StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

Inspirera

Frureinhold.se / 16 Oktober, 2013 - 07:03 / Vardagen

Som många av mina läsare redan vet är att jag är en väldigt glad, sprallig, positiv och energispridande duracellkanin, såklart inte alltid, men oftast. Jag älskar att inspirera andra till att må bra, jag läser om så mycket så mycket elände. Flickor som går i boet på fake fotografer som lovar guld och gröna skogar, tjejer som sups fulla och blir brutalt våldtagna utan någon respons ifrån myndigheter. Men hur kan jag eller ni få dessa flickor även pojkar att inte hamna i situationer som dessa? Hur kan vi inspirera unga flickor att de duger som de är, att de inte måste ta av sig sina kläder för att bli accepterade. Att de inte skall lyssna när folk försöker trycka ner dom med elaka ord och handlingar. Hur får vi ungdomar att vända ryggen till och gå dit solen lyser istället för i skuggan? Jag önskar vi kunde måla hela världen i regnbågens fäger och ha en värld där alla är glada, alla krigen är slut och ingen skall behöva vara rädd mer. Jag satt imorse och kollade på Nellies medverkan i Jenny strömstedts tvtid på tv4. Jag har sagt det förut och säger det igen, vilken tjej, helt otroligt vilket engagemang och hjärta den tjejen har. 
 
Stor problematik i dagens samhälle är allt hat som sprids över nätet. Det som skrämmer mig mest är vuxna människor som beter sig som idioter och skriver det ena efter det andra till varandra, öppet på tex facebook och som anonyma via forum etc. Vad ger det för bild vidare till våra barn? Om jag som mamma sitter och snackar skit om ngn as cool 13 åring på tjörn utan att ha ett enda belägg till de orden jag säger. Klart mitt barn kommer säga samma sak. Det är samma sak som de svarta i USA från kolonialismen och framåt. När svarta var ett djur, eller nästan mer som en inflamerad blindtarm. Jag har sett så många filmer från denna tiden där vuxna människor skriker glåpord som negerjävel osv osv, barnen står brevid och tar såklart efter. För det är precis vad barn gör, de tar efter oss vuxna. Så hur kan vi tro att våra barn skall agera på ett bra sätt om inte vi gör det? Hur skall vi se ljust på framtiden när vi lever i ett mörker?
 
Snälla alla föräldrar och ungdomar som läser min blogg, snälla sprid glädje, skapa glädje och njut av livet, skapa ett liv som gör dig lycklig, det är aldrig försent att göra en förändring <3 kram på er !
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: