StartVardagenHaileyFotoInredningShoppingBröllopTräning och hälsa MusikResorTävlingar

hur tänkte du nu?

Frureinhold.se / 16 April, 2009 - 14:44 / Vardagen

Vill åtala för p-piller till unga
hammarstrand Åklagare Mikael Hammarstrand.


Jag kan förstå att han vill ha ett stop och en lösning till våldtäkter, vem vill inte? Men att förbjuda p-piller till unga för att det anses som en hjälp till våldtäkt är väl lite överdrivet. Som det skrivs i artikeln underlättar det för vålsmännen eftersom flickorna är skyddade. Men det finns även en till mycket stor faktor till varför ungdomar under 15 år använder p-piller. När jag var 13 år fick jag min mens och allt var okej i början, men  allt efter att den blev regelbunden hade jag en fruktansvärd mensvärk. Jag vet att många med mig har samma problem och många får sin första mens i ännu tidigare åldrar. Jag tycker att du skall tänka om i detta fallet. För mig var mens ett straff för att vara kvinna innan jag fann en p-piller sort som hjälpte mig med min värk. Jag är fullt medveten om att det finns värktabletter, men många har även en väldigt känslig mage och kan endast äta alvedon ( vilket inte hjälper ett dugg mot den sortens smärta). mens är fortfarande inget man ser fram emot, men man skall ta hjälp av de preparaten som finns.

detta är mina åsikter och jag står för dom, men jag är övertygad om att det är fler än jag som tycker på det här sättet.

"Jag läser lagen"

Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand i Gävle är beredd att åtala alla barnmorskor som skriver ut p-piller till flickor under 15 för medhjälp till våldtäkt.

- Jag läser lagen, säger han till Dagens Medicin.


Postat av: Pernilla

Skrämmande! Han kan ju inte tänka ett dugg på alla unga flickor/kvinnor, utan verkar bara tänka på att stoppa brottsligheten. Ska en ung tjej tvingas genomgå abort i stället? Har hon inte fått lida nog bara genom att bli våldtagen, ska hon då sen också tvingas göra ett ingrepp många är starkt emot! Usch!

2009-04-16 @ 21:48:25


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: