:04 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag är det våran födelsedag :D


fina blommor

Frureinhold.se / 06 December, 2013 - 21:18 / Vardagen
0 Kommentarer

vilken mysig dag och kväll vi har :) blommor, blommor och räkor <3
 

sötisarna

Frureinhold.se / 06 December, 2013 - 14:55 / Vardagen
1 Kommentarer

Jag smälter för varje gång jag ser detta klippet :D 
 
 

5 år av lycka

Frureinhold.se / 06 December, 2013 - 09:52 / Vardagen
0 Kommentarer

Kan ni fatta att det är 5 år sedan som jag och Robin blev ett par. Han kom in i mitt liv i precis rätt tidpunkt, med ett sms i mitten av november förändrade han mitt liv föralltid. Allt blev så självklart när jag träffade honom en kall och regnig dag i november och redan vid första ögonkastet visste jag att han var mannen i mitt liv. Ni som inte följt storyn från start vet inte om att jag levde ihop med en annan kille vid den tidpunkten och var till och med förlovad. Det var ju en grej det där med att förlova sig, men jag förstod inte bättre just då. Jag visste inte innan jag träffade Robin vad äkta kärlek verkligen var. Jag och Robin gick i samma klass på gymnasiet, vi var bästa kompisar men inget mer. Jag litade på honom och vi pratade mer eller mindre varje dag i telefon. Tills en dag då han träffade en tjej och jag träffade en kille. Vi gled isär då båda våra partners blev avundsjuka och kanske såg de ngt som inte vi såg då :p Vi tappade allafall kontakten och jag minns så väl kramen på studenten, det värkte i mig på ett sätt som jag idag förstår betydde ngt mer. 
 
Men vad stod det då i detta sms? jag minns det inte till punkt och pricka men ngt iform med; Hej vad gör du nu för tiden, hoppas allt är bra med dig kram Robin. Först när jag läste det trodde jag att ngn skickat fel, vadå Robin, jag känner väl ingen Robin.. tills det slog mig att det kanske kunde vara robin från klassen. Jag minns hur jag sken upp, ropade till min dårvarande kille som satt och spelade dataspel. Han var väl inte lika imponerad och kankse såg även han att ngt inte stod rätt till. Från det att jag fick sms:et tills jag låg tryckt i Robins armar var nog en tidsperiod på 2-3 veckor. Det låter säkert helt insane, hur kunde jag göra så, hur kunde jag bara lämna allt och dra. Ja svaret på den frågan ser ni kanske nu, jag visste, i samma ögonblick som jag såg in i hans blåa vackra ögon så visste jag att Robin var mannen i mitt liv. 
men hur kunde jag inte fall för denna puddingen? :D 
 
haha snyggve ;) detta kort är taget på juldagen 2008 :)
 

Haft en bra dag

Frureinhold.se / 05 December, 2013 - 20:05 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har haft en bra dag idag ihop med syster och barn. Vi åt god lunch ute och bakade pepparkakor hela eftermiddagen. Jag har tragglats med endel ångest idag och har försökt på alla sätt att skjuta undan känslorna. Tyvärr är det inte alltid så enkelt. Nu på kvällen har jag och sis varit i stora höga och kollat på lite kläder, tanken var att vi skulle träna, men jag ville inte utsätta kroppen för påfrestning när jag mår som jag mår. Hoppas att ni haft en bra dag i allafall och kör försiktigt om ni skall ut och köra. Här värker snön ner :P 
 
jag fick även slått in lite paket nu på eftermiddagen, fick levernas på 4 julklappar till robin :D Tror minsann att han kommer bli nöjd :)
 
 

Godmorgon

Frureinhold.se / 05 December, 2013 - 09:32 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag är det minst sagt stormigt. Mailade min lärare förut om att jag inte kommer till skolan idag pga vädret. Jag fick som svar att ja det är ju lite lustigt att just denna stormen heter sven ;) min lärare heter nämnligen sven haha. Men jag fick lite sidanvisningar att läsa så det löste sig bra ändå. Jag och hailey har böjrat dagen med att måla en jultavla på canvasduk. Hon tycker det är hur roligt som helst att måla, för min del gäller det att ha tålamod :p det blir färg lite här och där och när jag säger att tavlan är klar blir det många tårar. Men som tur är har vi andra roliga saker som vi skall hitta på idag, så tårarna försvann fort och nu är det nog lite bakning som står på schemat :) 
Jag måste ju lägga upp kort på före och efterbilden på håret från igår. Förebilden är väl inte jätte rättvis då håret är helt ostylat och ofräscht. 
Jag är allafall supernöjd med resultatet :) Tycker också att mitt hår börjar bli sådär fyllig och gott :) Nu skall det bara växa och bli långt med :D 
 
 

Tadaa

Frureinhold.se / 04 December, 2013 - 18:23 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är håret klart och det blev superfint :) tack Johanna :)



Dags att röra om

Frureinhold.se / 04 December, 2013 - 16:06 / Vardagen
0 Kommentarer

Ja nu blir det lite omorganisering i håret igen :) 


Bokat vårens kurser

Frureinhold.se / 04 December, 2013 - 12:51 / Vardagen
0 Kommentarer

Såå nu är dansen fixad även till våren :) Hailey älskade verkligen att dansa, så varje lördag kl 09.00 kommer vi att köra dans igen :) 
 

Tänkvärt

Frureinhold.se / 04 December, 2013 - 09:52 / Vardagen
0 Kommentarer


Eller vad tycker ni?

Godmorgon

Frureinhold.se / 04 December, 2013 - 07:05 / Vardagen
1 Kommentarer

Fy vilket mörkt och kallt väder vi vaknat till idag. Hailey fick prickar över hela kroppen igår och de sitter även kvar idag. Hon kliar inte eller verkar något berörd av prickarna, men för säkerhetsskull skall vi till vårdcentralen och kolla upp så hon inte bär på ngn sjukdom. Pratade precis med dagmamman och hon tyckte precis samma :) Jag verkligen avgudar Haileys dagmamma, hon är så snäll, mysig, rolig och lär Hailey en massa nya saker varje dag. Härom morgonen när vi satt och skulle äta frukost utbrister hon från ingenstans '' mamma får jag börja äta '' bara en sån sak haha :p Eller när hon sitter och räknar till tio utan problem, eller sjunger sånger och följer texten rakt upp och ner :p Detta är väl inget konstigt i sig, men jag blir så imponerad av dessa små varelser som lär sig nya saker hela dagarna. Igår kom hailey även hem med en påse lussekatter som de bakat, stolt visar hailey upp hur rullat och grejat :p 
 
Jag hoppas att dessa prickar inte är ngt farligt och att de försvinner fort :) 
 
 
ps: försökte maila dig svar Sandra P, men din mail fungerade inte, men vi kan lämna diskussionen här och så får jag önska dig en god jul :) kram !
 
 

Halvtid på squatsen

Frureinhold.se / 03 December, 2013 - 21:07 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har inte bloggat om squatsen, men det innebär inte att jag inte kämpat på. Nu är jag inne i halvtid och jag är mer taggad än nånsin. Jag har genomgått en hel del den sista tiden och mått lite sisådär både fysiskt och psyiskt. Men det är väl så som livet är, ena stunden upp andra ner. Det viktigaste för mig är att jag mår bra och att människor i min omgivning mår bra. Jag vill förändra världen och skapa världsfred, jag vill se blommor resa sig ur askan och vattendrag bli fria från föroreningar. Jag vill måla hela världen i alla olika färger och visa glädje för det liv som jag har. Jag kommer kanske inte kunna förändra världen och jag kommer kanske inte få uppleva världsfred, men det innebär inte att jag kommer sitta och sepå när allt elände strömmar utanför dörrren. Vi i västvärlden har det 100 gånger bättre än människor i utvecklingsländer. Jag kommer alltid att kämpa för rättvisa och alla människors rätt till resurser för en förbättrad hälsa. Min dröm är att arbeta med FN inom hälsa och rättvisofrågor. Jag kanske inte hamnar där heller, men utan drömmar har jag heller inget att sträva efter. Som jag skrivit så många gånger innan så nöjer jag mig inte med att bara va, jag vill förändra världen och vem vet så kanske jag gör det en vacker dag ! 
 
Men som sagt, squatsen går bra och jag hoppas det går bra för er med :) <3
 
 

En global värld: en hållbar globalisering

Frureinhold.se / 03 December, 2013 - 20:23 / Vardagen
0 Kommentarer

Hur påverkar globaliseringen miljön? Dagens globalisering är baserad på fossila bränslen som olja och kol vilket skapar en växthuseffekt som kan få förödande konsekvenser för planeten. I Indien förorenar exportföretagen grundvattnet och gör böndernas åkrar obrukbara. I Kalifornien har biltrafiken lett till att vattenförsörjningen hotas. Klarar jordklotet av denna utveckling? Finns det en annan globalisering som bygger på hållbara alternativ och rättvisa?
Ni borde kolla på denna filmen, den är 52 minuter lång, men 52 väldigt gripande och lärorika minuter.
KLICKA HÄR!
 

chokladmask

Frureinhold.se / 03 December, 2013 - 18:21 / Vardagen
0 Kommentarer

hur gott luktar den inte då?? just nu är jag som en doftande kakaobuske. Kan varmt rekomendera denna mask som finns att köpa på kicks :)
 

Vad tror du johanna?

Frureinhold.se / 03 December, 2013 - 12:38 / Vardagen
0 Kommentarer

ÅÅÅhhh megan älskade megan, vilket hår du har ! Jag skall till johanna imorgon och jag har tänkt sätta en lite mörkare ton på håret :) Googlade runt och hittade denna bilden på megan fox. Jag har ju det röda fina i håret och det kommer såklart att lysa igenom i det mörka :p Men vad tror du johanna ? :)
 
 

Mumsig chokladsmask

Frureinhold.se / 03 December, 2013 - 12:04 / Vardagen
0 Kommentarer

Denna godingen skall få smörja mitt ansikte ikväll :) den ser helt mumsig ut och lär lukta helt ljuvligt :D


Sova med barn

Frureinhold.se / 03 December, 2013 - 08:18 / Vardagen
1 Kommentarer

Är det inte underbart med barn som rör runt i sängen ;) Hailey är ett riktigt yrväder när hon sover i våran säng, kolla bara hur jag vaknade i morse :p 
Nu är jag Allafall påväg upp till thn för uppstart av ny kurs som verkligen ligger mig varmt om hjärtat. Den handlar om ojämlikheter i hälsa i en globaliserad värld. 


Älskar kommentaren :D

Frureinhold.se / 02 December, 2013 - 21:48 / Vardagen
2 Kommentarer

När jag läste din blogg idag, och i synnerhet när jag såg hur du skrev ut att du köpt strl 27, kna klämma i dig 26 om det är så, kom jag att tänka på en studie jag läste om idag. den handlade om narcissism. 

"En ny studie gjord av forskare vid Wester Illinios University visar att Facebook-användare med många facebookvänner som regelbundet uppdaterar sin status och lyfter upp det egna jaget löper större risk att vara drabbade av narcissism" 

Stod det i artikeln, och även på wikipedia ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Narcissism ) 

Så kollade jag då din facebook, och kunde knappt hålla mig för skratt!! Du uppdaterar flitigare än någon jag har på min vänlista, har väldigt många uppladdade foton (väldigt många var ju på dig själv) och man får dessutom ofta bilden av att du vill framstå som väldigt duktig, smal, snygg, effektiv, osv osv, när man läser din blogg.... 

Så skulle någon nu fråga mig om jag visste någon som jag assosierar med ordet narcissist, kommer det bli du ;) 

Tolka detta hur du vill. Jag har absolut inget emot självgoda personer så själv ser jag det inte som nödvändigtvis negativt (kna själv vara självgod ibland, dock aldrig vad det gäller mitt yttre, men annars så!). Är man narcissist och vet om det, kan man ju ofta bjuda lite på sig själv i det hela, då blir det ju en liten charmig udd på det, så vida det inte går för långt. 

Kan tillägga att du inte känner mig, så detta är dömt via nätet, och blogg har jag ingen. 
// Sandra P
 
-----

Jag vet inte riktigt vad skribenten av kommentaren vill ha för svar från min sida. Men något som jag tycker är väldigt underhållande är vad och hur människor väljer att kommentera på andras bloggar. Jag får väldigt sällan kommentarer som dessa, oftast är det från vänner och familj. Om jag är narcissist, njae det vill jag inte påstå, om jag är självgod, mycket möjligt. Jag håller inte igen, jag lägger upp mycket bilder, både på mig själv och min familj. Jag tillhör inte gruppen mellanmjölksvenskar och det är jag väldigt glad över. Sen accepterar jag såklart att folk inte är som jag, det hade varit för tråkigt om alla var precis likadana :) dock har jag lite svårt att tolka denna kommentar då den bitvis är lite flummig i meningsuppbyggnaden. Sen att skribenten får känslan av att jag vill framstå som väldigt duktig, smal, snygg etc. Jag kan med handen på hjärta säga att jag tycker att jag är både duktig, smal, snygg etc etc. Jag ser inget fel om att tycka om sig själv, snarare tvärt om. Dock fokuserar jag inte på om jag är smal eller om jag är snygg, mitt fokus ligger på att må bra, både fysiskt och psyksikt. Jag är också en människa som bryr mig otroligt mycket om min omgivning och är mån om att alla skall må bra. Jag tackar för din kommentar Sandra och hoppas att du fortsätter att läsa min blogg och hittar nya saker som du kan underhålla dig med :) 
 
kramis ! 
 

Ny foundation

Frureinhold.se / 02 December, 2013 - 20:45 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag på lunchen gick jag och sheila ner till oden för att hitta en ny foundation. Jag har fått tips av anna att clarins hade många bra foundations och jag är inte sen med att prova ngt nytt. Jag har just nu en från mary kay som är toppen och har innan de haft diors nude skin vilket också en bra foundation. Jag måste säga att jag fick sån sjukt bra hjälp av en tjej på kicks oden. Hon provade lite olika och gav tips och råd för vilken foundation som passade min hustyp bäst. Jag valde i slutändan clarins everlasting foundation nude 105. Jag blir alltid lika ivrig när jag köpt ngt nytt och vill använda det med en gång haha. 
Jag fick även hem ett paket från lyko idag med lite julklappar till både mig själv och till min familj. Bland annat hade jag beställt en tuperingsborste ifrån ghd som verkligen är ett måste i badrumsskåpet :D Johanna använde den på mig nere i falkenberg och jag har bara ett ord att säga, wow ! Påtal om johanna så har jag bokat en tid till henne på onsdag, ny färg och klipp klipp :) 
 

Lunch

Frureinhold.se / 02 December, 2013 - 12:09 / Vardagen
0 Kommentarer

Står i kassan på skolan och skall köpa lunch. Förmiddagen har varit bra och nu väntar bara eftermiddagen. Jag har mått sådär idag, endel ångest och stickningar i både armar och ben. Pratade med lärarna förut och Jan som i mina ögon är rena gurun för oss hälsovetare belyste problematiken kring upplägget av förra kursen. Det känns på ett sätt bra att de är medvetna om problemet, men vad hjälper det nu? Men men bara att kämpa på och göra så gott jag kan :) 

Igår kväll var mamma o pappa på besök och pappa stod för läsning av saga ;) iPad är tydligen det nya ;)



Första advents bak

Frureinhold.se / 01 December, 2013 - 14:56 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu sätter vi oss ner en stund och det är riktigt skönt. Vi har verkligen hållt igång hela dagen lång. Tanken idag var att åka till Johanna och tobias, men imorse fick vi ett samtal att Mira bus blivit sjuk så vi får styra upp en träff längre fram. Jag var nere på maxi vid 08.00 i morse och handlade massa ingredienser för att baka både lussekatter och pepparkakor. Vi fick även satt ihop pepparkakshuset och dekorerat det. Sen tror jag att mamma och pappa kommer hit en sväng och skall smaka på de goda bakverken. Förövrigt ikväll så skall vi bara ta det lugnt, jag skall förbereda skolan inför imorgon och sen bara försöka hantera mina nerver och fokusera på att göra mitt bästa :) Bara att kämpa nu de sista veckorna fram till nästa termin :) Måste ju skriva att vi även var uppe på lekplatsen förut och busade oss. Vi fick sällskap av en mysig katt som gick med oss hela vägen hemifrån och upp till lekplatsen :) 
 
bakom första luckan så lurade ett torrschampo :)