StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

frustration

Frureinhold.se / 14 September, 2012 - 12:21 / Hailey

Ni skulle sätt mig idag inne på team sportia, lätt panik, ångest, frustration och allmänt förvirrad. Var där för att köpa en jacka till mig som de reade ut, en didriksson fodrad regnjacka. Passade ju såklart på att kika på regnkläder, overaller skor etc till hailey. Medan jag stod där och provade min jacka kom en expedit fram och berättade vilket pang erbjudande de hade till barn på overaller. Då sålde de ut north bend overall med ett par viking kängor för 999:- (?!) vilket är kanon bra pris. Vi gick och provade allt och hailey såg ut som en vandrade sumobrottare. Ringde mamma för att rådfråga och hon tyckte att det var ett kanon erbjudande, vilket det verkligen är. Men så kom mitt men in, ringde Jessica, min andra hälft och började diskutera. Hailey är 1 år, hon har precis lärt sig gå, hon börjar hos dagmamman i dec. Jag kan omöjligt veta vad det kommer att vara för vinter och hur mycket hon kommer kunna/vilja springa/tölta fram i vintervädret. Det jag vet är att vi skall till sälen v 4 och då kommer hon behöva en bra overall och ett par bra skor. Men måste detta paket kosta minst 1000 :- och då har vi inte köpt det fleecefodrade regnstället. 
 
Jag är kluven, måste ett barn som är 1 år och inte speciellt aktiv ute ha det absolut dyraste som finns på marknanden? visst det finns dyrare, men förstå min poäng. Det finns billigare alternativ som har visat sig vara minst lika bra. (referens från Jessica) Hon började köpa de dyrare märkena såsom didriksson etc när barnen var runt 2-3-4 när de spenderade långa stunder ute i kylan, slasket, snön etc. Även i skor har de inte valt de skorna som kostar 799 :- när de är 1 år utan kanske köpt ett par från dinsko som ser identiska ut men som kostar runt 399 :- . Jag skriver inte detta för att påvisa något utan mer att jag är riktigt förvirrad. Är det värt det? finns det inget annat märke, tex som på ullared har de fleecefodrade regnställ som båda Haileys kusiner har haft och de har inte varit blöta eller kalla 1 sekund trots att vädret varit helt galet. Eller blir det för b att köpa på ullared. Jag kan erkänna att så har jag tänkt, pinsamt, tragiskt ah allt. Men jag är allafall ärlig när jag säger det. Ullared klingar väldigt b i mina öron fast att det inte alls behöver vara så jäkla b. Kusinerna är ju trots allt ett levande exempel. Sen skall jag absolut inte glömma att didriksson, north bend osv är fantastiska märken. Man får verkligen vad man betalar för, men är det nödvändigt när de är så små? sammanlagt går en vinter och höst uppsättning på runt 2000 :- det är mycket pengar som man istället kunde lagt på något annat nödvändigt elelr kanske till och med spara?
 
som sagt detta inlägg är för att jag själv är otroligt förvirrad, jag stod där med en overall i ena handen och ett par kängor i andra och såg hur pengar helt plötsligt fick en annan innebörd. Men som sagt jag har verkligen inget emot att betala för kvaliten och för att mitt barn skall ha det så bra som möjligt, men ibland måste jag fråga mig själv om det är värt det eller om det finns alternativ. :)
 
budgetmitt i mellan
lyxlyx budgetlyx





Postat av: Bella

Svårt det där! vi köpte didriksson och ordentliga boots till lexus förra året och det användes knappt. Lite grann kanske men vi hade nog lika gärna kunnat köpa billigare. Idag har han växt ur det så ska man köpa nya märkes grejer då?
Nä vi har faktiskt kört på ullared i år! regnställ, fodrat och vanligt. Vinterjacka och overall. Får se om det duger! :) Man får nog testa sig fram lite och se vad som passar en bäst. Men tänk hur dyrt det blir om man ska köpa nytt varje år (iaf nu när dom e små och växer som bara den) hur dyrt det blir! Galet!

2012-09-14 @ 12:51:36


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: