StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

håller med bella

Frureinhold.se / 11 Februari, 2012 - 16:14 / Vardagen

Ingen har väl missat diskussionen om att jobba till 75 år, alla arbetsskygga är snabbt framme och lägger sig i en offerroll och spyr sin galla. Spy så mycket ni vill, men jag håller med bella i sin text:
Läste igenom era kommentarer nu från inlägget om att jobba till 75 år. Ni verkar inte ens ha läst vad det hela handlar om. Det är inte en lag som startar imorgon utan det är ett konstaterande att i framtiden om ca 20-30 år kommer det inte att vara möjligt för alla att gå i pension när man är 65 år eftersom Sverige inte har råd att försörja människor som blir över 90 år gamla. Det är logiskt. Vi blir äldre, vi får jobba längre. Det är som sagt inget krav utan möjligheten för de som vill ska finnas. Idag finns det få anställningsmöjligheter efter att man är 65 år, vi måste ha ett samhälle som främjar att man jobbar längre. Det är ingen människa på jorden som vill tvinga en person i vården med smärtor, jobba tills man är 75 år. Det är ingen som vill tvinga en byggarbetare med förslitningsskador att jobba till 75 år heller.Det är inte de konstaterandet handlar om utan vi har insett att ekonomin inte går ihop, speciellt inte när unga kommer ut senare och senare i arbetslivet. Helt enkelt möjligheten till att arbeta tills man är 75 år ska finnas. Det ska inte vara ett straff för människor att jobba länge, jag menar att folk jobbar är ju anledningen till att vi lever i ett så bra land. Men vi kan inte räkna med samma välfärd om folk inte heller vill jobba, är det så konstigt? Och slutligen så tycker jag.. Hellre jobba som gammal i Sverige, ett land med bra välfärd än vara pensionär i Grekland.
Jag och robin har diskuterat pension fram och tillbaka och jag tror att när vi är 65 år finns inte det pensions systemet som vi har idag. Vi lever i en filosofi att man skapar sin egen pension, i sparande och annat. Vi är redan på väg i ett samhälle där man skall jobba för att ha det bra, allafall med den politiken vi har. Det skall alltså löna sig att arbeta. Sen vill jag inte få massa kommentarer om alla undantag, jag tycker självklart att sjukskrivna, med sjukdomar som gör att de inte klarar av att arbeta skall gå hjälp ekonomisk. Men jag tror ingen har missat alla bedrägerier som varit den senaste tiden med ''fake'' sjukdomar osv. Jag har ett klockrent exempel på en person som älskar sitt arbete så mycket att hon än idag är och besöker en av sina träffpersoner. Min farmor, hennes mann dog för tidigt och hon träffade aldrig ngn ny så hon la sin kärlek till sitt arbete och ahar alltid varit i full gång. Tänk om ngn hade sagt till henne att nej nej du skall inte jobba du skall sitta hemma och sticka elelr ngt i samma stil. Fy det är ju verkligen ett plågeri. Jaja fatta mig inte fel nu, alla skall ha ett val, vill man inte jobba tills man är 65 eller 75 får man väl börja spara nu och sluta jobba när man känner att man har råd. Det handlar ju lite om vilken standard man vill ha :)

Postat av: Malin Strömberg

Jag förstår hur du tänker, men alla har inte samma förutsättningar för att nå samma standard. Alla högbetalda kommer nå sin standard mycket tidigare och därmed kunna pensionera sig om de vill det. De som jobbar som till exempel undersköterskor, som min mamma, kanske inte kommer ha råd att gå i pension förrän 75, trots att hon har problem med ryggen och skulle behöva gå i pension tidigare. Således kommer ju pension att bli en klassfråga, där ekonomi och inte hälsa styr när man går i pension. Det känns jäkligt illa, tycker jag.

2012-02-15 @ 10:11:59
URL: http://snyggmalinn.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: