StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

sponsrad video-Rädda Barnen

Frureinhold.se / 13 Oktober, 2013 - 22:36 / Vardagen

varje dag, varje timme, varje minut, varje sekund blir barn utsatta för våld. Sexuella övergrepp är för vissa en skrämmande vardag och varje gång rubrikerna trycks i tidningen får jag fruktansvärda rysningar och mår riktigt riktigt dåligt. Jag skrev en uppsats på gymnasiet i trean om trafficking som jag fick väldigt bra betyg på. Läraren sa att det syntes hur jag lagt ner tid och research kring ämnet. Jag besökte världkulturmuseet som hade en utställnig och jag gick med tårarna pressandes mot min ögonglob hela tiden. Jag vill prata om det lika mycket som jag bara vill ställa mig och skrika. Vem kan utsätta barn mot sånt fruktansvärt lidande? vem kan utsätta ngn för sånt lidande, jag förstår verkligen inte. Barn utsätts för brott där de skall känna sig som tryggast, i hemmet. 
 
Barnkonventionen säger klart och tydligt att alla barn har rätt att skyddas mot våld, sexuella övergrepp och kränkande behandling. Men verkligheten ser ibland annorlunda ut. Varje dag utsätts barn för övergrepp av en vuxen de borde kunna lita på. Vi vill uppmärksamma situationen för barn som upplever våld och sexuella övergrepp och vi kräver att samhället tar större ansvar för att stärka barns rättigheter, både här hemma och i resten av världen. Över 200 miljoner barn utsätts för sexuella övergrepp världen över. Varje år. Och bara i Sverige polisanmäldes förra året över 3000 misstänkta våldtäkter mot barn.

Samtidigt är mörkertalet stort. Sexuella kränkningar och övergrepp är ett känsligt och många gånger tabubelagt ämne. Hot eller skamkänslor gör att många barn aldrig berättar för någon utan bär övergreppet som en tung hemlighet inom sig. Med den här kampanjen vill rädda barnen öka kunskapen om sexuella övergrepp mot barn, sätta press på samhället att förbättra stödet för de som utsatts och samla in pengar till deras arbete i Sverige och i världen. Rädda barnen är beroende av privata givare och företagsgåvor för att kunna fortsätta kampen för att alla barn ska få en trygg och hälsosam uppväxt, fri från våld och övergrepp. 

Vad gör då Rädda Barnen?

De arbetar för att inga flickor eller pojkar ska utsättas för sexuella övergrepp och att samhället ska ge ett tryggt omhändertagande till de barn som har utsatts.

Deras förebyggande arbete handlar till stor del om att förändra attityder och beteenden. Bland annat genom informationsspridning och samtalsgrupper kring könsroller, maskulinitet och barns/kvinnors rättigheter och position i samhället. De arbetar också för att fler länder ska lagstifta mot sexuella övergrepp och bygga samhällssystem som tar hand om barn i riskzonen.
 
// sponsrat inlägg 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: