StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

snygg nedtill

Frureinhold.se / 31 Augusti, 2013 - 22:48 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har ju snöat in mycket på mode och kläder i flera inlägg nu och jag kan inte sluta där. Hur snyggt är det inte med tajta jeans och stövletter. Jag älskar när man kommer upp lite, men ändå inte blir för lång. Det skall vara bekvämt hela dagen. Jag skrev ett inlägg igår om två par skor som jag är helt kär i, längtar till hösten med snygga jeans och en transparant blus till ! Pratade med min syster om det att hela min garderob skall bytas ut med bara jeans och tajts ihop med blusar ! älskar det :) lite som det jag la upp med michael kors :)
 
 
Den sista bilden är lite somrig, men med denna sen sommaren funkar det även nu :)

Walkie talkies

Frureinhold.se / 31 Augusti, 2013 - 22:25 / Shopping
0 Kommentarer

När vi var hemma hos mina föräldrar i veckan pratade vi åter igen om Sälen och att pappa och mamma hade fixat walkie talkies. Tidigare år har vi haft med oss detta, men så förra året när vi var uppe bodde vi alla ihop och inga walkies behövdes. Men nästa år bor vi ännu fler och på olika ställen. Så vi måste börja kika runt lite på fräcka walkies. Jag var inne på http://www.teknikmagasinet.se häromdagen och såg att de hade ett stort utbud av walkie talkies och jag hittade ngr favoriter. Om ni läsare har några tips får ni gärna skriva det :) jag har några måsten dock och det är lång räckvidd och bra signal :) dock tror jag de flesta har det idag :) förutom walkie talkies hade teknikmagasinet massor att erbjuda. Det känns som en sån affär som har allt och lite till, hittade även lite julklappar, men oroa er inte. Nog att jag är tidig men inte sååå tidig ;) att jag ens tänker på jul är helt sjukt. Men som sagt, skriv och tipsa om bra walkie talkies :)
 

Sötnöt

Frureinhold.se / 31 Augusti, 2013 - 21:14 / Hailey
1 Kommentarer

Hon vet verkligen hur hon skall få lilla mamma på fall. Idag provade vi sommarkläder för fulla muggar ;) gillar hennes min i spegeln :p


Breaking Bad

Frureinhold.se / 31 Augusti, 2013 - 19:38 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag är helt såld på denna serien, ni måste verkligen se den, den är rå, känslosam, spännande och helt klart en av de bättre serierna jag sett. Vi följer den på netflix och den rullar på varje kväll, minst 2 avsnitt. Hailey har inte sovit ngn middag idag så vid 18.30 stensomnade hon utan att ens hinna säga gonatt. Jag har märkt att hon mindre och mindre sover middag nu. Flera dagar i rad som hon inte sovit på dagen, får se hur hon reagerar när hon är hos dagmamman från och med måndag, då lär hon vara trött lilla stumpan. Men som sagt, för er som inte vet vad ni skall kolla på ikväll, ge breaking bad en chans :)
 
 

Baka silviakaka

Frureinhold.se / 31 Augusti, 2013 - 15:56 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag blev det att vi bakade silvikaka, jag älskar silviakaka, men det har aldrig blivit att vi ha bakat det hemma. Så idag när vädret är så trist blir det att baka något riktigt gott :) Vill ni ha receptet till den silviakakan vi gör, ser ni det nedan :) Jag har även redan börjat planerat inför haileys 2 års kalas, det blir minicupcakes, cakepops, bullar och chokladflan. Sen skall vi beställa tårta från svarta katten, fina rosa princesstårtor :) de gör gudomligt goda princesstårtor :) Det blir inte lika coolt som förra året, men det får duga ändå :) huvudsaken är att det smakar bra ! 
 
 
 

Bloppis

Frureinhold.se / 31 Augusti, 2013 - 15:20 / Shopping
0 Kommentarer

Säljer grindar från Ikea, ena är sån som man sätter fast i väggen och den andra sån man spänner fast :) under året gamla och i fint skick. 250 :- styck maila mig på [email protected]


serier

Frureinhold.se / 31 Augusti, 2013 - 12:07 / Vardagen
0 Kommentarer

Vi kollar alltid på extremt mkt serier, när vi väl börjar så sträck kollar vi nästan varje kväll. Jsg har sett lost, oc, oth, dexter, gossipgirl, vampire diarier, true blood, sons osv osv det är helt sjukt egentligen. Vi brukar kolla på netflix men har ibland blivit lite besvikna för de är så sega med att uppdatera säsongerna. Det handlar ju säkert om rättgheter hit och dit, men ändå segt. Vissa serier har de inte ens, vi betalar 79 :- i månader för den tjänsten. Jag var inne på Viaplay som jag hört mycket om och hittade en massa bra serier, dock mest svenska. Men även här betalar man 79 :. i månader och vill man även följa sport så betalar man 249 :- i månader. Tycker ändå att det är ett rimligt pris för att få följa allt man tycker är bra. Det är nästan omöjligt att följa alla sina favoritserier på tv så att ha en streaming sida på nätet är kanon ! Det känns också som viaplay är lite före netflix på många plan, dock hade de inte breaking bad som vi följer nu och det var lite trist.
 
 

min sötdocka

Frureinhold.se / 31 Augusti, 2013 - 10:00 / Hailey
0 Kommentarer

Tror ni att hon gillar att äta glass? svaret är verkligen ja ja ja. tror inte att det går en enda dag som hon inte säger, mamma eily ha gass. Haha helt underbart söt, nej hailey idag blir det ingen glass, det äter man ju bara på helgen. Men såklart kan det hända att hon på en vardag charmar ihjäl sin lilla mamma och får en glass ändå, uch vilken dålig mamma jag är ;) Måste framkalla lite bilder snart igen, har så mycket fina och vill pryda hela huset med kort på oss i familjen. Även kort på macy kommer det bli ännu mer av nu, alltid älskad, aldrig glömd !
 
 
 

Nalle Puh

Frureinhold.se / 31 Augusti, 2013 - 07:49 / Shopping
0 Kommentarer

Jag minns när jag var liten och kollade på nalle puh och jag verkligen älskade det. Jag tror att nalle puh är en sån karaktär som aldrig går ur tiden, han och hans vänner lever liksom kvar. Även idag finns det på disney channel en sagostund med nalle puh varje vardag runt 18.00. Hailey har även tre karaktärer (Nalle puh, tiger och ior) på sitt rum klistrat på väggen. I början brydde hon sig inte så mycket om dom, men det kommer mer och mer. Jag var inne igen på barnrummet.se för att kika igen efter lite presenter och hittade dessa söta Nalle Puh saker som jag bara tyckte var så fina. Man blir så glad av att kolla på nalle puh och som sagt det funkar även idag.
En goare färgklick än så får man nog inte :P får se om det blir dessa som vi köper eller om vi väntar till jul. Har redan andra planer egentligen, men så roligt att hitta inspiration !
 

Newbie

Frureinhold.se / 31 Augusti, 2013 - 07:00 / Shopping
0 Kommentarer

Nu har lite höstnyheter kommit in till kappahl ifrån newbie. Jag är svag för newbie och brukar alltid köpa lite nytt när det kommer ut. Denna gången blev det bara två tunikor, men jag tror hailey kommer gilla dom till hösten. Brukar ni handla på newbie? så kul att de finns upp till stl 98 nu med.
 
 

Tack till alla

Frureinhold.se / 30 Augusti, 2013 - 19:37 / Vardagen
3 Kommentarer

Sitter nu i soffan och känner tomheten, vad har egentligen hänt idag, vart är macy, kommer hon hem snart. Huvudet går på högspinn och hailey frågor och undrar. Förut kom grannen hit, då säger hailey så sött, peter peter, macy är i himmen. Himmen är hennes ord för himlen. Tror ni att det känns? big time. Jag funderar på människor som mister sitt barn eller nära släkting, det måste vara det värsta som finns. Hur klarar man av att gå vidare, hur orkar ens hjärta fortsätta slå? Hoppas jag inte får någon att må dåligt när jag skriver så, jag undrar bara hur.. Bara tanken att ngt skall hända hailey får mig att sjunka genom jorden. Jag ger alla ni som förlorat någon när eller alldeles för tidigt en stor eloge och en stor kram. Om inte ni är hjältar så finns de inga ! 
 
Ikväll blir det bara lugnt, kolla på kristallen galan och äta mycket glass. Vi köpte ifrån glassbilen häromdagen och det blir nog både en och två glassar. Köper folk glass från glassbilen längre? känns som om det börjar falla bort lite. I helgen skall jag försöka förbereda mig inför skolan, jag har faktiskt lite ångest, men det är för att jag inte har ngn koll. Känner mig lite stressad över att det är sista året och shit skall jag fixa detta? Jag borde lösa det så bra som allt de andra, men jag är ändå stressad. Men får ta en dag i taget och bara kötta på :) Mer går inte. 
 
Nä nu får ni ha en härlig kväll, imorgon kommer nya spännande inlägg !
 
Macys gravdekoration <3
 

höstens favoriter

Frureinhold.se / 30 Augusti, 2013 - 16:31 / Shopping
0 Kommentarer

Jag har tänkt på en sak när man har kontorsjobb, när hösten kommer så är man snabb på att ta på sig tjocka stövlar eller varma skor. Det är kanon när man är utomhus, men när man sitter på kontor blir det snabbt varmt. Mitt framtida jobb kommer antagligen bli inomhus om det blir som jag tänkt mig och då kommer jag inte gå runt i tråkiga tofflor. Det säger jag nu i all, lär ju bli annorlunda sen ;) Men jag tänkte tipsa om lite snygga höstkläder men med snygga inneskor att byta med när man kommer till jobbet !
 
 
Dessa ihop med ett par jeans eller kjol !
 
Samma fina stickade tröjor ihop med shorts/kjol, knästrumpor och höga boots. Super läckert ! 

vinteräventyr

Frureinhold.se / 30 Augusti, 2013 - 14:18 / Vardagen
0 Kommentarer

Skrev igår om sommarresor och något som ligger oss varmt om hjärtat är vinterresor. Som ni vet åker vi varje år till sälen, förra året var ingen succé då hailey var sjuk hela veckan. Hon låg i närmare 40 graders feber och det var verkligen inte det vi hade planerat. Året innan åkte männen i sällskapet snöskoter på fjället, de var en upplevelse som de pratade om länge, vem åkte fortast, vem var bäst etc etc ;) de bestämde att åka detta året med vilket de gjorde och de var samma visa igen haha. Jag hade tänkt att vi skulle åkt häst och släde eller hundpann. Det gjorde vi när vi var små och det var ett minne som fanns kvar länge. Jag gick in på dalarnasaventyr.se och fann ännu mer inspiration på vad man kan hitta på. Eftersom vi är sånna tävlingsmänniskor i vår släkt hade en riktig vinterlag kamp varit något för oss. Det hade väl slutat i tragedi med många brutna ben :P Men man underskattar sälen på vintern, det finns så mycket att hitta på, mer än bara skidor. Nu håller vi tummarna att det inte blir några sjukdomar detta året :)
 
Riktiga snöbrudar !
 

Have2have

Frureinhold.se / 30 Augusti, 2013 - 12:00 / Shopping
0 Kommentarer

Tidsinställt inlägg
Jag är ju lite av en skoälskare, hade jag kunnat hade jag nog nya skor varje månad. Nu måste man ju prioritera annat också, men det betyder inte att jag kan kolla och inspireras. En bekant till mig handlar väldigt ofta på bubbelroom, jag har varit dåligt inne på deras sida. Men idag tog jag mig en titt och blev helt förälskad i de flesta skorna ifrån märket have2have, vet att många bloggerskor har skrivit om just dom skorna. Jag skrållade runt lite och hittade nästan för många favoriter. Jag kommer i vilket fall som helst kika lite extra på de skorna nedan. Så himla snyggt med gråa skor och de bruna var ju verkligen läckra med de fina detaljerna. Jag skulle även vilja ha ett par nya lite högre boots, ni hör ju själva vilken besatthet jag har utav skor :)
 
 

Sovgott

Frureinhold.se / 30 Augusti, 2013 - 10:23 / Vardagen
4 Kommentarer

Nu sover hon så gott, det gick så fort och hon somnade i mitt knä, med huvudet i mina händer. Detta gjorde så ont och tårarna bara rinner, tack till alla fina och helt underbara människor som skickat sina hälsningar <3 er !


Michael Kors

Frureinhold.se / 30 Augusti, 2013 - 09:10 / Vardagen
0 Kommentarer

När vi var på kalas i helgen och firade johanna som fyllde 25 år fick hon bland annat en helt underbar Klocka ifrån Michael kors. Den var i roseguld och hon fick även ett matchande armband, ett sånt som ser ur som en stor ring. Jag blev helt såld och det var verkligen en present som jag tror att många skulle bli glada för att få. Michael Kors har designat så jäkla mycket genom åren, inte bara accesoarer utan även kläder. Tyras.se la upp en bild när hon bar en jacka från just michael kors och den var otroligt fin :) Vill ni kika på lite produkter ifrån Michael kors kan ni gå in på Wakakuu.se. Jag gillar den stilrena stilen men som ändå är lite kaxig, i höst kommer jag satsa på mycket svarta byxor med ljusa transparanta toppar. Det är inte omöjligt att jag beställer lite från Wakakuu, de har mycket att välja mellan och alltid bra service.
 
Galet snyggt och med de leopardskorna till :)
 
 

älskade Macy <3

Frureinhold.se / 29 Augusti, 2013 - 20:15 / Vardagen
1 Kommentarer

Detta blev de sista korten vi tog ihop, alla vi 4, hjärtat blöder och även om det ''bara'' är ett djur så gör det så förbanant ont. Både att minnena kommer upp ifrån när mormor gick bort och att morfar ligger och har ett svagt hjärta. Jag kommer aldrig förstå döden, meningen med livet och meningen med döden. Jag förstår att man inte kan leva föralltid, men om det är någon låt jag vill lägga in här så är det forever young. Jag har hållt in alla mina tårar, hållt mig sluten och intalat mig själv att allt detta gör jag för att macy inte skall behöva ha ont mer. Jag vägrar ha djur som inte mår helt bra, det går emot alla mina principer. Det gäller även dom som avlar på macys syskon även om de vet risken att de för allergin vidare. Så trångsynt och idiotiskt, jag hade kunnat skriva flera a4 om allt vi gjort för att hjälpa macy mot hennes klåda. Allt från kemiskt till naturligt, inget har hjälpt...! Tänker inte gå in på det mer, för vad spelar det för roll nu? Imorgon kommer vara en tung dag för oss, jag vet att vi tagit rätt beslut, men det kommer inte göra att jag kommer sörja mindre. stor kram till alla er som sms, skrivit och stöttas oss <3
 

mur och gång

Frureinhold.se / 29 Augusti, 2013 - 17:59 / Vardagen
0 Kommentarer

Vi håller på att bygga mur nu och har även planer på att lägga nya platter vid entren. När vi ändå håller på kan i lika gärna börja fundera på hur vi vill ha det den sista biten. Vi har lite fler stenar som vi behöver köpa till rabatten och det kommer vi köpa i helgen. Sen är det bara att invänta vinterblommorna och dekorera. Jag vill även fixa lite med belysning, finns så många inspirationssidor bland annat stenbolaget.se. Oftast åker man till de närmaste stora varuhusen, men på nätet kan man hitta riktiga guldkorn och inspirationen blir på topp. Vi skall även renovera badrummet uppe i höst/vinter om ekonomin tillåter och även det kan man hitta inspiration om på dn sidan. Jag vill ha sånt svart glittrigt golv, dock tror jag inte att jag vill köpa det till gästtoaletten. Men någon gång skall jag ha det, så jäkla fiiiint :) Något som fler borde dekorera med är sten, små eller stora spelar ingen roll. Istället för jord kör man på vita stenar. Det kommer vi att göra och jag tror det blir lika bra som jag har en vision i huvudet :) 
 
 
 

sponsrad video- Apolloguden frontar Apolloresor till paradiset Karibien

Frureinhold.se / 29 Augusti, 2013 - 15:33 / Resor
0 Kommentarer

Vi älskar att resa, vi försöker varje år att komma iväg minst 2 gånger, en gång på vintern och en gång på sommaren. Nu var vi i spanien detta året och tanken fram igenom är att åka till karibien igen. Vi var i mexico 2010 och trivdes hur bra som helst. Dock reste vi lite hur som helst då, planerade flyg och hotel separat och brydde oss inte direkt om vi fick vänta ngr timmar på ngn flygplats. Detta kommer vi få tänka på extra mycket nästa gång vi åker då vi har lilla hailey med oss. Jag vill helt klart över till karibien igen, vilken del vet jag inte. Kanske att vi åker till miami och tar turer över till cuba eller nedåt. Vi får se, men en långresa måste kommer förr eller senare. I den nya filmen från charterföretaget Apollo visar Apolloguden oss hur man har det easy-going i Karibien. Inte helt dumt och apollo har vi åkt med förut, eller allafall så har jag det när jag var mindre, inte varit missnöjd !
 
Gud vad man saknar det turkosa vattnet och det vackra maya templen ! Översta bilden är tagen från tulum !
 
/ Sponsrat inlägg
 

Inredning

Frureinhold.se / 29 Augusti, 2013 - 14:17 / Hailey
0 Kommentarer

Som ni alla vet håller jag på att kolla på lite ny inredning till haileys rum. Tanken är att handla lite inför hennes 2 års dag och inreda medans hon sover och på hennes dag vaknar hon upp till massa roliga leksaker och dekorationer :) Jag har kollat runt lite på nätet för att hitta just det som jag vill ha, lite rosa, beige, grått. Ett riktigt tjejrum men med en liten touch av annat :) Jag har googlat runt och kom in på barnrummet.se. Många sidor idag är väldigt lika varandra och de har ungefär samma produkter, men jag tycker ändå att barnrummet hade lite annat. Bland annat den supercoola blixten mcqueen sängen som jag tror hailey hade älskat. Nu blir det inte en sån denna gången, men så roligt att hitta inspiration. Sen hittade jag sånna wallsticks som man sätter upp på hela väggen som bilder ett coolt landskap. Nu har hailey redan en fin fondtapet, men ändå, väldigt fint :) Jag klickade hem lite smått och gott som jag tror att hon kommer gilla, gå gärna in och kika, de har snabb leverans och alltid trygg handel ! 
Ur gulligt verkligen, nästan så jag själv hade velat ha det så i mitt rum :) 
 
 

Breathe

Frureinhold.se / 29 Augusti, 2013 - 13:40 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag är en sån dag när alla känslor tar över och det som i vanliga fall är enkelt blir hur jobbigt som helst. Jag vill bara skrika men det kommer inget ljud, jag vill bara gråta men det kommer inga tårar. Jag känner mig tom, känner mig som en värdelös mamma, som en värdelös fru. Detta är en dag full av sorg, tankar och tomhet.


skylt

Frureinhold.se / 29 Augusti, 2013 - 03:26 / Vardagen
0 Kommentarer

HIttade en sån bra sida på nätet som gör fina skyltar till brevlådor. Nu när vi bytt till en sån som står och lite modernare ville jag ha en fin skylt :) Denna var kanon då man kunde välja färg som matchade brevlådan och sätta på en skiva vid luckan så det mer ser ut som man klistrat fast med klistermärke. Jag tyckte det såg himla fräscht ut :) valde ljusgrå text, nu får vi se hur den blir när den kommer på plats. Sidan hittar ni här om ni är sugna på en ny skylt :)
 

hannah montana is dead

Frureinhold.se / 28 Augusti, 2013 - 20:44 / Vardagen
0 Kommentarer

Om my f***ing god vad jag satt med hakan nere vid knäna efter att ha sett mileys uppträdande på VMA. Jag har inte ont av att hon ändrat till en mkt kaxigare stil, men det som hon visade upp där var allt annat än bra. Åmade, smekte sig ltie här och var och gav sig på latino shake from hell. Jag gillar inte att kritisera andra, men detta var skrämmande, vad hände med den söta lilla hannah montana liksom :p men många disney stjärnor har ju ballat ur mer eller mindre under årens gång..
 
 

blankt

Frureinhold.se / 28 Augusti, 2013 - 13:19 / Vardagen
0 Kommentarer

Gud sitter med fingrarna på tangenterna och vet inte alls vad jag skall skriva. Det är inte ofta det händer vill jag lova :p men jag har haft en ganska lugn morgon hemma och det kankse är därför. Jag har mest röjt och städat här hemma, haft ute plädar etc för skakning vilket jag borde göra typ varje vecka. Ärligt, hur mkt bös kan det finnas på dom !? haha Hailey har varit dunder gnällig hela morgonen, inget har varit bra, vet inte om hon vaknat på fel sida eller vad det var med henne. Nu sover hon allafall så hoppas att det kan göra att hon vaknar på bättre humör. Vi skall baka en äpple paj sen som vi skall ha med till lödöse. Idag är det sista dagen vi kan bada i poolen utan att få köldskador ;) pappa har ju en värmepump som håller poolen varm till 28-29 grader :p riktigt lyxigt och gott för alla att inte frysa :p Vi har även varit nere och handlat vilket gick helt okej, fick muta hailey ngr gånger, men vissa dagar är det de enda alternativet :p 
 
Gjorde btw en jättegod godisskål förut, när suget kommer till en och man inte vill äta ngt slabbit gelehallon kan man steka pumpafrön och röra runt lite kokos :p supergott och inte alls lika onyttigt :) Hailey satt glatt och mumsade orostade pumpafrön i soffan :)
 

landat

Frureinhold.se / 27 Augusti, 2013 - 21:00 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu sitter jag i soffan och landat efter denna hektiska dag. För att sammanfatta så har vi varit två turer ner till hööks, 2 turer till stallet och 2 turer till lekplatsen :p Mycket två idag. Nu på eftermiddag har jag och madde varit iväg med gullan och charisma på träning och miljöträning. Jag red gullan på den stora ridbanan och jag satt i början av passet och bara undra när hon skulle bralla loss :p Men det gick hur bra som helst, övade återigen på att rida på ytter och vara rak. Red på mindre volter på slutet utåtatälld så frambenen korsades och rumpan trampade på :) Ah inte så kul för er att veta, men jäkligt gott jobb. Charisma ah vad skall man säga, oj oj oj, lovord och jag sitter bara och ler. De tyckte även att hon såg väldigt välriden ut, det är en väldigt fin kommentar att få som ryttare så heja mig och madde ! 
 
Btw så satt chapsen som ett smack :D madd har även hon nya chaps, snygga va ?? love it !
 
 
 

Nya chaps

Frureinhold.se / 27 Augusti, 2013 - 15:23 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu har jag äntligen fått rätt storlek och rätt färgkombinaton. de chapsen som jag först tänkt passade inte alls till mina skor så fick ta dessa som jag även tycker är kanon snygga :) Inviger dom idag på miljöträningen i stenungsund. Åker med madde upp till holmegården tror jag det heter och rider på utebanan medan madde tränar för Björne i ridhuset :) Nästa vecka skall jag träna för Caroline så gott att komma iväg en gång denna veckan så hon hänger med i svängarna :) Macy och Hailey skall vara ner hos min syster och barn så de kan säga hej då till macy ordenligt :( gud det känns så fel allt ihop...
 
689 :- med med 15 % rabatt :) Hööks har 15 % på alla stövlar, skor och chaps så passa på ! 
 

vad som gör mest ont

Frureinhold.se / 27 Augusti, 2013 - 09:34 / Hailey
7 Kommentarer

Det är att se hailey tycka om macy så mkt och är mer med henne än med oss, macy hit och macy dit :( vad kommer hon tro när macy inte finns mer :( 
 
Mina gosetjejer ! 
 

vintern klar

Frureinhold.se / 27 Augusti, 2013 - 08:29 / Shopping
0 Kommentarer

Nu fick jag beställt de fina fina vinterskorna till hailey som varit slut i alla storlekar :) samt en söt mössa från esprit :) Fick även mail att hennes jackor var påväg, så myyyys. Vilken morgon vi fick idag med, sol och sådär friskt och gott. Älskar det och att det är varmt på dagen är bara såå gott. Nu frukost och sen update här, fullspäckad dag idag med !
 
 

Hallååå

Frureinhold.se / 26 Augusti, 2013 - 20:20 / videor
0 Kommentarer

Hon är väl charmig ;)


födelsedagstårta

Frureinhold.se / 26 Augusti, 2013 - 19:22 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu sitter jag och letar bra leverantörer för haileys kalastårta, hon som gjorde dom förra året är numera anstäld och får inte lov att göra tårtor hemma. Men jag funderar på att beställa från ett företag i linné, hittade en helt underbar tårta där som allafall ser god ut :p Det är väldigt viktigt att tårtan är god och inte bara ser bra ut. Om inte får jag beställa från svarta katten, de är kanonduktiga och gör verkligen goda tårtor :) Några tips vart ni brukar köpa tårta??
 
Här är haileys tårtor förra året :) och lite andra kort från kalaset :)
 
 
 
 

ett tufft beslut

Frureinhold.se / 26 Augusti, 2013 - 15:12 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är beslutet fattat och hjärtat gör så ont, hur skall jag/vi kunna leva ett liv utan våran fyrbenta helt underbara hund ?? Jag kan inte förstå att det är sant och att denna veckan är den sista jag har tillsammans med dig. Du blev 4 år i sommras och ändå sen start har du kämpat på med din allergi. In och ut från veterinären med olika behandlingar varje gång, du har kämpat på och vi med. I januari iår började vi en kur med allergisputor samt kortison. Det blev en kort stund lite bättre men ändå aldrig riktigt bra. Macy har fått badas i special schampo och ätit specialfoder men ingenting har hjälpt. Idag ringde jag till min veterinär här i kungälv som hjälpt oss den sista tiden och de ser heller ingen annan utväg än att låta henne somna in. Hon förtjänar inte att må såhär och en hund på 4 år skall inte ligga och sova dagarna ut eller inte vilja gå på promenad. Hon blir snabbt trött och bara lägger sig ner :( Jag känner att beslutet är rätt, men ändå gör det så fruktansvärt ont. Fredagen den 30 augusti kommer macy att somna in, dagarna dit kommer bestå av mycket kärlek, godis och alla runt omkring kommer vaa här, bara för hennes skull. Macy är en otroligt älskad hund och alla barn här i området kommer sakna den lilla snälla hunden på nr 36. 
 
Hailey kommer saknar macy så oerhört mycket, macy har alltid full koll på henne även redan i magen!
 
 

Partytajm.se

Frureinhold.se / 26 Augusti, 2013 - 08:50 / Hailey
0 Kommentarer

Nu när haileys kalas börjar närma sig är det dags att titta på lite dekoarion etc. Till Haileys dop handlade jag en massa dekoration och mest från detta företag. De har massa att välja mellan och alltid snabb leverans :) Denna gången köpe jag dock inte så mkt, bara lite småpill, men jag tror det blir kanon :) Var även på nille förra veckan och då handlade jag lite där :) Tänk att min lilla docka snart blir 2 år, helt sjukt vad tiden går fort. Men för er som planerar, dop, kalas, babyshower etc borde gå in på denna sidan !
 
Partytajm.se 
 

Vilket härligt väder

Frureinhold.se / 25 Augusti, 2013 - 19:21 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu har jag kommit in efter att ha varit först på en cykeltur med familjen, blev en tur ner till munkgärde och runt över till ulvgärde och sen hem igen :) supergott och vilken kväll, robin och hailey gick in och så tog jag macy på en långpromenad. Kände vilket lugn det var ute, vinden är helt stilla, solen värmer den sista värmen och macy strosade runt. Vi har bestämt oss nu att avsluta hennes behandling, tårarna trycker och det gör så ont. Men det går inte att fortsätta såhär, hon måste äta kortison för att inte ha klåda och med kortison får hon diaré :( Inatt bestämde jag mig att nä, det får inte fortsätta såhär. För vem gör jag alla dessa behandlingar, alla dessa foder, sprutor etc. Jag måste inse att det blir inte bättre och nu är det dags att sätta stop. Jag ångrar mig hela tiden, ser på macy och tycker ändå att hon är pigg, men nej, hon är inte pigg. Hon är 4 år och beter sig som om hon är 14 år. Visst hon kan skina upp och spralla runt, men i max 5 minuter, hon är inte som hon var förr då hon sprang runt runt runt och busade. Tror även att flytten hit ner tog stygt, hon trivdes mycket bättre uppe i uddevalla och på gården. Från och med idag kommer hon inte äta kortison mer, sen får vi vänta och se hur hon blir. Jag har inget datum, men blir hon inte fri från klådan och den lär eskalera så kommer vi vara tvungna att ta bort henne :'(
 
uch vad det gör ont :( 
 
 
 

Snabb update

Frureinhold.se / 25 Augusti, 2013 - 16:57 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag skriver mer ikväll, men här kommer lite bilder ifrån kvällen igår :) det var jättekul och måste fylla johannas ideer kring vad kvällen hade att ge :) Jag mår bra idag och snart väntas egengjorda revben på egenuppfödd gris :) Mer ekologiskt än så blir det inte, mums mums !
 
 

Hon fyller 25

Frureinhold.se / 24 Augusti, 2013 - 12:48 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag fyller min äldsta och närmaste vän johanna 25 år. Vi har hållt ihop sen sommarlovet mellan 7 och 8. Jag fick ett telefonsamtal i början av sommarlovet och fick frågan om inte min häst livia ville stå hos dom i sommar som sällskap till deras nyköpta ponny. På den vägen är det och wow vilka turer vi varit med om, både bra och dåliga. Men jag tror att äkta vänner måsye vara lite osams ibland, är det äkta kärlek så hittar man vägar igen som för än samman. Idag fyller hon 25 år och det skall firas med kräftskiva hemma hos dom i lilla edet. Jag har precis fixat med henens present och det blev kanon. Lägger upp bild på det sen när jag kommit fram :) 
 
 
Jag har fortfarande inte bestämt vad jag skall ha på mig, men det kommer jag nog på snart. hailey gick nyss och la sig och jag sitter bänkad inför finalen i hopp em. Tänk om roffe kan göra en lika bra runda som han gjort de senaste kvalen. Robin är iväg och handlar sten till vår mur, nu är det snart klar :D yeeeiii kunde inte i min vildaste fanatsi tro att det kunde bli såhär bra. Nu skall bara iite mer pill dit och sen klart :) 
 
Påtal om kräftor, ärligt ?! 399 :- för 1 kg. Jag täntke att jag skulle vara smart att köpa 10 st och sen lite mer räkor, vi åt ju kräftor förra veckan och jag mår inte alltid så bra av att äta mkt kräftor. Så 10 st stor iof men det blev 1.3 kg, helt stört :p Men men nu är de köpta och hoppas bara de är goda ;) 
Fyndade en ny glaskupol på loppis för 30 :- alltid kul med fynd !
 
 

Lång dag

Frureinhold.se / 23 Augusti, 2013 - 19:39 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu äntligen sitter jag i soffan efter att ha flängt runt hela dagen :) Började hos Mida i alafors, grejade lite med henne, mysigt sto det där. Sen ner till Hööks i bäckebol, kombo barn samt prova chaps är inte den bästa ;) men hailey och alicia skötte sig fin fint. Jag har hittat de chaps som jag vill ha och nu skall de bara få in rätt storlek :) Provade först small och trodde den satt bra, men sen fick jag tryckt i mig xs och insåg att det får bli xs. Läder töjer sig ocskå så lika bra att köpa lite för trånga, ungefär som med jeans :) Jag är allafall väldigt nöjd med valet av chaps så det skall bli kul att premiär rida dom nästa vecka. Efter hööks tog vi en långlunch inne på bäckebol köpcentrum, alltid lika trevligt med lunchsällskap :) Sen var det bara in med hailey i bilen, upp till stallet och låta henne sova i vagnen medans jag och mickan red, tror jag lyckats sträcka nackmuskeln på ngt vänster nu under eftermiddagen för den stramar som attans. Skall smörja med lite voltaren och ta två tabletter :) Annars denna fredag har bjudit på taccos, fredagsmys och snart film eller kanske breaking bad, grymme serie. Älskar haileys min på denna bilden, say what ?! 
 
Dom är allt bra fina gullan och charisma <3
Gosetjejerna, hur skall vi kunna skydda er från allt bus ni kommer hitta på när ni blir stora, har ju hört hur mamma madde var när hon var ung ;) bimborääääääser ;) puss på dig ! 
 

Jorden snurrar extra fort

Frureinhold.se / 22 Augusti, 2013 - 22:31 / Hailey
0 Kommentarer

När jag kollar på min dotter finner jag inga ord, hon är min underbara godaste lilla ögonsten.


nya chaps

Frureinhold.se / 22 Augusti, 2013 - 20:54 / Shopping
0 Kommentarer

Say hello till mina nya chaps som jag förhoppningsvis kan åka och köpa nästa vecka :) Har nog fått sålt mina stövlar och när pengarna finns på mitt konto åker jag och köper dessa :) Så himla fina och det skall bli så gott att ha riktiga i läder. Jag rider så mycket nu och man märker hur allt material slits. Jag är så nöjd att hööks har öppnat nere i bäckebol, nu finns både den affären och tre hästar. Har man lite att välja mellan, är så jäkla sugen på horse show nu med, så kul att hailey kommer vara lite större och säkert uppskatta det en massa ! 
 
 

utslagen med kramp

Frureinhold.se / 22 Augusti, 2013 - 14:32 / Vardagen
0 Kommentarer

Jäklar vilka intensvia riddagar det blivit denna veckan. Sitter i soffan nu och känner hur krampen ligger på i framförallt ryggen. Men det är så jäkla roligt, ridning är nog bland det roligaste jag vet och när man får chansen att utveckla både sig själv och häst blir det ännu mycket roligare :) Vi gjorde övningar idag som stärker hästens små muskler väldigt bra. Två olika linker med 3 studs på ena och sen halt vid en markering, sen galopp från halt runt kortsidan och upp över studs, ett galoppsprång hopp och sen ytterligare 1 galoppsprång och hopp. Höjden var ca 40-50 cm i kryss och själva övningen handlar om att rida väl, fokusera på detaljer och hoppa i ett lugnt jämt tempo. Det är mycket att hålla reda på om man vill fåtill en linje perfekt :) funkar det inte på 50-60 funkar det inte på 120 - 130 heller :) Jag red gullan idag och Madde carisma, så fina så, men som sagt man känner att man ridit intenstivt i ngr dagar :) Hailey sover och jag sitter och trycker i mig nudlar ;) nyttigt värre, men dricker även ett stort glas vatten. Skall cykla ner till jessica och barnen så fort hailey vaknat :)
 
Beställde hem kappan och dunjackan till hailey nu med, fick 40 % på ena plagget och 50 % på andra, blev ju nästan gratis i slutändan. Vill ni ha 50 % och Fri frakt på Ellos så skriver ni in denna rabattkoden ! (5124)
 

Klippt lugg

Frureinhold.se / 22 Augusti, 2013 - 09:47 / Vardagen
1 Kommentarer

Måste ju lägga upp kort efter våran lilla frisersalong vi hade här igår, haileys hår växer verkligen som bara den :p Hennes lugg hängerner i ögonen och hon vill inte alltid ha toffs, så istället för att se ut som ett litet sött troll fick det bli lite klipp klipp. Hon var dock väldigt stolt över att sitta med saxen i högsta hugg :p Vi klippte även ngn milimeter på mamma med vilket var absolut roligast ;)
 
HOn verkar rätt nöjd ändå :) slippa ha allt hår i ögonen :) 
 

Träning Caroline

Frureinhold.se / 21 Augusti, 2013 - 22:30 / videor
0 Kommentarer

Vilken grym träning Madde och charli hade idag :)


vinterkläder

Frureinhold.se / 21 Augusti, 2013 - 17:03 / Hailey
0 Kommentarer

Måste ju bara dela med mig av två helt underbara kappor samt ett par supersöta boots som jag är sugen att köpa till hailey nu i vinter. Hon har alla andra vinterkläder klara, men saknar lite fin/vardagskläder. Älskar att sappa runt på nätet och hitta lite godbitar :) Vart brukar ni köpa kläder till era barn och är ni helt klara inför vintern? det känns som man ofta får vara ute i god tid så inte allt tar slut. 
 
 

Barnens hår

Frureinhold.se / 21 Augusti, 2013 - 14:22 / Hailey
0 Kommentarer

Vi är väldigt noga med att sköta våra egna hår, men när det kommer till barnen är vi inte alltid steget före. Barnens hår har alla förutsättningar i världen att vara fina, glansiga och fulla av liv. Barnens hår har inte massa produkter i eller varma tänger. Ändå kör många på vanligt schampo från ICA, jag säger inte att det är fel, men om man ändå lägger pengar på sitt eget hår och köper bra produkter tycker jag även att barnen skall få den chansen. det finns även schampon som är framtagna för känsliga barnhårbottnar samt att de inte kliar eller svider i ögonen. Hailey använder loreals nature serie som är anpassat för barn och hennes hår är jättefint :) men som sagt, det kostar lite mer än de tex bamses schampo och jag förstår att itne alla kan springa iväg till en salong och handla schampo för flera hundra kroner, men jag vill ändå lyfta fram att det finns :) 
 
1. Jag tvättar alltid haileys hår med schampo 1 gång i veckan, de övriga dagarna när hon tvättar håret använder jag bara balsam. Eftersom hon inte direkt får det smuttsiga håret som en vuxen får finns det ingen anledning att schamponera för mycket, det torkar trots allt ut hårbotten. Men jag masserar skalpen och runt om huvudet samt vid öronen :) Bakom öronen kan det lätt bildas ngt skorvliknande, men det försvinner om man även tvättar där :) 
 
2. Efter duschen handdukstorkar jag håret och sen i med leave in balsam som är av samma serie. Toppen bra och gör håret extra mjukt.
 
3. Jag borstar haileys hår med samma bortse som jag själv, Tangle Teezer, såg även att det finns en barnversion av just den bortsen, how cute :)
 
 

Hårvårdsguide

Frureinhold.se / 21 Augusti, 2013 - 12:47 / Shopping
0 Kommentarer

Jag får ofta beröm för att mitt hår ser så friskt och glansigt ut, senast för bara några dagar sedan fick jag så mycket beröm för just de. Det värmer såklart, men ni skall vet de att så har det inte alltid varit. Jag har haft frissigt, platt tråkigt och livlösthår även jag. Dock finns det små saker att göra som kommer förändra ditt hår föralltid. Jag har som ni alla vet två helt underbara vänner som är helt grymma frisörer, jag är lyckligt lottad om nån.  De har hjälpt mig en massa och sen har jag exprimenterat lite själv. Det är viktigt att förstå att de produkter som passar för just ditt hår passar inte alltid för din kompis hår. Men jag tänkte tipsa om en bra bas att stå på och inte bara för oss tjejer utan även för barn och era killar. Det kommer tre separata inlägg så det inte blir för mkt text samtidigt :) 
-----------
Jag börjar med oss tjejer !
 
1. Börja alltid med att blöta igenomhåret ordenligt, ta sedan schampo och då gärna ett schampo med så lite vatten i som möjligt. schampo med mycket lödder innehåller mycket vatten vilket torkar ut håret. Jag rekomenderar att ni provar matrix biolage, de har en väldigt bred serie där de flesta hår kan hitta rätt. Fråga hos er salong om ni är osäkra. Schamponera alltid två gånger för att försäkra er om att håret är rent och massera alltid nere i botten.
 
2. Här är det revlon färgbomb som gäller, den ser till att du alltid har et fräsch ton i håret och med en otrolig glans, men var noga med att torka håret lite med en handduk innan du aplicerar så att inte inpackningen rinner igenom. 
 
3. Avsluta alltid med ett balsam som sluter stråt efter inpackningen, vilken inpackning det än gäller måste man avluta med ett balsam, bara lägg i och sjölj ur direkt.
 
4. Jag lägger alltid i en olja efter att håret torkats med en handduk, själv använder jag moroccan oil, orginalet, men det finns även andra märken som är bra. 
 
5. det är inte fel att låta håret självtorka, men tänk på att håret är extra skört när det är blött så att sova med blött hår är itne att rekomendera. Föna det efter tvätt och de mår riktigt bra :) Tänk bara på att ha ett värmeskydd i.
 
6. När det kommer till styling är det viktigt att använda värmeskydd och gärna bra tänger. Dock vet jag att de riktigt bra tängerna är väldigt dyra, men skall ni någon gång inverstera i en bra styling tång så köp GHD :) Sen är Tangle teezer den absolut bästa borsten och som sliter väldigt lite på håret. 
 
Sen vill jag tillägga att alla tappar hår, mer eller mindre, men ju längre hår du har desto mer känns det som man tappar, volymen på hårbollen blir större om hårståt är längre. Dock har jag fått känslan att jag tappar mer hår nu än när jag ahde kort hår :)
 
 

Tjejklassikern

Frureinhold.se / 20 Augusti, 2013 - 20:34 / Vardagen
1 Kommentarer

Jag fick ett sug idag när några tjejer snackade på facebook att göra tjejklassikern. Asså det hade varit en riktigt cool upplevelse. Frågan är bara om jag hade ens haft en chans att klara mer än 2 delar. Simningen skall tydligen vara skit svår, sen är ju skidor en stor del teknik. Men fatta vad kul det hade varit :p Dock krävs det otroligt mycket förberedelse och frågan är om jag har tiden, men jag skall verkligen fundera och sen sätta igång med löpningen igen :) 
 

TJEJKLASSIKERN

 För att erövra Tjejklassikern ska du

  • genomföra ett av skidloppen Kristinaloppet 30 km eller Tjejvasan/Kortvasan 30 km
  • cykla Tjejvättern 100 km
  • simma Vansbro Tjejsim 1 km
  • springa Lidingö Tjejlopp 10 km
 

Sötchock

Frureinhold.se / 20 Augusti, 2013 - 18:02 / Hailey
0 Kommentarer

Jag dör så sött :)


soffhäng

Frureinhold.se / 20 Augusti, 2013 - 13:21 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu sover lillfisen och jag sitter i soffan och kollar på lite hästutrustning. Har precis lagt ut mina tävlingsstövlar för försäljning. Köpte ett par boots för inte så längesen och när man är så mkt i stallet som jag är nu men ändå inte tävlar är det mkt bekvämare med boots och chaps än stövel. Har hittat ett par chaps på hööks som jag gärna vill ha så vi får se :) Jag och hailey har allafall haft fullt upp hela morgonen, varit uppe på lekplatsen och busat, sen ner till kungälv för att äta lunch och shoppa lite. Vi fick köpt danskläder inför funkykidz starten om ngr veckor samt dansskor på rean. Hittade ett par kanon bra skor att ha för just de ändamålet. 
 
Planerna denna eftermiddag är att greja lite här hemma som vanligt, hänga tvätt etc. Måste ringa lite samtal och sen åka till stallet ikväll och träna för mickan :) Idag kommer jag gråta när dagen är slut :p Nädå, men gött när man man få ltie hjälp på backen ! Robin kom ju hem med blommor igår som hade ett hemligt budskap, vi skall iväg någonstans själva, men vet inte vart. Sen hade han köpt massa tapas och choklad samt rosevin :) en riktig pangkväll hade vi igår, hjärtat mitt !
 
 

Lekplatsen

Frureinhold.se / 20 Augusti, 2013 - 10:03 / Vardagen
0 Kommentarer

En sån underbar morgon, daggen hängde kvar länge och solen steker :) vi spenderar morgonen ute på lekplatsen med frukt och bus :)


Eftermiddag

Frureinhold.se / 19 Augusti, 2013 - 20:14 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu går hailey och lägger sig och jag sätter mig här för att knåpa ihop ett litet kvällsinlägg. Dagen har swishat fram idag. Vi var riktigt sega i morse och kom inte iväg till johannas stall föränn 10.30. Men iväg kom vi och det var mysigt att spendera förmiddagen ihop med johanna och mira. Vi passade även på att käka lunch på tant rut innan vi åkte hem för att sova middag. Jag såg även att på ale torg har de nille, så in där och handlade massa inför haileys kommande kalas. Hon fick välja servetter och det blev mimmi och blixten ; ) Sen var det väldigt viktigt med rosa glitter med, undra om hon inte blir en rallybrud ändå med en rosa bil :D hon får åka med mickans kille som kör rally, as grymma är dom :D
 
Jag och hailey tog oss allafall en tur ner till kungälv efter vilan för att hitta ngt litet till vår dag och även köpa lite piller på hälsokosten :) ner till kungälv är en fröjd att cykla, men hem ?! jäklar vad jag fick trampa, helt sjukt :) Men upp kom vi och det kändes oerhört gott efteråt. Robin köpte med sig bakelser från svarta katten som vi mumsade efter middagen :) Det såg ut att bli en regnig eftermiddag men icke, solen skiner så fint och en kvällspromis blev det även här hemma. Hailey pratar så mkt nu att jag häpnar för varje gång. Hon härmar och babblar om vartannat :P
 
Nu blir det film och mys med min man :D <3 btw så lägger jag in en låt här som robin spelade första gången vi sågs efter gymnasiet <3 det var där och då han fick mig på fall !
 
 

Bröllopsdag

Frureinhold.se / 19 Augusti, 2013 - 14:06 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag är det två år sedan jag och robin blev man och hustru. Vi bestämde oss på sommaren för 2 år sedan att vi ville vara gifta till den dagen hailey skulle komma. Hon var beräknad till 11 sep så den 19 aug var vi i rådhuset och sa ja till varandra. Det var mycket mer romantiskt än vad jag hade trott. Vi skall ju gifta oss igen, nästan gång det är den 19 aug (2017). Men jag minns att jag tänkte under tiden vi stod där i det fina rummet i rådhuset i uddevalla att nä jag behöver inte göra detta igen. Sån kärlek som fanns i rummet just då var helt obeskrivlig, när mannen frågade om jag ville bli robins förallt, inte för en sekund att jag tvekade. Efteråt åt vi middag på en fin restaurang och spenderade natten i en bröllopssvit att minnas, heeelt underbart ! Samma dag som jag åkte till fl kom pappren hem att jag bytt efternamn och att vigseln var registrerad, tror ni hailey hade koll? ;)
 
 

Blaa men tlött

Frureinhold.se / 19 Augusti, 2013 - 09:03 / videor
0 Kommentarer

Jag dör så sött <3


Småstäder

Frureinhold.se / 19 Augusti, 2013 - 00:24 / Vardagen
0 Kommentarer

Ett längre inlägg kommer imorgon, men det fanns en anledning till varför jag aldrig trivts i mindre orter där alla känner alla..Igår innan läggdags fick jag ett meddelande på messenger som gjorde mig uppriktigt ledsen. Eller kanske inte direkt ledsen ledsen, men upprörd. När jag var 16 år flyttade jag och min mamma och pappa till sannegårdshamnen i göteborg. De hade köpt en ny lägenhet precis vid vattnet och under mitt sista år i nian gick jag mest bara och väntade på att skolan skulle ta slut och vi kunde flytta ner till stora staden. Jag kan erkänna att jag var lite naiv och trodde att allt bara löste sig om man bodde i gbg, det vet jag nu i efterhand att så är itne fallet, men det får jag ta i ett annat inlägg. Till saken hör att jag är uppväxt i en liten by 4 mil utanför Göteborg. En trygg uppväxt med massa skoj och lek. Man kan säga att vi levde i en skyddad verkstad, vilket jag iof tyckte var bra. Men allt eftersom åren gick märkte man mer och mer att man helst inte skulle sticka ut. I högstadiet fanns det olika grupper, man kunde nästan se osäkerheten hos vissa som utspeglade sig i mobbning och förtryck. Jag har blivit kallad både det ena och de andra, jag har själv stått och smygrökt för att passa in. Men gång på gång har jag funnit mig själv stå och titta på dessa människor som på alla sätt och vis måste hävda sig genom att trycka ner andra. Jag kände mig aldrig hemma. Sen är inte jag ett vitt lamm som aldrig gjort ngt fel, även solen har sina fläckar. Men jag har alltid haft en klar inställning till mobbning. Jag hade min trygga punkt i stallet, där kunde jag vara mig själv och Livia var min bästa vän. Mina vänner i stallet struntade i om jag var svankryggad och gick lite som en anka, eller om jag hade acne. Det hör inte till ämnet, men jag känner ändå att jag vill ta upp lite kring ämnet mobbning, för när människor har för lite att göra själva måste de kommentera och trycka ner andra för att få lite liv i sig.

Men åter till ämnet, i små städer där alla inprinsip känner alla blir det lätt en rivalitet mellan familjer och vänner. Människor har svårt att unna andra framgång och att sticka ut är inte alltid något positivt. Samhället är i ständig utveckling och det är inte alla som hänger med i utevcklingen. Jag tror att det grundar sig en osäkerhet hos många när de helt enkelt inte förstår vad som faktist är här och nu. Istället för att se nyfiket på det tar de taggarna utåt och bildar skeva uppfattningar och hittar på historier som inte alls stämmer. Jag säger inte att alla småstäder är såhär, men utvecklingen går liksom lite långsammare i mindre byar på landet, så var det allafall på min tid. När jag kom till göteborg slogs jag nästan av stolen när de började prata om Latte, kaffe är väl kaffe.. det var såklart ett extremfall. Sen har Göteborg och storstäder andra brister, men de får jag också ta i ett annat inlägg. Det jag försöker lyfta här är att i mindre städer finns en stor tendens att man måste lägga sig i hur andra lever, bor eller uppfostrar sina barn. Det finns säkert i större städer med, men i mindre orter blir det så tydligt. Du kan sitta på bussen eller på en tävlingsbana och höra hur andra vuxna snackar skit om andra vuxna och kommenterar deras val av uppfostran. Sånt skrämmer mig, varför bry sig? Det är väl upp till var och en hur de väljer att uppfostra sina barn. Jag tycker att alla borde ta sig en tankeställare, hur är jag som person, vuxen eller barn. Hur vill jag leva mitt liv och är det verkligen så viktigt att skicka iväg den kommentaren angående vilka kläder hen har på sig? Är livet så trist att jag måste kommentera och trycka ner andra för att få en gnista själv? Nä lyft istället för att trycka ner och lev ditt eget liv istället för i skuggan av någon annan :)


WoodWick

Frureinhold.se / 18 Augusti, 2013 - 12:12 / Shopping
2 Kommentarer

Snälla alla goa läsare, kan inte ni skriva vilken doft ni tycker bäst om och skriv gärna hur det luktar :) vill beställa ett ljus men är jätte osäker på vilken doft som är godast :) Just nu har Members 30 % rabatt på woodwick ljus och för er som inte är medlemmar där kan skriva en kommentar så fixar jag invite. De har massa fina erbjudanden hela tiden, både till hemmet, barnen och nu även resor :) 
 
Så snälla skriiiiiv :) 
 

Madde och Charisma 1.15 cm

Frureinhold.se / 18 Augusti, 2013 - 10:18 / Vardagen
0 Kommentarer

Debut 1.15 och jag kan inte annat än att säga wow :) vilken tjej vi har i stallet, hon hoppar så fint och det gick så bra :) Ett litet pet när madde kom lite nära på oxern, men det är ingenting, fin ritt och fina skutt :)
 
 

Kräftskiva

Frureinhold.se / 18 Augusti, 2013 - 10:14 / Vardagen
0 Kommentarer

Här kommer lite fina kort ifrån igår, vilken superhärlig kräftskiva vi hade igår :) Tack till min underbara familj, stor kram till er ! 
 
 
 

Madde och Charisma

Frureinhold.se / 18 Augusti, 2013 - 09:48 / Vardagen
0 Kommentarer

Här är 1.05 rundan, hoppar som en gud :) Charisma är född 2008 e:callahan
 

Kräftskiva

Frureinhold.se / 17 Augusti, 2013 - 20:09 / Vardagen
0 Kommentarer

Vilken dag vi haft idag, så jäkla kul med charisma hon är en fröjd att se. Fick mig nästan en tår i ögat under framridningen. Hon debuterade 1.15 idag och fick ett pet då Madde kom lite nära men oj oj säger jag bara :) så kul att se !

Nu är vi på kräftskiva bilder och film kommer imorgon :)


Tävling

Frureinhold.se / 17 Augusti, 2013 - 11:14 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu bär det av till Kungsbacka för hopptävling, någon mer som ska dit ? :) lycka till i så fall :)


kvällen är här

Frureinhold.se / 16 Augusti, 2013 - 22:46 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det snart dags att hoppa i säng och jag är minst sagt tröttis :) Jag och hailey har haft en riktig mamma dotter dag. Varit och handlat, köpt leksaker, godis, smooties, kräftor och räkor. Fick köpt nykokta kräftor hur fina som helst för 299 :- kg och färska räkor för 199 :- kg. Imorgon vankas kräftskiva och det gäller att ladda redan nu :) Så nöjd när man hittar fina varor. Hailey fick valt leksaker idag och bla ett set att göra egna armband :) får se om hon och pappa kan fixa med det imorgon. Vi har även varit i stallet idag i nästan 3 h, gud att hon orkar :p jag började med att rida, regnigt och jäkligt var det, men hailey satt så fint och grejade med sina regnkläder på. Efter det var det bara att bada, putsa, packa och greja inför tävlingen imorgon. Det är kungsbacka som gäller och det var år sedan jag var där sist. Dock behöver inte vi inte vara uppe i ottan imorgon utan lämnar stallet vid 11.00. 
 
Sen måste jag bara bara lägga upp ett kort på hailey, ett av typ 50 st som ser exakt likadana ut :p hon sitter med telefonen eller fånen som hon sågärna kallar den och klickar av kort efter kort efter kort :p min lilla snuttfia, jag skrattar mig dagarna igenom tillsammans med henne. Hon är så jäkla finurlig, hittar på saker, säger saker som jag själv knappt har koll på. Så imponerad över vad hon lär sig varje dag och hur hon utvecklas som individ. En vilja av stål och hon vet precis hur hon skall charma sin mammas hjärta. 
 
 

Vilket årtionde lever vi i?

Frureinhold.se / 16 Augusti, 2013 - 13:01 / Vardagen
3 Kommentarer

 
Jag kan inte  sluta haka upp mig på den här debatten angående Emma Green Tregaros naglar, henne tysta demostration angående antihomolagarna i ryssland. Över huvudtaget, skall människor idag 2013 inte får lov att vara kär i vem man vill? det är lite som romeo och julia, en förbjuden kärlek. Det spelar ju ingen roll känns det som idag, kärlek är det mest föraktade ämnet i hela världen. Varför kan itne varje individ få bestämma själv vem den vill leva ihop med, måste samhällen, lagar eller andra personer bestämma det åt än? Vi säger att slavhandel etc är förbi, även i sverige, men det är ren och skär lögn. Människor lever i sin tro, där tron bestämmer att du inte får lov att älska vem du vill. Människor lever i familjer där de bestämmer vem du skall älskar, inte du själv. Människor lever i länder, där du inte öpper får visa vem du älskar. Kärlek är det största som finns, men tydligen är inte kärlek till för alla, bara de som kan rätta sig in i ledet av de lagar som säger så. 
 
jag blir uppriktigt sagt förbannad, vem skadar det om en tjej blir kär i en tjej, eller vem skadar det om en kille blir kär i en kille och kanske en tjej med? Vad spelar det för roll? Vem skadar det om en människor från etiopien blir kär i en människa ifrån sverige. Ärligt talat, skärpning säger jag bara. Det finns så mycket andra värre saker att lägga tid och pengar på. Tex barnmisshandel, mobbning, fattigdom etc. Sätt hårdare lagar mot sånt istället. 
 
Sen tänker jag klistra in ett utklipp ifrån presskonferansen runt denna debatt angående Emmas naglar, give me a break...
(första klippet är från vår guldmedaljör abeba)

”Stödjer inte det”

Det var i alla fall det man fick intrycket av på presskonferensen efter guldet, då hon fick frågan om vad hon anser om Emma Green Tregaros regnbågsaktion.

– Personligen, eftersom min tro inte tillåter det, stöder jag inte det, svarade Aregawi via tolk.

Därefter var presskonferensen över. Men efteråt gick flera svenska medier, bland annat Sportbladet, fram till friidrottsförbundets kommunikationschef Fredrik Trahn för att be Aregawi utveckla sitt resonemang.

”Vet inte så mycket”

Efter en stunds överläggning kom Aregawi och tolken fram till den samlade presskåren för att förtydliga vad Aregawi menade.

– Hon vill bara säga att hon inte vet så mycket om det, den sista frågan hon fick, sa tolken.

– Hon säger: ”Som jag förstår det tillåter inte min tro att män är med män och kvinnor är med kvinnor. Men jag vet egentligen inte så mycket om det”.

Friidrottsförbundets ordförande Tomas Riste kommenterade såhär:

– Det är olyckligt att medlemmar av landslaget går ut mot varandra, sade han enligt tidningen.

-------------

Andra är från Jelena som nu tydligen ändrat sin story om vad hon tycker... say no more !

Inför torsdagens tävlingar målade Emma Green Tregaro sina naglar i regnbågens färger.

Ett sätt att visa sitt stöd för homosexuellas rättigheter under VM – och i protest mot Rysslands nystiftade anti-homolagar.

Men Isinbajeva ilsknade och ägnade hela eftermiddagen åt att fördöma den svenska stjärnan.

– Det är respektlöst mot vårt land och våra medborgare. Vi är ryssar, kanske är vi annorlunda än folk från andra länder, men vi har våra lagar som alla måste respektera, sade bland annat den ryska stavhoppsstjärnan på torsdagens presskonferens.

En våg av kritik sköljde över henne samtidigt som Green Tregarostöttades av ett flertalet profiler.

Skyller på ett språkligt missförstånd

Men nu backar Isinbajeva efter sitt utspel – och hävdar att hon blivit missförstådd.

– Jag respekterar mina motståndares åsikter och låt mig göra en sak klar: jag är emot all diskriminering av homosexuella, säger hon i ett uttalande, enligt AP, och skyller på att engelskan inte är hennes modersmål.

– Vad jag ville säga var att folk ska respektera lagarna i andra länder, speciellt när de är gäster där, fortsätter Isinbajeva, som faktiskt är ambassadör för kommande vinter-OS i Sotji.

400-metersikonen Michael Johnson är en av dem som ifrågasatt henne.

– Det är bristande omdöme och en bristfällig åsikt, säger han i BBC.

Storbritanniens olympiska mästare i sjukamp från 2000, Denise Lewis, fyller i:

– Hon (Isinbajeva) är uppenbart inte i kontakt med resten av världen.

Avgör själva om ni tycker att hennes engelska är svår att förstå, mig lurar hon allafall inte !
 
 

Fairtrade

Frureinhold.se / 16 Augusti, 2013 - 12:45 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har alltid varit dålig på det här med att köpa ekologiskt, det går liksom i perioder. Jag tror nästan att jag ibland frivilligt blundar när jag ser ekologiskt skylten även fast jag egentligen bara vill slänga bort alla andra varir och bara köra på ekologiskt. Låter nästan lite som en crazy person, men det är lite så jag känner. Mat 2013 är inte som mat 1800. Idag massproduceras det matvaror och det slängs minst lika mycket. När man tänker på det är det helt sjukt. Jag tror att fler folk vet och ser, men de väljer att blunda för det. Sen är även ekologiskt lite dyrare och till alla varor finns det inte det alternativet. Jag väljer dock att köpa så mycket jag kan i ekologiskt. Jag fick höra av en bekant att bananer och vindruvor är de mest besprutade frukterna i fruktdisken. Man kan nästan känna de när man äter en ekologisk banan kontra en ''vanlig'' banan. Jag tänker lite också när vi stoppar i våra barn frukt. Vad stoppar vi i dom egentligen? sen skänker jag även en tanke till alla som arbetar med att samla frukt, det går inte att missa hur vissa lever i ständig missär av alla kemikalier etc. Nä mer fairtrade !! 
 
 

Stödjer Emma

Frureinhold.se / 15 Augusti, 2013 - 21:04 / Vardagen
0 Kommentarer

Vet inte om ni läser tidningen, men de senaste dagarna har det varit ganska mycket skriverier angående emma green tregaros målade naglar. Hon målade dom i regnbågensfärger i en protest mot rysslands antihomolagar. Hon har fått mycket kritik ifrån bla stavhopperskan jelena som utryckte sig i form att respektera våras lagar så som vi respekterar era. Jag köper inte de, detta är absurt och jag håller med Emma till 100 %. Kärlek sitter inte i könet, det sitter i den personen man känner kärlek till. Är det en tjej som är kär i en tjej, so be it ! Mer sånt här, det är trots allt 2013, visa hur långt vi kommit i inteligensen tack :)
 
 

Zara autumn 2013

Frureinhold.se / 15 Augusti, 2013 - 15:17 / Shopping
1 Kommentarer

Jag hade kunnat klippa in massa fina kläder ifrån zaras och det borde bli en beställning till hailey framåt hösten. Måste hitta en nya vardagsjacka, typ en dunjacka som man kan ha när man skall iväg på kalas eller ärenden. De vinterkläder hon hade förra året såsom regnställ etc passar även iår vilket är kanon :) Men åter till zara och deras kläder, jag har alltid varit ett fan av deras kläder. Snygga men även funktionella för barn som vill leka, busa och smutsa ner sig. De är otroligt slitstarka och ah tummen upp helt enkelt ! 
 

Strandbäddar

Frureinhold.se / 15 Augusti, 2013 - 14:17 / Vardagen
0 Kommentarer

Gud vad jag kan sakna dessa goa sängar asså. vi låg på dessa i 3 dagar och jag njöt verkligen biiiig time. Nästan så att dessa sängar var skönare än sängarna på hotellet :) skönt också att slippa stressen som var vid poolen på hotellet, helt insane. Hade nog gärna åkt tillbaka till torremolinos igen, får även så om vi tar en tur i vinter. Vi ska ju till sälen i vanlig ordning v 3 så vi får se vad som hinns med :)
 
 
 

Elodie details

Frureinhold.se / 15 Augusti, 2013 - 10:57 / Shopping
2 Kommentarer

Måste ju tipsa om denna helt underbara serie från elodie details som finns på Brandsforkids.se. De gjorde succse förra året med deras blossom serie och de lär göra succse även iår. Riktigt trevligt mönster med härliga färger. Vill ni vara säkra på att få eran åkpåse, eller mössa får ni gå in och förköpa nu. De släppt i slutet av sep, precis innan hösten biter tag på riktigt ! 
Jag är jätte sugen på att köpa mössan :)
 

Fin Morgon

Frureinhold.se / 15 Augusti, 2013 - 07:50 / Vardagen
0 Kommentarer

Vilken fin morgon det är idag, solen strålade in igenom fönstret när hailey så fint väckte mig. Hon vill verkligen inte att dagen skall gå till spillo :p Vi delade säng inatt hon och jag, hon vaknade igår när vi skulle lägga oss och var väldigt mammagosig. Robin skulle ändå upp lite tidigare idag för att åka till karlskrona, så vi bestämde att jag och hailey tog sängen :) Vi sitter nu framför friidrotts vm och skall snart fixa lite frukost :) Vi skall till stallet även idag på förmiddagen, hjälpa madde att trimma lite inför helgen och eventuellt rida gullan :) sen vad som händer resten av dagen har jag inte kommit fram till än, men kanske besöka min syster en sväng också :) hon är ju ledig på torsdagar ! 
 
Måste även börja kolla på ugly betty, de går som repris på 5:an och jag fastnade direkt :p Har aldrig ritkigt följt den serien, bara kikat på ströavsnitt så nån gång får jag sätta mig in i alla avsnitt. Det är samma med hart of dixie, jag missar det varje tisdag och jag blir lika sur varje gång haha :p 
 
Nä nu får jag fixa kaffe innan jag somnar till :)
 
Haileys första pälplatta <3
 

minnen

Frureinhold.se / 14 Augusti, 2013 - 21:26 / Vardagen
0 Kommentarer

Snart fyller hailey 2 år, hela två år hur är det möjjligt. Vad tog tiden vägen, jag minns det som igår när jag plussade men ändå känns det som så längesen. Känns som jag vuxit miljoner år och jag är i en helt annan situation idag än för 2 år sedan. Jag längtar efter syskon men det kommer få vänta tills jag är klar med skolan och helst ha arbetat i 1 år så jag får en bra mammapeng. Det kommer vara omöjligt annars att få ihop ekonomin med den livsstil vi har nu, med huslån och annat. Jag kan inte riktigt förstå csn heller, man får inte lov att arbeta utan måste ta lån. Även om jag får alla kurser godkända och kan sköta arbete hemifrån får jag inte tjäna över en viss summa som förövrigt är svin låg. De sätter många studenter i knipa och mer eller mindre tvingas till att ta lån. Statliga instanser är inte alltid så jäkla bra asså. Men men 1 år kvar, sen jäklar skall jag kämpa för att få ett jobb, punkt slut ! första bilden i väntan på UL :D så sjukt kissenödig jag var då va... 
 

Molly Bracken

Frureinhold.se / 14 Augusti, 2013 - 16:48 / Shopping
0 Kommentarer

Ett märke som jag bloggat om förut är molly bracken, jag kan inte låta bli att bli lite kär. Sådär mysigt höstiga kläder och nu har de även uppdaterat sin kollektion på zalando.se. Jag är som sagt sugen på att göra en dunder beställning med både det ena och det andra. Men nej inte än, kommer nog skriva om det flera gånger under hela augusti. Det måste bli september innan jag börjar shoppa, annars kommer jag ångra mig. Men som sagt, Molly Bracken kommer jag nog klicka hem ngt ifrån. Jag blev helt såld på den mintgröna tröjan med en rosett på, även den koftan ovanför är såå fin, ja ni hör, hur skall jag kunna välja ?! 
 
 

Loppisfynda och morgonträning

Frureinhold.se / 14 Augusti, 2013 - 15:32 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi inne efter att ha varit ute på en cykeltur runt munkgärde. Fasiken vad jag måste börja konditionträna mera, cyklade rundan på ca 10 minuter, lite drygt 3 km och visst att det är mkt backar, men jag var heeeelt död. NJöt verkligen när nerförsbackarna kom haha, även om jag trampade då med. Var ute för att möta en tjej som skulle sälja sina skor och hon var lite försenad därav en turbo runda :p Hailey och jag började även dagen idag i stallet, alltid lika mysigt att mötas upp där ute med kaffe och lite frukt. Longerade Carisma som var lika fin som vanligt och madde longerade gullan. Efter stallet åkte vi och köpte sallad på bettans salladsbar innan vi åkte hem och gottade ner oss i soffan. 
 
Annars händer det itne mkt mer idag, skall komma på ngt att laga till middag och sen kanske ta ännu en tur med cykeln i kväll.
 
 

summer 2013

Frureinhold.se / 13 Augusti, 2013 - 21:24 / Vardagen
1 Kommentarer

Älskar detta kortet från en dag hemma hos mamma och pappa, än en gång, viiiilken sommar :) 
 

kvälls fundering

Frureinhold.se / 13 Augusti, 2013 - 20:09 / Vardagen
1 Kommentarer

Varför blir barnen aldrig nöjda?!

- Min dotter blir liksom aldrig nöjd! Det kvittar om jag varit med henne en hel dag och bara gjort grejer som hon gillar så klagar hon ändå på kvällen när jag vill läsa tidningen för mig själv en stund.
- Ja, men eller hur!? Min femåring är precis likadan! För ett tag sedan hade vi en heldag tillsammans bara han och jag. Först gick vi i stan och kollade på leksaker. Sedan fikade vi och efter det gick vi på bio. När vi kom ut från bion bröt han ihop och ville inte åka hem utan tjatade om att se en film till! Det hade känts skönt med lite tacksamhet…

Just den här ordväxlingen har jag hittat på själv, men den skulle mycket väl kunna vara avlyssnad varhelst föräldrar möts och pratar om sina barn. För något som vi föräldrar reagerar starkt på är när vi anstränger oss för barnens skull och de inte tycks uppskatta det. Vi har behov av att bli sedda i våra kärleksfulla handlingar och när vi upplever att så inte sker väller besvikelsen fram: ”Här har jag ansträngt mig för barnens skull och istället för att vara tacksamma så gnäller de! Varför kan de aldrig vara nöjda!?”

Låt oss titta lite närmare på uppfattningen att ”barnen aldrig blir nöjda”. Stämmer den verkligen? Jag tvivlar.

Jag minns nämligen hur jag själv uttryckte mig i slutet av sommaren när semestern led mot sitt slut: ”Usch, jag vill inte börja jobba igen! Jag vill ha minst en månad till ledigt!” Betydde det att jag inte var nöjd med min semester? Tvärtom, det betydde att jag var väldigt nöjd. Jag tänker också på hur jag brukar reagera när min man kliat mig på ryggen och slutar. Det kvittar om han hållit på i tjugo sekunder eller tjugo minuter, jag suckar likväl och säger ”Inte sluta redan!”. Betyder det att jag inte är nöjd? Tvärtom, jag är väldigt nöjd.

Detsamma tror jag gäller barnen. Ett barn som efter en heldag med fika och bio skriker att han vill se en film till säger också något mellan de skrikiga raderna. Jag tror han säger: ”Jag har haft en helt fantastisk dag! Så fantastisk att jag önskar att den aldrig skulle ta slut!”

Mitt tips till föräldern: istället för lyssna på barnets ord och höra missnöje, försök höra känslan bakom orden – den stora tillfredsställelsen – och svara på den!

När föräldern svarar på barnets ord (snarare än på barnets känsla) låter det ungefär så här:

Barnet: ”Jag vill se en film till!”
Föräldern: ”Nu har jag varit med dig hela dagen! Vi har både fikat och varit på bio. Kan du inte vara nöjd med det istället för att gnälla om ännu mer!?”

Vad händer i ett barn som hör det här svaret? Jag gissar att han känner sig missförstådd. Han är ju hur nöjd som helst! Jag anar också för att förälderns svar väcker oroliga funderingar hos barnet: ”Var det en uppoffring för mamma att vara med mig?! Hade hon inte lika kul som jag?”

Vad händer i föräldern som svarar så här? Troligen känner hon irritation och besvikelse och har tankar som förtar en del av glädjen från dagen: ”Varför måste en bra dag sluta så tråkigt?”

Den måste den inte. Föräldern kan välja att svara på barnets känsla istället för på barnets ord, vilket leder dem båda in på andra spår.

Barnet: ”Jag vill se en film till!”
Föräldern: ”Ja, det var verkligen kul, eller hur?! Jag längtar redan efter nästa gång som du och jag kan ha en sådan här mysdag! Lovar du mig att du hänger med mig på bio igen någon dag?”
Barnet: ”Det är klart!”
Föräldern: ”Säkert? Lovar du?!”
Barnet: ”Det är klart jag lovar mamma!”
Föräldern: ”Vilken tur! Du… jag gillade trollet i filmen vi såg nu! Han var så himla söt! Vilken figur tyckte du mest om?”
(… Föräldern och barnet fortsätter prata om filmen, fikat och annat som hänt under dagen.)

Vad händer i ett barn som hör det här svaret? Jag gissar att han känner sig förstådd och glad. Det är härligt att veta att den man tillbringat dagen med också har njutit.

Och föräldern? Jag antar att hon känner sig betydligt gladare och mer tillfreds när hon väljer att fokusera på barnets tillfredsställelse och ha överseende med sättet på vilket den uttrycks.

Vad tror du?

(LÄNK TILL ARTIKELN)


höstfärger

Frureinhold.se / 13 Augusti, 2013 - 13:13 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag lovade mig själv igår att inte prata mer om hösten, men det är såklart svårt. Även idag är det svalare, på vissa ställen åskar det och på vissa ställen sol. Jag har haft fullt upp hela morgonen med att städa, plocka, greja osv. Idag bestämde jag mig för att bära upp endel leksaker som varit i vardagsrummet till övervåningen in på haileys rum. Hon går så bra i trappan nu att hon lika gärna kan gå dit upp för att leka än att ha allt här. Sitter i ständiga fundergingar i hur jag vill ha det här hemma, med färgkoder etc. Jag älskar det vita ljusa men vill ändå flasha till det med lite färgklickar. Jag måste köpa lite nya mattor, det är så opraktiskt med mattor i ett hem bestående av hund. Men just nu är det alldeles för lite mattor. Behöver 3-4 st uppe och minst 1 till här nere. Haileys rum skall få en renovering också så snart vi är helt klara ute. Det blir ett sista ryck där nu innan hösten kommer. När man har hus är det ett enda pillande hela tiden känns det som, man blir liksom aldrig helt klar, utan hittar hela tiden nya saker att greja med. 
 
Jag har även börjar förbereda mitt hår inför hösten. Det nyanseras mörkare med röda toner, hela sommaren har jag egentligen haft lite röda toner men skall mörka ner det lite extra nu inför hösten. Det känns som rött hör kommer vara it hösten 2013, både johanna och camilla har rött i olika nyanser och likaså jag med en liten ombreton :) Kanske skall köra med ombreväggar ;) haha vilken grej i såfall. Idag är det fullt upp resten av dagen insåg jag nu med, skall till läkaren kl 16.00, sen hämta vagnen på lackverkstaden (bilen skall bli fri från repor) sen skall jag möta en tjej och köpa ett smyckesträd :p pjuu ingen vila här inte. Får se vad läkaren säger idag med, hoppet har inte lämnat mig riktigt än, har världens bästa läkare nere på centrumpraktiken !! 
 
 

höstsko

Frureinhold.se / 13 Augusti, 2013 - 09:16 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag satt igår och letar efter lite härliga höstskor, jag halkade in på dessa och blev helt såld. Egentligen har jag hittat andra som jag gillar mer, men kunde inte släppa dessa :p Dock skall jag inte köpa några skor än, det får vänta liiiiite mer :) Har även hittat massa fina goa tröjor men även dom får vänta lite till. Kan inte lämna ifrån mig sommaren riktigt än, trots att värmen lämnat oss och den goa friska kylan är på ingång. Tänk vilken sommar asså, jag säger det igen :) wow ! Robin undrade om vi inte skulle ta en resa till vintern också, typ canarie öarna, bara få ett avbrott i vintern. Jag hade gääärna gjort det, innan c uppsatsen startar. Vi får se hur tiden ser ut, men kanske runt våran 5 års dag. 
Jag skulle vilja åka till puerto rico, någon som varit där?
Visst var de fina :)) 
 
 

She takes my breath away

Frureinhold.se / 12 Augusti, 2013 - 14:28 / Hailey
2 Kommentarer

Denna lilla tjej hon får än att le varje dag, hjärtat slår ett extra slag och jag kan inte förstå hur en enda individ kan få jorden att snurra några extra varv. Hon Sprider så mycket kärlek, så mycket bus, hon säger de mest roliga sakerna som jag iböand inte ens förstår vad hon menar. Idag i stallet stod hon och grejade och pratade med hästarna om både det ena och de andra. Jag förstod nog inte vad kärleken till sitt barn innebar innan jag fick denna lilla sessa på magen en lugn natt den 10 september <3
 
 
 

Heja madde heja Madde

Frureinhold.se / 12 Augusti, 2013 - 13:44 / videor
0 Kommentarer

Våra tjejer är bra roliga dom :)


Må bra av träning

Frureinhold.se / 12 Augusti, 2013 - 13:09 / Vardagen
5 Kommentarer

Om det är något jag lärt mig under alla dessa år med olika aktiviteter är att jag mår bra av att röra på sig. Jag tror egentligen att alla mår bra av att vara fysikt aktiva. Det behöver absolut inte vara att häcka på gymmet eller cykla 5 mil per dag. Men att ha en grundkondition och att varje dag minst röra på sig i 30 minuter. Jag märker direkt på min kropp både fysikt och psykiskt när jag är ifrån träning en längre tid. Jag märker också lika fort när jag väl börjar röra på mig igen. Från det att jag födde hailey och framåt har jag hållt igång, mer eller mindre. När vi flyttade hit ner var jag joggingtokig, sprang näst intill varje dag. När vi flyttade hit drog jag ner på joggandet och började spela ltie fotboll, kände att jag tappade mycket av min styrka och blev mycket mer trött, hängig och orkeslös. Detta höll i sig fram till januari iår. Det var då jag började rida ute hos madde. Till en början var det 2 gånger i veckan, ibland tre. Nu är jag där nästan varje dag. Självklart är jag trött vissa dagar och utmattad, men jag känner sån skillnad på hur kroppen mår. Som vissa av er vet har jag kronisk muskelvärk, också kallad fibromyalgi. En sjukdom som de först trodde satt i psyket men som de nu konstaterat sitter i blodkropparna. Den studien måste jag bara läsa in mig lite mer på. Jag har perioder gått på massa smärtstillande utan egentligen någon effekt. Men jag märker att när jag håller mig fysikt aktiv så mår min kropp mycket bättre. Jag har även brist på östrogen vilket innebär andra tabletter som håller uppe den halten. 
 
Nu när jag la hailey kom jag på en ganska så sund sak angående muskelvärk. Jag kan konstatera att på de ställen som jag har ont är jag ofta kall på. Detta tolkar jag som dålig cirkulation, när blodet inte strömmar som de ska på just de ställena spänner sig musklerna och en värk uppstår. Nästan som en inre kramp. Men håller jag träningen uppe och blodet måste strömma igenom varje muskel oftare och i ett högre tempo blir värken mycket mildare. Sen har jag dock lätt för att få muskelinflamation så mot de äter jag diklofenak, hjälper på bara ngr dagar. Gud låter som jag har antingen hypokondri eller bara sjukt otur i generna :p Men jag klagar inte, jag känner min kropp utan och innan efter år med olika behandlingar. 
 
Men jag uppmanar alla att försöka röra på sig mer, vi är allt mer stillasittande idag och våra kroppar är inte utformade för att sitta ner. I allafall inte i den volym som vi gör nu. Sen måste folk sluta gå all in på alla dessa dieter och all denna hets träning. Kör 3 månader och bryter ner koppen i mikrobitar för att sen inte orka mer och gå upp det dubbla. Jag säger inte att dieter är helt fel, vissa är det men inte alla. Men lika illa som det är att jojo banta är det att jojo träna. Skapa hellre en hållbar kropp som funkar hela livet och inte bara 3 månader framåt. :) 
 
 
 

helgen

Frureinhold.se / 12 Augusti, 2013 - 07:00 / Vardagen
0 Kommentarer

Helgen har gått ganska fort som vanligt men det har hänt mycket. Lördagen var helt sjuk, upp kl 06.30 för att åka till stallet och fixa hästarna för tävling. var på åbytravbana fram tills kl 14.00 då åkte vi hem, nöjda med dagen och direkt till systemet. Köpte med oss lite go dricka och sen hem, landa i 1 h innan vi styrde bilen till madde som skulle ha tjejkväll. Vi gjorde oss iordning och fnissade precis så som tjejer gör. Väldigt trevligt och vi avslutade med en tur till vincafet, trevligt där med. Det började äntligen åska så jag fick filmat lite blixtar :D 
 
Idag mådde jag väl inte disco direkt, inte så bakis som man kan bli, men seg som sirap och sjukt trött. Robin fick agera förare idag och åkte ut till stallet och joggade carisma och sen upp till uddevalla för en tur till lysekil. Vi besökte havets hus och åt pizza på torget. Fick även handlat på name it rean en jacka till hailey och en tshirt och ett par byxor, Hade kunnat shoppa hur mkt som helst där, men nu har jag ju redan handlat på hm så onödigt att handla ännu mer där. Nu får jag kicka igång dagen, hörs senare !!
 
 
 

Cykelbanor

Frureinhold.se / 11 Augusti, 2013 - 22:49 / Vardagen
0 Kommentarer

Jäkligt nöjd över att kungälv har så bra cykelbanor, idag tog jag, Jessica och Tindra en tur runt rollsbo. Glömde dock starta mätaren när vi startade med skulle tippa på att vi missade 2-3 km så nästan upp mot 1 mil cyklade vi idag. Synd att vi inte kom på detta tidigare, då kunde vi gjort detta några gånger i veckan :) får se när vi ger oss ut nästa gång :)
 
 

madde och charisma 1.10

Frureinhold.se / 11 Augusti, 2013 - 22:02 / Vardagen
0 Kommentarer

 

Lysekil

Frureinhold.se / 11 Augusti, 2013 - 13:58 / Vardagen
0 Kommentarer

Det blev en spontantur till Lysekil efter frukost. Mår ju inte så bra idag så en roadtrip hit upp och via svärisarna lät som en bra idé. Vi äter på brasseriet och skall ta en sväng till havets hus samt gå lite i affärerna. Det är stor rea här ute nu :) bland annat name it ! Nu väntas pizza, väldigt behövligt !!


Rolig kväll

Frureinhold.se / 11 Augusti, 2013 - 09:31 / Vardagen
0 Kommentarer

Vilken rolig kväll vi hade igår. Började ju på tävlingen på dagen, gick helt ok men tyvärr lite stolpe ut. Carisma är så fin att jag dör fyra gånger om :) ska ut och trava henne om en stund och få bort träningsvärken. På kvällen var vi hos Madde och åt god Mat, snackade massa tjejsnack och drack gott. Vi åkte ner till Kungälv på kvällen och gick på vincafet, trevligt men väldigt mörkt sp man såg nästan inte vilka som var där :) men vi hade super skoj ! Här är ett kort på mig Madde och Sandra :)


Åska

Frureinhold.se / 11 Augusti, 2013 - 00:45 / Vardagen
0 Kommentarer

Riktigt oväder nu :D


Utgång

Frureinhold.se / 10 Augusti, 2013 - 16:19 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu bär det av till kode för tjejmiddag och ev utgång :))


Tävling imon

Frureinhold.se / 09 Augusti, 2013 - 23:29 / Vardagen
0 Kommentarer

 

Instagram

 


fniss

Frureinhold.se / 09 Augusti, 2013 - 19:24 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu kom tonårstjejen fram i mig, denna tjej är ju bara för rolig asså. Vem kommer på en sån här låt? tycker ändå att hon sjunger helt okej :P känner lite att jag är för gammal för att dela dessa klipp, men jag kunder verkligen inte låta bli :p 
 
 
Nu ikväll skall vi kolla på film, det blir filmen du gör mig galen, tror den är lite annorlunda men samtidigt rolig. Jag har bakat en rabarberpaj och skall toppa det med vaniljsås :) 
  
 

Älskar dig min fina tjej

Frureinhold.se / 09 Augusti, 2013 - 15:32 / Vardagen
1 Kommentarer

Tänk vad mycket glädje och kärlek ens barn ger en, jag ser på min dotter och bara beundrar vilket otrolig individ hon faktist är. Säger så roliga saker, lär sig en massa varje dag, tänjer på gränserna och får mig att dra mig i håret var och varannan dag för tat inte bli tokig :p men ändå, vilken tjej hon är. För mig är hon allt och jag är nog hennes största idol, jag och robin. 
 
Här har vi de goaste stalltjejerna tidigare idag <3
 
Puss på er !
 

tävlingsklara

Frureinhold.se / 09 Augusti, 2013 - 14:19 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu står carisma och charli inne i sina boxar med tävlingskläder på. Imorgon åker vi till åby för att tävla, inte jag då alltså, men madde skall hoppa och jag stå på backen och supportar. Även Sandra åker med imorgon, skoj ! Det är verkligen mysigt att spendera morgonen i stallet, dricka lite kaffe, käka, barnen leker och hästarna mumsar på go havre. Vi var där vid nio idag med och åkte hem igen vid 12.30. Hailey sover som en stock nu och jag är rätt mör i kroppen jag med. När hon vaknat sen åker jag till hööks en sväng och skall kika på en tshirt, tar nog och kollar på tre hästar först och sen hööks. onödigt att åka så långt om tre hästar har ngt smart :) Vädret verkar inte jätte bra inför imorgon så vi får hoppas att det hinner ändras. 
 
Jag har även pratat med haileys farmor nu på morgonen och de hade bestämt vad de  skulle köpa till lilla H när hon fyller. Hon kommer att bli sååå glad :D jag har även knåpat ihop nu, sållat lite och grejat så vi vet vad vi skall köpa till henne :) Skulle först köpt en trehjuling men efter lite fundering bestämde vi oss för att köpa en tvåhjuling med stödhjul. Hon tycker det är så skoj att cykla så why not, då har hon ngt att växa i :) Vill även köpa bord och stolar som hon kan ha på rummet och greja med. Det närmar sig hennes dag så lika bra att planera :)
 
Det blir nog bra i slutändan :) skall kika på en ny docka också med lite kläder till :)
 

Pink is The new black

Frureinhold.se / 08 Augusti, 2013 - 21:42 / Shopping
0 Kommentarer

 
 
Bara så ni vet är det alltid rosa som gäller :) men ibland går även svart bra ;) kingsland levererar !

Gellack

Frureinhold.se / 08 Augusti, 2013 - 19:55 / Shopping
0 Kommentarer

Den nya generationen av nagellack, jag har ofta gjort akrylnaglar, bla hos min fina vän johanna. Jag har trivts med det, den enda nackdelen är att naglarna kan slitas så av det när de börjar lossna och man är dum nog och drar bort det. Jag har nu istället börjat göra gellack naglar, det är som ett nagellack man målar på och som härdar i en ledlampa. Johanna kör med märket REQ och det verkar kanon, finns en återföräljare i gbg som vi måste åka till snart igen :) Kan i allafall rekomender att gå till proffesionella nagelfixare och göra detta, istället för att bygga med akryl. Mina naglar är jättefina, starka och långa utan att ta så mycket skada som innan :) 
 
För er som bor i kungälv finns PinkLily som är helt otrolig på allt som har med naglar och göra, Johanna håller till i lilla edet och ni borde gå in på hårstuden och tjata på henne att göra era naglar fina ;) 
 

Vilken sommar

Frureinhold.se / 08 Augusti, 2013 - 15:55 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag måste säga att wow vilken sommar, jag kan inte minnas när det var såhär fint senast, tror det var 2006, jag jobbade hela den sommaren och då minns jag att det var sjuuukt fint :) Jag kan verkligen unna mig en sitta inne dag. Dock börjar jag få lite ångest, sommaren är snart slut och den goa värmen påväg bort. Dock har jag mycket att se fram emot, kötta som tusan i skolan, göra så gott jag kan och bara se till att avsluta mina studier med flaggan i topp. Tänk att vara klar, jag kan inte fatta det än. Skall ägna hösten åt att söka jobb och skriva cv. När våren sen kommer och det är c uppsatsskrivning kommer jag inte ha varken tid eller ork för att göra annat än att fokusera på den. Jag hoppas kunna skriva den ihop med abbe, måste bara komma på den perfekta uppsatsen. Jag har varit lite kluven, måste passa in med pedagogiken etc. 
 
Jag satt nyss med och kikade på lite höstkläder, jag tänker köra stenhårt på kabelstickat och skortor och jeans. Classy, men ändå gott :) hade velat köpa mig ett par boots också så är min vintergarderob klar :) har lite skor från förra året som passar bra även iår. Funderar på att klacka om mina ena bruna boots så de håller denna säsongen med :) 
 
Bilder lånade från google
 
 
 
 
 
 
 

Hopp och skutt

Frureinhold.se / 08 Augusti, 2013 - 14:16 / Vardagen
0 Kommentarer

sitter åter igen och kollar på presenter till lilla Hailey, hon vill ju ha en cykel också, hittade en rosa fin på xxl för ett bra pris :) dock fanns det ingen korg fram och det måste hon ju ha, men hittade en som man kan köpa löst och sätta på :) Var även på tre hästar förut med madde och kollade på ridhjälm, hailey kunde ju inte hantera alla hästsaker som fanns överallt pluss att hon var super trött. Detta resulterade i full fart genom hela butiken haha :p Vi började dagen i stallet idag och hjälpte madde som hoppade carisma, det gick hur bra som helst så nu är de taggade inför helgen. Åker med på lördag ner till åby travbana och agerar stöd och coach. 
 
Haileybus somnade som en stock väl hemma och jag sitter i vanlig ordning i soffan och bara myser. När hon vaknat åker vi ner till uffar som ligger kvar på sjukhuset och tar med oss lite fika. Uch tycker så synd om honom som är ensam nu efter mormor och att han inte mår bra :( Jag vill inte bli gammal. Har deras bröllopskort i vardagsrummet och gud vad de var vackra som unga, morfar var ett riktigt kap. Han var även med i andra världskriget vilket jag älskar att få höra hans historier. Jag har alltid tyckt väldigt mkt om min morfar och det känns verkligen när man ser hur gammal han börjat bli. Ibland önskar jag att jag var en vampyr som levde föralltid. KÄnner mig lite lätt serieskadad haha :p
 
Tror jag skall köpa detta till madde ;) då bryter hon ihop, haha !
 
 

Kaffe?

Frureinhold.se / 08 Augusti, 2013 - 09:25 / videor
0 Kommentarer

Hailey har full koll på kaffet ;)


dags för dagmamma

Frureinhold.se / 07 Augusti, 2013 - 22:39 / Shopping
0 Kommentarer

idag satt jag nere hos min syster och läste hm katalogen, fanns så mkt fint och till väldigt bra priser. Fick beställt lite nu på kvällen, 9 tshirts ett gäng leggins och strumpbyxor, en fleece jacka och kom inte ens över 1000 :- jätte bra tycker jag :) 
 

 
Uppge rabattkoden 1304 så får ni 50 :- rabatt !

nestle välling

Frureinhold.se / 07 Augusti, 2013 - 19:54 / Vardagen
0 Kommentarer

Sänder ut en förfrågan från min svägerska
 
Ni som ger era barn nestle' välling; Har ni någon gång sett svart sandliknande substans i botten av flaskan när ni gett flaskan (direkt efter ert barn druckit ur den) flaskan har alltså ej fått stå.
Enligt nestle' är detta nämligen mkt vanligt, detta var svaret jag fick när det hände mig då jag blev orolig och kontaktade dom. 
Om nu detta är mkt vanligt gissar jag att fler vart med om samma!?
 
 
 
 

Stort hjärta eller bara dum?

Frureinhold.se / 07 Augusti, 2013 - 19:37 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag kom ut till disken förut och såg att en geting åkt i och såg död ut, den hade krypit ihop och rörde sig inte. Tog den i vingen och lyfte upp den på bänken för att senare kasta ut den. Jag fortsatte greja och efter ca 1 h såg jag hur hans ben rörde på sig, bytte lite och den andades häftigt. Jag lät den vara och kollade efter 10 min igen, då hade den lagt sig på sidan så jag putte upp den så den stod på benen. Bara en stund senare började den surra lite på vingarna och då tog jag och la den ute på rosorna, bara sekunder senare flög den iväg. Har jag inte bra geting karma nu lär jag aldrig få det :D
 
 

dröm spis

Frureinhold.se / 07 Augusti, 2013 - 13:45 / Vardagen
1 Kommentarer

När hailey fick syn på denna utbrast hon mamma haaaaa, kan förstå henne, tänk om mitt kök hade fått ha de fina färgerna :D 
spisen hittar ni HÄR !
 

Lugnet

Frureinhold.se / 07 Augusti, 2013 - 13:19 / Vardagen
0 Kommentarer

När lugnet infinner sig efter en intesiv morgon. Nu sitter jag i soffan, nyduschad, kaffet står och puttrar och hailey sover middag. Grannbarnen var här nyss och hämtade macy för en promenad. Det är denna stunden på dagen som jag tycker är absolut lugnast. Jag kan sätta mig ner och läsa lite bloggar, framför allt DENNA, tänk vilket liv hon lever just nu, full fart med massa otroliga upplevelser, stor bamse kram till dig ! Sen även lägga energi på min egen blogg, komma på lite roliga inlägg, inte bara om vad jag gjort idag. Pratade med madde förut om nya chaps och skor, har ett par på hööks som jag verkligen verkligen vill ha :p Egentligen förstår jag inte varför då jag inte ens tävlar, men jag gillar att känna mig fin :) Det gick förövrigt bra i stallet, hailey skötte sig kanon och carisma likaså :)
 
I vilket fall som helst så ser resten av dagen ganska lugn ut. Stallet är som sagt klart nu och jag och hailey skall åker ner till uffar som ligger på sjukhuset igen :/ köper alltid med mig massa fika nere i cafet och tar med upp, varje gång får jag som svar att jag inte behöver köpa så mkt och att jag minsann får äta upp allt själv :p haha Det kommer lite fler inlägg under dagen så håll utkik :)
 
något stor hjälm och ngt stor häst ;) får köpa en hjälm till henne när hon fyller år :)
 

Träningskläder

Frureinhold.se / 07 Augusti, 2013 - 08:36 / Vardagen
1 Kommentarer

Om det är ngt som jag tycker om att köpa så är det kläder, i alla former. Både till stallet, till joggingpasset och till vardagen. Jag hade nog utan problem kunnat spendera flera tusen i månaden om ekonomin hade funnits. Dock tror jag att det inte spelar någon roll hur mkt pengar man har, för ju mer pengar desto dyrare kläder köper man, så i slutändan tar pengarna slut ändå :p Om ni förstår vad jag menar. Men efter att jag var inne på NK häromdagen blev jag helt såld, de har verklilgen allt. Så himla mycket fina kläder, skor, kosmetik etc. Dock var det otroligt stelt där inne, alla stod så prydligt stilla och log, personerna som handlade hade ett riktigt pokerface, näsan högt om ni förstår vad jag menar. 
 
Men åter till vad jag hade velat köpa nu. Jag hade gärna köpt nya joggingkläder, lite nya ridtoppar och en go ridtröja. Jag har nyss köpt ridbyxor så de behöver jag inget nytt. Sen hade jag gärna köpt lite nya kläder inför skolstarten, en ny kavaj och nya boots (kanske två) ;) Sen hade jag velat köpa lite nytt till hailey som växer så det knakar. Hon går alltid i första hand. Vi får se om vi inte åker ner till freeport innan dagmamma börjar igen :) Sitter just nu på lekmer.se och letar presenter till snuttfia. 
 
Om en stund blir det stallet, hailey skall med och hålla mig sällskap ihop med madde :)
 
denna sängen skulle hailey haft ;)
 

Natti natti

Frureinhold.se / 06 Augusti, 2013 - 23:16 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det dags att sova :)


Härlig dag

Frureinhold.se / 06 Augusti, 2013 - 20:55 / Vardagen
0 Kommentarer

 
 
 
 
Sitter och kollar på breaking bad och jag måste erkänna att serien är ganska bra so far. Lite rå ibland men då får jag blunda :p idag var jag och Hailey på lek och buslandet ihop med Camilla och naemi, trevlig förmiddag som slutade med att jag och Hailey stensomnade i hennes säng i lite drygt 2 h haha 
 
eftermiddagen spenderadea i stallet och ett svettigt pass på Gullan :) tror jag kommer ha lite go tröningsvärk imon. Jag åkte även och storhandlade på Willys, helt ok affär :) fick fyllt upp lite ! 
 
Mer än såhär blir det inte :)

Ooppssii

Frureinhold.se / 06 Augusti, 2013 - 09:24 / Vardagen
0 Kommentarer

Oväder tro?


Önskelista

Frureinhold.se / 05 Augusti, 2013 - 21:25 / Hailey
0 Kommentarer

Sitter och knåpar ihop lite önskelista för Hailey som fyller 2 år 10 september. Det är inte de lättaste, men eftersom många av mina släktingar läser min blogg så kan de hitta inspo här om de skulle få hjärnsläpp :) Hon blir självklart glad för allt hon får :) 
 
Allt utan kaninerna finns på lekmer.se :)
 
 

En fin dag

Frureinhold.se / 05 Augusti, 2013 - 21:07 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag och Hailey spenderade dagen i lödöse hos mamma och pappa började dagen med en promenad på 6 km efter det tvätta bilen och baaaada ;) Hailey var sp söt och blir bara tuffare och tuffare. Idag hoppade hon från kanten med puffar och när jag höll henne i vattnet så säger hon till mig att "släpp mamma" då skulle hon simma själv. Plaskar hon och säger simma simma simma, min lilla fisk :) så glad att vi har oasen i lödöse :)
 
Nu på kvällen har vi ridit så kroppen känns rätt mör :) 
 

Fuck Cancer

Frureinhold.se / 05 Augusti, 2013 - 20:10 / Vardagen
4 Kommentarer

Jag känner att jag måste skriva detta, jag fick veta idag att en väns släkting fått beskedet cancer. Varje gång jag hör det ordet får jag en klump i magen. Det är en vidrig sjukdom som skördar så många offer varje år. Det känns som om det snart borde finnas ett botemedel, för det kan inte fortsätta såhär. Jag tänker stödja cancer forskningen och har valt att köpa ett fuck cancer armband. Det är en otrolig organisation som ligger bakom ung cancer och som spridits och blivit hur stort som helst. Vilket engagemang och en stor eloge till er. Gör som jag och stöd forskningen kring cancer, nu får det vara nog ! 
 
Klicka här !
 

Fynda på Lekmer.se

Frureinhold.se / 05 Augusti, 2013 - 08:15 / Shopping
0 Kommentarer

Klicka på bilden för att komma till dealen :) Perfekt inför skolstart, kalas etc :)
 

kalas helgen över

Frureinhold.se / 04 Augusti, 2013 - 20:41 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu äntligen är jag hemma i soffan och känner mig som en jäst bulle som inte jäst klart än haha i torsdags var det kalas hos tirro, igår var det kalas i gbg och idag kalas i gbg hos ellie. Bara massa godsaker och jag känner att jag är helt uppsvälld. Men ibland är det så. Hailey har blivit så  duktig att gå på toaletten, igår gick hon på toa inne på NK idag på maxi och även på kalaset. Jag är verkligen imponerad, sen tror jag att det kommer komma bakslag och hon vill inte göra nr 2 än, men vad gör det, varje dag är jag lika imponerad :) 
 
Jag har kikat lite på mina kurser som startar snart, gud är det 1 år kvar. Fick lite ångest, jobb hit och jobb dit, vad ska jag göra, hur ska jag få jobb osv. Arbetsmarkanden är inte lätt nu, varken om man har utbildning eller ej. Det är helt klart en fördel med högskolepoäng och livserfarenhet, men sen handlar mycket om kontakter. Vi får se helt enkelt, skall börja redan nu och med CV och personligt brev. Ångest är bara förnamnet haha :p men nu har min gamla klass tagit studenten och det har gått bra för dom så det borde gå bra för mig med :) 
 
Älskar bilden på vårat vardagsrum haha, tvätt, leksaker, stök och stim, precis så det är bakom alla fasad kort ;) Stolen fyndade vi på loppis :) även den bakom, så himla kul när man kan fynda :)
 
Underbara cakepops !
 

Followers

Frureinhold.se / 04 Augusti, 2013 - 09:11 / Vardagen
0 Kommentarer

Kuligt att se :)


Bilder

Frureinhold.se / 03 Augusti, 2013 - 23:38 / Vardagen
0 Kommentarer

 
 
 
 
 
 
 
Nu väntar sängen efter en intensiv kväll med god mat och trevligt sällskap :) Hailey lekte som bara den, tokfia !

Kalas?!

Frureinhold.se / 03 Augusti, 2013 - 19:25 / videor
0 Kommentarer

Fullt ös, hon kommer sova gott sen :)


Redo för kalas

Frureinhold.se / 03 Augusti, 2013 - 16:07 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi på G, kvavt och svettigt så Jag tror att jag kolar vippen :) men nu är det bara att slappna av och ha kul !


Feels like 31

Frureinhold.se / 03 Augusti, 2013 - 12:58 / Vardagen
0 Kommentarer

Jo tack det känns verkligen som 31 grader ute. Det är som en bastu, jag tycker verkligen om det, så länge man inte behöver jobba :p jag var i stallet förut och badade Gullan och Carisma, smörje Carisma med liniment, städa stallet och spånade upp till alla hästar. Avslutade med en promenad med båda tjejerna :) tror de uppskattade att bli avspolade och ompysslade och få vila lite inne i det svala. Madde är iväg och tävlar idag med, fy stackarn i denna värmen.

Ikväll skall vi på kalas på palace, Robins moster har hyrt festvåningen där för sin dotter som fyller 18 år. Jag lagt fram fin fina kläder och skor som jag tror kommer passa ändamålet :) det blir dock tidig hemgång för oss då vi har Hailey med oss :) vår Goa tjej som fortfarande bara har blöja på natten :D snart är det hennes 2 års dag också, tror vi är klara med vad vi skall köpa till henne :)

Hörs senare ! Kram till er alla !


Word

Frureinhold.se / 02 Augusti, 2013 - 20:51 / Vardagen
0 Kommentarer


Madde och Charli 1.15

Frureinhold.se / 02 Augusti, 2013 - 19:41 / Vardagen
0 Kommentarer

 

Carisma 1.10

Frureinhold.se / 02 Augusti, 2013 - 18:44 / Vardagen
0 Kommentarer

 

Hemma nu

Frureinhold.se / 02 Augusti, 2013 - 18:28 / Vardagen
0 Kommentarer

Herregug vilken dag vi haft, sitter och känner hur hela kroppen är helt mör :p Var uppe i lilla edet redan vid 09.00 och först ut var carisma som skulle hoppa sin 1.10 avd b. Hon har precis börjat debutera 1.10 då hon är 5 år och inte stressat fram i klasserna. Hon hoppade så jäkla fint, bra grundtempo och fina skutt. Hon rev räcke ut i en kombination räcke räcke. Mycket handlar om rutin och känsla och jag är så stolt medryttare, hon är såå fin :) Efter carisma var det dags för Charli, han skulle hoppa 1.15 och gjorde det med bravur. Han hoppade superfint och madde har ändrat lite i sin ridstil på honom det har blivit så rätt :) Han rev näst sista i omhoppningen men red som gudar och slutade på en 12 placering :) I 1.20 red dom lika fint men tyvärr ett ner på hinder nr 2, men superfint resten av banan. De är på gång helt klart :) Filmer kommer under kvällen, laddar upp via youtube :)
 
 

Tävling

Frureinhold.se / 02 Augusti, 2013 - 12:03 / Vardagen
0 Kommentarer

På plats :) Carisma har hoppat sin 1.10 med ett pet räcke ut i komb. Men sååå fin :) jag är helt förälskad ! Nu är det charlis tur :)


Carisma juli 2013

Frureinhold.se / 01 Augusti, 2013 - 21:42 / videor
0 Kommentarer

Filmade Carisma häromdagen när jag red :) Goa tindra agerade filmare och hon passade även Hailey under tiden, grymma tjej som förövrigt fyller 9 år idag :) för er som inte vet ngt om Carisma så är hon 5 år efter callahan :) hon tävlas av Madde i hoppning och är uppe på 1.10 nu med fina resultat avd b. Jag har ridit henne sen februari och hon är en av de finaste hästarna jag  suttit på. Otrolig ridbarhet och kommer gå långt om hon får hålla sig frisk :)


Vad blir jag?

Frureinhold.se / 01 Augusti, 2013 - 18:55 / Vardagen
0 Kommentarer

jag fick en kommentar som löd...
 
Jag kan förstå att den är lite luddig, det är inte som att läsa till sjuksköterska eller något annat direktgivande yrke. Men min utbildning ger så mycket mer. Jag vet när jag började läsa så satt jag på hv och läste om den, fastnade direkt, den innehöll hälsa, pedagogik och lite annat skoj. Jag visste inte vad jag hade gett mig in på, men det kändes rätt i magen och nu efter 2 år är jag sååå nöjd :) Här kommer HV:S förklaring om utbildningen.
 
Vad är det som gör att vi behåller vår hälsa eller till och med förbättrar den? Det är den grundläggande frågan vi ställer oss inom hälsopromotion där vi utgår från ett salutogent* sätt att tänka och arbeta. Hälsovetarprogrammet 180 hp ger dig kunskaper om människan och vilken roll samhället och arbetsvillkor spelar för att människor ska kunna utveckla sin hälsa.

Om utbildningen
Hälsopromotion är programmets huvudområde och är ettsamlingsbegrepp för kunskap som hämtar sin teori från områden, som till exempel folkhälsovetenskap, pedagogik, psykologi, organisationsteori, sociologi och statsvetenskap. Genom vår utbildning får du kunskap om hälsa och hälsoarbete med fokus på arbetsliv och befolkningens hälsa men även inblick i hälsa på global nivå. Du lär dig bland annat att praktiskt genomföra nuläges analyser av hälsoläge, planera insatser för förbättrad hälsa, genomföra och följa upp hälsofrämjande insatser. Du utvecklar såväl analytisk förmåga som strategisk och praktisk kompetens för att arbeta med hälsofrågor.

*Salutogenes betyder hälsans ursprung och fokuserar på de resurser som finns tillgängliga individuella eller strukturella och hur dessa kan utvecklas.

Arbetsintegrerat lärande - AIL
Arbetsintegrerat lärande - AIL - möter du under helautbildningen genom till exempel fältstudier, verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och projekt, där teori och praktik knyts samman. Genom VFU:n, på totalt 13 veckor, möter du olika former av verksamheter i arbetslivet och yrkesverksamma som arbetar professionellt med hälsoinriktat arbete. Några av dessa möter du även som gästföreläsare på högskolan. Genom praktiken får du möjlighet att knyta kontakter inför ditt framtida yrkesliv.

Möjligheter till utlandsstudier
Studenter på programmet har möjlighet att studera utomlands och har under årens lopp valt att lägga en del av sin studietid i bland annat Europa, Australien, Afrika och Asien.
 
---
 
Jag kommer inte att studera utomlands, men en i min klass åkte till USA nu i augusti :) Men åter till vad jag vill arbeta med. Jag vill först och främst arbeta med att utveckla samhället, att hälsa skall vara en självklarhet för alla. Jag hade även kunnat tänka mig att arbeta som hälsostrateg, hälsoutvecklare eller friskvård på ett större företag :) Hoppas detta gav dig en bredare syn :) 

Möte av nya vänner

Frureinhold.se / 01 Augusti, 2013 - 10:30 / Vardagen
1 Kommentarer

Om den är ngt jag märkt under årens gång är att vänner kan komma och gå, vänner man känt hela livet glider ifrån en och andra som man nyss träffat fastnar som ett fint plåster på hjärtat. Jag är så glad över mina vänner, nya som gamla. Jag har många gånger under mitt korta liv här på jorden tvivlat på människor, som behandlat mig och folk i min närhet som smuts. Jag har sett hur vänner vänt ryggen till och gått åt ett annat håll. Det har sårat mig då, men ganska snabbt inser man vad riktig vänskap är. Det måste inte vara den längsta, den man känt sen blöjtiden, det kan vara den supergoa tjejen du fick kontakt med via en facebook annons. Eller den goa tjejen som du en dag satte dig brevid i klassrummet och blev vänner direkt. Det finns så många möten i livet som man för stunden inte förstår vilka fantastiska minnen det kommer att ge. 
 
Igår var vi ute på tjörn och träffade några bekanta, för jag vill nog ändå kalla dom det nu. En helt underbar familj med 1 miljon bollar i luften, men trots alla dessa bollar står de med fötterna på jorden. Man kan kort säga att deras liv är inte alltid som ett rullande schema. Det är fullt av liv, liv som i många andras ögon sticker som bara den, värre än ett getingstick som sätter sig precis i hålfoten. Ja ni förstår smärtan. Anyway, vi spenderade hela eftermiddagen kvällen där igår med helt underbar mat, mycket prat om jobb, barn, hästar, hundar och helt underbara kattungar. Vi fick höra helt sjuka historier, men som nu tillhör endel av deras vardag. Jag beundrar dom som familj med även som enskilda individer, en sak har de gemensamt och de har alla enromt stora hjärtan. Stor kram till er <3
 
Men hur sammanfattar man det här med vänner då? jag har bestämt mig sedan ett tag tillbaka att inte fokusera på vänner som man ändå inte har. En vän finns där, i vått och tort, en vän är lojal och går inte bakom ryggen. En vän hör av sig, inte bara för att den vill ha ngt utan för att höra hur man mår, livet är inte alltid en dans på rosor och ett samtal kan göra mer än vad man tror. Jag säger inte att jag gjort de bästa valen genom livet, ingen människa är fläckfri, även solen har sina fläckar. Men jag medveten om mina brister och försöker göra så gott jag kan. Hoppas mina vänner ser samma <3 
 
 

Hälsa för alla, eller?

Frureinhold.se / 01 Augusti, 2013 - 10:10 / Vardagen
1 Kommentarer

Vill lyfta fram denna artikeln av flera anledningar. Nummer ett är alla dessa dieter som kommer och går, vissa bättre vissa sämre. Jag vill inte predika om mina åsikter kring dieter, men tänker ändå skriva till alla er som läser min blogg att tänk mer en 1 gång innan ni ger er in i diet träsket. Det kan vara jätte svårt att ta sig ur det och köp inte allt om sägs med hull och hår, även hitler hade sina följare. Nummer två är det intressanta stycket angående fettma hos låginkomosttagare, är det så att alla inte har råd med den rätta maten? eller vilka faktorer är det som spelar roll? Väldigt intressant att forska vidare på :)

--------------

I debattartikeln skriver författarna om hur man i Sverige på 80-talet startade flera hjärtkärlförebyggande program inom hälso- och sjukvården. Råden gällde bland annat att man skulle äta mindre fett och bättre fett, mer grönsaker, frukt och fiberrik mat.

Resultatet var att problemen med hjärtkärlsjukdomar sjönk till nivåer jämförbara med de i länderna kring Medelhavet.

Lågutbildade utsatta

Nu stiger dock nivåerna igen. I Socialstyrelsens och Statens folkhälsoinstitutets rapport över 2013 visar att antalet kvinnor och män i åldern 35-44 som drabbas av stroke ökar igen. Dessutom ökar antalet hjärtinfarkter hos unga kvinnor.

Särskilt utsatta är personer med låg utbildning.

Fettdieter inte nyttiga

Bakom de oroande siffrorna tror författarna att de nya fettdieterna kan spela en roll. Med LCHF-dieten ska man till exempel äta mindre kolhydrater och mer fett, för att minska i vikt. Att äta mindre snabba kolhydrater är bra, menar författarna, eftersom vi gör av med för lite energi om dagarna. Men fettdieterna är inte heller nyttiga.

Istället vill de att man ska lyssna på de undersökningar som visar att Livsmedelsverkets kostråd leder till minskad risk för vanliga folkhälsoproblem, som hjärtkärlsjukdomar, cancer och demens.

Basen i den maten är mycket frukt och grönt, bönor, fisk, skaldjur och kyckling samt omättade fetter genom intag av oljor, nötter och mandel.

Man ska äta begränsat med rött kött liksom mättade fetter från mejeriprodukter, enligt råden.

Fettkriget snart över?

Vi måste äta mindre fett och röra oss mer på dagarna, inte bara träna vid en specifik tidpunkt på dygnet.

”Förhoppningsvis tröttnar snart alla på fettkriget och sockerfällan. Maten och måltiden liksom rörelsen, bör stå för glädje, njutning och samvaro. Det finns ingen motsättning mellan hälsosam mat och god mat, liksom en hälsosam livsstil och ett gott liv”, avslutas artikeln.