StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

vargjakt

Frureinhold.se / 15 Januari, 2011 - 11:41 / Vardagen

det går väl inte att missa att det är vargjakt från och med idag, iår får 6 vargar skjutas varav 4 redan är skjutna. Förra året var tjuvjakten ett faktum och fler vargar var fällda än vad kvoten sa. Detta är såklart jätte illa och helt fel. Men en sak jag verkligen inte tål är alla dessa aktivister i typ storstäderna som lägger upp bilder på skjutna jägare, skapar hotbilder och beter sig katastrofalt illa. Sitter på facebook och skriver en massa skit. Jag tänker skriva ett par väl valda ord till er, ni som inte förstår vad som FAKTISKT pågår och vad det är som driver många människor i fjälltrakterna och även småstäderna till att skjuta fler vargar än vad de egentligen får. 
Tänk er in i en dag, solen går upp och du släpper ut din hund eller för att leka i snön. Efter en liten stund hör du ett gny och minuten senare är det helt tyst. Du går ut och den vita snön är nu fylld av röd färg, ingen hund och katten är bara en hårtuss kvar på. Detta händer och det händer ofta, kanske inte barnen men hund, rådjur, älg etc får sätta livet till för att vargarna skall föda upp sin stam. Då kankse många tänker att de gör det för att de känner sig hotade utav hundarna, men i många fall är det helt oprovocerat. Tänk er in i tanken att mista sin absolut bästa vänn, hoppar man av glädje då? skulle inte tro det, ilskan i allafall min kropp ökar och jag vill inte ens tänka hur jag hade aggerat. Så vad skall man göra ? jag säger inte att det är rätt att skjuta överdrivet många vargar, alla djur som bor i skogen skall ha rätt att bo där. Människan skall inte tro att de styr och kan göra vad som dom vill. Men en varg fäller väldigt många älgar på ett år och då äter de inte upp dem utan endast dödar. Har älgarna inte rätt att leva i skogen utan att bli mördade, eller har man rätt till att mörda bara för att man är varg ?? värt att tänka på. Vargen mördar men den skall inte bli mördad, den matematiken är inte logisk alls. 
Så alla er aktivister vad säger ni om detta ? det är inte okej att döda vargar för att rädda andra djur i skogen och även sina egna, skall vi skapa en värld efter vargen istället. Jag skulle vilja se era blickar när någon som står er nära blir mördad av ett hänsynslöst djur. Jag tycker att vi skall bevara alla djur och att de skall få sin plats som alla andra, men skippa era hot och idioti ord för ni har absolut ingen aning vad som försigår och hur situationen ser ut !!
Jag har säkert upprepat mig tusen ggr men jag hoppas att ni fattar vad det är jag vill förmedla.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: