StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

fyra sorters julgodis på 2 timmar :p

Frureinhold.se / 22 December, 2009 - 22:07 / Vardagen

Nu har vi gjort fyra olika julgodisar på 2 timmar, snacka om speed bak :) dock tror jag att det blir bra :p lite ligger på vänt och stelning :) här kommer recepten:

Krispig mandelnougat


ca 25 styck

Ingredienser
250 g nougat
125 g mörk choklad
1/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
50 g flagad mandel

Rosta mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.

Smält nougaten över vattenbad. Finhacka chokladen och låt den smälta i nougatmassan. Tillsätt rörsockret och blanda väl. Blanda i mandeln.

Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll i chokladmassan. Låt stelna till dagen efter, då den skärs i bitar.


Gräddtryffel


ca 30 st

Ingredienser
225 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk konjak (kan uteslutas)
100 g (1 3/4 dl) Dansukker Florsocker
1 msk starkt, kallt kaffe
kakaopulver

Lägg grädden och chokladen i en rostfri kastrull och koka upp. Rör tills chokladen smält och blandningen är slät. Låt svalna till rumstemperatur.

Rör i kaffet, konjaken och florsockret. Rör tills massan är slät. Täck över och ställ svalt i 2 timmar.

Forma till bollar som rullas i kakaopulver. Lägg i pappersformar. Förvara svalt.

Kokosbitar


ca 50 st.

Ingredienser
50 g smör
1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
2 dl vispgrädde
200 g kokosflingor

Glasyr
200 g ljus choklad
25 g kokosfett

Blanda smör, socker och grädde i en kastrull och koka i 5 minuter. Tillsätt kokosflingorna. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och låt stå kallt. Skär ut i små bitar.

Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper.

sen gjorde vi också marsipan med smak av likör 43 och med nougat i mitten :) Mums mums mums, nu blir det mys






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: