StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

Möttes av denna artikel

Frureinhold.se / 16 December, 2013 - 19:32 / Vardagen

Kan ju inte annat än att hålla med, alla minns vi Anthon Hysen när han kom ut som gay och nu tar även hockeyn fart och sätter ner foten ! mera sånt här, kärlek sitter i den personen man förälskar sig i, om det är av samma kön, vad spelar det för roll, sålänge man är lycklig <3
----

Svensk Hockey och RFSL lanserar "Powerplaykampanjen". En kampanj som blir den första i sitt slag i Sverige och samlar röster för en öppen idrott.

– Hockey ska vara till för alla, alltid, oavsett sexuell läggning, säger Robin Figren i ett pressmeddelande.

– I den här kampanjen betyder det att vi är många som går tillsammans för att stå upp för alla människors lika rättigheter, förklarar Tre Kronors landslagschef Tommy Boustedt.

Spelare som uttrycker sitt stöd för idrottande hbtq-personer är, bland andra, Henrik Zetterberg och Kim Martin Hasson. RFSL:s förbundsordförande Ulrika Westerlund hoppas att de hockeyspelare som tagit ställning i kampanjen ska bana väg för många fler.

– Vår förhoppning är att den här kampanjen ska bli startskottet för fler idrottare som vill utrycka sitt stöd för idrottande hbtq-personer. Under hashtagen Powerplay kan man själv ställa sig bakom uppropet på Twitter.

– Jag tycker man får vara precis hur man vill, säger Henrik Zetterberg.

– Jag tycker att det är självklart att varje person, oavsett sexuell läggning, ska få idrotta. Det är viktigt att varje människa ska få vara lycklig, säger Pär Mårts.

– Jag ställer mig bakom powerplaykampanjen för att jag tycker att det är rätt sak att göra. Alla är lika mycket värda, säger Kim Martin.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: