StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

hejdå blogg.se

Frureinhold.se / 31 Januari, 2014 - 09:24 / Vardagen
5 Kommentarer

 

jag är numera premiumbloggare för bloggerfy :) och ni hittar mig på frureinhold :)

Sneakpeak

Frureinhold.se / 29 Januari, 2014 - 16:54 / Vardagen
0 Kommentarer

Här kommer en sneakpeak av vad aom komma skall :)


slutrea för Noa Noa

Frureinhold.se / 29 Januari, 2014 - 14:24 / Shopping
0 Kommentarer

Ja man blir ju sugen att klicka hem ännu mer kläder från Noa Noa till Hailey, men nu får det vara lugnt på shoppingfronten ett tag. Hon har så att hon klarar sig och nu väntar vi på vårkollektionerna :) Jag älskar Noa noa som ni alla vet och de påminner väldigt mkt om newbie :) Mjuka kläder men som ändå har underbart härliga färger. Jag såg att de sålde ut en jättefin overall som jag gärna hade köpt till Hailey, men den var slut i hennes storlek, men om ni har en dotter som behöver en ny overall nästa år måste jag tipsa om denna :D sååå himla fin ! 
 
 

kurslitteratur

Frureinhold.se / 29 Januari, 2014 - 11:58 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har aldrig varit en bokmal, jag är mer av en praktiker. Men så idag eller de senaste dagarna har jag fått en förkärlek till kurslitteratur. Det är absolut ingen speciell litteratur, nyss läste jag en handbok för kval. analys. Men jag kunde inte hjälpa att sitta med ett leende på läpparna :p Mycket för att jag kände igen endel vilket alltid är skönt och för att jag lär mig så otroligt mkt som jag kommer ha användning för under c-uppsatsen. Jag är snart klar med min utbildning och får en examen i Filosofie kandidatexamen med huvudområdet pedagogik. Min utbildning heter hälsovetare med inriktning hälsopromotion och jag är väldigt glad över val av utbildning. Arbetsmarkanden är inte lätt, men vilken arbetsmarknad är lätt just nu? Jag har mina drömma och visioner, sen får vi se vad som händer :)
 
 

Mille notti

Frureinhold.se / 29 Januari, 2014 - 09:46 / Shopping
0 Kommentarer

Åååhh jag tror nästan inte att det är sant men nu har campadre halva priset på mille notti sängkläder. Jag minns första gången jag kom i kontakt med mille notti. Det var under en vistelse på nääs fabriker och jag minns hur jag nästan inte ville gå ur sängen på morgonen för att lakanen var så sköna. Jag har inte kommit mig för att köpa ett set då jag tycker att 1200 :- är lite mkt för en örngott och påslakan. Men nu när campadre hade halva priset kunde jag inte låta bli. Då fick jag ju två set för priset av ett :) Mille notti har även spälsängkläder som jag absolut kommer köpa till nästa barn. Vi använder just nu satin sängkläder som också är helt myspysiga att sova i, men mille notti det slår nog allt :D 
 
 
 
 

Eleven.se

Frureinhold.se / 29 Januari, 2014 - 01:23 / Shopping
0 Kommentarer

tips till alla som skall köpa nytt smink eller andra skönhetsprodukter :) eleven.se har alltid bra priser och jag beställde precis en ny foundation som borde vara påväg till mig i detta nu :) 
Jag använder just nu denna foundation från clarins och jag är helt klart nöjd. Den doftar lite för mkt för min smak men den sitter fint på huden och ger ett bra resultat :)
 

promenad i snön utan smink

Frureinhold.se / 28 Januari, 2014 - 19:55 / Vardagen
0 Kommentarer

Det låter kanske lite klyshigt med den rubriken, men jag skall förklara. Jag var ute och gick förut i det helt underbara vädret, jag fullkomligen älskar snö. Vi har så mysiga grusvägar mitt i skogen som idag var helt stilla och endast små snöras från träden gav rörelse på den lugna idyllen. Jag tog ett kort på mig själv, inte det vackraste om ni frågar mig, men så lägger man på ett filter så vips, en helt okej bild :p Med filter kan vem som helst se snygg ut, även de allra sämsta dagarna :)
 
 
Jag har en liten runda som jag brukar gå när jag får tid över och det är perfekt för att rensa tankarna och bara njuta av nuet. Det var väldigt nära att jag satte mig i en dunge, mitt i snön och bara andades in lugnet från naturen. När jag kom hem hade två jättefina armband anlänt i brevlådan och jag måste dela med mig av det ena. Jag gillar armband som presenterar olika budskap, detta armband har både fina symboler, men också en text som jag tyckte passade in just nu. 
 

Spännande grejer på gång

Frureinhold.se / 28 Januari, 2014 - 16:42 / Vardagen
2 Kommentarer

åååh inom kort kan det ske en lite förändring här på bloggen, ni kommer nog märka vad :) vill inte skriva mer förän allt är klart :) Edit: imorgon runt lunch borde jag kunna ge besked, håll utkik :D
 
Bilden har inget med inlägget att göra :p
 

Teleeffekt

Frureinhold.se / 28 Januari, 2014 - 14:41 / Vardagen
0 Kommentarer

Det är väl tur att tekniken går framåt. Jag är inte gammal men när jag växte upp fanns det inga mobiltelefoner i den bemärkelsen som det finns idag. Det var ren tur att den kompisen som man ville leka med var hemma just den stunden som man ringde. Men som sagt, tekniken har minst sagt gått framåt och jag måste tipsa alla företagare där ute om Teleeffekt. Det är en tjänst som skräddarsyr era teletjänster och anpassar telefonväxeln efter era behov. Jag satt och pratade med min svåger för några veckor sedan och han berättade om ett liknande system. De är just nu tre personer på kontoret och alla tillhör samma växel. Så om jag ringer honom och inte får ett svar går det automatiskt vidare till de andra två osv. De har även ett rent kontorsnummer som även den kopplas vidare om ingen svarar. På så sätt kan man alltid finnas till hand även om man inte är på plats. 
 
På teleeffekt finns olika lösningar och som lätt anpassas efter det egna behovet. Gå in och kika om ni är i behov av ett nytt smidigt och nytänkande system :) 
 
alla minns vi väl denna telefonen ;) 
 

Airmax

Frureinhold.se / 28 Januari, 2014 - 11:36 / Shopping
0 Kommentarer

Snälla alla ni som provat air Max, skriv vad ni tycker om dom :) 
Finns att köpa HÄR



Newbie upp till 104

Frureinhold.se / 28 Januari, 2014 - 09:19 / Shopping
0 Kommentarer

Jag är så nöjd :) nu finns newbie upp till 104. Tidigare var det upp till 74-80 sen till 98 och nu till 104 :) jag beställde precis hem de senaste nyheterna och jag verkligen älskar deras design :) Klicka HÄR för att komma till kappahls hemsida eller HÄR för att komma till de mindre storlekarna. Nu får ni även välj 3 betala för 2 + 25 % rabatt på valfri vara :) Bättre än så blir det inte, eller hur? Jag har märkt att hailey växer så det knakar just nu, hon sticker iväg framförallt på längden. Det är snart dags för 2.5 års kontroll och det skall bli spännande att mäta och väga lillsnuttan :) Hon var förövrigt så himla glad idag när jag lämnade henne hos dagmamman. Hon såg fram emot att åka pulka och leka i snön :) 
 
 

Squat

Frureinhold.se / 28 Januari, 2014 - 07:30 / Vardagen
0 Kommentarer

Det ger resultat och det bränner gött i ben och rumpa. Tänk bara på att göra rätt. Det finns många bra instruktionsvideos på youtube. Jag har kört det i över 100 dagar och tänker fortsätta kombinerat med lite andra övningar. Plankan är effektiv för framförallt magen, sen är jag som alltid ett fan av rockring för en snygg midja. Jag är väldigt nöjd med min kropp även jag gärna hade velat göra en bröstoperstion. I min familj är vi privilegade med minibröst (humor) och efter nästa barn kommer jag att göra något åt det. Inget stort utan en normal b-kupa :) 



Vill tipsa alla i thn området om Johanna Hultberg som arbetar som pt och lite annat på sportlife om jag minns rätt. Följ henne på instagram jhultberg riktigt duktig och driven tjej. Det är inte fel att kicka igång sin träning med en riktigt bra pt :)
Jag är på god väg till magrutor, nu skall bara rumpan få sig ett lyft med :) 
 

Pussas hos dagmamman

Frureinhold.se / 27 Januari, 2014 - 20:11 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu börjar det. Hailey berättade idag att hon minsann tycker att en kille hos dagmamman var söt och att de hade pussats ?! Han var även sötare än pappa och hon blev helt fnissig när hon pratade om honom. Vart skall detta sluta haha. Hon blev också överlycklig att det snöade ute för då kan de åka pulka ihop imorgon :D det snöar en massa här på västkusten och jag älskar det. Mer snööö :) 

Jag och Jessica var och dansade förut vilket alltid är jätteskönt. Även om jag skurit ner på många aktiviteter så måste jag ändå röra på mig lite och 50 min dans är väldigt skönt. Vi börjar se på en ny serie nu och om ni sett den kan ni väl skriva om den :) game of thrones heter den :) 
Trevlig kväll kramis 



Ni glömmer väl inte av

Frureinhold.se / 27 Januari, 2014 - 13:49 / Shopping
0 Kommentarer

Det blir mycket tips på bloggen just nu om shopping hit och tips på resor hit. Men jag vill ändå tro att det är lite roligare än att bara läsa om min inte så intressanta vardag :) Jag har bloggat i många år nu och det är alltid lika kul att se tillbaka i tiden, både på hur jag skrev och vad som var viktigt i mitt liv då. Det är skönt att se hur man förändras som person, även om jag alltid kommer vara samma tokiga person. Anyway, jag hoppas ändå att ni uppskattar allt jag skriver eller allafall delar av det. Vill ni ha mer om något får ni gärna skriva det i kommentarsfältet :) Värdechecken från phaxswimwear finns fortfarande kvar så passa på att unna er ngt riktigt fint :) jag fullkomligen älskar flera av deras bikinisar :) 
 
 

Tips från Casall

Frureinhold.se / 27 Januari, 2014 - 09:32 / Shopping
0 Kommentarer

Måste tipsa om en grym utförsäljning från casall :) Ni kan nu fynda byxor, tröjor, sportbh:ar etc för helt grymma priser. Jag klickade själv hem ett par svart/guldiga träningsbyxor. Jag köpte ett par likadana när jag var på boozt och jag fullkomligen älskar dom. De sitter snyggt, de absorberar svett på ett behagligt sätt och de är lätta att röra sig i. Jag kör både yoga och dans utan problem :) Så till alla er som börjat träna nu och vill ha en extra sporre,köp snygga träningskläder :D det gör faktiskt skillnad :)
 
 

Zlatan for P

Frureinhold.se / 26 Januari, 2014 - 10:20 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har sagt det innan och jag säger det igen, Zlatan är kung. Reklamfilmen han gjort med Volvo och Max Martin var grym och jag kommer numera alltid sjunga Sverige istället för Norden. Vi är nu påväg upp till lödöse för att tömma huset, det är lika jobbigt varje gång men det gör inte salen bättre att dra ut på det. Hailey skall på sin första gymnastiklektion idag med, det skall minst sagt bli spännande :) funderar på om jag skulle köpt ngr sockerplast som hon kan ha på sig. Jag frågade Jessica om skor men hon sa att alla sprang i strumpor eller barfota. Men ett par snygga sockerplast hade nog suttit fint :) vi hörs under dagen och för er som missat zlatans video, gå in på youtube och sök Zlatan Volvo :) sitter med telefonen så kan inte dela den här :) kram 


PS. Always wear something pink, det är mitt motto :)

Nighty

Frureinhold.se / 25 Januari, 2014 - 21:58 / Vardagen
0 Kommentarer

Vi sitter och kollar på en helt okej film som snart är slut. Kalaset idag var trevligt och nu väntar vi på 4 små bebisar som skall titta ut nu under våren. Så himla spännande och jag kommer kidnappa dom allihopa :D 

Nu ringde Johanna precis, jag vet inte hur jag med ord skulle beskriva den kärlek jag har till den tjejen <3 hon är helt Amazing :)



hemligt paket

Frureinhold.se / 25 Januari, 2014 - 13:50 / Vardagen
0 Kommentarer

Igår kom ett paket på posten, jag visste att det var påväg men ändå blir det lite extra pirrigt när det ligger ngt stort i brevlådan :) En gammal vän och hockeykompis skall flytta och mitt i all packning hittade han en hockeytröja från säsongen 02/03 (om jag minns rätt) Det året och åren efter det var jag på de flesta hemmamatcherna och då tillsammans med Hampus mfl. Anyway han skall ni flytta och hittade denna tröja och när han köpte den var jag så himla anvnings på hans fiiiina tröja ;) nä men han hade tryckt täng på ryggen och i ngt ögonblick hade jag sagt till honom att jag ville ha hans tröja. Så nu när han ändå skulle flytta och rensa upp lite fick jag ett mess om jag fortfarande ville ha tröjan. Självklart ville jag det, superkul minne och ännu mer när hela tröjan är full av autografer från det året. Det är bland annat henke, joel, pappa johnson mfl. 
Så tusen tack hampus, vi får ta och ses ngn match :) påtal om inlägget igår, det är väldigt många tjejer som inte förstår hur sportintresserad jag faktiskt är och alla dessa matcher jag gått på ihop med endast killar har fått många kommentarer :) 
 

Lyx frukost

Frureinhold.se / 25 Januari, 2014 - 10:47 / Vardagen
2 Kommentarer


Idag blev det frasiga våfflor, färska hallon och bananer, rykande gott kaffe, färska blommor nam nam vi försöker att alltid göra helgfrukostarna lite extra speciella :)

Trevlig helg

Frureinhold.se / 25 Januari, 2014 - 08:28 / Vardagen
0 Kommentarer

Solen börjar gå upp utanför fönstret och kaffet står och puttrar. Idag står bland annat kalas på schemat, men först blir det en lugn morgon med ingen stress :) Skall fixa en god frukost om en liten stund med, robin var uppe lite längre igår och får en välförtjänst sovmorgon idag :) Annars är det han som brukar ta helgmorgonarna då jag är super morgontrött haha. Det är väl de flesta, men robin är lite mindre morgontrött så han tar helgen :p Ibland tar även hailey sovmorgon och det är ju superlyxigt :D Igår tog hailey och jag ett bad, vilket vi gör ganska ofta och då tar vi även den obligatoriska bilden :D haha känner att bilden ser exakt likadan ut varje gång :p Samma som att jag alltid ger samma look på de flesta bilderna jag tar. Vet inte hur många gånger mina vänner, familj etc retar mig för det :p med glimten i ögat såklart, men har man en sida osm man vet blir helt okej på bild, så satsar man ju på den :D 
 
Är det någon mer än jag som längtar till sommaren??
 
 

Tiden står stilla..

Frureinhold.se / 24 Januari, 2014 - 12:38 / Vardagen
5 Kommentarer

..men åren går. Jag läste nyss på en blogg angående hur tjejer är så duktiga på att placera in varandra i fack. Till skillnad från tjejer är killar så mycket mer manana manana. Jag kan se tillbaka på min högstadietid. För det första så var jag verkligen en late bloomer, hade tidigt endel finnar, en kropp som växte i otackt. När jag tänker tillbaka så var jag nog mer av den fula ankungen haha. Men något som jag också tänkte på var att jag aldrig riktigt förstod grejen med att tillhöra vissa grupper och rätta sig i ledet. Jag försökte många gånger att känna tillhörigheten både här och där, men fann den liksom aldrig. På sommarlovet mellan 7 och 8 träffade jag min själsfrände, Johanna kom in i mitt liv och satte ett spår i mitt hjärta. Vi har haft våra ups and downs, men hon är min äldsta och absolut bästa vän. Men åter till skolan, jag minns långt ifrån allt från skolan. Men jag minns hur man tydligt kunde se grupper bildas. Mina föräldrar var verkligen en trygghet för mig, likaså stallet. I stallet fanns inga fack, allafall inte i mitt stall. Den roligaste tiden med hästarna spenderade jag ihop med Michaela och Marilla. Vi kunde skratta oss igenom dagarna och dem två tjejerna var min största trygghet. 
 
Jag har alltid haft mycket gemensamt med killar. Jag är väldigt sportintresserad, samtidigt som jag brinner för mode och skönhet. Detta har väldigt många tjejer inte klarat av och resultatet av det har varit mobbning, ensamhet och falska ryckten. När jag minns tillbaka på framförallt högstadiet hade jag en sån stor önskan att bara komma långt ifrån lödöse. I 9:onde klass köpte mamma och pappa en lägenhet i sannegårdshamnen, det var en 3:a precis vid havet och jag minns än idag frihetskänslan som uppenbarade sig. Jag skulle få flytta från den lilla by som jag var uppväxt i. Jag kände aldrig någon tillhörighet i Lödöse, det kanske låter kaxigt eller drygt att säga så. Men jag är ingen småstadstjej, jag föddes med att ta plats, synas och i lödöse får man varken ta plats eller synas. Allafall inte när jag växte upp. Som jag skrev i början angående tjejer som bloggade om fack, småstäder är ingen plats för människor som vill ta plats och synas. De blir utfrysta, förtryckta och attackerade gång på gång på gång. Men om det är något jag lärt mig under mina 25 år i livet så trots att jag kände mig utanför, trots att jag blev utsatta för mobbning så står jag starkare än någonsin idag. Jag vågade ta plats och jag vågade att synas vilket gör att jag är den starka trygga kvinna som jag är idag ! 
 
Tänk på det, alla ni som inte vill tillhöra ett fack och som inte känner er bekväma i att hålla tyst om ni tycker att något är fel. Våga ta plats, våga vara den fantastiska människa som du faktiskt är och våga tro på dig själv ! 
 
Bjuder på dessa bilder, Livia var min första stora kärlek, ingen annan häst kommer att ta hennes plats i mitt hjärta. Bild nummer två, där ser ni en tjej som vågade ta plats, när alla andra inte gjorde det ! 

Hitta din favorit

Frureinhold.se / 24 Januari, 2014 - 08:58 / Shopping
0 Kommentarer



Det är vinter och tanken på bikini och brunbrända ben är inte direkt på tapeten. Några flyr landet för lite extra solljus och jag förstår er fullt ut. När vi var i sälen nu tipsade min svägerska om Phaxswimwear.se. Hon brukade unna sig en bikini eller baddräckt då och då. Hon förklarade att priset låg lite högre än andra företag som hm etc, men att kvaliten och designen är helt fantastisk. Jag var inne på sidan och förälskade mig i flera superläckra bikinisar. Jag köper alltid trekantsbikinisar, men för er som kanske vill ha Bandeau eller andra modeller så har phax ett stort utbud av det också. 
 
Igår när jag var och tränade med min syster kunde jag inte ungå den hysterin som just nu är. Alla pass är fullbokade, gymmet är överbelamrat och alla nyårslöften om att röra på sig mer kan inte bli tydligare. Många satsar på beach 2014 och vill ni ha en extra sporre tycker jag ni skall invistera i en riktigt snygg bikini. Inte för att jag är ett fan av nyårslöften, men om man kan hitta något som motiverar än att röra på sig lite mer och ta hand om sin kropp måste jag ändå tipsa om det :) Just nu erbjuder jag alla mina läsare här och på instagram 100 :- värdecheck om ni köper en swimwear från pxax. Ni uppger ilovephax i kassan så vips 100 :- billigare :) 
 
Are you ready to shine?

Snö of Sweden

Frureinhold.se / 24 Januari, 2014 - 07:55 / Vardagen
0 Kommentarer

Måste visa detta fina halsband som jag köpte uppe i Sälen. Nere i Sälen by finns det inte många affärer men nytt för iår var en glasblås affär. Helt otroligt fina konstverk som jag hade kunnat pryda flera ställen i hemmet. Men tyvärr köpte jag inget denna gången, jag kunde inte tänka hur vi skulle kunna transportera de ömtåliga glasen hela vägen hem till Kungälv. Men de sålde förutom glas även snö of Sweden smycken. Jag har alltid tyckt mkt om snö och jag hittade detta superfina halsband som verkligen ropade efter mig :) jag saknar att ha ett varje dag halsband och detta kände jag var helt perfekt :) 



Tbt

Frureinhold.se / 23 Januari, 2014 - 19:06 / Vardagen
0 Kommentarer

Första skolfotot i gymnasiet 2004, omg jag säger inte mer än så haha :D 



try crossfit

Frureinhold.se / 23 Januari, 2014 - 15:54 / Vardagen
0 Kommentarer

När vi var på boozt i falkenberg i höstas så fick vi prova på att köra crossfit med Annika sjöö's man michael. Han var verkligen så jäkla grym tränare, då han både peppade järnet, men också förklarade hur enkelt och icke tidskrävande träning kan vara. Som ni alla vet så rör vi på oss alldeles för lite idag än för 30 år sedan. Våra arbeten är allt mer stillasittande och arbetstiderna är långa. Tiden räcker helt enkelt inte till för att arbeta, hämta på dagis, fixa mat, fixa med läxor, städa, tvätta etc etc. När klockan slagit 20.00 och barnen gått och lagt sig är man totalt slut. Men tyvärr är det så att kroppen behöver motion, den behöver lika mycket stimulans som hjärnan. För min egen del så mår jag så otroligt mycket bättre om jag kontinuerligt rör på mig. Det finns såklart enkla sätt att få in motion i vardagsrutinerna. Klassiska är att ta trapperna istället för hissen, eller att cykla i den mån det går till skola/jobb. Men om det var ngt jag fastnade för under just boozt eventet så var det hur träning kan vara effektivt. Det passet som Michael satte ihop för oss var på 17 minuter. Innan allt började fnissade jag för mig själv och tänkte ngt i stil med ''det blir den lätt match'' efter de 17 minuterna var gjorda var jag helt slut haha. 
 
Det jag försöker lyfta fram här är att träning inte behöver ta speciellt lång tid. Jag har sagt förut att 20 min träning kan bara vara 20 minuter träning. Men 20 minuter är mer än inga minuter alls. Jag har hyllat rockringen som ni alla vet, den är grym. Men jag vill även lyfta fram Annika Sjöö's tränings bok. Den finns just nu på ellos som bästa pris och vill man ha en extra push tycker jag absolut att ni skall köpa den. Ni kan också följa Annika på instagram för många bra tips och småklipp :) eller i nya numret av wellness :) Hon dyker upp lite här och var :) Annikas blogg hittar ni även HÄR ! Så skippa alla lösa nyårslöften om att träna mer, låt träning bli en del av din vardag och njut av den stunden du får att dra igenom kroppen. Man blir piggare och mår bättre av att röra på sig, men glöm inte att äta och dricka :) Låt inte dietträsket äta upp dig utan tänk smart :) 
 
en stor inspiratör för mig ! 
 

Bloggträff

Frureinhold.se / 23 Januari, 2014 - 13:44 / Vardagen
0 Kommentarer

Fick ett mail för ngn dag sedan angående en bloggträff. Jag fick skicka min adress och snart dimper det ner en inbjudan. Jättespännande, någon av er som fått samma? 

Jag är så sjukt frusen och sitter hemma hos syster med filt och spisen är tänd. Det blir en mysdag idag :) 



Startar dagen

Frureinhold.se / 23 Januari, 2014 - 11:28 / Vardagen
0 Kommentarer

På barnens lekstad och barnen är helt överlyckliga :) Hailey kan för första gången springa helt själv och hon är superstolt :) snart blir det lunch :) 




Bus på biblioteket

Frureinhold.se / 22 Januari, 2014 - 21:03 / Vardagen
1 Kommentarer

Idag åkte jag och Hailey ner till biblioteket, rensade tankarna och busade bland böckerna. På mimers bibliotek kan man även måla och pyssla vilket uppskattades av lilltjejen :) Robin kom förbi efter jobbet och vi fick med oss 3 böcker hem :) 




Ekologiska kläder vuxna

Frureinhold.se / 22 Januari, 2014 - 18:12 / Shopping
0 Kommentarer

Fick en kommentar om vuxna ekologiska kläder, utbudet är inte jättestort, men vill du ha basplagg kan ni köpa det här :)
Även timberland har ekologiska kläder :) 
 
 

Ny bikini

Frureinhold.se / 22 Januari, 2014 - 12:56 / Shopping
1 Kommentarer

Gärna om ni frågar mig, min svägerska tipsade mig om phax swimware. Hon beställde nyss en ny baddräckt och jag kommer helt klart beställa en halterneck bikini därifrån när sommaren närmar sig. Jag har hittat massa godingar, nu skall jag bara bestämma mig för vilken :D inte direkt att man kan köpa fler när ett set kostar runt 1000 :- Den första eller den sista lutar det mest åt :D
 
 
 
 

Ekologiska kläder

Frureinhold.se / 22 Januari, 2014 - 08:59 / Shopping
1 Kommentarer

Ååhh jag tror nästan inte att det är sant. Jag har hittat en sida som säljer ekologiska kläder till barn. Jag har blivit ännu mer medveten nu efter globaliseringskursen att mer fokusera på vad det är för kläder som jag köper, både till mig själv och till Hailey. Med ekologiskt köper du inte bara kläder som är utav ett bra material, men du stödjer även företag som står för något bra. Om ni för en sekund fick se hur arbetare har det i bland annat sri lanka hade ni gråtit er tills sömns ikväll. Det är vidriga förhållanden, men som vi tycker är helt okej då vi köper en tshirt från hm för 50 :-. Jag bloggade om det för inte alls längesen, men skall nog göra ännu ett inlägg om ett tag igen. Det tåls att sprida om och om igen. ekobarn.se säljer en del ekologiska kläder, där kläderna är gjorda av ekologisk bomull, ni kan läsa allt om det på deras hemsida. De har även rea nu med upp till 50-70 %. Jag skulle vilja fylla upp Haileys garderob med tights, det går alltid åt. De säljer även geggamojja och också där fina rabatter :) Jag vet att det inte går att förändra världen och jag vet hur frestande det är att shoppa kläder som nästan inte kostar något alls. Men man kan allafall försöka att någon gång köpa kläder eller andra produkter som är eko märkta. Jag är väl medveten om att eko kläder och eko mat tenderar att kosta lite mer, men som sagt, någon gång ibland kan alla göra ett val. 
 
50 % rabatt !
 

härlig promenad

Frureinhold.se / 21 Januari, 2014 - 19:35 / Vardagen
0 Kommentarer

Om det är något jag älskar nu när det är kallt och soligt ute är att promenaderna är otroligt uppfriskande. Jag var ute tidigare idag på en tur längst grusvägarna. Det kändes hur gott som helst och jag behöver verkligen komma ut och bara rensa tankarna. Mycket går åt för tänka c-uppsats och jag måste bara sluta over think allt hela tiden. Allt löser sig under tidens gång och mer går inte att göra. Imorgon är första lektionen på min sista termin och det är som sagt skräckblandad känsla. Jag vet inte hur många gånger jag kommer att skriva det, men ni får stå ut, bloggen blir som en del i terapin :) 
 
Vad gör ni för att skingra tankarna? jag måste lära mig att skola inte betyder allt i hela världen och att man endast kan göra så gott man kan. Jag har blivit så mycket bättre på det och jag tror att mycket av min nervösa känsla över att snart vara klar handlar mycket om att jag skall hitta ett jobb. Jag känner mig så redo, men samtidigt helt skräckslagen haha. Ni hör ju själva, blandade känslor och mitt i allt detta längtar jag efter ett syskon till lilla Hailey. Men inget barn förän jag är klar med skolan och sen får vi helt enkelt se :) Hailey tog nästan 1 år att bli till, så vem vet hur lång tid nästa barn tar. Jag tror aldrig att jag berättat det för er, men jag slutade med mina ppiller i jan och hailey blev till i mitten på dec. Men nog om det, hoppas ni får en härlig kväll så hörs vi imorgon <3
 

Mot trafficking

Frureinhold.se / 21 Januari, 2014 - 13:47 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag skrev ett arbete i 3:an på gymnasiet om just trafficking och precis under den tiden så hade världskulturmuseet en utställning om just trafficking. Jag blev oerhört berörd över det jag såg och även i efterhand har jag sett både filmer och dokumentärer om just trafficking. Det är så oerhört vidrigt hur människor köps och säljs för sexuella ändamål runt om i världen. Jag förstår inte vilken sinnesstörning en människa har som förgriper sig på barn eller vuxna. Jag vill bara ställa mig upp och skrika rätt ut, men vilken skillnad gör det? Inte så mycket, men jag väljer ändå att skriva här. Alltid når man ut till någon, eller som dessa två män gjort. 
Jag tycker det är starkt när människor med mycket makt väljer att ta ställning på detta sättet. Om det är några som kan påverka så är det människor med hög social status. Det talas mycket om det i bloggosfären. Att man har ett visst ansvar som stor bloggare, instagrammare, twittrare etc. Jag står fast vid att vi har yttrandefrihet i sverige, vilket är bra. Men med alla dessa rättigheter kommer också skyldigheter och det tror jag att väldigt många glömmer av. Sen tåls det att tänka, att allt vi skriver på nätet finns alltid kvar, det går inte att sudda ut. Men åter till ämnet, kan man påverka andra att sluta begå dessa fruktansvärda brott så skall man göra det. Samma som om man kan hjälpa andra som har det sämre än en själv, så skall man göra det. 
 

min gosetjej

Frureinhold.se / 21 Januari, 2014 - 11:14 / Hailey
0 Kommentarer

Man kan ju inte annat än att bara vilja ligga i sängen hela dagen när man ser denna bilden. Hon kommer alltid in som en sol i sovrummet och gosar, klappar och myser ner sig brevid mig i sängen. Om man mådde minsta dåligt innan eller hade lite ångest så försvinner den på en sekund så fort jag är med min dotter. Hon får mig att inse vad som verkligen betyder något i livet. I bilen påväg hem från sälen säger hon från ingenstans ''mamma, vet du va'' nä svarar jag, ''jag älskar dig'' man börjar ju nästan gråta. Lilla hjärtat, hon kommer med nya ord och meningar varje dag, vilket är så himla roligt. 
 
 

Ansiktsbehandling

Frureinhold.se / 21 Januari, 2014 - 10:17 / Vardagen
1 Kommentarer

Mitt ansikte är i stort behov av en ordentlig ansiktsbehandling. Jag börjar få en jämn balans i huden, men som för alla andra vid denna tid på året i sverige så är huden väldigt utsatt. Kylan tar styggt och nu när våren snart är på ingång (jag är optimistisk) så kommer den starka vårsolen som också påverkar huden. Jag har 25 spf året om, mitt serum från mary kay innehåller 25 spf och även min foundation så jag är väldigt skyddad :) Men jag läste senast idag att unga riskerar i allt högre grav av att drabbas av hudcancer. Framförallt pga det ökade användandet av solarium, men också att vi väljer att inte skydda oss. Missförstå mig inte då jag också älskar att vara solbrun och fräsch, men jag smörjer alltid in mig, med allt ifrån 10-25 spf. 
 
Men åter till ämnet, jag behöver en skön ansiktsbehandling. Jag har inte varit och behandlat mig på flera år, vilket är jättetråkigt. Men jag har kikat runt lite och hittade bland annat denna salong som ligger i Göteborg, carehudvard.com heter den och ligger nära linné, någon som varit där? det finns massa andra bra salonger så om ni har bra tips får ni gärna skriva det. 
 
Det ser minst sagt helt underbart ut 

Grått hår

Frureinhold.se / 21 Januari, 2014 - 09:03 / Vardagen
0 Kommentarer

Det är på riktigt, jag har både åldersnoja och grått hår. Igår efter att jag hade duschat så märkte jag ngt lysande i botten av håret. Ett ynka litet, lysande grått hårstrå?! Jag trodde inte att det var sant och om jag inte hade panik innan så fick jag det helt klart efter igår. Tydligen är det ganska vanligt, men det är tyvärr ingen tröst. Men vad gör ngr gråa hår när man är 25... nä men jag skall inte vara bitter, det finns ju bra hårfärg nu för tiden haha. Jag känner mig lite som katherine i vampire diaries, ni som följer serien vet att hon på kort tid började åldras och vips så började hon även få gråa hår. Skall se om jag kan hitta klippet till er :p 
 
för er som inte kollat på vamp måste börja göra det, en av de bästa serierna jag följt :) 

Hotell bokat

Frureinhold.se / 20 Januari, 2014 - 20:22 / Resor
0 Kommentarer

Så nu var även hotellet bokat för resan i augusti. Det känns nästan lite för lyxigt att åka iväg på tre tripper detta året. Först denna i ski lodge sälen, sen nästa i juni med heeeela familjen och sen bara jag, robin och hailey i aug. Det är verkligen livskvalité, jag älskar att resa som ni alla vet, men jag kan inte minnas senast vi reste såhär mycket. Roligt för hailey med och få se sig om. Eller ah så mycket nytt får hon inte se haha, vi åker till torremolinos igen fast ett nytt hotell och sen blir det almunecar som hon iof inte sett men det ligger nära malaga båda två. Men jag tror hon uppskattar våra små tripper, hon pratar om dom gång på gång och kikar på alla bilder vi tar etc. Här kommer lite kort från sist vi var på stella polaris, då med haileybus i magen :)
 
Vi har bokat det största rummet som är på 46 kvadrat och med ett sovrum + ett vardagsrum med bäddsoffa, rummet har två toaletter med dusch eller badkar samt kök :) Det är verkligen jätte fräscha rum och sist vi var där var det nstan helt nyrenoverat :)
 
 
 

Försäkringar

Frureinhold.se / 20 Januari, 2014 - 12:37 / Vardagen
0 Kommentarer

Ja vem har inte suttit där med ett nytt hus, en ny bil, en ny värdefull sak, ett djur etc. Vilken försäkring skall man välja, den dyra, den billiga etc etc. Vi har försäkring på det mesta då jag vet hur förödande det är när något går sönder. När vi köpte vårat hus hade vi en besikningsman här och gjorde en besiktning för att se om det fanns några dolda fel eller andra markeringar som vi borde veta om. Det mest förödande i ett hus är nog ändå om det skulle bli fuktskadat. Jag har en bekant som fick en fuktskada från köket. Problemet var att de inte märkte läckan förän halva huset var drabbat och de fick flytta från huset under saneringstiden. Som tur var hade de en bra försäkring som gjorde att de fick ett nytt hus att bo i under tiden. Till saken hör också att de är en stor familj med fyra barn varav den ena bara var några månader. Så till alla er som köper hus, gör en besikning och ha ett bra försäkringsbolag. 
 
Varje år drabbas många småhusägare av fuktskador och långt ifrån alla försäkringsbolag täcker detta. Så för att vara på den säkra sidan kan man också göra kontroller på huset. Detta kallas fuktskadekontroll och görs av olika företag. Många gör det också kostandsfritt vilket är toppen. Jag som har barn är väldigt mån om att mijön i huset är bra och inte skadligt. Har ni koll på ert hus/lägenhet?
Tänk också på att skalet kan vara fläckfritt, men de värsta skadorna gömmer sig oftast under ytan.
 
 

Godmorgon

Frureinhold.se / 20 Januari, 2014 - 10:34 / Vardagen
0 Kommentarer

Tillbaka till verkligheten och jag har ändå en god känsla i magen. Jag har suttit och pluggat nu på morgonen och har även läst in mig lite på den nya kursen som börjar på onsdag. Jag känner mig pepp och inspirerad att snart vara klar. Men sen kommer nästa stressmoment att skaffa sig ett jobb. Men jag skall börja redan nu och fila på ett cv och personligt brev. Arbetsmarkanden är inte rolig nu, men får dra i så många trådar som möjligt :) Hailey var riktigt trött i morse när jag väckte henne, men hon var så glad för att få träffa sin dagmamma och alla barnen. På tal om ingenting så kom jag på nu under semestern att jag fyller 26 år iår ?! från ingenstans fick hag åldersnoja. jag känner mig fortfarande som 21 och helt plötsligt så är jag 26 ?! Ja jag vet, det är ingen ålder bla bla bla. Men vilket uppvaknande att inse att jag helt plötsligt är 26 år. Kanske dags att mogna snart? nä men tiden har verkligen sprungit fram. Jag skall verkligen se till att ta vara på livet för det är alldeles för skört för att kastas bort. 
Älskar dessa två sötnosar <3
 

Hörs imon

Frureinhold.se / 19 Januari, 2014 - 22:57 / Vardagen
0 Kommentarer

Nä sängen väntar och med en klocka som ringer 07.00 imon är det ingen vila här inte. Sov gott alla så hörs vi imon :) 



Snart hemma

Frureinhold.se / 19 Januari, 2014 - 14:13 / Vardagen
0 Kommentarer

Känns väl sådär att snart vara hemma, jag hade gärna stannat en vecka till. Men åter till verkligheten och vardagen. Tror att denna vår kommer att gå i hundra knyck och snart är det dags för nästa resa. Vi är nu i Uddevalla och är hemma om ca 45 minuter. Skönt ändå att vara hemma i tid och hinna packa ur,tvätta osv. Imorgon skall Hailey till dagmamman och jag skall fixa böcker inför de sista kurserna :) 

Vi hörs ikväll 




Wihoo

Frureinhold.se / 18 Januari, 2014 - 20:02 / Vardagen
0 Kommentarer

Vilken rolig dag vi haft idag. Busat ute i snön, sen avslutade vi dagen i experium med massa bad. Asså utomhusbadet är helt otroligt gott. Varmt och skönt medan snön faller från himlen, bättre än så blir det inte. Nu skall vi snart ta sista varma choklade med mintu. Imorgon åker vi hem och ah då även tillbaka till verkligheten :)



Min familj

Frureinhold.se / 18 Januari, 2014 - 18:46 / Vardagen
1 Kommentarer

Jag älskar min familj, det är vi mot världen <3




Bra backar

Frureinhold.se / 18 Januari, 2014 - 14:16 / Vardagen
0 Kommentarer

Riktigt fina backar idag, sista dagen innan hemfärd imorgon och jag känner mig helt klart nöjd :) nu väntar en hektisk vår och snart är det dags för examen :) hoppas jag klarar detta, men jag in med inställningen att jag gör det :) 


Självklart

Frureinhold.se / 18 Januari, 2014 - 09:28 / Vardagen
0 Kommentarer

Det är ingen snack om saken :) bokar samma resa och rum till nästa år :) alla rum går som smör så nu när vi får förtur passar vi på att boka direkt :) 


Kolla instagram

Frureinhold.se / 17 Januari, 2014 - 15:40 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag tänker mer och mer på att ta bort min Facebook, jag gillar mer min Twitter, instagram och blogg. Det känns som det räcker, jag har tagit bort så att jag endast ser när min familj uppdaterar på Facebook för jag blir galen av alla sidor man skall gilla eller spel man skall börja spela. Jäkligt smidigt att man kan ha kvar vänner men inte behöver se exakt vad de uppdaterar hela tiden :) tips till er som också tycker det är jobbigt och vill slippa störa er :) klicka i högra hörnet och välj :) 

Men åter till rubriken, kolla instagram för film när Hailey åker själv :) så jäkla duktig var hon idag :) åkte sån lift som ser ut som ett rullband och åkte 4-5 m helt själv :) sen åkte vi i backen i fullfart vilket nog är det roligaste :) vi tog oss också en tur till Gustav express och åkte hela vägen upp till toppen för att fika i toppstugan samtidigt som det showade med dans och musik. Hailey dansade som aldrig förr och när showen var klar gick hon upp på scenen och dansade lite till ;) hon fick många applåder och pappa filmade :) kolla Twitter frureinhold. 

Jag skrev fel igår angående hockeyn så den är ikväll och vi har även bokat bord så det blir hockey och mat på olearys :) 







Nya skidbyxor

Frureinhold.se / 16 Januari, 2014 - 16:26 / Vardagen
0 Kommentarer

Riktigt nöjd med mina nya tighta skidbyxor från peak performance :) var inne på stadium och prova ett par tighta skidbyxor förut och blev minst sagt förälskad. Så nu sitter jag i soffan på hotellrummet och provar in dom :p Hailey tar sig en powernap och hennes morfar med för den delen ;) ikväll väntas hockey och idag måste vi satsa på 3 friska poäng :) 

Jag och Hailey var borta och hälsade på hästarna förut idag. Det är så idylliskt med gamla fäbodar, snön som faller och nordsvenskar som busar i snön. Det har snöat pudersnö hela veckan, mem det har bara varit mysigt. Ingen blåst utan små små flingor som faller från himlen. Jag ser på instagram att det även är snö hemma vilket är underbart :) 

Nu blur det snart middag :) kram på er! 






Spa

Frureinhold.se / 15 Januari, 2014 - 17:14 / Vardagen
0 Kommentarer

Så himla gott med spa ihop med alla tjejerna :) vi har tagit var sitt glas bubbel och sitter ihop i saunan och skvallrar :) 



Offpist

Frureinhold.se / 15 Januari, 2014 - 14:38 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu kör jag med grabbarna grus, vi kör whiskey i liften och off pist efter :) så jäkla mycket snö vilket är hur kul som helst :) vi hörs ikväll först skall vi spa:à och gotta oss :)



Efter stoj och Stim

Frureinhold.se / 14 Januari, 2014 - 17:22 / Vardagen
0 Kommentarer

Efter lek och bus hela dagen kör Hailey en power nap medan jag lagar mat. Det blev snowracer på fm och skidor på ef. Det gick lika bra idag och nu kollae hon efter liften när den kommer och fångar den med armen :) imorgon skall vi prova med sele hade vi tänkt. Får vi se hur det går :) jag är så glad att vi har möjlighet att göra dessa tripper till både Sälen och utomlands. Inte alla som har den möjligheten, långt ifrån. När jag växte upp åkte vi som oftast hit upp en gång om året men det var inte alls så glammigt som nu. Även fast ekonomin var bättre från det att jag kom så var överflöd inget att tala om i den bemärkelsen som finns nu. Det är inte helt gratis här uppe och de kan ta ut riktiga ocker priser. Ett liftkort kostar 1669 :- per person och rummet kostar runt 7-8 tusen och så skidor 700 :- per person osv osv. Ni kan nog själva räkna ut omkostnaderna. 

Så ah jag är tacksam över att kunna göra detta för man ser hur otroligt roligt Hailey tycker att det är. Och vi med för den delen :) dock är inte det viktigaste att åka hit och dit, det viktigaste är att man har varandra och att bli älskad för den man är :) 



Ut i backen

Frureinhold.se / 14 Januari, 2014 - 10:28 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi redo för att ge oss ut i backen igen. Det skall bli spännande å se hur Hailey tycker att det är idag. Mamma och pappa är påväg upp och de borde anlända runt 13.00 snåret. Då skall det stå ngt gott å vänta på dom. Det snöar lite lätt ute idag vilket är jättemysigt :) vi hörs under dagen :)



Snön faller

Frureinhold.se / 13 Januari, 2014 - 17:14 / Vardagen
0 Kommentarer

Snön faller fint över lodgen, vilken dag vi haft. Hailey var så otroligt duktig och att våga åka från toppen av barnbacken och hålla armen runt liften och samtidigt skrika fortare mamma fortare :) så himla roligt. Vi har även åkt snowracer och lekt runt i ski Lodge. Det är verkligen så barn/vuxen anpassat här. Barnen leker med andra barn och vi sitter och myser framför den varma brasan :) om ni aldrig varit här kan jag varmt rekommendera att åka hit :)






Första åket

Frureinhold.se / 13 Januari, 2014 - 10:43 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är första åket gjort och det gick bra, något skeptisk i början, men nu har hon åkt både lift och barnbacke ihop med mig :) för film kolla instagram :)



Godmorgon.

Frureinhold.se / 13 Januari, 2014 - 08:41 / Vardagen
0 Kommentarer

Liftarna börjar öppna en efter en och Hailey verkar bra sugen på att svira på sig skidorna och ge sig ut i backen. Natten har gått bra och Hailey kom nog in vid 05.30 men somnade om till 08.00. Som ni ser på bilden bor vi väldigt centralt vilket är väldigt praktiskt :) nära till backen och nära till allt annat med. Det skall bli spännande att se hur Hailey beter sig på skidorna idag :) godmorgon alla! 


Trött

Frureinhold.se / 12 Januari, 2014 - 23:13 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu blir det sängen, allt har gått bra hittills, Hailey hade lite magknip nu på kvällen men tror det beror på allt godis hon ätit och suttit ner så länge. Imorgon blir det skidåkning och snowracer för hela slanten :) här är utsikten från hotellrummet :)




Läckert

Frureinhold.se / 12 Januari, 2014 - 16:11 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag verkligen älskar detta lack som bara lyser Jennifer. Både glitter och rosa :) jag gillar den längden som jag har på mina naglar just nu. Även fast jag verkligen gillar långa fräsiga naglar så är det för min vardag otroligt opraktiskt. Johanna min underbara Johanna har gått en kurs i gelé och gör helt Amazing snygga naglar. Gå in på hårstundens Facebook sida och kika. 


Grums

Frureinhold.se / 12 Januari, 2014 - 13:07 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi i Grums men vi valde detta år att inte stanna här och äta. För det första är det alltid så sjukt mkt folk och jag som är bakterieskygg äter helst på lite lugnare ställen. Kalle mig fjantig men jag gillar helt enkelt inte andras baskilusker :) resan har gått hur bra som helst so far och lilltjejen borde somna snart. Hon sitter och kollar på netflix alla filmer och jag måste verkligen hylla den sidan. De har ett stort utbud på filmer och serier :) väglaget är bättre nu och solen lyser så fint. Det är -8 nu brrrr om ni vill följa oss under resan så kan ni göra det här, på instagram eller Twitter. Ni kan kalla mig PRO på sociala medier ;) haha här kommer en bild från i morse innan vi gav oss iväg
 :)



Påväg

Frureinhold.se / 12 Januari, 2014 - 10:56 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är vi en bit påväg, underlaget är sådär mem vi är glada ändå. Bilen sköter sig och med dubbla ipads och dubbla iPhones  ligger vi på pluss sidan :) 



Ny vagn

Frureinhold.se / 12 Januari, 2014 - 02:13 / Shopping
0 Kommentarer

Asså wow ?! vilken cool vagn, den hade hailey rockat så otroligt mkt i. Jag har kikat lite på vagnar under årens gång och vi hade ju emmaljungas basic vagn med hailey och den har funkat kanon. Dock har jag insett nu när vi flyttat till ett lite mer civiliserat område att svängbara hjul är väldigt smidigt och bekvämt. Min bror och hans tjej köpte nyss en emmaljunga, den nyaste modellen med svängbara hjul. Men skillnaden från gamla emmanjungan med svängbara hjul så är dessa lite större och mer anpassade för när snön kommer. Jag funderar på om jag hade kunnat köpa ett nytt chassi när nästa barn dyker upp. Både liggdelen och sittdelen är i gott skick, men jag hade gärna bytt ut chassit mot denna.
Ah vi får se, som sagt är ju inte ens gravid så behöver inte tänka på detta än. Men jag gillar att kolla runt på barnprylar. Vilken är eran favoritvagn? 
 
 
 

Noa noa

Frureinhold.se / 11 Januari, 2014 - 21:35 / Shopping
0 Kommentarer

Jag säger det igen, jag älskar noa noa's kläder. Jag fick hem paketet från zalando i fredags och jag är så himla nöjd. Hailey hade på sig ett par ''träningsbyxor'' idag, de är mer som mjuka harembyxor, sen hade hon en långärmad tshirt med fina detaljer och en kofta som inte sticks :) Väldigt viktigt att saker och ting inte sticks :) Hon kommer att ha samma kläder imorgon när vi åker till sälen och jag tror det blir kanon :) Det är fortfarande rea HÄR om ni vill köpa helt underbara kläder till era barn eller till er själva. Som sagt, jag blir aldrig besviken :)
 
 

Salong Perfection

Frureinhold.se / 11 Januari, 2014 - 13:58 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag kl 11.00 var jag nere på salong perfection i kungälv som ligger på ytterbyvägen. Jag skulle för första gången färga och forma mina ögonbryn. Helt otroligt egentligen att jag aldrig varit och gjort det tidigare, men det har helt enkelt inte blivit av. Steffanie som gjorde mina bryn var otroligt proffestionell och duktig, hon berömde mina bryn vilket var roligt detta lär bli som en drog framöver. Så otroligt smidigt att slippa måla dem. Något som jag också hade velat prova är att förlänga ögonfransarna. Det ser så otroligt snyggt ut när folk kommer från salongerna med nya fransar och tänk vilken tid man sparar att både ha färdiga ögonbryn och fransar :) Jag kommer helt klart att gå tillbaka till salong perfection och jag passade även på när jag ändå låg där och vaxa mustaschen. Jag ni hörde rätt, jag är en tråkig mustash som jag vaxade bort i ett nafs. 
Steffanie skulle skicka före och efterbilder till mig sen så då lägger jag även upp det här :) Salongens hemsida hittar ni HÄR och jag kan som sagt varmt rekomendera dem :) Färg och form av bryn kostar 300 :- !
 
 
 

Morgonmys

Frureinhold.se / 11 Januari, 2014 - 09:51 / Vardagen
1 Kommentarer

Jag och Hailey sitter i soffan och gottar oss framför Disney. Det är verkligen en manana morgon och det är riktigt gott ibland. Robin åkte iväg nyss för att byta ett däck på bilen, så att den är redo inför redan imorgon :) jag måste börja packa också, puuh snacka om att vara ute i sista sekund. Men vi får hjälpas åt sen, vi dkall även åka till Sporthyra och hämta ut våra skidor :) det skall bli skönt att komma bort en vecka och sen ladda batterierna för vad som komma skall. Igår bar första gången på länge som jag bara kände massa pepp. Jag har ju dragits med en sån prestationsångest och panik att jag inte skall klarar av en c-uppsats etc etc. Det har liksom gått i vågor och jag hatar det så otroligt mycket. Men nu är det bara å kämpa och göra så gott jag kan. Mer går inte :) jag jobbat ihop med Abbe som är så otroligt duktig vilket känns bra :) den som får mig att må allra bäst är Hailey, när jag kollar på henne inser jag vad som verkligen betyder något. För mig är hon det mest fantastiska som går på denna Jord. Det säger nog de flesta föräldrarna om sina barn :) 

Jag fixade även naglarna igår i Vårigt rosa naglar :) Hailey ville ha likadana så det får vi fixa sen :)




nu får det f*n vara nog!

Frureinhold.se / 10 Januari, 2014 - 15:14 / Vardagen
1 Kommentarer

Det brukade finnas leksaker vid det lilla bordet som de våldtagna barnen kunde leka med.Nu är lådan tom. Det enda som finns kvar är en ask kritor och fyra målarböcker. Det har suttit för många flickor och pojkar där som har plockat med sig en docka, en byggkloss eller en bil.

– Barnen som kommer hit är ofta från mycket fattiga familjer. När de får chansen att hålla i en leksak vill de inte lämna tillbaka den, och med tanke på vad de har varit med om så tvingar vi dem inte. Men det gör att leksakerna har tagit slut, säger Josiane Christa Karirengera.

Hon är koordinator på kliniken Seruka Center i Burundis huvudstad Bujumbura.

Det startades inte som ett hus för våldtagna barn.

Det har tvingats bli det.

– Nästan sjuttio procent av alla offer som kommer hit är under arton år. Hälften av dem är under tolv. Och en fjärdedel har inte fyllt fem år, säger Josiane Christa Karirengera.

Källa

Med tårar i ögonen och en klump i magen printar jag dessa orden på min blogg. Men jag vill med dessa ord nå ut till er läsare som läser min blogg varje dag. Jag vill få alla er att verkligen värdera era liv. Vi har haft turen att födas i ett land där våldtäkter är ett lagbrott. De sker, tyvärr så finns det så sjuka människor även i sverige som inte förstår skillanden på rätt och fel. Jag förstår inte hur sjuk man måste vara för att förgripa sig på ett barn, eller på en annan människa. Det finns inget straff mer än döden som kunde skydda världen mot alla dessa vidriga människor. Jag är hård när jag skriver om dödsstraff, men hade min dotter eller någon över huvudtaget blivit brutalt våldtagen hade min första tanke varit att ta död på den människan. Det tror jag att de flesta tänker. Jag är inte för dödsstraff, men i dessa sammanhang fylls jag med så otroligt mycket hat. Hat som jag näst intill inte kan hantera. Jag tycker att alla människor har ett visst ansvar gentemot varandra. Vi talade på lektionen tidigare kring möjlighetsprincipen, vilket innebär att har man möjlighet att hjälpa andra skall man också göra det. Snälla snälla alla fina läsare, om ni någon gång misstänker eller själva blivit utsatta för en våldtäkt var inte rädda att söka hjälp eller anmäla. Även om ni skäms eller är rädda så kan skall inga av dessa vidriga människor få gå fria.

Edit: tydligen så finns det inget tryggt rättsystem mot våldtäktsmän i Sverige heller, tragiskt.. 


 

5 år av profilbilder

Frureinhold.se / 10 Januari, 2014 - 11:43 / Vardagen
0 Kommentarer

Måste ju lägga upp denna bild som jag satte ihop förut. 5 år av profilbilder och man kan ju helt klart säga att man förändrats lite. Inte total makeover, men jag känner ändå att jag förändrats en hel del. Både inombords och på utsidan. Min kropp har genomgått en graviditet vilket har satt sina spår lite här och där, men jag har en kropp som är starkare än någonsin innan vilket är bra. Här kommer bilden och med ett litet lol på den så får ni gärna tagga mig på instagram om ni gör ett kollage så lägger jag upp det här :) jag heter mrsreinhold på instagram :)


Säljer

Frureinhold.se / 10 Januari, 2014 - 10:23 / Shopping
0 Kommentarer

Säljer dessa Superläckra stups kängor :) de är i stl 22 och är lätt fodrade :) kan skickas via post om så önskas :) 


Superrea på kappahl

Frureinhold.se / 09 Januari, 2014 - 21:41 / Vardagen
0 Kommentarer

För er som behöver handla kläder till era barn eller till er själva, gå in på närmaste kappahl eller på kappahls hemsida. Jag var där inne idag och shoppade 3 tröjor, 6 par strumpor, 3 trosor, 1 kofta och 1 par leggins för ynka 300 :-. Det var nämnligen halva reapriset så en tröja kostade 35 :- osv. Jag beställde även på nätet nu när jag kom hem två par byxor för runt 100 lappen. 
 
 
Nu är allafall bilen såld och åker till lidköping imorgon. Det känns lite konstigt att lämna ifrån sig ngt som man tycker så mycket om. Jag vet inte varför jag fäster mig vid saker så som jag gör. Vet när vi köpte dodgen och skulle lämna mazdan, även då var det känslosamt haha :p eller när vi sålde lägenheten i stan och flyttade itll uddevalla. De gånger jag inte känt ngt vemod alls var nog när jag flyttade från lödöse när jag var 16 år, kändes bara så rätt på alla sätt. Sen när jag flyttade från lilla edet, även det kändes som ett rätt beslut och även om jag trivdes i uddevalla på många sätt så var jag så exalterad över att flytta till kungälv. Det går egentligen att sammanfatta det på ett sätt, jag är ingen renodlad landet tjej. Jag måste ha lite fart och fläkt nära. Kände det idag när vi satt på ett cafe i stan och regnet öste ner utanför. Det var liksom så himla mysigt, även om jag avskyr regn och grått så blev det för en sekund riktigt mysigt :)  Jag älskar att ha nära till stan och åka dit lite när som, det passar mig som handen i handsken :) 
 
 
 

grymma glee låtar

Frureinhold.se / 09 Januari, 2014 - 17:18 / Vardagen
0 Kommentarer

 

Ersätta dodgen

Frureinhold.se / 09 Januari, 2014 - 13:42 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu håller dodgen på att bli fin för leverans och jeepen står utanför som ersättning tills vidare. Skall åka igenom mjuk biltvätt på vägen hem så jeepen är fin inför Sälen som vi åker till på söndag :)



Fyndar i stan

Frureinhold.se / 09 Januari, 2014 - 12:09 / Vardagen
0 Kommentarer

Precis handlat en massa plagg på Kappahl till Hailey för halva reapriset :) det kallar jag bra pris :) 



Bad mys

Frureinhold.se / 08 Januari, 2014 - 20:17 / Vardagen
1 Kommentarer

Ååh denna godingen har jag gottat mig med i badet :) dock blev jag helt matt efteråt och kände mig nästan sjuk. Antingen så badade vi väldigt varmt eller så är jag utmattad. Idag för första gången på länge så kändes det som om jag kunde andas på riktigt. Kände sånt flow i skolan och jag njöt verkligen av att lära mig saker :p min dröm är att få arbeta på fn:s huvudkontor med globala hälsofrågor :) 


Huvudvärk

Frureinhold.se / 08 Januari, 2014 - 15:48 / Vardagen
0 Kommentarer

Trött och med lite lätt huvudvärk. Jag och hailey sitter och myser i soffan till glee och jag måste bara hylla vår nya tv. Den håller verkligen allt vad jag trodde att den skulle göra :) vi köpte ju en 3D dvd och det är ändå lite coolt i soffan och kolla på 3D film :) 

Jag läste på en blogg för ett tag sedan quotes från gaby i desperat housewifes hon var ändå en väldigt rolig karaktär och kunde säga lite halvtokiga saker bitvis :)
 
Bland annat dessa :p jag kan sakna den serien lite, den var underhållande, gripande och roligt :) just nu ser vi på Dexterl, vamps , pll osv. Riktigt bra serier de med :) vilka är era favoritserier?



skolan

Frureinhold.se / 08 Januari, 2014 - 11:11 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag fick mig ett riktigt break i morse när jag åkte till skolan. Regnet öste ner, det var kolsvart och mina ögon var minst sagt grusiga. Men så kom en låt på radion som verkligen fick mig att piggna till. Jag höjde till max och tände lamporna i bilen. Skolan har so far gått bra och jag känner för första gången på länge att jag kan andas och det är en underbar känsla. Det är avslutning på den kursen jag läser och jag kommer verkligen sakna detta ämne. Om det är något som jag vill arbete med så är det global hälsa helt klart. Fn here I come, är ni redo för en ny rosa fläckt i ett rum fyllt av svarta eller gråa kostymer? Skämt och sido, men min absoluta favoritfilm från förr är legally blond

Boka hotell

Frureinhold.se / 07 Januari, 2014 - 19:42 / Resor
2 Kommentarer

Nu när vi bokat flyg sitter vi också och kollar på hotell. När vi var i torre i somras gick vi förbi många fina hotell och vi kikar bland annat på ett här och nu. Det är stort, men med ett jättefint badland som jag tror att hailey hade tyckt om. Sen hade de flera aktiviteter för barn och det är ju också bra :) Vi får se vad vi bokar, vi har ju tid på oss. det blir nog allafall torremolinos eller det andra stället på b :p 
Detta ligger i torremolinos och nästan granne med det hotellet vi bodde på i somras. Ser helt okej ut i mina ögon, men det var som sagt ett ganska stort hotell och även om vi åker i slutet på säsongen så lär det vara en hel del folk där. Vi får fundera helt enkelt, har ni bokat några resor än?
 

Saknar henne redan

Frureinhold.se / 07 Januari, 2014 - 11:37 / Resor
0 Kommentarer

Buuuhuu nu har Hailey varit hos dagmamman i ett par timmar och jag saknar henne redan. Nästan så att jag har lust att hämta henne så jag kan få pussa lite extra. Men jag vet hur roligt hon har det och jag måste plugga. Skall snart bege mig till gamlestans bibliotek och lämna tillbaka ngr böcker. Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta, men jag gillar verkligen bibliotek. De är mysiga och lukten får mig liksom att bara vilja sjunka ner och läsa något riktigt bra. Jag skall ta med hailey till bibblan ngn dag :) 
 
Jag är så glad över att vi bokade ytterligare en resa igår, detta väder som just nu smattrar utanför fönstret får mig att vilja dra ner alla gardiner och gå i ide. Det är helt sjukt hur mycket regn som fullkomligen värker ner utanför :( Vi har endast bokat flyg än sålänge men robin satt igår och kollade på lite hotell och det lutar åt att vi åker förbi torremolinos denna gången och besöker en stad som heter Benalmadena (någon som varit där?) 
ser mysigt ut, oavsett så skall det bli så himla gott :) 
 

Läsvärt

Frureinhold.se / 07 Januari, 2014 - 10:15 / Vardagen
0 Kommentarer

1. Din kompis: Vaddå ekologiskt vin från Australien, hur ekologiskt är det med något från andra sidan jordklotet?

Du: Ekologiskt har inget med frakten att göra. Att vinet är ekologiskt betyder bland annat att vingårdsarbetarna slipper få hjärntumörer av bekämpningsmedlen som sprutas på odlingarna. Eller att rester av samma medel finns kvar i ditt vin, vilket är vanligt eftersom vindruvorna besprutas så extremt hårt.  

Dessutom är det inte frakten som påverkar miljön mest vad gäller det vi dricker och äter. Det är hur det produceras, och då är ekologiskt ett superviktigt val, även om det skulle vara skeppat från Australien. 

2. Din pappa: Men det är inte ekologiskt som är grejen - vi ska handla svenskt!

Du: Svenskt är bra, men det är viktigare att välja mycket eko och mycket vego om du vill göra en insats för miljön. Matens transport till butikerna är inte det som påverkar miljön mest. Kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel och enorma odlingar där bara en enda gröda frodas belastar miljön mycket mer. Det slipper du bidra till när du köper ekologiskt. Du visar också att det finns en efterfrågan på ekologiskt, vilket kommer att leda till fler svenska ekojordbruk. För en bonde är det oftast mer lönsamt att satsa på ekologiskt, vilket kan rädda många svenska jordbruk som hotas av nedläggning.  

3. Din granne: Det är alldeles för dyrt med ekologiskt!

Du: Det är den andra maten som är för billig.  Tänk om kemikaliejordbruket skulle stå för kostnaderna för vattenrening, utarmning av biologisk mångfald, hälsoskador, övergödning... Då skulle vi få veta vad maten egentligen kostar – den är svindyr.  

Dessutom har vi i Sverige aldrig lagt så lite pengar på mat som nu. Istället prioriterar vi prylar, boende och resor.  Vi slänger en tredjedel av maten - samtidigt säger vi att vi inte har råd med ekologiskt. Vi lägger 40 procent av matutgifterna på kakor, läsk och andra tomma kalorier - samtidigt säger vi att vi inte har råd med ekologiskt. Och vi köper så mycket kött att det har blivit både ett folkhälsoproblem och ett massivt miljöproblem. Om vi istället skulle stuva om våra matkassar - med mindre kött, halvfabrikat, snask och mer grönsaker och ekologiskt – så skulle det inte märkas i våra plånböcker.   

4. Din svärmor: Jag har hört att butikspersonal tar besprutade morötter och säljer dem som ekologiska. Efter hästköttskandalen och alla larm litar jag inte på någon!

Du: Om du vill minimera risken att bli blåst i matbutiken så är det just ekologiskt du ska välja. Ekomaten kontrolleras noggrannare än annan mat. Ekologiska gårdar, bagerier och fabriker får regelbundet både oanmälda och anmälda besök.  De som sköter kontrollerna är oberoende, och inte kopplade till den ekologiska märkningen.  

Dessutom slipper du onaturliga färgämnen och konstgjorda smakförstärkare i Krav-märkt mat. Alltså sånt som gör jordgubbsylten extra röd eller får guacamolen att smaka avokado fastän den knappt innehåller någon.  

5. Den uppdaterade kollegan: Jag är skeptisk. Läste till exempel att ekologiska olivoljor innehåller rester av bekämpningsmedel.

Du: Jo, men samtidigt testades också o-ekologiska olivoljor och de innehöll betydligt mer rester. Den lilla detaljen skrev tyvärr inte så många journalister om. De förklarade heller inte varför de ekologiska olivoljorna kan innehålla bekämpningsmedel. Det beror på att gifterna kan förflyttas långa sträckor med vind och vatten. Rester av bekämpningsmedel finns i fjällsjöar, dricksvatten, ja till och med i regnet som faller över oss.

Kollegan igen: Fast testerna på barngröten då? Där hade jag förväntat mig att åtminstone den ekologiska gröten inte skulle innehålla giftrester.

Du: Testet på barngröt handlade om tungmetaller, som kadmium. Det finns inte bara i barngröt utan i det mesta som odlas i jorden. Kadmium är ett hälsoskadligt ämne som sprids av bland annat trafikutsläpp – och det kan ingen ekobonde styra över. Det är helt enkelt svårt att odla helt giftfri mat i en förorenad värld. Poängen med att ändå köpa ekologiskt är du bidrar till att mindre otrevligheter sprids i vår miljö, att färre lantbrukare dör av bekämpningsmedelsskador, att djuren har det bättre och att du och dina barn får i er mindre kemikalier.

Och när vi ändå pratar om kadmium kan det vara värt att veta att de o-ekologiska bönderna faktiskt tillsätter kadmium till sina åkrar när de använder konstgödsel och avloppsslam. Det är inte tillåtet på ekogårdarna. 

6. Din farfar: Äh, lite skit fixar kroppen. Själv badade jag i DDT och asbest som barn och titta på mig – jag lever!

Du: Jo, du lever, men se dig omkring. Du känner säkert någon som drabbats av cancer. Eller har diabetes. Eller försöker få barn utan att lyckas. FN har nyligen konstaterat att det verkar som om en rad folkhälsosjukdomar kan vara kopplade till alla dessa små doser av kemikalier som vi får i oss under en lång tid. 

7. Din bästis: Nåväl, jag har i alla fall besökt en ekologisk gård. Och det visade sig att ekobönderna kör mycket mer än andra bönder. Hur klimatsmart är det?

Du: Visst kör ekobonden mer traktor. Men konstgödsel som sprids i kemikaliejordbruken är en större klimatbov. I slutändan påverkar ekojordbruket och kemikaliejordbuket klimatet ungefär lika mycket. 

Men stirra dig inte blind på klimatet. Kolla på miljöpåverkan överhuvudtaget. Då vinner ekobönderna med hästlängder. De sprider inga bekämpningsmedel och ökar den biologiska mångfalden - sånt som också är livsviktigt. Visste du att forskningen visar att hotet mot den biologiska mångfalden är lika akut som klimathotet? 

Planetens hälsa är ett finurligt, superhäftigt ekosystem där allt är sammanlänkat. Låter lite Avatar, men det är ju sant.  

8. Din chef: Sorry, men ekologiskt funkar inte om vi ska mätta alla världens hungriga.

Du: Sorry, men du har lyssnat för mycket på industrin. Lyssna på världsledande forskare och experter istället. De säger att ”business as usual” inte är lösningen, utan att det är hög tid att kika på intressanta lösningar inom det ekologiska lantbruket. Du kan också lyssna på miljontals småbönder i Afrika, Asien och Latinamerika som övergett kemikaliejordbruket och börjat satsa på ekologiskt istället. De får lika stora, eller större, skördar som tidigare men får bättre betalt och har lägre utgifter. 

Dessutom produceras det redan tillräckligt med mat för att mätta alla hungriga redan idag. Problemen handlar snarare om konflikter och vem som har makt över maten och jordarna. FN:s hungerexpert har ett råd till oss i den rika delen av världen: om vi vill göra något för alla miljontals svältande människor, så är det att äta mindre kött.

Källa


novastar

Frureinhold.se / 06 Januari, 2014 - 17:37 / Vardagen
1 Kommentarer

Jag älskar att köpa kläder både till mig själv och till Hailey och halkade nyss in på frokenhilda.se som bland annat säljer Novastar kläder. Det jag älskar med novastar är att de är så mjuka och komfortabla för barn att ha på sig. Deras jeans är bland annat fodrade och perfekta till våren och deras mjukisbyxor är toppen att ha på sig under overallen. Fröken hilda har ett helt okej utbud av novastar men det finns även massa andra märken som jag tror många av er skulle tycka om :) Bland annat hunter, mini rodini, geggamoja, levis, livly etc. Så har era barn behov av nya goa kläder eller andra fräcka accessoarer tycker jag ni skall kika in :) 
 
 
Novastar är också ett svenskt märke och startades av Helena orlenius och finns i storlekarna 68-150 och utstrålar attityd och street style :) Jag tror säkert att fröken hilda kommer ha lite rea nu i mellandagarna så passa på att fynda lite plagg inför våren :) 
 

Ny resa bokad

Frureinhold.se / 06 Januari, 2014 - 17:12 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu har vi bokat ännu en resa, det blir Malaga x2 iår och jag ser otroligt mycket fram emot ännu en resa. Hailey får flänga runt i världen men jag tror att hon tycker om det :) vi bokade rad 1 på flyget så en rad bättre än sist gång :) för er som vill resa kan jag rekommendera norwegian som just nu har grymma priser på flyg lite här och var :)


Noa Noa REA

Frureinhold.se / 06 Januari, 2014 - 08:57 / Shopping
0 Kommentarer

Nu har även noa noa rea lite var stans på nätet och jag beställde precis hem lite basplagg till hailey. Jag verkligen älskar deras plagg, inte bara för designen utan också för deras goda kvalité. Mamma brukar alltid köpa flera påsar nere vid kungsgatans butik när de har rea. Denna gången beställde jag bara basplagg, men det fanns också söta klänningar, fina strumpbyxor, bodysar etc. Om ni inte köpt noa noa innan måste ni gå in och kika HÄR. Jag har älskat Noa Noa från första stund och jag är säker på att ni kommer tycka lika mycket om dom som jag gör :) 
Förutom till barn har de även kvinnokläder på rea och för att komma till den sidan får ni klicka HÄR :)
 
 

Varm choklad med marshmallows

Frureinhold.se / 06 Januari, 2014 - 07:31 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag fick hailey smaka på varm choklad med marshmallows :) hon tyckte det var jättegott och drack det i hennes fina Mimmi mugg från London :) jag ser verkligen upp till min vackra dotter, hon är helt klart min största idol. Hon är så otroligt roligt, smart, tuff, hon är bäst på alla sätt och vis. Så säger nog alla föräldrar om sina barn, annat vore väl konstigt. Jag älskar henne av hela mitt hjärta och kommer göra ally som står i min makt för att skydda henne och hjälpa henne. Igår kväll sprang vi runt här hemma alla tre och busade så svetten sprutade. Upp och ner, kurragömma, Pippi dans, hockey, skidor osv osv. Hon slocknade av rent utmattning tror jag när klockan slog 18.30. 





Hailey har fått en plats :)

Frureinhold.se / 05 Januari, 2014 - 20:45 / Vardagen
0 Kommentarer

Vilken lycka, vi fick precis ett mail att hailey fått plats i kungälvsgymnasterna. Hon har stått i kö i över 1 år och efter att ha varit på uppvisning i dec för Tuva var vi alla helt lyriska :) tror att hailey kommer tycka om detta jättemycket och för vår del kommer alla helger framöver bestå av dans på lör och gymnastik på sön. 
Har era barn några skojiga aktiviteter på gång i vår? Hur är utbudet i er stad? Kungälv har ändå väldigt mycket :)


Barnkalas

Frureinhold.se / 05 Januari, 2014 - 16:12 / Shopping
1 Kommentarer

Något som jag älskar är att dekorera haileys födelsedagskalas till något alldeles speciellt. När hon döptes köpte jag dekoration för flera tusen och när hon fyller år beställer jag alltid hem en låda full av fina dekorationer. På Barnkalaset.se har de ett otroligt stort utbud av precis allt. Eftersom jag har många mammor och pappor som läser min blogg vill jag därför tipsa om just denna sida. Man måste inte vara så extrem som jag lätt kan vara, men det finns verkligen något för alla. Haileys syssling Ellie älskar pippi så när hon fyllde år hade Sanna ordnat ett riktigt pippikalas. Barn har ju sina favoriter och vill man ha ett temakalas finns det en uppsjö olika teman på Barnkalaset.se.  När Hailey fyller 3 år skall hon få välja tema, spännande att se vem som är favoriten då :) Iår var det mimmi och bilar :)
 
 

dagarna springer

Frureinhold.se / 05 Januari, 2014 - 13:51 / Vardagen
0 Kommentarer

Imorgon är sista lediga dagen sen börjar allvaren och nu skall jag verkligen kämpa. Jag vill verkligen bara köra, så bra jag bara kan :) Jag vet att jag kan, nu måste jag bara klämma ut de sista dropparna av kämparglöd. Jag glömde skriva det, men vi var och badade häromdagen igen och hailey blir tuffare och tuffare i vattnet. Det är kul när man ser hur det lyser i hennes ögon när vi hittar på saker. Vi var ute nyss på en promenad i solen och hailey gungade som aldrig förr och jag kände verkligen hur mycket jag behövde frisk luft och lite sol. Nu drar regnmolnen in och de skall tydligen stanna hela veckan lång :( Snart är det sälen och där verkar det bli snö och kallt, jag håller alla tummar och tår att vi får hålla oss friska och kan åka massa skidor. 
Jag vill också visa vår nya fina ljusstake som står på bordet hemma. Det är ett arv och det känns väldigt bra att bevara det gamla från förr.
 

Tvättråd

Frureinhold.se / 05 Januari, 2014 - 12:56 / Shopping
0 Kommentarer

Häromdagen gjorde jag något så otroligt klumpigt :p Jag skulle tvätta mina röda blus som jag hade på julafton. Den är i ett material som bör tvättas i lätt 30 grader och i vår familj går det inte jättemånga sånna tvättar. Så jag kom på den briljanta iden att när jag ändå sköljer igenom den kan jag även ta med lite annan tvätt som bara behöver sköljas igenom. Utan att tänka mig för så slängde jag in Robins nya vita tshirt som han fått i julklapp. Vilken färg tror ni den hade när den kom ut?? jo babyrosa :p Jag blev så trött på mig själv, inte för att rosa är en ful färg, men Robin tyckte nog mer om tshirten som vit :p Jag googlade i vanlig ordning runt efter tips och råd för att få tshirten vit igen. Klorin är nog det lättaste, men jag hittade även colourcatcher.se. Där kan man köpa lappar som man lägger i tvättmaskinen och som ser till att kläder inte blir missfärgade. Jag är verkligen ingen husmor så dessa lappar kommer jag helt klart att klicka hem :) 
 

Bilen såld

Frureinhold.se / 05 Januari, 2014 - 12:05 / Vardagen
0 Kommentarer

Det känns lite konstigt att skriva att bilen är såld och det gick ändå väldigt smärtfritt. Jag har bara varit nöjd med nitron och dom som köper den kommer att få en fin bil :)


Nighty

Frureinhold.se / 04 Januari, 2014 - 23:37 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu blir det snart sängen, imorgon kommer det en kille och kollar på vår bil, får se om han är intresserad. Jag skall försöka ta mig ut till stallet och rida gullis, beroende på om bilen blir såld så måste vi till Uddevalla och hämta hem jeepen. Vi får ha den tills vi hittat ngn annan bil :) känns vemodigt att sälja, men det börjar bli dags att byta nu. Nitron är nog den bilen jag tyckt allra bäst om. 

Idag har vi varit i Lödöse nästan hela dagen och mamma hade köpt ett par ursnygga tights från Kålle o Ada. Riktigt våriga och snygga. Vi såg på juniorkronorna som nu är i final och kommer att möta Finland i en final imorgon. Det kommer Att bli spännande minst sagt. Jag skall pussa en massa på min gose dotter imorgon (vilket jag redan gör alldeles för mkt), jag har känt mig så tillbakadragen det senaste dagarna och jag hoppas det är övergående. Hailey är den bästa medicinen mot nedstämdhet. Barnen är nog det bästa vi har, allafall i mina ögon <3



Slutet på rean

Frureinhold.se / 04 Januari, 2014 - 22:25 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det snart slut på rean som Nelly har och jag kan verkligen rekommendera er att gå in och se om ni kan fynda ngt fint :) de fyller på hela tiden och de är upp till 70-80 % rabatt. Jag längtar så sjukt mkt till våren och sommaren nu. Till sommaren framförallt för att skolan är slut då och för att det förhoppningsvis kommer vara varmt och gott och mindre regn. Jag är så galet trött på reeeegn.. 
 
http://bfy.nu/51b


Almunecar

Frureinhold.se / 04 Januari, 2014 - 12:03 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu börjar snart vårterminen och min c uppsats är på tapeten :) som slutmål för denna vår kommer hela familjen åka till almunecar Spanien. Vi har bokat sviter hela bunten och av det jag sett på bilderna så är det toppen fint :) jag älskar att resa och Spanien har blivit en favoritdestination nu när jag kan språket mer och mer. När vi var i Mexico märkte jag hur jag mer och mer hur jag snappade upp vad som sades och kunde även bli förstådd :) anyway, jag ser resan som en studentpresent efter att ha kämpat i 3 år :) Btw så kan hailey räkna till 10 i både engelska och spanska och hon kan även härma till hola que tal osv :) jag tycker det är så kul med språk och jag försöket överföra det till hailey också :) robin är ju ett jäkla mattegeni och det får stå för han ;) 

Vilka är era favoritresmål?









Toktjejer

Frureinhold.se / 03 Januari, 2014 - 23:00 / Vardagen
0 Kommentarer

Igår hade vi besök av Sanna, Alex och Ellie. Alex är min kusin och Ellie är precis 1 år äldre än Hailey. De kom på en spontant tripp upp till oss och det är verkligen så himla uppskattat. Vi åt sallad från bettans och barnen lekte oavbrutet från det att dom kom till de skulle åka hem. Ellie var inte alls sugen att åka hem och hade sagt på vägen hem att hon tycktr att det var så kul hos Hailey att hon inte ville åka hem. Snuttan, vi måste försöka att ses snart igen :) Jag tog lite kort på dom igår hur de sprang helt hysteriskt fram och tillbaka med pippi långstrump i bakgrunden :D 
 

Bröllop

Frureinhold.se / 03 Januari, 2014 - 20:49 / bröllop
0 Kommentarer

Även fast det är ett par år kvar innan vi skall gifta oss igen så kan jag inte låta bli att drömma mig bort bland alla fantastiskt fina klänningar. Jag vill ha en klassisk cream white spets klänning med mycket tyg, fall, rosett etc. Mina blommor kommer gå i rosa och ljust grönt, det kommer vara mycket pioner, rosor osv. Jag har hela mitt bröllop klart för mig och det kommer bli helt amazing :) mina tärnor kommer ha vackra klänningar och alla gäster kommer få små presenter :) jag är verkligen en sån tjej som drömt om sitt bröllop i flera år och planerat in det i minsta detalj :)





Mitt hår 1 år emellan

Frureinhold.se / 03 Januari, 2014 - 17:08 / Vardagen
1 Kommentarer

Den 7 februari förra året fotade jag mitt hår, det var efter att jag klippt och färgat det hos Camilla. Efter den klippningen har jag var tredje månad toppat håret och färgat det i lite olika färger. Jag har haft ombre i olika färger, det har gått från ljust till rött till mörkt med lite slingor i. Jag har vårdat håret med inpackning varje gång jag duschat och använder alltid värmeskydd när jag fönar eller stylar håret. Jag borstar igenom det varje dag med tangle borste samt sover med fläta.
Dessa kort är alltså från 7 feb 2012 !
 
Välvårdat och friskt, spännande att se hur det är om ytterligare ett år. Mitt hår växer inte jättefort, men det viktiga är att det är friskt och mår bra.

bilder från Jul

Frureinhold.se / 03 Januari, 2014 - 15:47 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag har några kort från jul som jag inte visat er. På julafton var vi hos mamma och pappa, det blev en väldigt lugn tillställning då delar av oss var rejält sjuka. Min syster låg och var jätte dålig :( Men det var väldigt skönt att ha en lugn jul, inte för att det brukar vara mkt stoj och stim. Men lite stress är det alltid. Hailey höll igång till sent på kvällen och hon var riktigt nöjd med sina fina klappar. Jag fick som ni vet en Ipad air som jag är supernöjd med. Känner mig som en riktig apple nörd, med både iphone, ipad air och mini, apple tv, macbook och ipod. Men jag har verkligen alltid varit nöjd, inga krångel bara fullt fungerande produkter. 
 
 
 

Ny 3d dvd + 2 filmer

Frureinhold.se / 03 Januari, 2014 - 13:02 / Shopping
0 Kommentarer

Jag måste åter igen tips om netonnet :) vi var nere nu och köpte en ny dvd som kan spela 3d filmer och nu har det ett erbjudande där du får köpa en ny dvd och får 2 3d filmer på köpet :) 
Så nu blir det till att kolla på film ikväll, RIO står på tapeten och den skall visst vara kanonskoj :) Någon som kikat på den? :)
 

Kiddoz

Frureinhold.se / 03 Januari, 2014 - 01:33 / Vardagen
0 Kommentarer

När hailey döptes för 2 år sedan fick hon en sån himla fin brandbil i dop present av Joakim och Helena. Det var en såndär i lite retrostil och jag minns att jag verkligen älskade den. Hailey har lekt med den i omgångar och den står på hennes rum, både som dekoration och som leksak. Den kommer hon att ha kvar resten av livet och vem vet om inte hennes barn i framtiden kommer ha den. I min släkt föds det denna vår ett helt gäng barn och det väntar en hel del dop presenter. Jag vet inte hur det är med er bloggläsare men vill ni ha tips på bra dop presents sidor så kan jag varmt rekomendera kiddoz.se. De har bland annat den coola brandbilen som hailey fick, men också massa annat kul som passar bra som dop present :)
 
Visst är den härlig? de har en länk i menyraden som heter doppresenter :) Förutom ett stort utbud av fina produkter så har de snabb leverans och är ett säkert ehandelsföretag :) Hur brukar ni göra när ni skall köpa dop presenter? köper ni över nätet eller köper ni i butik?
 

Pandora

Frureinhold.se / 02 Januari, 2014 - 19:02 / Shopping
0 Kommentarer

Som många av er vet samlar jag på pandora pilutter och mitt armband börjar snart bli fullt :) varje år får jag nya pilutter i julklapp och födelsedagspresent, även fast jag vet att det är en pilutt som vet jag ju inte vilken utav dom som han har köpt :p Det finns flera 100 olika, både med guld och utan guld, med pärlor och utan pärlor :) jag har ngr med guld och pärlor och några helt vanliga silver. Är ni sugna på att börja samla eller kanske ge bort så kan jag rekomendera Royaldesign.se :)
 

Lite nytt

Frureinhold.se / 02 Januari, 2014 - 18:02 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu har allt som vi väntat på anlänt och jag är supernöjd :) Tv:n var robin nere och hämtade förut, de hade anlänt till postcentralen i gbg. Jackan kom med dhl och den hämtade jag ut förut och sen åkte vi ut till sporthyra och köpte den fina pelleP jackan och en mössa som jag skall ha i sälen. Sen beställde vi skidor som skall vara klara för avhämtning nästa lördag. Vi fick tre par helt nya skidor, det mest avancerade de hade :) Det skall bli super spännande att se skillnaden av de vi brukar hyra i sälen och dessa. Vi hyr alltid de mest avancerade i sälen med, men jämfört med dessa så är det stooor skillnad. Kommer väl slå ihjäl mig :p Robin håller på att installera tv:n nu och jag är nyfiken på hur bra den faktiskt kommer att vara :)
 

Godmorgon

Frureinhold.se / 02 Januari, 2014 - 10:41 / Vardagen
0 Kommentarer

Idag är jag lite bitter på posten asså, av någon anledningen så har hela deras system krashat så på några dagar har de inte kunnat spåra paket eller registrera paket, deras hemsida ligger nere och det går inte att komma fram via telefon. Är det inte typiskt när man väntar på något riktigt kul, så skall det krångla såhär :/ Tydligen så var det både sj, sl och posten som blivit drabbade... hoppas verkligen att det kommer igång snart så våran tv kommer idag :) Planerna idag är att åka ut och köpa pelleP jackan, hyra skidor, hjälm och pjäxor (till robin och Hailey). Jag skall även hämta ut min kenza jacka som jag fick sms om att den hade kommit fram i morse. Tacka vet jag DHL och schenker, de strular aldrig. Jag skall även ut till stallet och rida en sväng med madde :) Det ställer verkligen till det när vädret är så jäkla kasst som det är nu, men vi kämpar på :) Hon har en clinic i slutet av januari och då måste hästarna vara på topp :) 
 
Mums mums :D 
 

Eleven.se

Frureinhold.se / 02 Januari, 2014 - 08:09 / Shopping
0 Kommentarer

Rea rea rea just nu har eleven.se mellandagsrea med massa härliga produkter. Är du i behov av nytt schampoo eller kanske vill köpa lite nytt smink kan jag rekomendera att gå in på eleven.se. Bra leveranser, bra utbud och en sida att lita på :) Jag beställde för inte så längesen nytt bare minerals smink :) kom på bara några dagar !
Om det är någongång som man skall fynda så är det helt klart nu i mellandagarna :) samma produkter finns ju året om men kostar helt enkelt mer :)
 

Vår tv

Frureinhold.se / 01 Januari, 2014 - 22:15 / Shopping
0 Kommentarer

Imorgon kommer vår tv och jag är super spänd över att få se hur amazing den sägs vara :) Eller jag hoppas att den kommer imorgon, vi beställde den i fredags och med alla röda dagar så bör den komma imorgon eller senast fredag :) jag vet inte om ni är sugna på ny tv, men på netonnet säljer de vår tv. Det jag gillar med netonnnet är att de oftast har bra priser, men också att de satsar på lager och inte på utseende. Vi har en netonnet nere vid stigs center och jag har köpt både objektiv, minneskort, hörlurar etc där :) Var på netonnet första gången när vi var på besök i Borås, redan då var jag helt till mig av både de tillfredställande priserna, men också till utbudet. 
 Även Netonnet har mycket rea nu :)

Zalando.se

Frureinhold.se / 01 Januari, 2014 - 18:57 / Shopping
0 Kommentarer

För er som missat det tidigare så är jag ett riktigt fan av zalando. Jag minns när jag bloggade om dom för ett par år sedan och då visste jag nästan ingenting om dom, men idag är det super många som beställer från dom varje dag :) Det finns ju till och med reklam på tv för zalando.se :) Det jag gillar med zalando är att det aldrig är något krångel, de skickar fort, de har ett faktura system som aldrig krånglar och ett stort utbud av kläder, skor etc. Just nu har dom som många andra en jätte REA och jag rekomenderar verkligen att titta in om ni är sugna på att fynda :) 
Lite nya träningskläder kanske ? för vem har inte ett löfte att bli mer sund 2014? :) 
 

Kosttillskott

Frureinhold.se / 01 Januari, 2014 - 13:48 / Vardagen
0 Kommentarer

Jag äter endel kosttillskott och vill faktiskt tipsa om nh2.se. Nh2 står för naturlig hälsa och hudvård och har ett riktigt bra utbud av både hälsokost och andra härliga produkter. Jag har som tanke att byta ut min hudvårdserie mot en hudvårdserie som finns här. Min svägerska Anna tipsade om en serie som körde mot känslig hud. Både hon och jag har problem med att lätt få små plitor och även om huden ibland uppfattas som fet så är den beoende av en hel del fukt. Jag kör idag Mary kay vilket funkar bra som mellanhand när man vill köra en rensningskur i huden, men efter att mina produkter är slut skall jag köra på något som Nh2 har. De har ett brett sortiment och med fokus på naturprodukter :) 
Förutom att de säljer produkter så genomför de också behandlingar med bland annat hårmineralanalys, EIS-scanning, levande blodanalys, hälsoanalys m.m. Jag tror att många av oss inte har någon som helst aning om vad de kletar in i ansiktet och många går nog med ''problem'' hy helt i onödan. Nh2 ligger bland annat i göteborg, men besök deras hemsida för att få mer info :)
 

1 jan 2014

Frureinhold.se / 01 Januari, 2014 - 13:21 / Vardagen
0 Kommentarer

Nu är det nytt år och detta året kan nog bjuda på både det ena efter det andra. Jag är taggad inför skolan som är riktigt hett nu i vår och sen väntar förhoppningsvis jobb i höst :) vi planerar resor till Miami nästa vinter och lite annat kul. Vi har varit iväg nu på morgonen och kikat på skidjacka och det kommer förmodligen att bli en vit pelleP jacka :) min syster har en likadan och den är verkligen superläcker :) vit är väl inte det mest optimala, men galet snyggt :) 
I eftermiddag skall vi till Mikael på kalas och jag vet att det bjuds på mums mums mat :) för övrigt blir det en lugn dag :) hoppas ni får en fin start på det nya året och ta hand om er ! 



Gott nytt år !

Frureinhold.se / 01 Januari, 2014 - 00:53 / Vardagen
1 Kommentarer

Nu åkte hailey i säng och vi med för den delen, pju ett riktigt bra nyårsfirande och jag är impad över hur hailey orkade hålla sig vaken. Hon tyckte att rakterna var lite läskiga, men vi satt i bilen och kollade när det värsta höll igång, sen gick vi ut och tände tomtebloss :) Maten som bjöds idag var helt magiskt gott, så tummen upp för det Benny. Nu ser vi till att 2014 blir ett riktigt bra år och lämnar allt det tuffa från 2013 bakom oss. Man kan kort säga att det bara kan bli bättre, eller hur ? Sätt nu inga löften som ni ändå inte kommer hålla utan lev gott och må bra, det är nog det bästa löftet ni kan ge er själva :)